Historikk

Ons. 26. okt. 2005 Rev John Blues Band

Rev John Blues Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

"Rev. John Bluesband" på Vestlandsturné i oktober. Trond Ytterbø ? årets bluesprisvinner ? med i bandet.

I tiden 21. ? 30. oktober legger ?Reverend John Bluesband? fra Skien ut på turné på Vestlandet. Bandet skal holde konserter i bluesklubber i Egersund, Stavanger, Sandnes og Skånevik. I tillegg skal de ha noen kirkekonserter, samt en vanlig pubkonsert.

ÅRETS BLUESPRISVINNER (2005) ? Trond Ytterbø ? er nå med i bandet på gitar, vokal og munnspill. Etter at Trond Ytterbø i fjor la ned Notodden Bluesband etter 25 år, har han nå med sitt eget "Trond Ytterbø Band" bl.a. spilt med Jeremy Spencer fra Fleetwood Mac da denne gjorde comeback under Bluesfestivalen på Notodden tidligere i år. I tillegg har ?Ytterbø?n? og ?Rev. John? opptrådt sammen en rekke ganger. Blant annet har de en sommerturné som heter ?Blå Sommer?. Derfor har det også blitt naturlig at Trond Ytterbø spiller i Rev. John Bluesband. ØVRIGE MUSIKERE PÅ TURNEEN ER: Jan Sigurd Pettersen (tidl. bl.a. Notodden Bluesband og Margit Bakkens band), trommer og Jan David Norrman, bass.

?Reverend? betyr pastor ? og det er nettopp det Jon Ultvedt alias ?Rev. John? er. Han fronter bandet som vokalist og spiller dessuten Hammond B 3 og piano/keyboard. Han er en allsidig musiker som var bandleder i sin ungdom. Han har vært pastor i mange år, samt misjonær i Colombia i Sør Amerika. Det er ikke dagligdags at prester spiller blues. Det har derfor vakt en god del oppsikt at ?Rev. John Bluesband? frontes av en pastor.

"Rev. John Bluesband" spiller et variert repertoar. Mye eget stoff, men også mange kjente coverlåter. Bandet har blitt møtt med begeistring og entusiasme over alt hvor de har kommet. Mange av konsertene har vært holdt i kirker, men bandet spiller nå mer i andre sammenhenger ? puber, bluesklubber etc.

Bandmedlemmer:
'Rev. John' Jon Ultvedt - vokal, tangenter
Trond Ytterbø - gitar, vokal, munnspill
Jan Sigurd Pettersen - trommer
Jan David Norrmann - bass
Bandets hjemmeside
http://www.johnbluesband.no/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 19. okt. 2005 Mazz Swift and Zydeco Supply

Mazz Swift and Zydeco Supply

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

[center:3cz7d65h][album:3cz7d65h]332[/album:3cz7d65h][/center:3cz7d65h] Mazz Swift & Zydeco Supply

Litt forutinntatt venter man kanskje Sugarcane Harris- og Gatemouth Brown-bluesriff fra den elektriske fiolinen til New York-jenta med rastaflettene, men ut triller irske og skotske reeler og jigs, med en teknikk og innlevelse som kan sette de fleste keltiske feleveteranene i skyggen. Som om ikke hennes eminente fiolinspill var nok, smetter hun inn som vokalist med en fantastisk stemme og feeling. Da Mazz leverte sin soulpregede versjon av den klassiske irske balladen "The Fields of Athenray" var ikke et øye tørt. Man kan ikke gå uberørt fra et møte med Mazz Swift.

Til tross for tett program i USA, svarte hun ja med en gang til en turn? i Norge med Zydeco Supply. Møtet mellom Mazz og Zydeco Supply, som er kjent for sin Louisiana-stil med cajun, zydeco og annen sumpmusikk på repertoiret kommer til å bli spennende.

Trekkspilleren Johan Egdetveit har opparbeidet seg et godt ry innen både norsk og utenlandsk folkemusikk, viser, klassisk og rock. Gaute Risa, Roald Gilje og Roald Brekke har involvert seg i jazz, blues og rock, og Gunnar Tønnesen spiller jevnlig keltisk og cubansk folkemusikk, bluegrass, viser og rock.

