Historikk

Ons. 11. okt. 2006 ORBO & The Longshots

ORBO & The Longshots

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

En kveld med røttene godt plantet i Rock 'n' roll! Vi sakser fra deres presseskriv:

"Elvis, ORBO & co.

? JASÅ, SA EN BEKJENT en dag undertegnede spankulerte rundt i den klassiske T-skjorten fra Sun Studio.
? Er det der du pleier å sole deg?

ORBO & THE LONGSHOTS vet bedre. At Sun Studio er rockens fødeplass. At hvis rocken hadde vært religion, ville Sun Studio vært stallen i Betlehem.
Det var nemlig her, i dette lille, unnselige rommet på 706 Union Avenue i Memphis at rocken ble unnfanget. Det var her verdens første rock?n roll-singel, ?Rocket 88?, ble spilt inn i 1951, av Ike Turner og resten av det heller ukjente Jackie Brenston and his Delta Cats. Den forvrengte, aggressive lyden på ?Rocket 88? skyldtes at en av bandets forsterkere hadde falt av lasteplanet på vei fra Clarksdale, Mississippi. Istedet for å fikse forsterkeren, valgte studiosjef Sam Phillips å forsterke den forvrengte gitarlyden. Og rocken hadde fått sin fødeplass.

LEGENDESTATUSEN til det trange, shabby studioet er forlengst sikret. I akkurat dette rommet Jerry Lee Lewis spilte inn ?Whole Lotta Shakin?? og ?Great Balls Of Fire?. Her skapte Johnny Cash ?I Walk The Line?, her gjorde Carl Perkins ?Blue Suede Shoes? , skrevet på en papirpose fra nærbutikken. Og ikke minst, det var her Elvis Presley spilte inn ?That?s All Right Mama? og mange av de andre låtene som skulle gjøre ham til rockens ubestridte konge.
Selv om studioet forlengst har blitt turistmaskin, der souvenirsjappen og restauranten er langt større enn studioet, kan man fremdeles spille inn her. Beck har gjort det, Tom Petty og Paul Simon likeså, og det var mellom disse veggene U2 spilte inn de fleste studioopptakene til ?Rattle & Hum?. Samme mursteiner, samme tregolv, samme klangen mellom veggene ? en kan bli rent svimmel av å tenke på hva disse veggene har kunnet høre.

I VINTER PAKKET ORBO & The Longshots instrumentene og fløy til Memphis, Tennessee. For å høre historiens sus mellom veggene, for å bli de første nordmenn som har spilt inn i det sagnomsuste studioet ? og for å spille inn låter til sitt andre album. Med størrelser som Kevin Welch og Mike Henderson (Mark Knopfler sin egen gitarist) med på laget.
Nå skal en selvsagt være forsiktig med å trekke altfor ivrige paralleller mellom bergenserne og ikoner som Elvis, Cash og U2.
Men fellesnevnerne er der, og da snakker vi ikke bare om timene i Sun Studio. Men talentet. Den sanne lidenskapen for ekte, håndlaget rock?n roll. Og en usvikelig tro på seg selv.

PAAL KVAMME

Bandmedlemmer:
ORBO - vokal, gitar
Ine Tumyr - vokal, perkusjon
Reidar F. Opdal - piano, hammond, gitar
Chris Holm - bass
Stian Tumyr - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.orbo.no/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 04. okt. 2006 Hard Bargain Band

Hard Bargain Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Hard Bargain Band

Selv om dette bandet består av ganske så unge folk, begynner de å bli riktig meriterte: Flere spillejobber til meget gode kritikker og selvsagt ikke minst: De vant Union Blues Cup under fjorårets Notodden Bluesfestival!!!

Hos oss har de spilt tre ganger før; på JAM'en i januar, i mars og i november. Og alle vi som var der vet at de spilte bra! Og tingene tyder definitivt ikke på at de har stagnert.

Hard Bargain Band består av unge medlemmer fra Egersund og Bjerkreim sør i Rogaland, alle i alderen 18 ? 22 år. Pr. i dag består besetningen av Rune Ellertsen, 22 år (lead gitar / vokal), Gunnar Lind, 20 år (vokal / gitar), Ida Bjerkreim, 18 år (trommer) og Bendik Tønnesen, 20 år (bass).

Bandet hadde lokalt gjennombrudd i forfjor under Dalane Bluesfestival, der helt tilfeldig også Steinar Albrigtsen fikk høre bandet. Dette resulterte i at Albrigtsen insisterte på å få bandet med da han kom tilbake til Egersund en måned senere som en av headlinerne under Egersund Visefestival.

Bandets frontfigur Rune Ellertsen har i løpet av sin korte karriere fått anledning til å opptre sammen med artister som Steve ”Seasick Steve” Wold, Rita Engedalen, Hungry John, Notodden Bluesband, Steinar Albrigtsen og Morten Omlid.

Hard Bargain Band befinner seg i sjangeren Texas blues, men drar gjerne opp låter som for eksempel Red House, Crossroads, Walking on Sunset og Lovestruckbaby. Og med eget stoff i tillegg er det duket for overraskelser hos oss denne kvelden. Så ta turen nedom og hør på denne gjengen. Hvem vet? Kanskje de er Det Neste Store?

