Historikk

Ons. 28. sep. 2005 Jam m/ Leffi å di

Jam m/ Leffi og venner

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jamkveld me Leffi å di

Leffi å di er Leif Arne 'Leffi' Bredland på gitarer, Bjørn Inge 'Kissa' Kristiansen på vokal, Thor E. 'Knallen' Jensen på bass og Hans Christian 'Besten' Hansen på perkusjon. De tre herrene Leffi har med seg kommer fra bandet Armar & Bein som har levert en serie knallbra konserter med tilhørende plateslipp hos oss tidligere.

De drar i gang jamkvelden, og de som vil spille med gir beskjed til Leffi så sørger han for at akkurat du får komme på scenen. Det tas et ørlite forbehold om det siste dersom det kommer mange som vil spille sammen med denne gjengen - og det gjør det jo gjerne.

Det nye bluesbandet Konrad Kröll kommer og spiller for første gang, med Jens Laland som frontfigur, Svein Hestad og Arne Hanson på gitarer, Egil Karlsen på bass og den mye brukte session musikeren Torstein Kyllevik på trommer.

Det blir med andre ord en trivelig kveld med god og variert musikk hvor rytmer og humor står i høysetet. Og alle som vil kan påvirke musikken ved å delta på scenen selv! Vær rask, de siste jammene har blitt fulltegnet tidlig!

Vi håper dette er et fristende tilbud til alle som liker å høre på, og utøve, bluesmusikk. Og tro nå ikke at du må være i verdensklasse; her er det bare å stille opp. Som kjent kan blues spilles på alle instrumenter av alle i alle aldre. Still opp med instrument eller stemme og kast deg ut i det!

Dørene åpnes kl 20.00 på Chili Nattklubb, Quality Hotel Residence. Gjester som kommer før kl 21.00 vil oppleve dette fordelaktig...

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 21. sep. 2005 Kurt Slevigen Band

Kurt Slevigen Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kurt Slevigen tar med seg de eminente musikerne Dag Yri, Helge Hovland og Espen Moen og kommer nok en gang på besøk for å gi oss en opplevelse!

Han har vært hos oss flere ganger før og vi vet at det blir en kveld du sent vil glemme! Les bare under: Kurt Slevigen
Fenomenet Kurt Slevigen er det hittil mest oslofolk som har kunnet få oppleve. Høsten 2002 kom han endelig med egen plate - den aller første, og egentlig var det ikke han som stod på mest for å gå i studio en gang. Kurt Slevigen vil helst spille.

Med Chicago Bound og Oslo Bluesband har han vært på farten før, men han vil helst styre toget slik han gjerne har i de bandene han har spilt i. Han er en bluespurist, det er ikke mange kompromisser der i gården: Dette er en mann som mener all god blues ble spilt inn før 1970 - og som sier det høyt på sin lavmælte måte. Derfor spiller han helst låter av de gode, gamle gutta - selve kilden. Kurt Slevigen synes han får uttrykt seg selv nettopp gjennom disse låtene - selv om de er langt unna norsk hverdag anno 2002. Låter skriver han forøvrig knapt sjøl.

- Å skape noe nytt som samtidig skal være bra, er vanskelig. For meg har låttekstene dessuten mindre betydning. Musikk er musikk, bøker er bøker. Det er fraseringen og gitartonene som er følelsesuttrykket i mine ører. Det er derfor jeg spiller; jeg vil formidle disse følelsene til publikum, og heller spille en god låt på min måte enn å lage en halvgod en sjøl, sier Kurt.

Og hvilke følelser. Har du sett Kurt Slevigen live, glemmer du det ikke så lett. Det er også derfor de som gjerne lytter til ham - ikke så sjelden andre musikere - ofte har et svært sterkt forhold til ham og hans musikk. For det han gjør, er totalt originalt, særpreget, medrivende, skeivt og upolert. Kreativ galskap og improvisasjoner innen bluesens faste rammer.

Å ha et helt personlig uttrykk er det Kurt Slevigen ønsker som musiker. Det skal høres at det er ham. Han liker at han umiddelbart kan kjennes igjen i form og uttrykk - og er forøvrig blant de få norske bluesartister som kan akkurat dét for tiden. Han er en glimrende gitarist i sin stil, med en særegen, men sterk og følelsesladd, stemme, og har vokst seg sterkere og sterkere som artist de senere årene.

August 2002 ble Kurt Slevigens første plate - "West Side from the East Side" sluppet. Det er plate som garantert vil overraske mange blues-elskere over det ganske land.

