Historikk

Ons. 16. des. 2009 Rått & Råde

Rått & Råde

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Rått & Råde

Denne gjengen fra Stavanger spiller blues så det holder. Per Riis jr. har vært med på flere av våre Jam Sessions og vist at han er en meget habil gitarist samtidig som han synger med den rette gløden. Rått & Råde har eksistert i flere år og er et band publikum trives godt med.

De har spilt hos oss flere ganger tidligere og er et av de bandene vi får flest spørsmål etter. Så kom og hør og kos dere sammen med alle oss andre!

Bandmedlemmer:
Per Riis jr – vokal, gitar
Ståle Selvik – vokal, gitar
Kjetil Galta – munnspill
Tor Inge Øgreid – bass
Arild Netteland – trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. des. 2009 Hungry John

Hungry John

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

HUNGRY JOHN – I BLUESENS TJENESTE
John Magnar Bernes – bedre kjent som Hungry John – har viet sitt liv til bluesens tjeneste. Siden midten av 60-tallet har han reist land og strand rundt for å spre sitt blåtonebudskap, alltid våken for nye impulser og stilretninger innen blues. Han er en av de virkelige store sliterne i norsk musikkliv, en veteran som nyter respekt langt utover landegrensene for sin livslange, lidenskapelige innsats for musikken som ligger hans hjerte nærmest – blues.

Bernes fikk kallenavnet Hungry John da han sultet som gatemusikant i London tidlig på 70-tallet. Vel hjemme i Norge startet han Bergen Blues Band i 1975. Dette bandet var banebrytende i sin misjonering for blues i Norge, ikke minst fordi de satset nesten utelukkende på eget materiale komponert av Bernes. Bergen Blues Band ga ut tre LP`er på EMI. Parallellt med dette gjennomførte Bernes to turneer med Pete York fra Spencer Davis Group – Blues Union og Blues Reunion – og han deltok på historiske innspillinger i Chicago sammen med et stjernelag bestående av bl.a. Knut Reiersrud.

På tampen av 1984, startet Bernes Hungry John and The Blue Shadows, tydelig inspirert av rockete Texas-blues. Bandet laget tre album i løpet av de ti årene det holdt sammen. Det første albumet ble for øvrig utgitt i USA. The Blue Shadows ble egentlig aldri oppløst, men etter noen utskiftninger i besetningen valgte Bernes å droppe gruppenavnet og heller la bandet sitt opptre under det enkle og treffende Hungry John.

Bernes har turnert med sitt eget band i Skandinavia, Tyskland, Frankrike og Russland. I Finland har han turnert med Wentus Blues Band. Han har gjort konserter i USA og Europa med bl.a.Sunnyland Slim, Homesick James, Eddie Boyd, Louisiana Red, Alexis Korner, Colin Hodgkinson, Jukka Tolonen, Pete York, Guitar Shorty, Bob Stroger, S.P. Leary, Roy Allison og Willie Smith. Han har gjort support for B. B. King, John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, med flere. Bernes har også et prosjekt sammen med Mads Eriksen; Mad and Hungry.

Bernes har på sine plateinnspillinger valgt å prioritere egenkomponerte låter. Hans nyeste CD ”It`s allright” er utgitt på eget selskap – Hungry Records. Distribusjon Amigo. ”It`s allright” er i følge pressen uten tvil den sterkeste platen bluesbamsen Bernes har levert. På menyen står rotekte saker, Chicago boogie, sensuell shuffle, forrykende rhythm`n`rock og selvfølgelig en dryppende ballade som gir selv den mest edruelige lytter svikt i knærne. Dette er noe så sjeldent som en plate som tilfredstiller både kjennerne som har hørt det meste, og de som har et mer avslappet forhold til blues. Og skulle det tenkes at man ikke liker blues, er sannsynligheten stor for at man blir frelst.

