Historikk

Ons. 11. feb. 2004 Jam Session

JAM Session m/ John

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

JAM Session m/ John
Ta med instrument eller stemme og bli med!

Nok en gang inviterer vi til JAM Session på Sandnes bluesklubb. Denne gangen er det John Th Josefsen som er konsertmester, og alle som har lyst til å spille eller synge eller bare stå på scenen og ta seg godt ut må snakke med John først. Så organiserer han det hele.

John synes det hadde vært veldig kjekt å også få med folk med utradisjonelle instrumenter som ikke er typiske blues-instrumenter. Så ta med det instrumentet du har og kom og spill.

Vi håper at mange musikere vil komme og bli med å spille.

Basis kompet i jammen blir:
John Josefsen: munnspill
Knut Sellevold: piano
Roald Brekke: bass
Bjarte Edland, gitar
Göran Hellstrand: trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 07. feb. 2004 Ã¥rsmøte m/ BlÃ¥ Kulturkveld

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Årsmøte med påfølgende Blå Kulturkveld

Lørdag 7. februar arrangerer Sandnes Bluesklubb sitt årsmøte i Sandnes Kulturhus kl 18:00. Innkalling med saksliste finner du ved å trykke på linken Årsmøte i menyen over her.

Årsmøtet - Valg

Følgende personer står på valg:

Styremedlemmer
Navn Verv Valg/ Ikke valg Valgt til
Berge Solheim Leder På valg 2003
Anne Moen Solheim Nestleder Ikke på valg 2004
Bodil Aanestad Kasserer På valg 2003
Edmund Haave Styremedlem Ikke på valg 2004
John Th Josefsen Styremedlem Ikke på valg 2004
Audunn L Johnsen Booking På valg 2003
Bente Thoresen Styremedlem På valg etter eget ønske 2004
Kurt Helge Håland 1. Varamedlem På valg 2003
Kaare W Myklebust 2. Varamedlem På valg 2003

Erling A Idland Revisor På valg 2003
Nye kandidater kan foreslås til Valgkomitéen som består av:
Christian Hafsahl Tlf 909 39 989
Thomas Ognedal Matre
Kaare W Myklebust Tlf 934 54 805
Valgkomitéen står forøvrig på valg. Dessuten skal det velges 1. stk revisor, mandat til årsmøtet i NBU og Sandnes Sykkelbluesfestival. Møt opp og si din mening!

Etter at årsmøtet er ferdig arrangeres en trivelig Blå Kulturkveld i samme hus. Her blir det konserter med Vidar Busk, Jolly Jumper & Big Moe og Hard Luck Blues Band så alle som vil kan få oppleve bluesens mangfold i hyggelig lag.

Blå Kulturkveld - artistene

Vidar Busk - nyskapende blues i moderne innpakning
[center:1bd0xw7u][album:1bd0xw7u]511[/album:1bd0xw7u][/center:1bd0xw7u]

Vidar Busk har kommet med oppfølgeren til glimrende "Venus, Texas" og vi har vært så heldige å bli med på konsertlisten på lanseringsturnéen for denne platen. Bandet består av foruten Vidar, Martin Windstad - trommer, Bjørn Holm - bass, Fredrik Ellingsen - gitar/ samples, Anders Engen - gitar/ perk , Audun Erlien - sax og Paolo Vinaccia - perkusjon/ trommer.

Innholdet på platen er en reiseskildring fra New Orleans. "Love Buzz" er tittelen og som med "Venus, Texas" viser Vidar også her at han er en av de mest spennende artister innen blues-genren i dag. Trygt rotfestet i nittenhundretallets blues tør han å gjøre musikken moderne uten å gå på akkord med bluesens nerve og sjel. Han tar kun det naturlige steget videre. Som plateselskapet hans skriver: "På tekstsiden evner hovedpersonen, som denne gang har signert alle komposisjoner selv, å være både melankolsk og sensuell på én og samme tid, ingen dagligdags kombinasjon, og musikken er vekselvis funky, sakral, groovy, frekk, trist, fuktig og ikke så rent lite trolsk. Litt som i byen der ?Love Buzz? henter sin inspirasjon, altså."

