Historikk

Ons. 21. nov. 2007 Jærrock

Jærrock

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Dette bandet består av noen virkelig drevne musikere fra Jæren. De har holdt på i årevis, og er vel mest kjent for sine herlige tilbakelente betraktninger av livet på rotekte jærdialekt ikledd både blå og rocka toner og rytmer. Vi håper på en kjempeartig kveld med dette bandet som etter alle disse årene burde være samspilte nok til å gi oss en god konsertopplevelse.

Bandmedlemmer:
Asgaut Steinnes - vokal
Torstein Obrestad - keyboard
Kjell Gudmestad - gitar
Trond Gudmestad - bass
Arne Bekkeheien - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 14. nov. 2007 Bedrock Bluesband

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Bedrock Bluesband

Bedrock Bluesband er historien om seks unge cowboyer fra Jessheim og omegn som etter å ha oppdaget navnet ?Bedrock Bus? i filmen ? The flintstones? , bestemte seg for å lage band. Bandet fikk da naturlig navnet Bedrock Bluesband. Scenedebuten for bandet ble oppvarming for Mr blues ? Frode Larsen på Jessheim. Jobbene kom som haglekuler etter cowboyene.

De bestemte seg etter hvert for å legge bluesen på spor. De kom opp med en 3-spors Ep som la seg som mykt torden over Jessheimørkenen. Plata fikk god omtale av bla. Rune Westengen fra Romerikes blad. Cowboyene satte igjen hattene på og reiste rundt på bluesklubber og festivaler og leverte forykende show.

Leder for østkanten bluesklubb, John Jørgen Støa, meldte de på union bluescup på Notodden. Etter to varme dager i bluesbyen og et par konserter var de klare for hjemreise med seieren i gitarkassene. Bedrock var klare for landsturn? som begynner i januar 2007.

Etter anonyme tips til NRK ble de av selveste Dan Børge Akerø invitert til programmet ?Kjempe sjansen?. Cowboyene ble plukket ut blant flere hundre bidrag og kontaktet NRK som kom til konserten på Jessheim-dagene med fire kameraer og gjorde opptak av låta ?Tattle Hill?. Den er det også mulig å skimte gjennom nrk-ruta i programmet Svisj.

Planene videre består i å spille flest mulig konserter, og dermed varme mange blues-sjeler i Kongeriket Norge.

Vi ønsker alle bluesmennesker velkommen til våre konserter!

Bedrock vil til slutt takke den dessverre nedlagte cowboy saloonen Garasjen for mange gode minner?

Bandmedlemmer:
Stian Borgen ? Gitar/Vokal
Stian Haslie ? Gitar/Kor
Vetle Adrian Larsen ? Batteri
Sindre Habbertstad ? Bass
Henrik Lethigangas ? Trompet/Kor
Tore Flatjord ? Saxofon/Kazoo/Kor - gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 07. nov. 2007 Medlemsmøte

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Medlemsmøte

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 07. nov. 2007 Magne Høyland Band

Medlemsmøte & Magne Høyland Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Magne Høyland er etter manges mening en av de mest ekte og ypperste rocke/soul sangerne i Norge i dag. I løpet av hans Cirka 40 år lange karriere har han vert innom og gjort seg bemerket i flere band i Stavanger området, band som har høstet anerkjennelse nasjonalt med flere plateproduksjoner og tv opptredener bak seg. Her nevnes følgende eksempler på band:

BAROKK - NURK TWINS - WASA BAND - ASFALT

Han har i løpet av den siste tiden samlet et sterkt 5 manns band av svært rutinerte musikere som sammen med Magne spiller med overbevisning, ekte og håndspillet musikk med hovedvekt på 60 og 70 tallet. Med håndspillet menes det at det ikke er noe juks med programmering, trommemaskin og lignende men at det fra scenen spilles og synges det publikum hører, altså ekte musikk?

Av repertoar kan musikk fra følgende artister/band nevnes: ROLLING STONES, BEATELS, PROCOL HARUM, ROD STEWART, VAN MORRISON, JOE COCKER, LITTLE FEET, PERCY SLEDGE, ELVIS osv osv?.

