Historikk

Ons. 08. mars 2006 Patey's Pipe

Pateys_Pipe.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Gitaristen Bent Patey var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og var den siste gjenværende fra originalbesetninga. I forrige nummer av Blues Music Club ble gruppas plate ?Blått Brygg? fra 1979 kåret til månedens klassiker, og denne plata er faktisk Norges 3. mest solgte bluesplate i februar i år.

Ved siden av Bryggerigangen, har Patey bidratt på over 30 plateinnspillinger for andre artister, men han har også alltid hatt sitt eget prosjekt, med egne låter og varierende besetninger. Tidlig på åtti-tallet turnerte han landet rundt med "Pateys Pipe", sammen med keyboardist Brynjulf Blix, bassist Geir Holmsen og trommeslager Bjørn Jenssen. Senere har en lang rekke andre kjente musikere vært innom dette bandet.

I 1983 kom plata "Ocean Front Walk" og Patey ble nominert til Spellemannsprisen som årets komponist. 14 musikere var med på denne plata, og blant dem sangerne Terry McCullough, Sidsel Endresen og Lynni Trekreem. To år senere kom plata "Bang 85" med blant andre Håkon Iversen: vokal, Blix: keyboards, Øivind Madsen: bass og Paolo Vinaccia: trommer.

I 1986 flyttet Patey til Venice Beach utenfor Los Angeles, og fortsatte med "Pateys Pipe", med amerikansk besetning. Da han vendte tilbake til Oslo syv år etter sin første soloplate "Ocean Front Walk", gikk han i gang med platen "Seven Years" sammen med keyboardistene Blix og Per Kolstad, bassist Øivind Madsen og trommeslager Rune Arnesen. Denne plata kom ut i 1994, og allerede året etter, gjenoppsto Bryggerigangen Bluesband som fram til nylig nærmest har heltidsengasjert Patey på festivaler og klubber.

Bandmedlemmer:
Bent Patey - gitar, vokal
Brynjulf Blix - tangenter
Frode Larsen - bass, vokal
Per Eriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. mars 2006 Twang Gang

Twang Gang

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

TwangGang er ein trio som konsentrerer seg om rockabilly/country slik musikken vart spelt for lenge, lenge sidan. Bandet er utstyrt slik ein trio med begge beina planta trygt i 50-talet skal vera; Gitar, ståbass og trommer. Enkelt og effektivt.

Dei musikalske referansane til bandet finn ein i amerikansk musikk laga på 50-talet. Inspirasjonskjelder har vore artistar som Johnny Burnette, Elvis, Johnny Cash, og Joe Clay. Gamle Sun-innspelingar er til inspirasjon for mange musikkinteresserte og det gjeld i stor grad for TwangGang og.

Denne musikkarten er i si form særs utadvendt, den rettar seg mot både hjarte og bein og set opp farten på begge samstundes. TwangGang gjer sitt beste for å formidle akkurat dette då dei meiner det er essensen i stilarten. Med andre ord er det lite rom for kunst men god plass til speleglede.

Sjølv om bandet ikkje starta med utespeling før på hausten -01 har ryktet som eit oppegåande live-band allereie byrja å vandre. Gutane fungerer etter Happy-hour-prinsippet; heftig medan det står på og kan hende er det litt tungt etterpå. Målet er at slik skal publikum oppleve det og.

Bandmedlemmer:
Erlend Styve - gitar, vokal
Bjørne Møen - trommer, vokal
Jan Eirik Gullbrå - ståbass, vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. feb. 2006 Myhrens Dam

Myhrens Dam

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Vokalist og munnspiller Rune Myhren startet sin musikalske karriere i 1990. Myhren er inspirert av store munnspillere som John Lee "Sonny Boy 1" Williamsson, Rice "Sonny Boy 2" Miller og George "Harmonica" Smith. Med en miks av disse stilarter har Myhren gjennom de siste 14 år forsøkt å finne sin egen stil.

Myhren har turnert og delt scene med store bluesartister som Bob Margolin, James Harman, Snooky Pryor, Mel Brown, Mark Hummel, RJ Mischo, Gary Primich, Billy Branch, Terry Hanck, samt Junior Watson og hans band. Det var vennskapet til noen av disse som i September 2003 fikk Myhren til å reise til San Francisco med sitt nye prosjekt - "Myhrens DAM"- for å spille inn sin nye CD - "Sampled Minds".

Når navnet "Myhrens DAM" er valgt er dette delvis fordi dette i mange år var den store scenen for avslutningsdagen under Notodden Bluesfestival, samt et uttrykk for Myhrens tilknytning til artister som: munnspiller RJ Mischo, gitarist Garth Webber, trommeslager June Core (Charlie Musselwhite Band) og bassist Kedar Roy (Junior Watson Band), gitaristene Håkon Høye og Espen Liland, bassist og kollega i BluesNews - Rune Endal, samt trommeslager Ulf Lauridsen som Myhren har samarbeidet med i en årrekke. I tillegg deltar det nye unge munnspilltalentet - Eirik Bergene på denne CD. Platetittelen - "Sampled Minds" er heller ikke tilfeldig valgt, 6 av låtene på denne CD er skrevet og i veldig stor grad arrangert og produsert av Myhren. Låter som "Moonshine Whiskey" og "Victims Of Circumstance" er skrevet utfra virkelige hendelser fra Myhrens liv, mens låten "Suicide Bomber" er skrevet basert på et høyaktuelt verdensbilde. Plata har fått distribusjon i Norge, Sverige, Belgia, Frankrike, Tyskland og USA. Myhrens Dam består pr. desember 2004 av: Rune Myhren (vokal/munnspill) ? Glenn H. Gran (gitar) ? Loren Fagen (bass) ? Ulf Lauridsen (trommer).