Noen presseklipp det siste året
”Fredag kommer Steinar Albrigtsen til Kick. Denne konserten bør du merke deg. Jeg så Albrigtsen på den lille trubadurfestivalen i Stavanger i fjor. Albrigtsen imponerte. Tidligere i år hørte Albrigtsen, ved en tilfeldighet, den lokale bluesgruppa Hard Bargain Band. Han ble meget imponert over det ungguttene presterte. Derfor kan det bli et magisk møte når veteranen møter ungdommen på Kick”
(Stavanger Aftenblad 6.juli 2004: Guide til Egersund Visefestival)

”Håndplukket av Albrigtsen”
(Dalane Tidende 9.juli 2004)

”………likevel tror jeg det lokale bandet, Hard Bargain Band, med unggutter i 17-19 årsalderen, var blant dem som imponerte mest”
Lederen av Dalane Bluesfestival i sin oppsummering til Stavanger Aftenblad 3.juni 2004)

”Samspill: Seasick Steve var så imponert over Rune Ellertsens gitarspill at den unge eigersunderen ble invitert med på scenen for å spille med amerikaneren 2 kvelder på rad”
(Dalane Tidende 2.juni 2004: Oppsummering av Dalane Bluesfestival 2004)

”Anført av Rune Ellertsen på lead gitar, ser vi virkelig fram til et gjensyn med dette bandet. Under fjorårets festival høstet det unge og ferske bluesbandet stor applaus fra publikum, tross deres begrensede rutine. Nå har bandet et år med intens øving i ”kroppen”. Det er med stor spenning or entusiasme vi ser fram til hva dette har ført til. Stilmessig befinner gutta seg i Texas-området, med rimelig feite og rocka bluesriff som en viktig del av repertoaret som for øvrig er en blanding av eget og andres materiale”
(Dalane Tidende 26.mai 2004: Tøff satsing på blå helg)

Bandmedlemmer:
Rune Ellertsen - lead gitar, vokal
Gunnar Lind - vokal, gitar
Ida Bjerkreim - trommer
Bendik Tønnesen - bass

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 27. sep. 2006 Baba Blues XL

Baba Blues XL

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bandet består av Richard Danielson, Clas Gustavsson samt Papa Dan og Mr Jo som tidligere utgjorde kompet i The Level Devils. Noen kaller dette Ethno Blues, noen kaller det World music, uansett, dette trigger følelser og gir lytterne en sjelden opplevelse.

Baba Blues i duoformat kjennetegnes av at de lyder som et stort band når de er på scenen. Når de da har med seg bass og trommer skulle det tilsi at dette blir en konsertopplevelse med skikkelig trøkk. Spennvidden i musikken deres gjør også at dette er interessant for mange langt utover bluespuristenes rekker.

Ta turen innom Tribute og hør selv.

Bandmedlemmer:
Richard Danielson - vokal, gitar, munnspill
Clas Gustavsson - akustisk gitar
Mr. Jo - bass
Mr. Dan - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 20. sep. 2006 JB & the Delta Jukes

JB & the Delta Jukes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

En sprelsk mikstur av spilleglede og dårlig humor blandet med en sterk forkjærlighet for blues, ragtime, hillbilly, dixieland og annen amerikansk ?old-time music? utgjør ryggraden i JB & The Delta Jukes.

Selv om frontmann Jørn Bastiansen ved flere anledninger har hevdet at den vestlige populærmusikken degenererte rett etter at gitaren ble elektrisk, snakker vi ikke om et band bestående av støvete museumsvoktere. Nei da, låter av avdøde trubadurer og loffere som Charley Patton, Blind Willie McTell, Jimmy Tarlton (hvem har vel glemt han?), Jazz Gillum og Blind Boy Fuller revitaliseres med kyndig hånd og et glimt i øyet.

Dessuten har Bastiansen og hans menn snekra en håndfull med minneverdige låter i samme ånd. Kort sagt: Musikk for folk som ikke er redde for litt skitt under negla; musikk som puster og lever sitt eget liv.

Bandets to første skiver - Bo-weavil blues og Riding in the moonlight - har blitt godt mottatt av både publikum og kritikere. Den ikke ukjente Geir Hovig har snurret begge på landsdekkende radio opp til flere ganger. ? Du kommer garantert til å oppleve JB & the delta jukes rike akustiske blues som en utfoldelse som frister til brede smil, tappende føtter og ivrige halvlitere. Riding in the moonlight er ekte akustisk blues i et bandformat på sitt beste her til lands!? Jonny Andreassen ? Drammens Tidende ( terning: 5 )

Bandmedlemmer:
Jørn Bastiansen - gitar og vikal
Richard Gjems - munnspill og vokal
Frode Larsen - didgeridoo, vaskebrett, perkusjon
Frode Skinstad - vaskebaljebass

Bandets hjemmeside
http://www.jbthedeltajukes.com/
J B & the Delta Jukes

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 13. sep. 2006 Nande - Band & Buddies

Nande - Band & Buddies

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Peter Nande – Band & Buddies, forstår å levere varen, og er kjent for sin utadvendte stil. Musikken tar utgangspunkt i fengende West Coast & Chicago Blues, som leveres upolert, i et underholdende liveshow fullt av energi, følelse og humor. Der er full fart i det danske bandet, som året rundt turnerer i inn- og utland og har spilt og turnert med bluesmasters som Lazy Lester, James Harman, Gary Primich og R.J. Mischo.

Nande & Boysen var i sommer i California, hvor de spilte inn 13 originale numre på CD’en ”Big Boy Boogie”, med selveste James Harman som producer, samt et stjernelag av amerikanske musikere. Bandet er således top-tunet og klar med helt nytt, friskt materiale til denne Norgesbesøket.
Se mer om Nande, på www.nande.dk

Bandmedlemmer:
Peter Nande: Vok./mundharpe
Ronni Busack-Boysen: Guitar
Morten Ankarfeldt: Kontrabas
Morten Ærøe: Trommer

Bandets hjemmeside
http://www.nande.dk

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)