Jolly Jumper & Big Moe - en humørfylt aften
[center:1bd0xw7u][album:1bd0xw7u]512[/album:1bd0xw7u][/center:1bd0xw7u] Norges mest etterspurte BLUES duo

Kjell Inge Brovoll, alias Jolly Jumper og Jan Erik Moe, alias Big Moe, har begge lang fartstid bak seg blant toppen av norske blues-musikere og har de siste par årene vært blant de mest populære og etterspurte til konserter og festivaler både i inn og utland.
Kjell Inge Brovoll, opprinnelig fra Alstahaug på Helgeland, nå bosatt på Stjørdal er en av Norges beste blues-munnspillere og har også ved flere anledninger turnert med de aller beste bluesmusikere fra USA. Han har markert seg som en meget dyktig låtskriver og er en av de få vokalister som kan tolke den spesielle stilen som springer ut fra blusens vugge; Mississippi-deltaet ! Brovoll er en munnspiller som kan tolke blusens melankoli og harme til det ytterste og er en ettertraktet musiker til å delta på de mange bluesfestivalers ?jam-sessions?. Kjell Inge spiller også gitar ?In the Piedmont Fingerpick Style? og er en trollmann på triangel, egg, kazoo, vaskebrett og ?footstomp?.
Jan Erik Moe, fra Steinkjer har spilt denne amerikanske musikkformen siden midt på 60-tallet. Han startet sitt første bluesband, ?Milorg Blues Band? i 1966 og har holdt på i snart 35 år som musiker på hobby-basis. Gjennom disse årene har Moe også vært flere turer til USA med gitaren som bagasje og der har han fått anledning til å spille sammen med egne favoritter. Moe har spilt på mange forskjellige blues-klubber rundt om i ?The Bay Area?-San Fransisco, Berkley og Oakland-området. Et av høydepunktene var ?Blues in the Park?-festivalen i Vaccaville. Jan Erik Moe spilte også i Norges kansje største rockeband gjennom tidende; Prudence ! Som hovedinstrument har Moe gitarer av forskjellige varianter, både treverk og stål, men bruker også mandolin, banjo og rare ting med strenger på. Jan Erik er også en meget dyktig låtskriver. Til slutt må det også nevnes at Moe er en ?racer? på ?bass-munnspill?. Vent til dere hører guttas egen låt ?Four Gums, Two harps?
MUSIKKEN ! Stilmessig har disse gutta lagt seg på ekte country-blues og mye av reportoaret er hentet fra de store stilskaperne på 20-30-40-tallet. Her kan nevnes navn som; Big Bill Broonzy, Blind Boy Fuller, Tampa Red, Robert Johnson, Texas Alexander, Son House, John Jackson, Mississippi John Hurt, Blind Blake, Bo Carter, Rev, Gary Davis, Leadbelly, Papa Charlie Jackson, Blind Willie McTell, Bukka White, Muddy Waters, Memphis Jug Band, Mississippi Sheiks osv... I tillegg til dyktig fremførelse av musikken får publikum ta del i Jolly Jumper og Big Moe?s store kunnskap om det svarte Amerikas musikk, historie og kultur. Humor har også en sentral rolle i konsertene til Jolly Jumper & Big Moe, og du vil helt garantert huske denne kvelden lenge.. Gutta er også mye brukt i undervisnings-sammenheng på skoler, klubber og organisasjoner.
NY CD ! Deres nye CD ?Bootleggers Blues? som ble lansert i september 2001, har fått meget god mottagelse over hele Europa og er som første Norske bluesprodusksjon lansert internasjonalt via det Tysk/ Amerikanske plateselskapet RUF Records, der blant annet Tyskland, Spania, Frankrike, England, Italia, Holland, Belgia, Sveits, Østerrike, Kroatia, Australia, USA og Canada er med. På denne skiva går Jumper & Moe enda ett skritt tilbake i historien og tar for seg bl.a Jugband perioden på 1920 tallet, Dancing Country Blues fra artister som Mississippi Sheiks og Washboard Sam. De har også tatt med tradisjonen fra samme tidsepoke med gospelkoring. På cd?n medvirker ikke ukjente ?The Holmes Brothers? på kor på 3 spor, samt at nye instrumeter som fiolin, trekkspill, tuba og piano er tatt med.
?Bootleggers Blues? var Norges mest solgte bluesalbum i oktober, november og Desember 2001.
Guttas første cd ? Searching The Desert For The Blues? fikk også meget gode kritikker både i Norsk presse og i flere internasjonale bluestidskrifter, deriblant det Amerikanske magasinet ?Blues Revue? som skryter uhemmet ! Både Dagbladet og VG ga CD?n terningkast 5.
Jolly Jumper & Big Moe ble utnevnt til ?Official Ambassadors Of Hell? under Hell Blues Festival i 2001. En utmerkelse som blir gitt til personer som på en positiv måte markedsfører Hell/ Stjørdal internasjonalt.
De siste årene har Jolly Jumper & Big Moe turnert flittig i Norge med ca. 80-100 konserter i året og er pr. i dag den Norske bluesartist som gjør flest jobber utenlands med festivalspillinger i bl.a Sveits, England, Tyskland, Danmark, Finland og Sverige.
Humor står sentralt i konsertene og vi garanterer en akustisk bluesaften av de sjeldne.