Bandmedlemmer:
Mazz Swift - vokal, fiolin
Gunnar Tønnesen - vokal, gitar, mandolin
Johan Egdetveit - trekkspill
Roald Gilje - vaskebrett
Roald Brekke - bass, vokal
Gaute Risa - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. okt. 2005 The Rhinos

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Leif Arne Bredland (LEFFI) for de som kjennern har i en årrekke vært en av de mest brukte session musikere i distriktet. Han er også kjent fra band og prosjekter som Verfast, Midnight Ramblers og Dickens Bandet. Han trakterer gitar og kor.
Felespilleren og vokalisten Pete Johansen bør være kjent for de fleste fra band og prosjekter som Bror te Larsen, Modesty Blaise, Rabalder og The Tramps m. flere.Jepp! Da kommer jeg med en ny, glimrende versjon av Rhinos, med Leffi, Øyvind og Kylli. Vi legger tyngdepunktet på min versjon av Blues (den riktige, he he...) men smeller på et par svisker fra min egen katalog. Håper du syns dette høres kult ut Gleder meg til å spille for Blues-folket igjen! Dette er Petes egne ord og dette kommer nok til å bli en kveld å minnes for de som kommer,de andre,veeeel,de får angre at de ikke gikk.
VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. okt. 2005 Mike & the Blue Family

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Mike & the Blue Family

Denne unike besetningen er et resultat av langsiktig målrettet planlegging hvor bandets to brødre, Vidar og Jan Erik, allerede tidlig på 70-tallet bestemte seg for å påvirke sønnene sine Bernt og Mike til å følge i fedrenes musikkfotspor. Brødrene Vidar og Jan Erik hadde spilt sammen i forskjellige band i en årrekke da ideen om å starte et rent familie blues band dukket opp. Instrumenter ble kjøpt inn og timer, uker og år med øving fulgte. Dette har gitt resultater og medlemmene er i dag anerkjente musikere med lang scene- og studioerfaring.

Bandmedlemmer:
Vidar Moen - gitar/vokal
Jan Erik Moen - bass/harmonica/vokal
Bernt A Moen - orgel/piano
Mike Th Moen - trommer/perkusjon

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 28. sep. 2005 Jam m/ Leffi å di

Jam m/ Leffi og venner

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jamkveld me Leffi å di

Leffi å di er Leif Arne 'Leffi' Bredland på gitarer, Bjørn Inge 'Kissa' Kristiansen på vokal, Thor E. 'Knallen' Jensen på bass og Hans Christian 'Besten' Hansen på perkusjon. De tre herrene Leffi har med seg kommer fra bandet Armar & Bein som har levert en serie knallbra konserter med tilhørende plateslipp hos oss tidligere.

De drar i gang jamkvelden, og de som vil spille med gir beskjed til Leffi så sørger han for at akkurat du får komme på scenen. Det tas et ørlite forbehold om det siste dersom det kommer mange som vil spille sammen med denne gjengen - og det gjør det jo gjerne.

Det nye bluesbandet Konrad Kröll kommer og spiller for første gang, med Jens Laland som frontfigur, Svein Hestad og Arne Hanson på gitarer, Egil Karlsen på bass og den mye brukte session musikeren Torstein Kyllevik på trommer.

Det blir med andre ord en trivelig kveld med god og variert musikk hvor rytmer og humor står i høysetet. Og alle som vil kan påvirke musikken ved å delta på scenen selv! Vær rask, de siste jammene har blitt fulltegnet tidlig!

Vi håper dette er et fristende tilbud til alle som liker å høre på, og utøve, bluesmusikk. Og tro nå ikke at du må være i verdensklasse; her er det bare å stille opp. Som kjent kan blues spilles på alle instrumenter av alle i alle aldre. Still opp med instrument eller stemme og kast deg ut i det!

Dørene åpnes kl 20.00 på Chili Nattklubb, Quality Hotel Residence. Gjester som kommer før kl 21.00 vil oppleve dette fordelaktig...

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)