Historikk

Ons. 08. nov. 2006 Frank Ace Band

Frank Ace Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Frank Ace spiller bluesgitar med en rik og full tone som er myk som fløyel og klart viser den eminente teknikken som er blitt hans varemerke. 'There aren't many of us left who still do this background scratching,' sier Ace.

Med samme 'beat' som legendariske James Brown skaper Ace harde, klingende toner som på magisk vis går over i klare resonanter. Browns 60-tallsversjon av 'Sex Machine' hadde stor innflytelse på Ace's overraskende stil som imponerer med uventede vendinger. Ace er også klart påvirket av andre gitarhelter som Freddy King, Kenny Burrell og Chet Atkins.

Med et grunnsolid komp av bass og trommer blir det spennende å høre denne, for oss, nesten ukjente gitaristen. Vi har hatt nesten ukjente gitarister hos oss før med veldig vellykket resultat. Hvem husker vel ikke konsertene med Slam Allen eller Johnny Marshall med stor glede? Så ta turen innom på Tribute og kos deg med stort og spennende gitarspill du også!

Bandmedlemmer:
Frank Ace - gitar
Maury Saslaff - bass

Bandets hjemmeside
http://www.frankace.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. nov. 2006 Banden

Banden

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

BANDEN er en gjeng rutinerte musikere fra Sandnes og distriktet rundt som hver for seg har spilt i flere forskjellige band de siste 20 årene. Mye arbeid er lagt ned i repertoaret for å vise bredden i bluesen, fra Chicago til New Orleans, med låter fra artister som Buddy Guy, T Bone Walker, Howlin' Wolf og Bobby King.

BANDEN kombinerer det coole & troverdige med det presise & uanstrengte.

Lasse ga i 2002 ut egen CD ?Flagg Ut?. Det vil være mulig for våre gjester å kjøpe dette albumet på konserten. Noen av tekstene fremføres til og med på ?Sandnesisk?.
Charlie'en har spilt med så mange at vi kun kan nevne Veslefrikk og Englakoret her. Pluss en aldeles fenomenal hammond-solo på Hard Luck Blues Bands første plate. Og så mye, mye mer...
Halvard har vært Bandens solide grunnfjell helt siden de ble sluppet fri. Og det sammen med:
Torstein Kyllevik på trommer.Han har spilt med ulike lokale band siden ungdomsskolen og fikk antakelig sin interesse for slagverk da han på konfirmantweekend på Vier, en gang på 70-tallet, kastet alle grytelokkene ned trappene kl 0200 om natten.

medlemmene er:
Lasse Berheim - Gitar/Vikal
Jarle 'Charlie' Børresen - Tangenter
Kjetil Vagle, Gitar.
Spiller i Midnight Ramblers.
Halvard Josefsen, Bass
Torstein Kyllevik på trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 25. okt. 2006 Johnny Augland og Det Gyldne Snitt

Johnny Augland og Det Gyldne Snitt

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Det hersker liten uenighet både blant norsk bluespublikum og norske bluesmusikere at Johnny ?Guitar? Augland er en av de viktigste artistene i norsk blues de siste 25 årene.

For de fleste er han nok best kjent fra sine perioder med Good Time Charlie og Vidar Busk, men han har også i en periode vært bosatt i Florida og jobbet som gitarist i bandet til den godt kjente amerikanske bluesmannen Rock Bottom.

Tilbake igjen i Norge slo Augland seg sammen med Arle Hjelmeland og bandet hans Good Time Charlie. Dette ble begynnelsen på Good Time Charlie's storhetstid som et av de mest populære og hardtarbeidende bluesband i Norge. Bandet turnerte i Norge, Danmark, Sverige og Tyskland med Johnny Augland som gitarist, pianist, låtskriver og arrangør.

Og til det norske bluespublikums store forbauselse turnerte Augland også med internasjonale blueslegender som trommeslager og bassist, og skapte dermed diskusjonen? ?finnes det instrumenter Johnny ikke spiller?.

Det Gyldne Snitt består av: Johnny ?Guitar? Augland, gitar/piano/B3/Wurlitzer/ vokal, Kjetil Grande, gitar, Frode Hammersland, bass og Per Fredriksen, trommer.

Bandmedlemmer:
Johnny ?Guitar? Augland - gitar, piano, B3, Wurlitzer, vokal
Kjetil Grande - gitar
Frode Hammersland - bass
Per Fredriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 21. okt. 2006 Grenseveien Bluesband

Grenseveien Bluesband

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Lokalt band fra Grensevegen på Kverneland. De har vist en fin stigning i repertoîr og bluesfølelse siden de spilte hos oss første gang i 1997.

Vi har hatt dem på besøk flere ganger siden og kan bare bekrefte ordtaket: "God vin (og blueselskere) blir bare bedre med årene."

Bandet har med varierende besetning eksistert siden 1997. Grensevegen Bluesband spiller 60- talls blues og er inspirert av bl. a. Freddi King og Muddy Waters. Bandet prøver å øve på tirsdager i Grensevegen på Orstad. Da er det boller og blues til sene kvelden.

Bandmedlemmer:
Dag Starrfelt, Tangenter
John Folkvord, Bass
Njål Møller, Gitar, Vokal
Asbjørn Moe, Trommer
Tor Harald Lunde, Vokal, Gitar, Harpe

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. okt. 2006 Halles Helter

Halles Helter

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Et lokalt band hvor medlemmene har bakgrunn fra band som Bernad Jenkins, Nurk Twins, Smalhans, Stavangerensemblet, The September When, Bror te Larsen Band, Modesty Blaise, Rabalder, Pocket Corner og andre. Musikerne har vært en del av vårt lokale rock, rhythm & bluesmiljø i adskillige år, og har alle sammen vært med på å farge vårt lokale musikkuttrykk.

Bandet Halles helter består med andre ord av en god gjeng lokale helter som har hatt, og har, stor betydning for det vi ser på som 'vår egen musikk'. I denne sammenhengen spiller de coverlåter i egen innpakning og med sin særegne stil - med overraskelser for oss musikkvante!

Bandmedlemmer:
Magnar " Magga " Fyllingen - sang og gitar
Stene Osmundsen - trommer
Øystein Eldøy - bass og sang
Harald Halle- gitar og sang
Odd Stangeland - gitar, munnspill og sang

Vel Møtt!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)