Historikk

Ons. 16. apr. 2008 A Case Of Blues

A Case Of Blues

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Den kanskje litt uvanlige kombinasjonen av elevene ved rockebandlinja og idrettslæreren på Lundheim har resulteret i et bluesband. Siden vi plukker sanger vi liker selv og setter sammen et repetoar vi liker ut fra dette, har vi tatt navnet ?A Case of Blues?. Bandet skal ha si første spillejobb utenfor skolen 16.04.2008 kl 20.30 på Sandnes Blues Klubb (Tribute).

Bandmedlemmer:
Daniel Breistein - Trommer og vokal
Filip Gjerland - Bass
Aslak Moen - Gitar, Piano, vokal
Kristoffer Underland - Gitar
Kaare Lauridsen - Gitar og vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. apr. 2008 Peter Nande

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Ingen info.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 02. apr. 2008 Memo Gonzales & The Bluescasters

Memo Gonzales & The Bluescasters

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bandet består av Memo Gonzalez fra Dallas/Texas på vokal og Munnspill, Henk Punter fra Amsterdam på trommer, Erkan Özdemir fra Tyrkia på bass og Kai Strauss på gitar og vokal fra Tyskland, han er også bandets lederskikkelse. Musikken er ekte amerikansk blues og stemningen under konsertene er vanligvis enormt bra.

Memo Gonzalez and the Bluescasters swinger som ei hengebru i storm sier det britiske musikkbladet Blueprint, mens Texas Blues Magazine lurer på: Hvem er disse gutta?

Uten tvil et av de beste live-band på turné I våre dager: Memo Gonzalez & The Bluescasters kombinerer autentisk Texas roadhouse-blues med rock ?n? roll-inspirasjon for å levere konserter det lukter svidd av, Samarbeidet startet i 1995 og har så langt resultert i mer enn tusen livejobber på klubber og festivaler I Europa. Memo Gonzalez, opprinnelig fra Dallas, Texas, og hans europeiske kolleger har jobbet hardt for sin sitt særegne sound som høres så godt på ?Live in the U.K.?. Albumet er tatt op på forskjellige konserter I England og bekrefter MG&TBC?s ry som et meget dynamisk live-band. Ifølge Memo selv: ?Musikken skjer her og nå, vi er ingen juke-box, vi vil sette vårt eget stempel på musikken.?

Bandets historie starter på slutten av 80-tallet da Kai Stauss dannet the Bluescasters. Bandet ble snart invitert til festivaler over hele Europa. I 1995 kom deres førte CD: Drivin` With ?

6,000 kilometer unna drev Memo Gonzalez og sprengte nye innslag I Texas-bluesen sammen med gitarstorheter som Paul Size, Johnny Moeller, JimSuhler. Etter at han hadde imponert stort på `Texas Harmonica Rumble` i Utrecht, Nederlands, inviterte The Bluescasters Memo Gonzalez til å bli med dem på deres Europa-turneer. Debut albumet Let`s All Get Drunk And Get Tattooed kom ut i 1996. Ti år senere kontrollerer XXL-Texaneren med rockesleiken enhver scene han måtte entre og forsvarer sin tungvektstittel på munnspill I hvert show!

Kai Strauss er enkelt og greit en stor gitarist som tåler sammenlikning med sine samtidige Duke Robillard, Alex Schultz, Rusty Zinn, Charlie Baty and Sean Costello. Dette skriver Scott Duncan i Blues In Britain. Hans fyldige lyd og intense spillestil har gitt ham en solid posisjon i bluese-gitarens sentrum og har gjort ham til en av Europas mest respekterte instrumentalister. Det tyske musikkbladet Gitarre & Bass har viet et helt oppslag til den Troja-fødte bassisten Erkan Özdemir I aprilnummeret I 2006. Henk Punter fra Amsterdam er ny bak trommene. Den siste tilføyelsen har gjort The Bluescasters til et 100% toppband, uansett genre.

?For trettito år siden, da jeg gikk på high school og begynte å bli ordentlig interessert I musikk, falt jeg pladask for rhythm ?n? blues-soundet på lokale radiostasjoner?, mimrer den karismatiske amerikaneren. I skoletida var han kjent som Three Hundred Pounds of Texas Dynamite. ?Senere forandret denne musikken livet mitt og jeg har reist halve jorda rundt.?

