Historikk

Ons. 12. nov. 2008 Jam med Sandnes Storband

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Én gang i blandt (Se programet for neste Jam) arrangerer vi Jam Session hvor vi har en grunnbase av tre til fem musikere som står for 'kompet' og forskjellige musikere blir invitert til å spille med. Dukker det opp musikere uanmeldt prøver vi å finne plass til dem også.
Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for og glede av å spille blues. Så: Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. nov. 2008 Woodleg Odd's

Woodleg_Odds.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Med lanseringen av sin 4. CD 'Foot Fetish' i 2006, bekreftet Woodleg Odd sin posisjon som et av landets desidert mest aktive og produktive Blues/soulband. Bandet har i løpet av 6 år prestert å gå fra å være husbandet til Sykkylven Rhythm & Bluesklubb til å ha spilt på flere store norske klubb- og festivalscener, og i tillegg gjennomført tre USA-turnéer samt sju turnéer i England!

Bandets CD?er har blitt solgt i mer enn 20 land og over flere kontinent (Europa, USA, Asia, Australia). 'Foot Fetish' ble i januar-07 nominert til Spellemannsprisen 2006, og i tillegg kåret til ?Skandinavien Bästa Bluesalbum-2006? av den svenske bluesportalen blueswebben.se.

2006 ble et svært hektisk år for Woodleg Odd, der bandet virkelig fikk markert seg også i Norge. Lansering av ny CD, Live konsert på NRK1 Frokost TV og musikkvideoer på NRK2 Svisj Jukebox var bare noen av høydepunktene i tillegg til mange knallbra konserter i Norge, USA og UK.

Forventningene til bandets nye CD har vært skyhøye, og responsen på 'Foot fetish', som består av 10 nye egenproduserte låter, har vært over all forventning! Kritikere og tilhengere i Norge så vel som i utlandet, har satt spesielt stor pris på at bandet på sin nye CD fortsetter i kjent 'Woodleg stil', noe som betyr variert kvalitetsmusikk med hovedvekt på blues, ispedd nyanser fra både soul og rock. Under bandets siste USA turné kom kritikere sågar med påstanden om at Woodleg Odd er bluesens ?redningsmenn?. Dette fordi musikken fører bluesinteressen videre til stadig nye tilhørergrupper.

Variert bluesbasert musikk i moderne innpakning må til for å fenge stadig nye generasjoner, og akkurat her er kjernen til Woodleg Odds filosofi: En konsert eller en CD må inneholde variert musikk som 'folk flest' kan sette pris på, og ikke være fastlåst i en snever del av en sjanger. Med andre ord representerer Woodleg Odd et friskt pust på den norske såvel som den internasjonale musikkfronten, med kvalitetslåter og bred publikumsapell. Samtlige låter på bandets 4 CD-utgivelser er egenproduserte, og konsertene med Woodleg Odd består i tillegg til eget stoff av kremlåter fra bluesens klassikere som bla. Robben Ford, Stevie R. Vaughan og Scott Henderson.

Et beskrivende stikkord for en konsert med Woodleg Odd er med andre ord musikalsk variasjon med prestasjoner på høyt internasjonalt nivå ! Dette gir igjen begrepet ?valuta for pengene? en helt ny dimensjon, der både musikalske krumspring og solide doser med humor står i fokus !

Bandmedlemmer:
Knut Eilefsen - vokal og munnspill
Arne Moe - bass
Odd 'Woodleg' Lie - trommer
Frank Utgård - gitarer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. okt. 2008 The Holmes Brothers

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

The Holmes Brothers

Da er det duket for nok et verdenskjent bluesband i Sandnes Bluesklubb.
Bandleder, sanger, gitarist og pianist Wendell Holmes ledet oss gjennom kvelden med sin kraftfulle, mørke stemme. Trommeslager Popsy Dixon imponerer om mulig enda mer enn "soulbrother" Wendell der han legger de høyeste stemmene, og senere står fram som solist med en falsett som gir oss i salen gåsehud. Bassist og sanger Sherman Holmes er bandets tredje stemme, og han backer godt opp de to solistene.
Gode instrumentalister er de også, disse tre musikerne fra Virginia som har spilt sammen siden slutten av 60-tallet. Frontmann Wendell er både en spennende bluesgitarist og behersker soulgitarstilen meget bra. Hans yngre bror Sherman er en meget solid bassist.

Bandets hjemmeside
http://www.theholmesbrothers.com/main.html

SÅ GÅ IKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN.

VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. okt. 2008 Otis Grand

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

http://www.otisgrand.com/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. okt. 2008 H P Lange

H P Lange

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Gitaristen og sangeren H.P. Lange er en av de få seriøse fortolkere av den akustiske bluestradisjonen. H.P. Lange var 12 år gammel da han første gang fikk fingrene i en gitar. Faktisk var det hans storesøster som fikk gitaren til sin fødselsdag, men det var ingen tvil om hvem som var mest begeistret for gaven. Dette førte til at han fikk sin egen gitar slik at søsteren kunne få sin i fred. Det ble funnet en musikklærer som kunne et par bluesriff. Dette etset seg inn i H.P.s musikksjel og førte ham videre inn i denne verdenen.

Han har siden midten av 80-tallet spilt mer en 100 konserter i året på fra små klubber til store internasjonale blues & jazz festivaler. I 1994 slo han seg ned i New Orléans et halvt år og kom gjennom dette opphold tettere under huden på det som av mange kalles for delta-blues.

På senen presenterer H.P. Lange den rå upolerte delta blues, gospel og snirklete ragtime gitar. Egne fortolkninger og egne sanger med sterke røtter i tradisjonen.

Bandmedlemmer:
H P Lange - gitar

Bandets hjemmeside
http://www.hplange.dk

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)