Historikk

Ons. 19. nov. 2008 Fidibus

Fidibus

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Full fres fra Fidibus.

Der er det nok en gang duket for Fidibus i Sandnes Bluesklubb, Sandnes Brygge kl. 2030. Med kompakt komp, toppet med heftig blåserekke, oppstår det garantert fare for bakoversveis.

Fidibus (http://www.fidibus.biz ) presenteres smårufset retro- og fengende jazzrock, funk, blues og smektende soul- det hele drevet fram av et kompakt komp og toppet av en tett hornseksjon som røsker skikkelig tak i deg.

Bandet ble startet av elever på Tastaveden Skole i Stavanger i 1969. Navnet Fidibus, som vi tviholder på, betyr egentlig fyrtøy. Eksempelvis en flis som man brukte til å tenne i ovnen/peisen med hvis fyrstikker manglet. Navnet henspeiler også på bandets målsetting, nemlig å skape varme gjennom å levere kvalitetsmusikk som svinger.

Idémaker til navnet, og blant initiativtakerne til å etablere bandet, er Mr. Bluesman himself, Reidar Larsen. Fidibus var Reidars aller første band, og utgjorde starten på hans lange og flotte karriere. Bandets tidlige epoke tok slutt i første halvdel av 70-årene, da medlemmene etterhvert skulle dra i militæret, til studier etc. Daværende saksofonist, Cato Guldberg, har senere solgt plassen sin dyrt- til broren Hans Jacob. Inntil 2004 var Fidibus en høyst sporadisk attraksjon, med ca 10 år mellom hver opptreden. Men siden dengang har vi holdt sammen permanent, og utgjør nå et veletablert band.

Bandmedlemmer:
Sigve Andersen, trompet
Hans-Jacob Guldberg, tenorsaksofon
Sten Larsen, trombone
Inge Nilsen, vokal
Helge Edland, gitar
Steinar Oldereide, tangenter
Stein Egil Hana, trommer
Leiv M. Grøtte, bass

Bandets hjemmeside
http://www.fidibus.biz/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. nov. 2008 Jam med Sandnes Storband

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Én gang i blandt (Se programet for neste Jam) arrangerer vi Jam Session hvor vi har en grunnbase av tre til fem musikere som står for 'kompet' og forskjellige musikere blir invitert til å spille med. Dukker det opp musikere uanmeldt prøver vi å finne plass til dem også.
Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for og glede av å spille blues. Så: Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. nov. 2008 Woodleg Odd's

Woodleg_Odds.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Med lanseringen av sin 4. CD 'Foot Fetish' i 2006, bekreftet Woodleg Odd sin posisjon som et av landets desidert mest aktive og produktive Blues/soulband. Bandet har i løpet av 6 år prestert å gå fra å være husbandet til Sykkylven Rhythm & Bluesklubb til å ha spilt på flere store norske klubb- og festivalscener, og i tillegg gjennomført tre USA-turnéer samt sju turnéer i England!

Bandets CD?er har blitt solgt i mer enn 20 land og over flere kontinent (Europa, USA, Asia, Australia). 'Foot Fetish' ble i januar-07 nominert til Spellemannsprisen 2006, og i tillegg kåret til ?Skandinavien Bästa Bluesalbum-2006? av den svenske bluesportalen blueswebben.se.

2006 ble et svært hektisk år for Woodleg Odd, der bandet virkelig fikk markert seg også i Norge. Lansering av ny CD, Live konsert på NRK1 Frokost TV og musikkvideoer på NRK2 Svisj Jukebox var bare noen av høydepunktene i tillegg til mange knallbra konserter i Norge, USA og UK.

Forventningene til bandets nye CD har vært skyhøye, og responsen på 'Foot fetish', som består av 10 nye egenproduserte låter, har vært over all forventning! Kritikere og tilhengere i Norge så vel som i utlandet, har satt spesielt stor pris på at bandet på sin nye CD fortsetter i kjent 'Woodleg stil', noe som betyr variert kvalitetsmusikk med hovedvekt på blues, ispedd nyanser fra både soul og rock. Under bandets siste USA turné kom kritikere sågar med påstanden om at Woodleg Odd er bluesens ?redningsmenn?. Dette fordi musikken fører bluesinteressen videre til stadig nye tilhørergrupper.

Variert bluesbasert musikk i moderne innpakning må til for å fenge stadig nye generasjoner, og akkurat her er kjernen til Woodleg Odds filosofi: En konsert eller en CD må inneholde variert musikk som 'folk flest' kan sette pris på, og ikke være fastlåst i en snever del av en sjanger. Med andre ord representerer Woodleg Odd et friskt pust på den norske såvel som den internasjonale musikkfronten, med kvalitetslåter og bred publikumsapell. Samtlige låter på bandets 4 CD-utgivelser er egenproduserte, og konsertene med Woodleg Odd består i tillegg til eget stoff av kremlåter fra bluesens klassikere som bla. Robben Ford, Stevie R. Vaughan og Scott Henderson.

Et beskrivende stikkord for en konsert med Woodleg Odd er med andre ord musikalsk variasjon med prestasjoner på høyt internasjonalt nivå ! Dette gir igjen begrepet ?valuta for pengene? en helt ny dimensjon, der både musikalske krumspring og solide doser med humor står i fokus !

Bandmedlemmer:
Knut Eilefsen - vokal og munnspill
Arne Moe - bass
Odd 'Woodleg' Lie - trommer
Frank Utgård - gitarer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. okt. 2008 The Holmes Brothers

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

The Holmes Brothers

Da er det duket for nok et verdenskjent bluesband i Sandnes Bluesklubb.
Bandleder, sanger, gitarist og pianist Wendell Holmes ledet oss gjennom kvelden med sin kraftfulle, mørke stemme. Trommeslager Popsy Dixon imponerer om mulig enda mer enn "soulbrother" Wendell der han legger de høyeste stemmene, og senere står fram som solist med en falsett som gir oss i salen gåsehud. Bassist og sanger Sherman Holmes er bandets tredje stemme, og han backer godt opp de to solistene.
Gode instrumentalister er de også, disse tre musikerne fra Virginia som har spilt sammen siden slutten av 60-tallet. Frontmann Wendell er både en spennende bluesgitarist og behersker soulgitarstilen meget bra. Hans yngre bror Sherman er en meget solid bassist.

Bandets hjemmeside
http://www.theholmesbrothers.com/main.html

SÅ GÅ IKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN.

VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. okt. 2008 Otis Grand

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

http://www.otisgrand.com/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)