Ja, det er fremdeles makt i ekte blues.

Bandmedlemmer:
Memo Gonzalez - vokal og Munnspill
Henk Punter - trommer
Erkan Özdemir - bass
Kai Strauss - gitar og vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. mars 2008 Triple Trouble

Triple Trouble

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Disse karene leverer en utrolig aften med musikk av Stevie Ray Vaughan. Nesten irriterende bra, som en av kommentarene på vårens JAM var. Og den kommentaren kom fra en av distriktets dyktige musikere, så det tyder nok på at vi skal kose oss masse! Mer info kommer!

Bandmedlemmer:
Einar Nysted - gitar og vokal
Jarle Aasland - bass
Lasse Danielsen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 19. mars 2008 Bernad Jenkins

Bernad Jenkins

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bernad Jenkins va bandet ?adle hadde vært me i når di pakkte snippeskå itte Afrika Aid konserten på Sjøhuså i 1980. Ryktene fortelle at det oppigjønå årå har vært bortimod femti medlemmer i bandet.

Det heila starta ein gang på 60 tallet med ein gjeng musikkintereserte ungdommer fra Hundvåg. Dette va på bondelandet då, lenge før det blei bru og någen særlige bebyggelse på øynå. Di øvde i det fuktiga gamla hønsahuset på gården te familien Østbø på Austbøjordet (opprinneligt det gamla hovedsetet på byøyene).

Jostein Bellest Østbø ? odelsgutten, hadde rigga udhuset om te øvingslokale. Kyrne på nabogården blei ittekvert di mest musikalske i fylket og enkelte sverga på at et par av kuene pinadø blei Blå. For det va Bluesinspirerte rockemusikk det gjekk i. Bellest spelte Bass, Maggaen (Magnar Fyllingen) sang, og Kurt Magne Hagen spelte Gitar og ittekvert på et gammalt Farfisa-orgel. Orgel va jo et must på denne tiå ? fortrinnsvis med leslie, någe så ikkje akkurat va lett å få tag i. Egil Selnes spelte ?g gitar og Terje Auestad slo trommer. Det va ikkje akkurat sinnsykt mange band så spelte på Hundvåg, så di fekk av og te spela på Øytun. Fritidsklubben på øynå.

Udigjønå 60-tallet fekk guttane innimellom lov te å vær me ?Nurk Twins? å spela på Frisinn og sånt, i byen på onsdagskveldane. De fekk visa seg fram og ?stjernene? konne ta seg ekstra lange pauser. Kissaen (Bjørn Inge Kristensen) va bare fjorten når `an hørte di fysste gang på Frisinn, og han va ikke i tvil om at å spela i band va den beste måden å imponera damene og ergra foreldrene på.

Kissaen starta ?Hawk Blackwood? i lag med Kåre Andersen (Kossaen) og bror te Hagen, Kjell Arild (han kalte di Halvan) på Buøy. På ungdomsskolen Øytun blei di kjende med Bluesbandet te Maggaen og di, og siden di spelte med litnebror te Hagen, fekk di av og te allernådigst lov å spela i pausene. Men di store guttane va jysla imponerte øve stemmen te Kissaen, og ?Black Hawkwood? blei itte kvert nærmast rivaler på Øytun.

Auestad slutta og di fekk me seg Viggo ? ein liden trommis-spira frå Roaldsøy. Det va så som så med ferjer mellom øyane i gamle dager så han padla ofta over te øvingå. Pågangsmodet va dårr nemligt aldrig någe i veien med når du begynte i band på 60 tallet. Men Viggo`en kom ofta for seint på øving ? klissblaude. Då hadde båden kveltra. Han va heldigvis goe å symma.

Me konne ha skreve sia opp og sia ner om denne gjengen og adle di andre som itte ryktene har våre med, men som dokker sikkert forstår så må me bare stoppa ein plass.

Uansett. Det e denne gjengen som komme te Sandnes Bluesklubb Onsdagen før Påske. Altså den 19. Mars. Så då gjelde det å ikkje ha reist opp på Fjedle. Bler det bråg frå ongane, så send di opp te hyttene dokkar med Buss, einveisbillett og mad for ein dag, så e di der når dokke komme dinglane opp te hyttå med Taxi seint på Torsdag kveld. God fornøyelse adle samen, me snakkes.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)