Historikk

Ons. 22. jan. 2003 Halles Helter

Halles Helter

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Et lokalt band hvor medlemmene har bakgrunn fra band som Bernad Jenkins, Nurk Twins, Smalhans, Stavangerensemblet, The September When, Bror te Larsen Band, Modesty Blaise, Rabalder, Pocket Corner og andre. Musikerne har vært en del av vårt lokale rock-, rhythm & bluesmiljø i adskillige år, og har alle sammen vært med på å farge vårt lokale musikkuttrykk.
Bandet Halles helter består med andre ord av en god gjeng lokale helter som har hatt, og har, stor betydning for det vi ser på som 'vår egen musikk'. I denne sammenhengen spiller de coverlåter i egen innpakning og med sin særegne stil - med overraskelser for oss musikkvante!
Bandmedlemmer:
• Magnar " Magga " Fyllingen - sang, gitar
• Stene Osmundsen - trommer
• Øystein Eldøy - bass, sang
• Harald Halle- gitar, sang
• Odd Stangeland - gitar, munnspill, sang

VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. jan. 2003 Armar å Bein

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Armar og bein

Besten, vår egen innbygding, har satt sammen denne gjengen med rutinerte musikere, som vil gi oss en skikkelig fest. Armar og Bein spiller egen musikk + Bl.a. Tom Waits, Bob Dylan, Van Morrison oversatt til norsk. Dette bandet er en stor fryd for øret. Bandet har har fartstid fra mange forskjellige sammenhenger. Av disse kan nevnes: Nurk Twins, Smalhans, Bernad Jenkins, Asfalt, Stavangerensemblet + mange mange flere.

Bandmedlemmer:
Hans Cristian Hansen - Percusjon/sang
Kim Hansen - Percusjon/Sjarm
Thor E. Jensen - Bass/Prince
Øystein Eldøy - Gitar/sang
Bjørn I. Kristensen - Sang/nikking

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. jan. 2003 Kristin Berglund

Kristin Berglund

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kristin Berglund er en av få kvinnelige norske artister som holder et godt internasjonalt nivå innen bluesgenren. Som vokalist såvel som gitarist, er hun i en klasse for seg. Hun er samtidig en eksponent for en gren av bluesmusikken som står fram som svært viktig.

Kristin fikk prisen som årets bluesprisvinner under Notodden Bluesfestival 2000. En pris som henger svært høyt innen denne musikkgeneren i Norge såvel som utenfor landets grenser.

Det er ikke altfor mange som kjenner til at bluesmusikken har hatt en del sentrale, kvinnelige stilskapere som blant andre Memphis Minnie og Sippie Wallace og Sister Rosetta Tharpe. Kristin fører med sitt reportoar denne tradisjonen videre, representert ved låter skrevet av såvel disse foregangskvinnene samt gjennom sitt eget orginalmateriale, hvor Kristin lager stoff som er inspirert av blues/folk/roots tradisjonen.

Kristin høstet strålende kritikker for sin forrige CD "Rib Bone Of my Own". Her har hun selv skrevet 12 av totalt 13 låter. Med seg i studio hadde hun bl.a. Knut Reiersrud og Reidar Larsen. Disse to har Kristin hatt et utstrakt samarbeid med i de siste årene. Bla. var Reidar Larsen "special guest" under Kristins konsert 1. februar i konsertserien "Akustisk Vinter" på Smuget i Oslo. På denne konserten trollbandt Norges ukronede bluesdronning publikum med sin karisma.

Oppfølgeren til "Rib Bone Of my Own" kom ut i august 2002 og heter "Where's the soul gonna go". Den har som den forrige utgivelsen høstet strålende kritikker. Les mer om denne plateutgivelsen under "Nyheter" på Kristins offisielle hjemmeside.

Kristin var også sammen med Reiersrud i Chicago i 1982 og deltok på platen Bluesmeeting in Chicago, hvor skandinaviske og amerikanske bluesmusikere satte hverandre i stevne. Kristin har spilt live med blueslegender som Junior Wells og Sunnyland Slim. Sistnevnte har hun også deltatt på plate med. Sunnyland Slim akkompagnerte Kristin på piano på Memphis Minnie's "True Love". Det hører med til historien at Sunnyland Slim, i sin tid spilte piano sammen med nettopp Memphis Minnie.

Bandmedlemmer:
Kristin Berglund - vokal, gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. des. 2002 Patey's Pipe

Pateys_Pipe.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Patey's Pipe

Gitaristen Bent Patey var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og var den siste gjenværende fra originalbesetninga. I forrige nummer av Blues Music Club ble gruppas plate ?Blått Brygg? fra 1979 kåret til månedens klassiker, og denne plata er faktisk Norges 3. mest solgte bluesplate i februar i år.

Ved siden av Bryggerigangen, har Patey bidratt på over 30 plateinnspillinger for andre artister, men han har også alltid hatt sitt eget prosjekt, med egne låter og varierende besetninger. Tidlig på åtti-tallet turnerte han landet rundt med "Pateys Pipe", sammen med keyboardist Brynjulf Blix, bassist Geir Holmsen og trommeslager Bjørn Jenssen. Senere har en lang rekke andre kjente musikere vært innom dette bandet.

I 1983 kom plata "Ocean Front Walk" og Patey ble nominert til Spellemannsprisen som årets komponist. 14 musikere var med på denne plata, og blant dem sangerne Terry McCullough, Sidsel Endresen og Lynni Trekreem. To år senere kom plata "Bang 85" med blant andre Håkon Iversen: vokal, Blix: keyboards, Øivind Madsen: bass og Paolo Vinaccia: trommer.

I 1986 flyttet Patey til Venice Beach utenfor Los Angeles, og fortsatte med "Pateys Pipe", med amerikansk besetning. Da han vendte tilbake til Oslo syv år etter sin første soloplate "Ocean Front Walk", gikk han i gang med platen "Seven Years" sammen med keyboardistene Blix og Per Kolstad, bassist Øivind Madsen og trommeslager Rune Arnesen. Denne plata kom ut i 1994, og allerede året etter, gjenoppsto Bryggerigangen Bluesband som fram til nylig nærmest har heltidsengasjert Patey på festivaler og klubber.

Bandmedlemmer:
Bent Patey - gitar, vokal
Brynjulf Blix - tangenter
Frode Larsen - bass, vokal
Per Eriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 11. des. 2002 Jam Session

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Jam Session
Én gang i blandt (Se programet for neste Jam) arrangerer vi Jam Session hvor vi har en grunnbase av tre til fem musikere som står for 'kompet' og forskjellige musikere blir invitert til å spille med. Dukker det opp musikere uanmeldt prøver vi å finne plass til dem også.
Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for og glede av å spille blues. Så: Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)