Historikk

Ons. 01. nov. 2006 Banden

Banden

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

BANDEN er en gjeng rutinerte musikere fra Sandnes og distriktet rundt som hver for seg har spilt i flere forskjellige band de siste 20 årene. Mye arbeid er lagt ned i repertoaret for å vise bredden i bluesen, fra Chicago til New Orleans, med låter fra artister som Buddy Guy, T Bone Walker, Howlin' Wolf og Bobby King.

BANDEN kombinerer det coole & troverdige med det presise & uanstrengte.

Lasse ga i 2002 ut egen CD ?Flagg Ut?. Det vil være mulig for våre gjester å kjøpe dette albumet på konserten. Noen av tekstene fremføres til og med på ?Sandnesisk?.
Charlie'en har spilt med så mange at vi kun kan nevne Veslefrikk og Englakoret her. Pluss en aldeles fenomenal hammond-solo på Hard Luck Blues Bands første plate. Og så mye, mye mer...
Halvard har vært Bandens solide grunnfjell helt siden de ble sluppet fri. Og det sammen med:
Torstein Kyllevik på trommer.Han har spilt med ulike lokale band siden ungdomsskolen og fikk antakelig sin interesse for slagverk da han på konfirmantweekend på Vier, en gang på 70-tallet, kastet alle grytelokkene ned trappene kl 0200 om natten.

medlemmene er:
Lasse Berheim - Gitar/Vikal
Jarle 'Charlie' Børresen - Tangenter
Kjetil Vagle, Gitar.
Spiller i Midnight Ramblers.
Halvard Josefsen, Bass
Torstein Kyllevik på trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 25. okt. 2006 Johnny Augland og Det Gyldne Snitt

Johnny Augland og Det Gyldne Snitt

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Det hersker liten uenighet både blant norsk bluespublikum og norske bluesmusikere at Johnny ?Guitar? Augland er en av de viktigste artistene i norsk blues de siste 25 årene.

For de fleste er han nok best kjent fra sine perioder med Good Time Charlie og Vidar Busk, men han har også i en periode vært bosatt i Florida og jobbet som gitarist i bandet til den godt kjente amerikanske bluesmannen Rock Bottom.

Tilbake igjen i Norge slo Augland seg sammen med Arle Hjelmeland og bandet hans Good Time Charlie. Dette ble begynnelsen på Good Time Charlie's storhetstid som et av de mest populære og hardtarbeidende bluesband i Norge. Bandet turnerte i Norge, Danmark, Sverige og Tyskland med Johnny Augland som gitarist, pianist, låtskriver og arrangør.

Og til det norske bluespublikums store forbauselse turnerte Augland også med internasjonale blueslegender som trommeslager og bassist, og skapte dermed diskusjonen? ?finnes det instrumenter Johnny ikke spiller?.

Det Gyldne Snitt består av: Johnny ?Guitar? Augland, gitar/piano/B3/Wurlitzer/ vokal, Kjetil Grande, gitar, Frode Hammersland, bass og Per Fredriksen, trommer.

Bandmedlemmer:
Johnny ?Guitar? Augland - gitar, piano, B3, Wurlitzer, vokal
Kjetil Grande - gitar
Frode Hammersland - bass
Per Fredriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 21. okt. 2006 Grenseveien Bluesband

Grenseveien Bluesband

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Lokalt band fra Grensevegen på Kverneland. De har vist en fin stigning i repertoîr og bluesfølelse siden de spilte hos oss første gang i 1997.

Vi har hatt dem på besøk flere ganger siden og kan bare bekrefte ordtaket: "God vin (og blueselskere) blir bare bedre med årene."

Bandet har med varierende besetning eksistert siden 1997. Grensevegen Bluesband spiller 60- talls blues og er inspirert av bl. a. Freddi King og Muddy Waters. Bandet prøver å øve på tirsdager i Grensevegen på Orstad. Da er det boller og blues til sene kvelden.

