Historikk

Ons. 19. sep. 2007 Hipshakers

Blue Molly & the Hipshakers

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Hipshakers

Samarbeidet mellom Engen, Østhus og Genius startet i 1994. Bandet har turnert over store deler av landet, og etter hvert opptrådt på en del bluesfetivaler og klubber. Hipshakers utstråler en spilleglede uten sidestykke, og har et "trøkk" og en swingfølelse en skal lete lenge etter. Når en topper dette med en frittgående gitarist med 10 meter ledning, som elsker å klatre opp på nærmete bord for å spille, blir opplevelsen noe utenom det vanlige. Guttas måletning er ikke å revolusjonere blues- og swingmusikken, men å gi folk et godt, gammeldag live-kick!

Bandmedlemmer:
Oddvar 'Sol' Solheim - gitarer
Gunnar Engen - bass, vokal
Roald Østhus - piano, gitarer, vokal, orgel
David Genius - trommer, munnspill, vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. sep. 2007 Terje Frigaard

Terje Frigaard

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Terje var i flere år aktiv i bluesmiljøet i Stavanger og har tidligere spilt i Hijackers Bluesband, som blant annet spilte på den aller første ?Sykkelblues Festivalen? i Sandnes i 1998. I 1999 spilte Terje sammen med sitt daværende band, Vevatne Blues Express, på ?Bylarm? i Stavanger. For begge disse opptrednene mottok Terje og hans medmusikere gode omtaler. I 1999 flyttet Terje til Bergen, og i 1999/2000 gikk Terje i studio - i Stavanger - og spilte inn materialet som nå er basis i hans nye solo prosjekt.

Hans første album ?Thrillwalk? ble utgitt i januar 2002.

I september 2005 skiftet Terje etternavn fra Vevatne til Frigaard.

Terje Frigaard Band består, foruten Terje selv, av tre dyktige musikere fra Bergensområdet.

Musikken kan karakteriseres som en blanding av rock, blues & rockabilly. Dette er meget hardt svingende musikk som kan passe ved flere anledninger. Live leverer Terje & co. et tøft, stilfullt musikalsk show med høy kvalitet, mye energi & spilleglede. Han skriver også eget materiale som er inspirert av Junior Wells, Kim Wilson & The Fabulous Thunderbirds.

Terje Frigaard er en extraordinær, stilfull artist med et personlig & hardt svingende særpreg, som bør oppleves live.

Bandmedlemmer:
Terje Frigaard - vokal, munnspill

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. sep. 2007 Fidibus

Fidibus

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Full fres fra Fidibus.

Der er det nok en gang duket for Fidibus i Sandnes Bluesklubb, Sandnes Brygge kl. 2030. Med kompakt komp, toppet med heftig blåserekke, oppstår det garantert fare for bakoversveis.

Fidibus (http://www.fidibus.biz ) presenteres smårufset retro- og fengende jazzrock, funk, blues og smektende soul- det hele drevet fram av et kompakt komp og toppet av en tett hornseksjon som røsker skikkelig tak i deg.

Bandet ble startet av elever på Tastaveden Skole i Stavanger i 1969. Navnet Fidibus, som vi tviholder på, betyr egentlig fyrtøy. Eksempelvis en flis som man brukte til å tenne i ovnen/peisen med hvis fyrstikker manglet. Navnet henspeiler også på bandets målsetting, nemlig å skape varme gjennom å levere kvalitetsmusikk som svinger.

Idémaker til navnet, og blant initiativtakerne til å etablere bandet, er Mr. Bluesman himself, Reidar Larsen. Fidibus var Reidars aller første band, og utgjorde starten på hans lange og flotte karriere. Bandets tidlige epoke tok slutt i første halvdel av 70-årene, da medlemmene etterhvert skulle dra i militæret, til studier etc. Daværende saksofonist, Cato Guldberg, har senere solgt plassen sin dyrt- til broren Hans Jacob. Inntil 2004 var Fidibus en høyst sporadisk attraksjon, med ca 10 år mellom hver opptreden. Men siden dengang har vi holdt sammen permanent, og utgjør nå et veletablert band.

Bandmedlemmer:
Sigve Andersen, trompet
Hans-Jacob Guldberg, tenorsaksofon
Sten Larsen, trombone
Inge Nilsen, vokal
Helge Edland, gitar
Steinar Oldereide, tangenter
Stein Egil Hana, trommer
Leiv M. Grøtte, bass

Bandets hjemmeside
http://www.fidibus.biz/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. aug. 2007 Kjetil Grande & The Crank Bros

Kjetil Grande & The Crank Bros

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kjetil Grande slutta skolen da han var 17 etter å ha vært på konsert med Good Time Charlie. Han startet trioen Blue Cats og turnerte Norge rundt.

20 år gammel overtok han som gitarist i nettopp Good Time Charlie og med dem spilte han overalt og sammen med artister som Pinetop Perkins, Jimmy Dawkins, Mike Sanchez og Bob Margolin.

Grande er også med på Good Time Charlies klassiske plate ?Oochie Coochie?.

De siste årene har han turnert med Johnny ?Guitar? Augland.

Kjetil Grande er nå i Juke Joint studio på Notodden og spiller inn sin debutplate ?Uppers, Downers, Screamers & Howlers?.

Plata slippes i november 2007.

Med seg på plata og live har han The Crank Bros.: Frode Hammersland (bass) og Gunnar Sæter (trommer).

Bandmedlemmer:
Kjetil Grande - gitar
Frode Hammersland - bass
Gunnar Sæter - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 06. juni 2007 Joakim TInderholt Express

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Bandet blir av mange ansett å være blant Norges fremste, autentiske R&B og Bluesband. Repertoaret deres spenner fra 40- og 50-talls R&B til moderne blues. Et godt live-band, som skaper god stemning, fest og moro.

Joakim Tinderholt Express ble dannet i Oslo for to år siden av medlemmer fra den velrenommerte bluesklubben Muddy Waters' husband i tillegg til Tinderholt selv og gitarist Håkon Høye. Siden den gang har bandet gjort utallige, vellykkede konserter i Oslo og resten av Norge. På tross av sin unge alder er den kraftfulle R&B og bluessangeren Joakim Tinderholt allerede en erfaren entertainer.

Ta på deg danseskoene, forbered deg på heftige rytmer og la Onsdagen få en blå avslutning med Sandnes Bluesklubb.

Bandmedlemmer:
Joakim Tinderholt (vokal/gitar)
William Troiani (bass/vokal)
Alexander Pettersen (slagverk)
Ian ?Magic Freddie? Johannessen (gitar)
Håkon Høye (gitar/vokal)

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)