Bandmedlemmer:
Hungry John Magnar Bernes – vokal/munnspill
Atle Johannesen – gitar
Aksel Fjæra – bass/vokal
Gunnar Bergstrøm – trommer

Artistens hjemmeside:
http://www.hungryjohn.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 02. des. 2009 The Five Points Band

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

4 artister fra USA

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 25. nov. 2009 Memo Gonzales & The Bluescasters

Memo Gonzales & The Bluescasters

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bandet består av Memo Gonzalez fra Dallas/Texas på vokal og Munnspill, Henk Punter fra Amsterdam på trommer, Erkan Özdemir fra Tyrkia på bass og Kai Strauss på gitar og vokal fra Tyskland, han er også bandets lederskikkelse. Musikken er ekte amerikansk blues og stemningen under konsertene er vanligvis enormt bra.

Memo Gonzalez and the Bluescasters swinger som ei hengebru i storm sier det britiske musikkbladet Blueprint, mens Texas Blues Magazine lurer på: Hvem er disse gutta?

Uten tvil et av de beste live-band på turné I våre dager: Memo Gonzalez & The Bluescasters kombinerer autentisk Texas roadhouse-blues med rock ?n? roll-inspirasjon for å levere konserter det lukter svidd av, Samarbeidet startet i 1995 og har så langt resultert i mer enn tusen livejobber på klubber og festivaler I Europa. Memo Gonzalez, opprinnelig fra Dallas, Texas, og hans europeiske kolleger har jobbet hardt for sin sitt særegne sound som høres så godt på ?Live in the U.K.?. Albumet er tatt op på forskjellige konserter I England og bekrefter MG&TBC?s ry som et meget dynamisk live-band. Ifølge Memo selv: ?Musikken skjer her og nå, vi er ingen juke-box, vi vil sette vårt eget stempel på musikken.?

Bandets historie starter på slutten av 80-tallet da Kai Stauss dannet the Bluescasters. Bandet ble snart invitert til festivaler over hele Europa. I 1995 kom deres førte CD: Drivin` With ?

6,000 kilometer unna drev Memo Gonzalez og sprengte nye innslag I Texas-bluesen sammen med gitarstorheter som Paul Size, Johnny Moeller, JimSuhler. Etter at han hadde imponert stort på `Texas Harmonica Rumble` i Utrecht, Nederlands, inviterte The Bluescasters Memo Gonzalez til å bli med dem på deres Europa-turneer. Debut albumet Let`s All Get Drunk And Get Tattooed kom ut i 1996. Ti år senere kontrollerer XXL-Texaneren med rockesleiken enhver scene han måtte entre og forsvarer sin tungvektstittel på munnspill I hvert show!

Kai Strauss er enkelt og greit en stor gitarist som tåler sammenlikning med sine samtidige Duke Robillard, Alex Schultz, Rusty Zinn, Charlie Baty and Sean Costello. Dette skriver Scott Duncan i Blues In Britain. Hans fyldige lyd og intense spillestil har gitt ham en solid posisjon i bluese-gitarens sentrum og har gjort ham til en av Europas mest respekterte instrumentalister. Det tyske musikkbladet Gitarre & Bass har viet et helt oppslag til den Troja-fødte bassisten Erkan Özdemir I aprilnummeret I 2006. Henk Punter fra Amsterdam er ny bak trommene. Den siste tilføyelsen har gjort The Bluescasters til et 100% toppband, uansett genre.

?For trettito år siden, da jeg gikk på high school og begynte å bli ordentlig interessert I musikk, falt jeg pladask for rhythm ?n? blues-soundet på lokale radiostasjoner?, mimrer den karismatiske amerikaneren. I skoletida var han kjent som Three Hundred Pounds of Texas Dynamite. ?Senere forandret denne musikken livet mitt og jeg har reist halve jorda rundt.?

Ja, det er fremdeles makt i ekte blues.

Bandmedlemmer:
Memo Gonzalez - vokal og Munnspill
Henk Punter - trommer
Erkan Özdemir - bass
Kai Strauss - gitar og vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. nov. 2009 Green Turn Blue

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bandet til Siv Line Green

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)