Bandmedlemmer:
Dag Starrfelt, Tangenter
John Folkvord, Bass
Njål Møller, Gitar, Vokal
Asbjørn Moe, Trommer
Tor Harald Lunde, Vokal, Gitar, Harpe

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. okt. 2006 Halles Helter

Halles Helter

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Et lokalt band hvor medlemmene har bakgrunn fra band som Bernad Jenkins, Nurk Twins, Smalhans, Stavangerensemblet, The September When, Bror te Larsen Band, Modesty Blaise, Rabalder, Pocket Corner og andre. Musikerne har vært en del av vårt lokale rock, rhythm & bluesmiljø i adskillige år, og har alle sammen vært med på å farge vårt lokale musikkuttrykk.

Bandet Halles helter består med andre ord av en god gjeng lokale helter som har hatt, og har, stor betydning for det vi ser på som 'vår egen musikk'. I denne sammenhengen spiller de coverlåter i egen innpakning og med sin særegne stil - med overraskelser for oss musikkvante!

Bandmedlemmer:
Magnar " Magga " Fyllingen - sang og gitar
Stene Osmundsen - trommer
Øystein Eldøy - bass og sang
Harald Halle- gitar og sang
Odd Stangeland - gitar, munnspill og sang

Vel Møtt!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 11. okt. 2006 ORBO & The Longshots

ORBO & The Longshots

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

En kveld med røttene godt plantet i Rock 'n' roll! Vi sakser fra deres presseskriv:

"Elvis, ORBO & co.

? JASÅ, SA EN BEKJENT en dag undertegnede spankulerte rundt i den klassiske T-skjorten fra Sun Studio.
? Er det der du pleier å sole deg?

ORBO & THE LONGSHOTS vet bedre. At Sun Studio er rockens fødeplass. At hvis rocken hadde vært religion, ville Sun Studio vært stallen i Betlehem.
Det var nemlig her, i dette lille, unnselige rommet på 706 Union Avenue i Memphis at rocken ble unnfanget. Det var her verdens første rock?n roll-singel, ?Rocket 88?, ble spilt inn i 1951, av Ike Turner og resten av det heller ukjente Jackie Brenston and his Delta Cats. Den forvrengte, aggressive lyden på ?Rocket 88? skyldtes at en av bandets forsterkere hadde falt av lasteplanet på vei fra Clarksdale, Mississippi. Istedet for å fikse forsterkeren, valgte studiosjef Sam Phillips å forsterke den forvrengte gitarlyden. Og rocken hadde fått sin fødeplass.

LEGENDESTATUSEN til det trange, shabby studioet er forlengst sikret. I akkurat dette rommet Jerry Lee Lewis spilte inn ?Whole Lotta Shakin?? og ?Great Balls Of Fire?. Her skapte Johnny Cash ?I Walk The Line?, her gjorde Carl Perkins ?Blue Suede Shoes? , skrevet på en papirpose fra nærbutikken. Og ikke minst, det var her Elvis Presley spilte inn ?That?s All Right Mama? og mange av de andre låtene som skulle gjøre ham til rockens ubestridte konge.
Selv om studioet forlengst har blitt turistmaskin, der souvenirsjappen og restauranten er langt større enn studioet, kan man fremdeles spille inn her. Beck har gjort det, Tom Petty og Paul Simon likeså, og det var mellom disse veggene U2 spilte inn de fleste studioopptakene til ?Rattle & Hum?. Samme mursteiner, samme tregolv, samme klangen mellom veggene ? en kan bli rent svimmel av å tenke på hva disse veggene har kunnet høre.

I VINTER PAKKET ORBO & The Longshots instrumentene og fløy til Memphis, Tennessee. For å høre historiens sus mellom veggene, for å bli de første nordmenn som har spilt inn i det sagnomsuste studioet ? og for å spille inn låter til sitt andre album. Med størrelser som Kevin Welch og Mike Henderson (Mark Knopfler sin egen gitarist) med på laget.
Nå skal en selvsagt være forsiktig med å trekke altfor ivrige paralleller mellom bergenserne og ikoner som Elvis, Cash og U2.
Men fellesnevnerne er der, og da snakker vi ikke bare om timene i Sun Studio. Men talentet. Den sanne lidenskapen for ekte, håndlaget rock?n roll. Og en usvikelig tro på seg selv.

PAAL KVAMME

Bandmedlemmer:
ORBO - vokal, gitar
Ine Tumyr - vokal, perkusjon
Reidar F. Opdal - piano, hammond, gitar
Chris Holm - bass
Stian Tumyr - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.orbo.no/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)