Historikk

Ons. 07. nov. 2007 Magne Høyland Band

Medlemsmøte & Magne Høyland Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Magne Høyland er etter manges mening en av de mest ekte og ypperste rocke/soul sangerne i Norge i dag. I løpet av hans Cirka 40 år lange karriere har han vert innom og gjort seg bemerket i flere band i Stavanger området, band som har høstet anerkjennelse nasjonalt med flere plateproduksjoner og tv opptredener bak seg. Her nevnes følgende eksempler på band:

BAROKK - NURK TWINS - WASA BAND - ASFALT

Han har i løpet av den siste tiden samlet et sterkt 5 manns band av svært rutinerte musikere som sammen med Magne spiller med overbevisning, ekte og håndspillet musikk med hovedvekt på 60 og 70 tallet. Med håndspillet menes det at det ikke er noe juks med programmering, trommemaskin og lignende men at det fra scenen spilles og synges det publikum hører, altså ekte musikk?

Av repertoar kan musikk fra følgende artister/band nevnes: ROLLING STONES, BEATELS, PROCOL HARUM, ROD STEWART, VAN MORRISON, JOE COCKER, LITTLE FEET, PERCY SLEDGE, ELVIS osv osv?.

Bandet spiller også de kjente ?Stavangersangene? som Magne har levert mange av i løpet av karrieren.

Eksempler er her foruten hans mange VIKING SANGER: DU E DEN GLADASTE EG ER I, TAKK SKA DU HA OG DOKKÅ TE WILLIAM.

Bandmedlemmer:
Magne Høyland - vokal
Halvard Josefsen - bass
Steffen Scrøeder ? Gitar
Jarle 'Charlie' Børresen - tangenter
Gaute Risa ? Slagverk

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 31. okt. 2007 Kurt Slevigen Band

Kurt Slevigen Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kurt Slevigen tar med seg de eminente musikerne Dag Yri, Helge Hovland og Espen Moen og kommer nok en gang på besøk for å gi oss en opplevelse!

Han har vært hos oss flere ganger før og vi vet at det blir en kveld du sent vil glemme! Les bare under: Kurt Slevigen
Fenomenet Kurt Slevigen er det hittil mest oslofolk som har kunnet få oppleve. Høsten 2002 kom han endelig med egen plate - den aller første, og egentlig var det ikke han som stod på mest for å gå i studio en gang. Kurt Slevigen vil helst spille.

Med Chicago Bound og Oslo Bluesband har han vært på farten før, men han vil helst styre toget slik han gjerne har i de bandene han har spilt i. Han er en bluespurist, det er ikke mange kompromisser der i gården: Dette er en mann som mener all god blues ble spilt inn før 1970 - og som sier det høyt på sin lavmælte måte. Derfor spiller han helst låter av de gode, gamle gutta - selve kilden. Kurt Slevigen synes han får uttrykt seg selv nettopp gjennom disse låtene - selv om de er langt unna norsk hverdag anno 2002. Låter skriver han forøvrig knapt sjøl.

- Å skape noe nytt som samtidig skal være bra, er vanskelig. For meg har låttekstene dessuten mindre betydning. Musikk er musikk, bøker er bøker. Det er fraseringen og gitartonene som er følelsesuttrykket i mine ører. Det er derfor jeg spiller; jeg vil formidle disse følelsene til publikum, og heller spille en god låt på min måte enn å lage en halvgod en sjøl, sier Kurt.

Og hvilke følelser. Har du sett Kurt Slevigen live, glemmer du det ikke så lett. Det er også derfor de som gjerne lytter til ham - ikke så sjelden andre musikere - ofte har et svært sterkt forhold til ham og hans musikk. For det han gjør, er totalt originalt, særpreget, medrivende, skeivt og upolert. Kreativ galskap og improvisasjoner innen bluesens faste rammer.

