Historikk

Ons. 16. feb. 2005 Hipshakers

Blue Molly & the Hipshakers

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Hipshakers

Samarbeidet mellom Engen, Østhus og Genius startet i 1994. Bandet har turnert over store deler av landet, og etter hvert opptrådt på en del bluesfetivaler og klubber. Hipshakers utstråler en spilleglede uten sidestykke, og har et "trøkk" og en swingfølelse en skal lete lenge etter. Når en topper dette med en frittgående gitarist med 10 meter ledning, som elsker å klatre opp på nærmete bord for å spille, blir opplevelsen noe utenom det vanlige. Guttas måletning er ikke å revolusjonere blues- og swingmusikken, men å gi folk et godt, gammeldag live-kick!

Bandmedlemmer:
Oddvar 'Sol' Solheim - gitarer
Gunnar Engen - bass, vokal
Roald Østhus - piano, gitarer, vokal, orgel
David Genius - trommer, munnspill, vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. feb. 2005 Stavanger Bluesband

Stavanger Bluesband

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Stavanger Bluesband Alle storbyer med respekt for seg selv har et glimrende bluesband. Så også med Stavanger! Og den gjengen som spiller består av musikere med så lang fartstid at de samlet strekker seg helt tilbake til røttene innen blues. Noe som gjenspeiler seg i musikken. Her blir det alt fra fullt trøkk med full blåserekke og koring over en lav sko til mer lavmælte melodier som får den hardeste til å smelte og invitere sin bedre halvdel på gulvet for en "klinas". Så her er det bare å klemme til og ta turen til Sandnes Bluesklubb på Chili for en topp kveld! Bandmedlemmer: Trompet/Vokal: Preben Brun Henriksen Gitar/vokal: "Togga" Gundersen Bass/vokal: Roald Brekke Piano/vokal: Reidar Larsen Trommer: Atle Helland Strøm Saxofon: Glenn Brun Henriksen Trombone: Arne Kolstad Saxofon: Gisle Myklebust

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. feb. 2005 Årsmøte

Tubesnakes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 02. feb. 2005 Good Time Charlie

Good Time Charlie

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Et av de eldste og mest samspilte bluesband vi har her i landet. Disse gutta spiller forrykende friskt og herlig!! Anbefales varmt! Som de selv skriver i sin pressemelding:

"Sånn var det, og sånn er det ? for det står ikke til å nekte at GOOD TIME CHARLIE spilte en hovedrolle,både som inspirasjon og formidabel påvirkningskraft på musikere, klubber og foreninger i hele det indre nettverk av blues-Norge, lenge før noe slikt som Norsk bluesunion så dagens lys.

De har medvirket sterkt til at 90-tallets norske bluesband satte seg høye kunstneriske mål. GTC (?den norske autentiske bluesens gudfedre) har hele tiden vært et hardt arbeidende turnband (jo hardere, desto bedre) som ved overlevelse gjennom troskap mot tradisjon og høy stilsans, har levd opp til selve spirit?en i musikken.

Gjennom hele 80- og 90-tallet fungerte de som en bluesskole for andre band og unge, håpefulle musikere. Stilbevisstheten har vært kjennemerke både for bandet som helhet og de enkelte medlemmene.

Medlemmer som har gått videre til andre grupper har bragt GTC-innstillingen med seg. Deres bunnsolide komp, sikre groove og gjennomførte stil har utløst hemningsløst skryt fra bluesstorheter som de har vært backingband for: LOWELL FULSON, HUBERT SUMLIN, JAMES COTTON, PINETOP PERKINS og JIMMY DAWKINS.

Hvorfor imponerer GOOD TIME CHARLIE legendene? Fordi denne gjengen føler seg like hjemme i de råe bluestonene som ble frembragt i Sun studio i Memphis, som i den tunge Chess-bluesen i Chicago, den dype New Orleans-funken fra 60-tallet, den ladede stemningen fra Louisianas bayou-musikk, shuffle-taktene i Texas R&B eller Californias West coast cool Blues!

Etter over 20 år på veien og 11 år etter kultutgivelsen av debut-Cden Coming Down With the Blues drønner beat?et videre. 2004 utgaven av GTC kan best beskrives som et elektrisk juke joint-band, som mikser 50-talls R&B og svart rock and roll.

GTC sin siste CD It's Alright får svært gode kritikker fra landets ledende musikkpresse. It's Alright inneholder veldreide originallåter sammen med obskure, men like fullt klassiske blueslåter med mye klagende munnspill og frekke gitar-licks."

Kall det party rockin' rhythm & blues, bayou beat eller twang soul. Kall det blues med sjelfylt beat og rock 'n' soul. Dette er Good Time Charlie musikk.

http://www.goodtimecharlie.no/

Bandmedlemmer:
Arle Hjelmeland - vokal, munnspill
Steinar Karlsen - gitar
Øystein Lydvo - kontrabass
Per Fredriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. jan. 2005 Temakveld med Jam Session

Temakveld med Jam Session

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Temakveld med Jam Session
Kveldens innhold:
Temastund med Tor Ottesen som tar første del av sitt foredrag om Stevie Ray Vaughan
Jam Session med Leif Arne Bredland som konsertmester - kommer du?
Høres ikke det bra ut?
Du deltar jo selv! Klart det blir bra da!

Denne onsdagen er todelt hos Sandnes Bluesklubb: Nok en interessant temastund hos bluesklubben!
- først kommer Tor Ottesen for å holde et nytt foredrag om bluesens historie. Denne gang handler det om avdøde gitaristfantom, låtskriver og sanger, Stevie Ray Vaughan. På toppen av sin karriere skjer det med ham, som med andre store artister, han omkommer i 1990.
En kan spørre seg om hvor stor han egentlig hadde vært i dag, om han hadde fått leve?! Tor Ottesen skal gi oss Stevie Ray Vaughan?s vei, fra hans første gitar i plast, og hans vei til himmels, bokstavelig talt.
Dette skal han gjøre i 2 sett. Det første kommer 26. januar og tar for seg tiden frem til Stevie Ray Vaughan's opptreden under Montreux Jazz Festival 1882.
Den 23. februar gir han oss den andre avdelingen, som tar for seg artistens vei mot toppen, før tragedien rammer ham.
Starten går begge dager kl 2045.

- deretter blir det jam session med Leif Arne Bredland som konsertmester. Han har med seg Siw Line Green på vokal, Thomas Ognedal Matre på bass og Torstein Kyllevik på trommer som grunnstamme i jammen. Og flere har meldt sin interesse for å spille sammen med disse dyktige folkene.
Det er likevel anledning til å melde seg for en plass på scenen. Her er det altså fritt frem for alle som vil til å ta med seg instrument eller stemme og vise seg frem på scenen.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)