Hard Luck Blues Band - tradisjonelt og nytt i fin blanding
[center:1bd0xw7u][album:1bd0xw7u]513[/album:1bd0xw7u][/center:1bd0xw7u]

HLBB har med sin nåværende besetning spilt blues i 10 år.
Årets utgivelse - den tredje i rekken - blir således en jubileums-CD. Tittelen "Unfinished Business" bærer budskap om at ingenting er slutt med dette. Det mest interessante med denne nye utgivelsen er at den består utelukkende av egne komposisjoner, samt at de fleste låtene framføres uten "studiopynting" ; det er kun grunnbesetningen som spiller låtene - og det låter "live" og rått.
En annen styrke med CD`en er variasjonen i låt-materialet; alt fra gammel tradisjonell akustisk blues, via tradisjonell elektrisk Chicago-blues til mer moderne og harde rockerytmer. Dette er en CD det er vanskelig å bli lei av å høre på!
Begge de to foregående CD`ene har blitt godt mottatt av bluesinteresserte folk og godlynt presse både her hjemme og i utlandet: "To the Bone" kom ut i 1991 og har i seg mye hyllest til blueslegenden T-bone Walker. 1995 var året for CD nr. to - "World of Trouble" - der livets ulike blå tilstander males ut på tonelerretet. I disse utgivelsene brukte HLBB flere gjesteartister, samt at flere av låtene ble hentet fra den klassiske bluesboksen.
HLBB opptrer jevnt og trutt over store deler av Sør-Norge. Bandet har opparbeidet seg renommé som et spennende liveband med mye humør og heftig kontakt med publikum. Røttene ligger i tradisjonell svart blues, og i løpet av en spillekveld får publikum servert et bredt spekter av stilarter innen bluesgenren. De selvkomponerte låtene fungerer godt sammen med det mer klassiske utvalget av låter bandet har på repertoaret. Og alt framføres med stor nerve og nok trøkk.
Med "Unfinished Business" har musikerne i Hard Luck Blues Band utvilsomt styrket sin posisjon blant landets fremste bluesutøvere.
Musikerne er:
Oddvar Solheim - gitar
Svein Ole Fjelde - vokal
Knut Helge Køningsberg - trommer
Thomas Ognedal Matre - bass
Arnt Ove Kvernenes - munnspill

Blå Kulturkveld - JAM

Etter konsertene blir det JAM Session i Kulturhusets foajé. Her er det bare å ta med seg stemme eller instrument og melde sin interesse for å delta!