Å ha et helt personlig uttrykk er det Kurt Slevigen ønsker som musiker. Det skal høres at det er ham. Han liker at han umiddelbart kan kjennes igjen i form og uttrykk - og er forøvrig blant de få norske bluesartister som kan akkurat dét for tiden. Han er en glimrende gitarist i sin stil, med en særegen, men sterk og følelsesladd, stemme, og har vokst seg sterkere og sterkere som artist de senere årene.

August 2002 ble Kurt Slevigens første plate - "West Side from the East Side" sluppet. Det er plate som garantert vil overraske mange blues-elskere over det ganske land.

Som Gunnar Svensson skriver i sin anmeldelse av platen:

Kurt Slevigen driver absolutt ikke med norsk folkemusikk på West Side From The East Side (BMG), men rendyrker sin interesse for blues fra femti-og sekstitallet. Han ser ingen grunn til å skrive nye sanger så lenge det finnes så mange gamle og bra, som han kan uttrykke seg igjennom. Her har han plukket fram bl.a. Who's Been Talkin', Good Morning Little Schoolgirl, Mean Old World og Five Long Years, samt låter av John Lee Hooker, Jimmy Rogers og Willie Dixon. På Sinners Prayer gjør Anne Marte Slinning en formidabel jobb med vokalen. Slevigens vokal er vel kanskje mer original enn imponerende men det fungerer greit i denne sammenhengen. En solid plate fra en mann som veit hva han vil.

Bandmedlemmer:
Kurt Slevigen - gitar, vokal
Dag Yri - piano
Helge Hovland - bass
Espen Moen - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.kurtslevigen.net

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 24. okt. 2007 Barefoot

Barefoot

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

A Tribute To Southern Rock

Barefoot er et band lokalisert Deep Down South, Stavanger. Repertoiret består av klassiske rock-blues perler av de fineste bandene sørstatene har oppfostret. The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, Blackfoot, ZZ Top m.fl.

Barefoot har gjort flere konserter på bluesklubber, puber, MC-klubber etc i Rogaland. Blant annet løftet bandet taket på NBF i 2005 med sine autentiske tolkninger av gamle rebel rockers.

A night with Barefoot is a journey down Route 66 to the great land of Dixie

Bandmedlemmer:
The Rebels:
Vegard Brox ? Guitars/Vox
Togga Gundersen Guitars/Vox
Glenn Jünger ? Bass/Vox
Daniel Uhlas ? Drums/Vox

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 17. okt. 2007 Trangbølt

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Trangbølt er et band som har eksistert med dagens besetning i et par år. Medlemmene er fra Stavanger og Sandnes og spiller for det meste 70/80-talls inspirert dampende rock.

Finn von Wachenfeldt på bass og Sveinung Gundersen på trommer har tidligere spilt i blant annet Ledaal Hoffband som hadde sin glanstid på slutten av 70-årene.

Ole Marius Lund på vokal, harmonika og gitar har tidligere spilt mye i Oslo-området og Nord-Norge med band som Hydra og Blues Basement.

Sist, men ikke minst: Arild Rettore som henter frydefulle og snerrende riff fra sin gitar. Han har holdt talentet mest for seg selv, men trer nå endelig fortjent fram i rampelyset.

Altså et forholdsvis nytt band, men medlemmene har holdt på så lenge at det borger for en kveld med drivende god musikk for alle som liker det litt mer rocka. Og dét gjør vi jo!

Bandmedlemmer:
Ole Marius Lund - vokal, harmonika, gitar
Arild Rettore - gitar
Finn von Wachenfeldt - bass
Sveinung Gundersen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 10. okt. 2007 Triple Trouble

Triple Trouble

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Disse karene leverer en utrolig aften med musikk av Stevie Ray Vaughan. Nesten irriterende bra, som en av kommentarene på vårens JAM var. Og den kommentaren kom fra en av distriktets dyktige musikere, så det tyder nok på at vi skal kose oss masse! Mer info kommer!

Bandmedlemmer:
Einar Nysted - gitar og vokal
Jarle Aasland - bass
Lasse Danielsen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)