Historikk

Ons. 17. apr. 2019 Blues Overdrive

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Martin Olsen - Gitar og vokal.
 • Andreas Andersen - Gitar.
 • Louisian Boltner - Trommer.
 • Brother Thomas Birck - Bass.

VINDER AF EUROPEAN BLUES AWARDS - ALBUM OF THE YEAR 2017!!!

PRISVINDENDE BLUES MED INTERNATIONAL KLASSE

Prisvindende blues med international klasse – sådan betegnes den danske succes The Blues Overdrive. Bandets seneste udspil ‘Overdrive Live!‘ blev for nyligt kåret til ‘Album of the Year’ til European Blues Awards, da prismodtagerne blev annonceret under Manchester Blues Festisval

Det er ikke første gang det danske band vinder denne pris. Deres forrige udspil ‘Clinch!‘  fra 2015 modtog nemlig samme hæder som ‘Album of the Year 2015’ til European Blues Awards.

Med sejrene indskriver bandets seneste to plader som milepæle i dansk blueshistorie. Med en Danish Music Award nominering og en flot placering som nr. 3 på Norges største rockmagasins top 50 over de bedste album i 2015 (foran b.la. Keith Richards, Mark Knopfler og Coldplay) har bandet modtaget airplay verden over, været ‘Ugens album’ på flere bluesradioer og blevet spillet flittigt af Alex Nyborg Madsen på DR’s P4.

Som om det ikke var nok har de også modtaget et hav af flotte anmeldelser. Blandt andet af Europas førende bluesmagasin Bluesnews kvitterede med 5 stjerner og ordene ‘Der er kort og godt en originalitet og et melodisk drev i dette band som det er let at blive besat af.’ Den amerikanske blues-sværvægter Duke Robillard (som blandt andet har spillet med Bob Dylan og Tom Waits), har også opdaget det danske bands evner og medvirker således også på Clinch!’ pladen.

Tilbage i 2013 modtog de prisen som ‘Årets Debut Album’ af det anerkendte tyske musikmagasin Wasser Prawda for deres første album og tilbage i 2003 slog The Blues Overdrive sit navn fast herhjemme ved at vinde den prestigefyldte jubilæumskonkurrence på det Skandinaviens bluesmekka, Mojo Blues Bar i København.

På scenen udviser de et meget højt niveau med de to guitarister Andreas Andersen og Martin Olsen i forgrunden. Deres samspil er nærmest telepatisk og er godt hjulpet på vej af den solide backing fra den texanske bassist Brother Birck og den svenske janitshar Louisian Boltner. Der balanceres hele tiden på en knivsæg – der hvor både musikere og publikum skal være på tæerne og der hvor det næste moment bliver uforudsigeligt og spændende! De får fortid til at lyde af frem.tid og viser hvordan bluesmusik kan spilles i en spændende moderne form med stilsikre elementer fra Chicago  blues til tranceagtige og hypnotiserende delta grooves.

Som et af landets mest efterspurgte bluesacts har de i de senere år spillet utallige koncerter. Deriblandt tæller Skanderborg Festivalen, Copenhagen. Jazz Festival, Copenhagen Blues Festival og mange store internationale festivaler og turneer i blandt andet England, Tyskland, Holland, Belgien, Polen og Skandinavien.

Med et underholdende show og et alsidigt repertoire er der noget for enhver musikelsker. Kort sagt: En af de koncerter man ikke må gå glip af!

Gaffa’s respekterede anmelder Esben Strunk skrev:

‘Internationalt format på danske bluesdrenges plade. Håndværket er i den grad i orden her, hvor Martin Olsen og kompagni minsandten får hjælp på to tracks af den amerikanske stjerneguitarist Duke Robillard på en plade hvor bandet hverken  agerer musikalsk frilandsmuseum i den rendyrkede stiløvelses tegn eller hopper i den modsatte grøft og kaster sig ud i fornyelse og modernisering for moderniseringens egen skyld. Resultatet er blåt og solidt – lyt selv.’

 

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 10. apr. 2019 Funkyfized

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Linn Kristin Berg - Vokal.

 • June Carling - Vokal.
 • Per Riis - Gitar.
 • Alf Tengs-Pedersen - Gitar.
 • Preben Wolf - Bass.
 • Knut Inge Godal - Trommer.
 • Steinar Oldereide - Keyboards.
 • Atle Skaftun - Trompet.
 • Morten Salthe - Trompet.
 • Adriaan Schonhage - Sax.
 • Egil Karlsen - Trombone.
 • Kjell Rise - Tenor Sax.

