Historikk

Ons. 22. mars 2006 Erik 'Slim' Zahl & the SouthWest Swingers

Erik_Slim_Zahl_And_the_SouthWest_Swingers.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Eric 'Slim' Zahl & the SouthWest Swingers er et relativt nytt bluesband fra Stavanger som spiller tradisjonell blues og rockabilly, med slips, eget pianoshow og veldig kjekt!

Ladies and gentlemen! Ta godt i mot Stavangers nye bluesband! Eric ?Slim? Zahl and the South West Swingers ble startet i 2005, da Stavanger Bluesclub inviterte disse musikerne til å opptre på deres velrennomerte scene. Etter en særdeles vellykket kveld, bestemte medlemmene seg for å fortsette og utvikle dette samarbeidet videre, noe de ikke har angret på!

Eric ?Slim? Zahl and the South West Swingers framstår nå som en bluespakke med heftig trøkk og deilig jazzdriv, med solid forankring i den tradisjonelle bluesen. Bandet er også kjent for sine tolkninger av noen av de flotteste bluesballadene som er skjenket oss fra ?the land of opportunities?. Bandet er også inne i en kontinuerlig låtskriverprosess, så en konsert med Eric ?Slim? Zahl and the South West Swingers, vil være en blanding av eget materiale og andres musikk.

Bandet består av fire drevne, profesjonelle musikere som har vært med på å prege sørvestlandets musikkscene i ganske mange år. Eric ?Slim? Zahl (Johnny & the Beels, The Subclub), Roald Brekke (Zydeco Supply, Stavanger Bluesband), Øystein Undem (The Tempo Toppers, BB Lyngs), Atle Strøm (Reidar Larsen, Hard Luck Blues Band).

Gled deg til å høre hvorfor ?Slim? trenger ?Seven Women A Week?, gled deg til Øystein ?Boogieman? Undems boogie woogieone-man show. Gled deg til en swingende opplevelse med autentisk og cool blues!

Bandmedlemmer:
Eric 'Slim' Zahl - vokal/gitar
Øystein 'Boogieman' Undem - tangenter
Roald Brekke - bass/vokal
Atle H. Strøm - trommer/vocal

http://www.ezmusic.no/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. mars 2006 Ron Hacker & the Hacksaws

Ron Hacker

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Ron Hacker har en fortid som kan sammenlignes med Louisiana Red's og alt det han opplevde i ungdommen og oppveksten preger uttrykket i musikken hans. Det er rått og uslepet. Han har vært hos oss tidligere og leverte da en konsert som fremdeles sitter sterkt i minnet. Siden den gang har han skrevet en bok som forteller hvordan det var å leve opp som en "White Trash Bluesman". Advarselen på bokomslaget er klar nok: "Word's of warning; this is not a book to lay around the house for those under age, or the easily offended."

Ron Hacker er en Amerikansk Delta Blues gitarist i særklasse. Med seg på denne Europa-turneen, har han to svært dyktige musikere: Ronnie Smith på trommer og legendariske Artis Joyce på bass. Garantert en uforglemmelig kveld for den som setter pris på en slidegitarist i øverste klasse.
Tilbake til forrige side

Bandmedlemmer:
Ron Hacker - gitar og vokal
Artis Joyce - bass
Ronnie Smith - trommer

Bandets hjemmeside:
http://www.ronhacker.com/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. mars 2006 Patey's Pipe

Pateys_Pipe.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Gitaristen Bent Patey var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og var den siste gjenværende fra originalbesetninga. I forrige nummer av Blues Music Club ble gruppas plate ?Blått Brygg? fra 1979 kåret til månedens klassiker, og denne plata er faktisk Norges 3. mest solgte bluesplate i februar i år.

Ved siden av Bryggerigangen, har Patey bidratt på over 30 plateinnspillinger for andre artister, men han har også alltid hatt sitt eget prosjekt, med egne låter og varierende besetninger. Tidlig på åtti-tallet turnerte han landet rundt med "Pateys Pipe", sammen med keyboardist Brynjulf Blix, bassist Geir Holmsen og trommeslager Bjørn Jenssen. Senere har en lang rekke andre kjente musikere vært innom dette bandet.

I 1983 kom plata "Ocean Front Walk" og Patey ble nominert til Spellemannsprisen som årets komponist. 14 musikere var med på denne plata, og blant dem sangerne Terry McCullough, Sidsel Endresen og Lynni Trekreem. To år senere kom plata "Bang 85" med blant andre Håkon Iversen: vokal, Blix: keyboards, Øivind Madsen: bass og Paolo Vinaccia: trommer.

