Historikk

Ons. 27. sep. 2006 Baba Blues XL

Baba Blues XL

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bandet består av Richard Danielson, Clas Gustavsson samt Papa Dan og Mr Jo som tidligere utgjorde kompet i The Level Devils. Noen kaller dette Ethno Blues, noen kaller det World music, uansett, dette trigger følelser og gir lytterne en sjelden opplevelse.

Baba Blues i duoformat kjennetegnes av at de lyder som et stort band når de er på scenen. Når de da har med seg bass og trommer skulle det tilsi at dette blir en konsertopplevelse med skikkelig trøkk. Spennvidden i musikken deres gjør også at dette er interessant for mange langt utover bluespuristenes rekker.

Ta turen innom Tribute og hør selv.

Bandmedlemmer:
Richard Danielson - vokal, gitar, munnspill
Clas Gustavsson - akustisk gitar
Mr. Jo - bass
Mr. Dan - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 20. sep. 2006 JB & the Delta Jukes

JB & the Delta Jukes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

En sprelsk mikstur av spilleglede og dårlig humor blandet med en sterk forkjærlighet for blues, ragtime, hillbilly, dixieland og annen amerikansk ?old-time music? utgjør ryggraden i JB & The Delta Jukes.

Selv om frontmann Jørn Bastiansen ved flere anledninger har hevdet at den vestlige populærmusikken degenererte rett etter at gitaren ble elektrisk, snakker vi ikke om et band bestående av støvete museumsvoktere. Nei da, låter av avdøde trubadurer og loffere som Charley Patton, Blind Willie McTell, Jimmy Tarlton (hvem har vel glemt han?), Jazz Gillum og Blind Boy Fuller revitaliseres med kyndig hånd og et glimt i øyet.

Dessuten har Bastiansen og hans menn snekra en håndfull med minneverdige låter i samme ånd. Kort sagt: Musikk for folk som ikke er redde for litt skitt under negla; musikk som puster og lever sitt eget liv.

Bandets to første skiver - Bo-weavil blues og Riding in the moonlight - har blitt godt mottatt av både publikum og kritikere. Den ikke ukjente Geir Hovig har snurret begge på landsdekkende radio opp til flere ganger. ? Du kommer garantert til å oppleve JB & the delta jukes rike akustiske blues som en utfoldelse som frister til brede smil, tappende føtter og ivrige halvlitere. Riding in the moonlight er ekte akustisk blues i et bandformat på sitt beste her til lands!? Jonny Andreassen ? Drammens Tidende ( terning: 5 )

Bandmedlemmer:
Jørn Bastiansen - gitar og vikal
Richard Gjems - munnspill og vokal
Frode Larsen - didgeridoo, vaskebrett, perkusjon
Frode Skinstad - vaskebaljebass

Bandets hjemmeside
http://www.jbthedeltajukes.com/
J B & the Delta Jukes

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 13. sep. 2006 Nande - Band & Buddies

Nande - Band & Buddies

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Peter Nande – Band & Buddies, forstår å levere varen, og er kjent for sin utadvendte stil. Musikken tar utgangspunkt i fengende West Coast & Chicago Blues, som leveres upolert, i et underholdende liveshow fullt av energi, følelse og humor. Der er full fart i det danske bandet, som året rundt turnerer i inn- og utland og har spilt og turnert med bluesmasters som Lazy Lester, James Harman, Gary Primich og R.J. Mischo.

Nande & Boysen var i sommer i California, hvor de spilte inn 13 originale numre på CD’en ”Big Boy Boogie”, med selveste James Harman som producer, samt et stjernelag av amerikanske musikere. Bandet er således top-tunet og klar med helt nytt, friskt materiale til denne Norgesbesøket.
Se mer om Nande, på www.nande.dk

Bandmedlemmer:
Peter Nande: Vok./mundharpe
Ronni Busack-Boysen: Guitar
Morten Ankarfeldt: Kontrabas
Morten Ærøe: Trommer

Bandets hjemmeside
http://www.nande.dk

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 06. sep. 2006 Jam Session m/Siw line

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

JAM med Siw Line

Sandnes Bluesklubb inviterer til JAM Session med Siw Line Green som konsertmester. Hun har med seg de like kjente musikerne Oddvar 'Sol' Solheim, på gitarer, Thomas Ognedal Matre på bass og Torstein Kyllevik på trommer. Dette borger for kvalitet og spilleglede i kompet.

Her har altså DU anledning til å få spille med noen av de beste musikerne i sin genre!! Det er bare å ta med seg instrumentet sitt og komme. Gi beskjed til klubbens folk i døra så sørger vi for at du kommer på scenen og kan kose deg sammen med oss.

Bandmedlemmer:
Siw Line Green - vokal og gitar
Oddvar 'Sol' Solheim - gitarer
Thomas Ognedal Matre - bass
Torstein Kyllevik - trommer
DU!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 03. juni 2006 Bald 'n' Delicious

Bald_N_Delicius_.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bald 'n' Delicious

Bald 'n' Delicious ble grunnlagt i 1986. Etter at bandet begynte å "herje" rundt om på spillestedene i 1987 ble bandet fort regnet som et av de mest energiske og rotekte blues-gruppene i landet. I hjemlige trakter har bandet for lengst fått kultstatus og har en stor skare av trofaste tilhengere.
Musikken er hovedsakelig Chicago-blues, men et og annet Texas-riff dukker også opp. Viktige inspirasjonskilder er: Willie Dixon, Freddie King, BB King, og Howlin' wolf, for å nevne noen få.
Navnet skjemmer som kjent ingen, og dette bandet har et usedvanlig velvalgt sådan. Det henspeiler selvsagt på Vokalist Arne Rostad og Munnspiller John Josefsens sommerlige hårfrisyrer. Bald 'n' Delicious består da heller ikke av nybegynnere; gjennomsnittsalderen ligger etterhvert godt over komfirmasjonsalder.

Litt om medlemmene i gruppa:

Vokalist Arne Rostad har en stemme som kan få de fleste blues og rockesangere her på berget til å ønske at de aldri skulle ha sluttet i sølvguttene.

Gitarist Oddvar Solheim blir regnet som en av de ypperste bluesmusikerne i landet, og leverer et gitarspill med en følelse og nerve som en skal lete lenge for å finne maken til.

John Th. Josefsen, som spiller munnspill, gjør dette med så stor og energi og innlevelse at hans opptredener blir regnet som store kulturbegivenheter.

Når denne blandingen så blir supplert med et saftig komp, levert av Bassist Thomas Ognedal Matre og Trommeslager Göran Hellstrand, er det få som klarer å la være å bli revet med av gruppas musikalske driv og (fortrinnsvis musikalske) tyngde.

Med andre ord, en rå og svett blueskveld på Sandnes Bluesklubb.

Bandmedlemmer:
Arne Rostad - vokal
John Josefsen - munnspill
Oddvar 'Sol' Solheim - gitar
Thomas Ognedal Matre - bass
Göran Hellstrand - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)