Funkyfized er et kraftfullt band fra Stavanger med føttene godt plantet i soulmusikken fra 60. og 70. tallet. Soul som mange betegner som en salig miks av gospel, rythm & blues og funky rock har «spontane kroppsbevegelser» og høy energi som sitt kjennetegn. Når en kombinerer dette med 11 høypotente musikere med spilleglede som fornavn, og musikalsk sjarm som et våryrt kalvaslepp, må det bare bli fullt kjør…. Bandet består av kjente og rutinerte musikere med lang fartstid fra mange lokale band og forskjellige musikalske sjangre.

 

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Lør. 06. apr. 2019 Bluesfest med Jam

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Njål Møller
 • Mange lokale musikkere

Etter mange vellykkede Jam-Sessions slår Sandnes Bluesklubb til med en Blues-Jam / Dugnad på Sandnes Brygge lørdag 6. april.

Dugnaden er ment som et bidrag til å holde liv i et konsertlokale for Bluesmusikken og et spillested for musikerne våre, samtidig som vi ønsker å skaffe flere medlemmer, nå som vi er tilbake på «Bryggå».

Vi håper at så mange som mulig vil ta turen til Sandnes Brygge denne lørdagen.

Her blir det fullt trøkk fra første tone og så danser vi inn i nattens små timer. Med oss har vi de mest kjente lokale bluesmusikerne denne lørdagen.

Vær tidlig ute hvis du vil ha en god plass under konsertene. Betal gjerne på forhånd med VIPPS. Det er begrenset antall, men vi garanterer sitteplasser til alle.

Dette blir også konsert nr. 1000 i Sandnes Bluesklubb, siden oppstarten i 1997. Bli med og feire den sammen med oss.

«Hold on to the blues»

Pris: kr. 250 ,- (Medlemmer kr. 200,-)

Ons. 03. apr. 2019 Maldito

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Vegard Trenmo Ring - Vokal og gitar.
 • Bendik Brevik - Gitar.
 • Jon Olav Alstad - Bass.
 • Gard Rognskog Nødset - Trommer.

Maldito er et blues / rock band fra Trondheim, Norge. Folk beskriver Maldito som nordisk Blues Rock.

Med sin personlige relasjon til tidlig industriell blues og den tapte spenningen av tung rock, tar det intense live-bandet din sjel og ånd gjennom sin forvrengningsmur og hisser dine mørkeste mareritt. Det norske bandet Maldito (som betyr "forbannet" på spansk) samler de beste elementene til de største blues / rock artister og band gjennom historien. Hvis du er begeistret av Gary Clark Jr, Jack White, Led Zeppelin eller Rival Sons, er det på tide å møte ditt nye favorittband. De har nettopp sluppet sin nye single "Jeg er din i kveld" og nettopp ferdig med en vellykket tur i Tyskland. Maldito er klar til å gå inn i blues / rock-scenen, både i Europa og Skandinavia.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 27. mars 2019 Patrik Jansson Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Patrik Jansson - Gitar og Sang
 • Petter Andersson - Keyboards.
 • Thomas Andersson - Bass
 • Patrik Englin - Trommer.'

Patrik Jansson Band bildades i Stockholm 2007 av trummisen, sångaren, gitarristen, kompositören och producenten Patrik Jansson. PJB har precis avslutat sin tredje Europaturne vilken inkluderade bl.a. NorgeItalien, Schweiz, Belgien, Österrike och Tyskland.   Blues News, Norge skrev For meg er dette helt oppunder klassen til Walter Trout, Matt Schofield og Laurence Jones på et jevnt album som peker i retning av at Patrik Jansson er verdt å sette en hake ved. Hans attack og gitarsound er rett og slett outstanding! Kvaliteten på låtene må løftes. Alt det andre er absolutt på plass. «Life without you» og «Hard to please» er låter med vokal som sitter og har en edge som løfter av, og instrumentallåtene «That 70’s thing» og «Sweet T» forteller mye om dette svenske bandets glimrende dynamikk og samspill. 2017 gjorde PJB också en liveinspelning för Tyska Deutschland Funk Radio.”Ambitionen är att skriva musik som känns angelägen och aktuell. Som berör på djupet men som också kan uppskattas av en bredare bluespublik”. 

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)