Mer info om dette finner du ved å klikke på menyen over her. Vi ønsker alle medlemmer velkommen til årsmøtet og både medlemmer og andre velkommen til en hyggekveld i bluesens tegn! Ta gjerne med naboen og andre venner og kjente.

Blå Kulturkveld - billetter

Billetter til konsertene fås på Sandnes Kulturhus tlf 51 60 20 10.
OBS! For medlemspriser MÅ gyldig medlemskort fra klubb tilsluttet Norsk Bluesunion medbringes ved avhenting av billettene!
Husk også at konserten er todelt;
enten:
Vidar Busk på Bakscenen og Hard Luck Blues Band med påfølgende JAM i foajéen - Kr 290 / 250 (medl)
Billetter til Vidar Busk kan bestilles her (Medlemspriser kan ikke bestilles gjennom Billettservice).

eller
Jolly Jumper & Big Moe i Lille Sal med samme tilbud i foajéen etterpå - kr 160 / 120 (medl)
Billetter til Jolly Jumper & Big Moe kan bestilles her (Medlemspriser kan ikke bestilles gjennom Billettservice).

Mer info om dette finner du ved å klikke på menyen over her. Vi ønsker alle medlemmer velkommen til årsmøtet og både medlemmer og andre velkommen til en hyggekveld i bluesens tegn! Ta gjerne med naboen og andre venner og kjente.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 04. feb. 2004 J. B. & the Delta Blues

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Ingen Info.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 28. jan. 2004 Halles Helter

Halles Helter

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Et lokalt band hvor medlemmene har bakgrunn fra band som Bernad Jenkins, Nurk Twins, Smalhans, Stavangerensemblet, The September When, Bror te Larsen Band, Modesty Blaise, Rabalder, Pocket Corner og andre. Musikerne har vært en del av vårt lokale rock-, rhythm & bluesmiljø i adskillige år, og har alle sammen vært med på å farge vårt lokale musikkuttrykk.
Bandet Halles helter består med andre ord av en god gjeng lokale helter som har hatt, og har, stor betydning for det vi ser på som 'vår egen musikk'. I denne sammenhengen spiller de coverlåter i egen innpakning og med sin særegne stil - med overraskelser for oss musikkvante!
Bandmedlemmer:
• Magnar " Magga " Fyllingen - sang, gitar
• Stene Osmundsen - trommer
• Øystein Eldøy - bass, sang
• Harald Halle- gitar, sang
• Odd Stangeland - gitar, munnspill, sang

VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 21. jan. 2004 Crazy Joe R&B Band

Crazy Joe R & B Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Crazy Joe R&B band er et seks-manns Rhythm & Blues band fra Stavanger.
Bandet har sitt særpreg i rå og hardtsvingende musikk, (som får godfoten til å trå litt ekstra..) og får inspirasjon fra bluesartister som f.eks. The Blues Band, Blues Brothers, Eric Clapton, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter med flere - såvel som eldre bluesformer - helt tilbake til Robert Johnsen.
Bandet som har bestått i vel 17 år, 11 år med samme besetning, spiller musikk som sørger for kjempestemning og trengsel på dansegulvet.

Bandmedlemmer:
Kenn Hopen, vokal/munnspill
Dag Svendsen, Bass
Clive Skeggs, Gitar
Hallgeir Bjerke, Gitar
Åge Thorsen, Trommer
Anders Midthun, Tangentinstrumenter

Booking:
Kenn Hopen: Tlf: 51 86 09 64 /915 96 763
E-mail: kenn@crazyjoe.info
eller Clive Skeggs Tlf: 51 68 90 69 /975 35 827
E-mail: clive@crazyjoe.info

http://www.crazyjoe.info/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)