Historikk

Ons. 19. apr. 2006 Mike Dowling

Mike Dowling

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Mike Dowling er en av de mest avslappede og dyktige akustisk gitarist denne generasjonen har fostret. Alt han utfører synes å være så naturlig og uanstrengt at det vanskelig lar seg etterligne.

I 1995, etter mange år med opptredener i forskjellige grupper, samtidig som han ledet sitt eget band, kastet Mike seg ut i en solo karriere. Etter utgivelsen av hans første album, "Swamp Dog Blues", startet han på turneer, med store overskrifter, i U.S. og Europa.
Utrustet med en vinnende stemme, en elegant tolkning av gammel blues, swing og ragtime, tok det ikke lang tid for Mike å erobre hjertene til acoustic music fans over hele verden.

I løpet av en ti års periode i Nashville skrev Mike tekster, med stor suksess, til artister som Nashville Bluegrass Band, Emmylou Harris, Tim O’Brien, Kathy Mattea, Claire Lynch og Del McCoury.

I 2005, var Mike Dowling en av et dusin gitarister som vant Grammy for "Pink Guitar" for et solo gitar arrangement til en Henry Mancini komposisjon.

Bandmedlemmer:
Mike Dowling - gitar, vokal
Bandets hjemmeside
http://www.mikedowling.com/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. apr. 2006 Trouble

Trouble

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Trouble er et tribute-band fra Savanger som spiller gamle klassiske låter av Whitesnake. Dagens besetning må kunne kalles 'gamle ringrever' innenfor rock'n'roll. Trouble har spilt flere gode konserter med veldig gode tilbakemeldinger fra både arrangører og publikum. En dampende og svett kveld med hovedvekt på gamle Whitesnake er hva dette bandet leverer til publikum og arrangør.

Bandmedlemmene har gjennom årene spilt i veldig mange forskjellige band:
Harald Halle; The Getaway People, Tex Halle Twisters
Eyvind Bilstad; blant annet vært korist for Art Garfunkel i live NRK-produksjon, gjesteartist med Dr Feelgood, Chicago Blues Express (med Swen Zetterberg), Percy Sledge Band og Supportband for Delbert McClinton.
Carlos Sanchez; har spilt med 'Suite Manhattan' (progressiv rock), 'Zucken' (progressiv metal), 'Black Dog' (Led Zeppelin tribute), 'Carlos Pi?ana' (flamenco-fusion gitarist) og spiller også med Glenn Lyse, Nash, The Brain Trash og Kapteinkabelsatan.
Moren Waage; Low Down, Sea of Dreams
Per-Egil Vang; Pocket Corner, Stormy Weather, Linea Latina, Blue Condition, Vaqueros, Stavanger Storband.

Bandmedlemmer:
Eyvind Bilstad - vokal
Lars Cato Kvaal - gitar, vokal
Per-Egil Vang - tangenter, vokal
Harald Halle - gitar, vokal
Carlos Sanchez - bass
Morten Waage - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. apr. 2006 Glenn Golden

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Ingen info.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. mars 2006 Terje Frigaard

Terje Frigaard

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Terje var i flere år aktiv i bluesmiljøet i Stavanger og har tidligere spilt i Hijackers Bluesband, som blant annet spilte på den aller første ?Sykkelblues Festivalen? i Sandnes i 1998. I 1999 spilte Terje sammen med sitt daværende band, Vevatne Blues Express, på ?Bylarm? i Stavanger. For begge disse opptrednene mottok Terje og hans medmusikere gode omtaler. I 1999 flyttet Terje til Bergen, og i 1999/2000 gikk Terje i studio - i Stavanger - og spilte inn materialet som nå er basis i hans nye solo prosjekt.

Hans første album ?Thrillwalk? ble utgitt i januar 2002.

I september 2005 skiftet Terje etternavn fra Vevatne til Frigaard.

Terje Frigaard Band består, foruten Terje selv, av tre dyktige musikere fra Bergensområdet.

Musikken kan karakteriseres som en blanding av rock, blues & rockabilly. Dette er meget hardt svingende musikk som kan passe ved flere anledninger. Live leverer Terje & co. et tøft, stilfullt musikalsk show med høy kvalitet, mye energi & spilleglede. Han skriver også eget materiale som er inspirert av Junior Wells, Kim Wilson & The Fabulous Thunderbirds.

Terje Frigaard er en extraordinær, stilfull artist med et personlig & hardt svingende særpreg, som bør oppleves live.

Bandmedlemmer:
Terje Frigaard - vokal, munnspill

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. mars 2006 Erik 'Slim' Zahl & the SouthWest Swingers

Erik_Slim_Zahl_And_the_SouthWest_Swingers.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Eric 'Slim' Zahl & the SouthWest Swingers er et relativt nytt bluesband fra Stavanger som spiller tradisjonell blues og rockabilly, med slips, eget pianoshow og veldig kjekt!

Ladies and gentlemen! Ta godt i mot Stavangers nye bluesband! Eric ?Slim? Zahl and the South West Swingers ble startet i 2005, da Stavanger Bluesclub inviterte disse musikerne til å opptre på deres velrennomerte scene. Etter en særdeles vellykket kveld, bestemte medlemmene seg for å fortsette og utvikle dette samarbeidet videre, noe de ikke har angret på!

Eric ?Slim? Zahl and the South West Swingers framstår nå som en bluespakke med heftig trøkk og deilig jazzdriv, med solid forankring i den tradisjonelle bluesen. Bandet er også kjent for sine tolkninger av noen av de flotteste bluesballadene som er skjenket oss fra ?the land of opportunities?. Bandet er også inne i en kontinuerlig låtskriverprosess, så en konsert med Eric ?Slim? Zahl and the South West Swingers, vil være en blanding av eget materiale og andres musikk.

Bandet består av fire drevne, profesjonelle musikere som har vært med på å prege sørvestlandets musikkscene i ganske mange år. Eric ?Slim? Zahl (Johnny & the Beels, The Subclub), Roald Brekke (Zydeco Supply, Stavanger Bluesband), Øystein Undem (The Tempo Toppers, BB Lyngs), Atle Strøm (Reidar Larsen, Hard Luck Blues Band).

Gled deg til å høre hvorfor ?Slim? trenger ?Seven Women A Week?, gled deg til Øystein ?Boogieman? Undems boogie woogieone-man show. Gled deg til en swingende opplevelse med autentisk og cool blues!

Bandmedlemmer:
Eric 'Slim' Zahl - vokal/gitar
Øystein 'Boogieman' Undem - tangenter
Roald Brekke - bass/vokal
Atle H. Strøm - trommer/vocal

http://www.ezmusic.no/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)