Bandet spiller også de kjente ?Stavangersangene? som Magne har levert mange av i løpet av karrieren.

Eksempler er her foruten hans mange VIKING SANGER: DU E DEN GLADASTE EG ER I, TAKK SKA DU HA OG DOKKÅ TE WILLIAM.

Bandmedlemmer:
Magne Høyland - vokal
Halvard Josefsen - bass
Steffen Scrøeder ? Gitar
Jarle 'Charlie' Børresen - tangenter
Gaute Risa ? Slagverk

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 31. okt. 2007 Kurt Slevigen Band

Kurt Slevigen Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kurt Slevigen tar med seg de eminente musikerne Dag Yri, Helge Hovland og Espen Moen og kommer nok en gang på besøk for å gi oss en opplevelse!

Han har vært hos oss flere ganger før og vi vet at det blir en kveld du sent vil glemme! Les bare under: Kurt Slevigen
Fenomenet Kurt Slevigen er det hittil mest oslofolk som har kunnet få oppleve. Høsten 2002 kom han endelig med egen plate - den aller første, og egentlig var det ikke han som stod på mest for å gå i studio en gang. Kurt Slevigen vil helst spille.

Med Chicago Bound og Oslo Bluesband har han vært på farten før, men han vil helst styre toget slik han gjerne har i de bandene han har spilt i. Han er en bluespurist, det er ikke mange kompromisser der i gården: Dette er en mann som mener all god blues ble spilt inn før 1970 - og som sier det høyt på sin lavmælte måte. Derfor spiller han helst låter av de gode, gamle gutta - selve kilden. Kurt Slevigen synes han får uttrykt seg selv nettopp gjennom disse låtene - selv om de er langt unna norsk hverdag anno 2002. Låter skriver han forøvrig knapt sjøl.

- Å skape noe nytt som samtidig skal være bra, er vanskelig. For meg har låttekstene dessuten mindre betydning. Musikk er musikk, bøker er bøker. Det er fraseringen og gitartonene som er følelsesuttrykket i mine ører. Det er derfor jeg spiller; jeg vil formidle disse følelsene til publikum, og heller spille en god låt på min måte enn å lage en halvgod en sjøl, sier Kurt.

Og hvilke følelser. Har du sett Kurt Slevigen live, glemmer du det ikke så lett. Det er også derfor de som gjerne lytter til ham - ikke så sjelden andre musikere - ofte har et svært sterkt forhold til ham og hans musikk. For det han gjør, er totalt originalt, særpreget, medrivende, skeivt og upolert. Kreativ galskap og improvisasjoner innen bluesens faste rammer.

Å ha et helt personlig uttrykk er det Kurt Slevigen ønsker som musiker. Det skal høres at det er ham. Han liker at han umiddelbart kan kjennes igjen i form og uttrykk - og er forøvrig blant de få norske bluesartister som kan akkurat dét for tiden. Han er en glimrende gitarist i sin stil, med en særegen, men sterk og følelsesladd, stemme, og har vokst seg sterkere og sterkere som artist de senere årene.

August 2002 ble Kurt Slevigens første plate - "West Side from the East Side" sluppet. Det er plate som garantert vil overraske mange blues-elskere over det ganske land.

Som Gunnar Svensson skriver i sin anmeldelse av platen:

Kurt Slevigen driver absolutt ikke med norsk folkemusikk på West Side From The East Side (BMG), men rendyrker sin interesse for blues fra femti-og sekstitallet. Han ser ingen grunn til å skrive nye sanger så lenge det finnes så mange gamle og bra, som han kan uttrykke seg igjennom. Her har han plukket fram bl.a. Who's Been Talkin', Good Morning Little Schoolgirl, Mean Old World og Five Long Years, samt låter av John Lee Hooker, Jimmy Rogers og Willie Dixon. På Sinners Prayer gjør Anne Marte Slinning en formidabel jobb med vokalen. Slevigens vokal er vel kanskje mer original enn imponerende men det fungerer greit i denne sammenhengen. En solid plate fra en mann som veit hva han vil.

Bandmedlemmer:
Kurt Slevigen - gitar, vokal
Dag Yri - piano
Helge Hovland - bass
Espen Moen - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.kurtslevigen.net

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)