Som Gunnar Svensson skriver i sin anmeldelse av platen:

Kurt Slevigen driver absolutt ikke med norsk folkemusikk på West Side From The East Side (BMG), men rendyrker sin interesse for blues fra femti-og sekstitallet. Han ser ingen grunn til å skrive nye sanger så lenge det finnes så mange gamle og bra, som han kan uttrykke seg igjennom. Her har han plukket fram bl.a. Who's Been Talkin', Good Morning Little Schoolgirl, Mean Old World og Five Long Years, samt låter av John Lee Hooker, Jimmy Rogers og Willie Dixon. På Sinners Prayer gjør Anne Marte Slinning en formidabel jobb med vokalen. Slevigens vokal er vel kanskje mer original enn imponerende men det fungerer greit i denne sammenhengen. En solid plate fra en mann som veit hva han vil.

Bandmedlemmer:
Kurt Slevigen - gitar, vokal
Dag Yri - piano
Helge Hovland - bass
Espen Moen - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.kurtslevigen.net

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 14. sep. 2005 Special Sauce

Special Sauce

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Special Sauce representerte Sandnes Bluesklubb under årets Union Blues Cup på Notodden. De kom til finalen, men ble som kjent slått av ungdommene fra Egersund. Alle som var på Notodden og hørte Special Sauce vet at de like godt kunne vunnet.

Special Sauce spiller sørstats-rock ? la Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Blackfoot, Johnny Winter m.fl. De startet opp som en ren ZZ Top-tribute for noen år siden. Etter et par års hvile har nå bandet gjenoppstått for å gjøre stas på alle sørstats-helter som fortjener en hyllest.

Nye Special Sauce debuterte med stor suksess på årets Notodden Bluesfestival. Musikken ligger litt i den rocka delen av denne sjangeren. Full rulle..

Bandmedlemmer:
Vegard Brox - gitar, vokal
Daniel Uhlas - Trommer/Vokal
Kenneth Bjørnsen - Bass/Vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 07. sep. 2005 Varpen

Varpen

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Varpen - Union Blues Band 2005

Etter en imponerende innsats i bandkonkurransen Union Blues Cup, som blir arrangert av Norsk Blues Union under Notodden Blues Festival, gikk Varpen Band av med seieren. Dette i tøff konkurranse med 10 andre band fra hele landet. Som vinner av Union Blues Cup er Varpen Union Blues Band 2005. Union Blues Band er et årlig turneprosjekt hvor Norsk Blues Union legger opp en landsomfattende turne på klubber tilsluttet Norsk Blues Union.

Varpen er et drivende bra band som spiller knalltøff, rocka blues. Varpen kjører en helt egen stil, men for å ha noen referanser kan det nevnes artister som Jimi Hendrix og Steve Ray Vaughan. Frontmann Bjørn Varpen fra Hemnes i Nordland er bare en helt fantastisk gitarist som aller helst bør oppleves live. I tillegg til å være en knakende dyktig utøver komponerer Bjørn Varpen selv store deler av den musikken han spiller. Han har utviklet en særpreget vokal som kler ypperlig hans spillestil. Sammen med et ungt komp bestående av Jon Krogstad på bass og Ketil Klæbo på trommer leverer bandet rett og slett musikalsk dynamitt. Det er mye energi i Varpens gitarspill, noe som passer som hånd i hanske med resten av bandet. Han har en spillestil med heftig akkordkjør, masse inspirasjon og stor grad av oppfinnsomhet i solopartiene, som er preget av teknisk dyktighet. Alt i alt fremstår Varpen som et originalt blueskonsept som vekker behørig oppsikt der de opptrer. Dette er tidløs og kvalitetsterk musikk med elementer av blues & rock fra 60 og 70 tallet som garantert også vil trekke yngre folk til konsertene, i tillegg til et mer trofast bluespublikum.

Bandmedlemmer:
Bjørn Varpen - gitar og vokal
Jon Krogstad - bass
Ketil Klæbo - trommer
Bandets hjemmeside
http://www.varpen.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. juni 2005 Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Mitch Kashmar

Dette blir siste konserten på Sandnes Bluesklubb før sommeren. Vi starter opp igjen 7. september med unionsbandet Varpen.

God sommer til alle bluesfrelste.

Mitch Kashmar er født i 1960 i Santa Barbera og dannet bandet The Pontiax i 1980. The Pontiax har blitt flittig brukt som backingband.

Mitch Kashmar behersker de fleste stilarter innen bluesen og har et allsidig repertoar. Han ga ut solo cd-en "Crazy Mixed-Up World" i 1999.

Mitch Kashmar har spilt med en rekke kjente artister:
Big Joe Turner, Eddie Cleanhead Vinson , Roy Gaines, Jimmy Witherspoon, Jon Lee Hooker og Kim Wilson.

Mitch Kashmar har i den senere tid turnert sammen med Jr Watson. Han får utrolig gode referanser som munnspiller og vokalist av nevnte storheter og andre kjente bluesmusikere.

Bandmedlemmer:
Mitch Kashmar - munnspill, vokal
Håkon Høye - gitar
Bill Troiani - bass
Alexander Pettersen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)