I 1986 flyttet Patey til Venice Beach utenfor Los Angeles, og fortsatte med "Pateys Pipe", med amerikansk besetning. Da han vendte tilbake til Oslo syv år etter sin første soloplate "Ocean Front Walk", gikk han i gang med platen "Seven Years" sammen med keyboardistene Blix og Per Kolstad, bassist Øivind Madsen og trommeslager Rune Arnesen. Denne plata kom ut i 1994, og allerede året etter, gjenoppsto Bryggerigangen Bluesband som fram til nylig nærmest har heltidsengasjert Patey på festivaler og klubber.

Bandmedlemmer:
Bent Patey - gitar, vokal
Brynjulf Blix - tangenter
Frode Larsen - bass, vokal
Per Eriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. mars 2006 Twang Gang

Twang Gang

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

TwangGang er ein trio som konsentrerer seg om rockabilly/country slik musikken vart spelt for lenge, lenge sidan. Bandet er utstyrt slik ein trio med begge beina planta trygt i 50-talet skal vera; Gitar, ståbass og trommer. Enkelt og effektivt.

Dei musikalske referansane til bandet finn ein i amerikansk musikk laga på 50-talet. Inspirasjonskjelder har vore artistar som Johnny Burnette, Elvis, Johnny Cash, og Joe Clay. Gamle Sun-innspelingar er til inspirasjon for mange musikkinteresserte og det gjeld i stor grad for TwangGang og.

Denne musikkarten er i si form særs utadvendt, den rettar seg mot både hjarte og bein og set opp farten på begge samstundes. TwangGang gjer sitt beste for å formidle akkurat dette då dei meiner det er essensen i stilarten. Med andre ord er det lite rom for kunst men god plass til speleglede.

Sjølv om bandet ikkje starta med utespeling før på hausten -01 har ryktet som eit oppegåande live-band allereie byrja å vandre. Gutane fungerer etter Happy-hour-prinsippet; heftig medan det står på og kan hende er det litt tungt etterpå. Målet er at slik skal publikum oppleve det og.

Bandmedlemmer:
Erlend Styve - gitar, vokal
Bjørne Møen - trommer, vokal
Jan Eirik Gullbrå - ståbass, vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. feb. 2006 Myhrens Dam

Myhrens Dam

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Vokalist og munnspiller Rune Myhren startet sin musikalske karriere i 1990. Myhren er inspirert av store munnspillere som John Lee "Sonny Boy 1" Williamsson, Rice "Sonny Boy 2" Miller og George "Harmonica" Smith. Med en miks av disse stilarter har Myhren gjennom de siste 14 år forsøkt å finne sin egen stil.

Myhren har turnert og delt scene med store bluesartister som Bob Margolin, James Harman, Snooky Pryor, Mel Brown, Mark Hummel, RJ Mischo, Gary Primich, Billy Branch, Terry Hanck, samt Junior Watson og hans band. Det var vennskapet til noen av disse som i September 2003 fikk Myhren til å reise til San Francisco med sitt nye prosjekt - "Myhrens DAM"- for å spille inn sin nye CD - "Sampled Minds".

Når navnet "Myhrens DAM" er valgt er dette delvis fordi dette i mange år var den store scenen for avslutningsdagen under Notodden Bluesfestival, samt et uttrykk for Myhrens tilknytning til artister som: munnspiller RJ Mischo, gitarist Garth Webber, trommeslager June Core (Charlie Musselwhite Band) og bassist Kedar Roy (Junior Watson Band), gitaristene Håkon Høye og Espen Liland, bassist og kollega i BluesNews - Rune Endal, samt trommeslager Ulf Lauridsen som Myhren har samarbeidet med i en årrekke. I tillegg deltar det nye unge munnspilltalentet - Eirik Bergene på denne CD. Platetittelen - "Sampled Minds" er heller ikke tilfeldig valgt, 6 av låtene på denne CD er skrevet og i veldig stor grad arrangert og produsert av Myhren. Låter som "Moonshine Whiskey" og "Victims Of Circumstance" er skrevet utfra virkelige hendelser fra Myhrens liv, mens låten "Suicide Bomber" er skrevet basert på et høyaktuelt verdensbilde. Plata har fått distribusjon i Norge, Sverige, Belgia, Frankrike, Tyskland og USA. Myhrens Dam består pr. desember 2004 av: Rune Myhren (vokal/munnspill) ? Glenn H. Gran (gitar) ? Loren Fagen (bass) ? Ulf Lauridsen (trommer).

Bandmedlemmer:
Rune Myhren - vokal/munnspill
Glenn H. Gran - gitar
Loren Fagen - bass
Ulf Lauridsen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)