Bandmedlemmer:
Rune Myhren - vokal/munnspill
Glenn H. Gran - gitar
Loren Fagen - bass
Ulf Lauridsen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. feb. 2006 50-årsfeiring med Sol og venner

50-årsfeiring med Sol og venner

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

50-årsfeiring med Sol og venner

Tenk at denne mannen er blitt 50 år!?! :-)
Onsdag 15. februar blir det bursdagsfeiring hos Sandnes Bluesklubb. Vår mangeårige bookingansvarlige, Audunn Johnsen, blir 50 år og dette ønsker han og vi å feire! Audunn inviterer til bursdagslag med musikk av og med Oddvar 'Sol' Solheim og venner. Regn også med at kremen av lokale artister vil entre scenen og gi sin hyllest.

Det blir gratis (!) adgang for alle denne kvelden. Som Audunn sier: "både venner og uvenner er hjertelg velkomne" så her er det bare å ta gofoten med og komme innom for en hyggekveld med god musikk i godt lag. For ingenting er vel bedre enn dét?

Bandmedlemmer:
Oddvar Solheim - gitar
Thomas Ognedal Matre - bass
Atle Strøm - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 11. feb. 2006 Ã…rsmøte

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Vel blåst jul og Godt Nytt År kjære bluesvenn!
Innkalling til årsmøte for 2005.

Årsmøtet avholdes derfor lørdag 11. februar Kl.18.00 på Hotell Residence , nærmere bestemt på Chili.

Sakslisten er:

1. Åpning
2. Godkjenning av innkalling
3. Valg av møteleder og referent, samt to personer til å underskrive møteprotokollen
4. Styrets beretning for 2005 (vedlagt)
5. Gjennomgang av Regnskap (deles ut på årsmøtet)
6. Vedta neste års (2007) medlemskontingent.
7. Innkomne forslag. (Vedtektene finner du på www.sandnes-blues.org)
8. Handlingsplan for 2006 (vedlagt)
9. Godkjenning av budsjett for 2006
10. Valg.
11. Avslutning

Forslag til medlemskontingent:

Styret foreslår å beholde årskontingent på kr 275,- Kostnaden for Bluesnews har steget med noen kroner , men økningen er ikke større enn at vi kan beholde samme kontingent Endres klubbens utgifter ytterliggere, må medlemskontingenten økes tilsvarende for 2007 .

Vi har i året som gikk fortsatt med ukentlig E-post til de av dere som vi har E-post adresse til. Dessverre er det ikke alle som har mulighet til å motta E-post eller som ikke har gitt oss adressen sin. Det siste er veldig enkelt å gjøre noe med. Fyll inn riktig informasjon på det vedlagte medlemsskjemaet (ikke glem å betal medlemsskapet samtidig) og send eller lever det til dørvakten på onsdagen, så vil du regelmessig motta informasjon om hva som skjer i klubben samt annet stoff som kan ha interesse. Det forplikter ingen ting.

Har du saker til årsmøtet så gi oss tilbakemelding innen onsdag 01.februar. Dette kan du enten gjøre via E-post post@sandnes-blues.org eller levere en lapp til dørvakten på onsdagene.

Så litt tilbake til medlemskontingenten. Som du ser av vedlagte giro, så er kontingenten den samme som i fjor. Styret mener at dette er svært rimelig, når du ser på alle fordelene. Inntil 5 nummer av BluesNews i året samt egne priser på konsertene våre (og alle andre klubber i Norge, tilknyttet Norsk Blues Union) samt tilgang på andre av klubbens aktiviteter. Så, ikke la medlemskortet ligge igjen hjemme neste gang du skal i banken eller posten. Få det betalt først av alt. Du kan også ta det med deg og betale i døren på onsdagene.

Husk å vis frem dit gyldige medlemskort når du vil inn på konsertene.

Vi minner også om at bluespriser gjelder på noen av varene vi kjøper på klubbkveldene, samt dypt blå bluespriser frem til klokken 20:55.Dette gjelder kaffi, pils og husets cognac med en kopp kaffi.
Vi forventer at årsmøtet er ferdig innen klokken 20:00, hvor dørene åpnes for øvrig publikum.

På programmet står ”Gunnar Engen`s Glædeshus”.

De medlemmene som har deltatt på årsmøtet har GRATIS inngang denne kvelden.

Til slutt, vil vi i styret få ønske alle våre medlemmer (og andre blues-entusiaster) et riktig Godt Nytt År, med mange hyggelige onsdagskvelder fremover.

Sandnes 05.01.06

Styret for Sandnes Bluesklubb.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)