Historikk

Ons. 23. nov. 2005 Daryl McDade

Daryl McDade

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Daryl McDade

Musikkstilen kan beskrives som funky pop med elementer av blues og jazz. Bassisten tar rett som det er noen spretne avstikkere fra melodilinjen. Han har en spillestil som bør oppleves live. Når han i tillegg spiller tostemt og legger på wah-wah, da kan det ikke bli annet enn bra.

Mannen på trommer er heller ikke borte når det gjelder teknikk, og så er han melodiøs! Når de to ovennevnte tar hver sin solo, kan du slippe deg tilbake i stolen og bare nyte de vakre lydsammensetningene.

Daryl er en dyktig gitarist som også er en kløpper på munnspill. Han synger med en kraftig, litt nasal stemme som er full av feeling og soul.

Bandmedlemmer:
Daryl McDade - vokal, gitar
Ove Nesheim, drums / percussions.
Frode Hammersland, bass.
Erik Sortdal, keyboards.
Kurt Lisø, drums / percussions.
Fredrik Sahlander, bass

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 16. nov. 2005 Hard Bargain Band

Hard Bargain Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Hard Bargain Band

Selv om dette bandet består av ganske så unge folk, begynner de å bli riktig meriterte: Flere spillejobber til meget gode kritikker og selvsagt ikke minst: De vant Union Blues Cup under fjorårets Notodden Bluesfestival!!!

Hos oss har de spilt tre ganger før; på JAM'en i januar, i mars og i november. Og alle vi som var der vet at de spilte bra! Og tingene tyder definitivt ikke på at de har stagnert.

Hard Bargain Band består av unge medlemmer fra Egersund og Bjerkreim sør i Rogaland, alle i alderen 18 ? 22 år. Pr. i dag består besetningen av Rune Ellertsen, 22 år (lead gitar / vokal), Gunnar Lind, 20 år (vokal / gitar), Ida Bjerkreim, 18 år (trommer) og Bendik Tønnesen, 20 år (bass).

Bandet hadde lokalt gjennombrudd i forfjor under Dalane Bluesfestival, der helt tilfeldig også Steinar Albrigtsen fikk høre bandet. Dette resulterte i at Albrigtsen insisterte på å få bandet med da han kom tilbake til Egersund en måned senere som en av headlinerne under Egersund Visefestival.

Bandets frontfigur Rune Ellertsen har i løpet av sin korte karriere fått anledning til å opptre sammen med artister som Steve ”Seasick Steve” Wold, Rita Engedalen, Hungry John, Notodden Bluesband, Steinar Albrigtsen og Morten Omlid.

Hard Bargain Band befinner seg i sjangeren Texas blues, men drar gjerne opp låter som for eksempel Red House, Crossroads, Walking on Sunset og Lovestruckbaby. Og med eget stoff i tillegg er det duket for overraskelser hos oss denne kvelden. Så ta turen nedom og hør på denne gjengen. Hvem vet? Kanskje de er Det Neste Store?

Noen presseklipp det siste året
”Fredag kommer Steinar Albrigtsen til Kick. Denne konserten bør du merke deg. Jeg så Albrigtsen på den lille trubadurfestivalen i Stavanger i fjor. Albrigtsen imponerte. Tidligere i år hørte Albrigtsen, ved en tilfeldighet, den lokale bluesgruppa Hard Bargain Band. Han ble meget imponert over det ungguttene presterte. Derfor kan det bli et magisk møte når veteranen møter ungdommen på Kick”
(Stavanger Aftenblad 6.juli 2004: Guide til Egersund Visefestival)

”Håndplukket av Albrigtsen”
(Dalane Tidende 9.juli 2004)

”………likevel tror jeg det lokale bandet, Hard Bargain Band, med unggutter i 17-19 årsalderen, var blant dem som imponerte mest”
Lederen av Dalane Bluesfestival i sin oppsummering til Stavanger Aftenblad 3.juni 2004)

”Samspill: Seasick Steve var så imponert over Rune Ellertsens gitarspill at den unge eigersunderen ble invitert med på scenen for å spille med amerikaneren 2 kvelder på rad”
(Dalane Tidende 2.juni 2004: Oppsummering av Dalane Bluesfestival 2004)

”Anført av Rune Ellertsen på lead gitar, ser vi virkelig fram til et gjensyn med dette bandet. Under fjorårets festival høstet det unge og ferske bluesbandet stor applaus fra publikum, tross deres begrensede rutine. Nå har bandet et år med intens øving i ”kroppen”. Det er med stor spenning or entusiasme vi ser fram til hva dette har ført til. Stilmessig befinner gutta seg i Texas-området, med rimelig feite og rocka bluesriff som en viktig del av repertoaret som for øvrig er en blanding av eget og andres materiale”
(Dalane Tidende 26.mai 2004: Tøff satsing på blå helg)

Bandmedlemmer:
Rune Ellertsen - lead gitar, vokal
Gunnar Lind - vokal, gitar
Ida Bjerkreim - trommer
Bendik Tønnesen - bass

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. nov. 2005 Triple-T

Triple-T

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Triple T ? er en trio fra Land og Toten som spiller variert Blues, Rockabilly og Rock'n Roll inspirert av 50, 60, 70 og 80-tallet. Musikken krydres også med elementer fra andre musikalske stilarter, selv om de blå undertonene aldri er langt unna. Repertoaret inneholder både egenprodusert materiale så vel som egne versjoner av mer og mindre kjente coverlåter.

Triple T sin målsetning er å få fart i publikum, noe de virkelig lykkes med. Triple T så dagens lys en sen høstdag i 2002, og har siden da rukket å legge bak seg over 100 spillejobber. Gjennom dette har gutta opparbeidet seg rutine og solid sceneerfaring.

Triple T har sikret seg et solid rykte på hjemmebane, og fungerer også som husband i Hunndalen Bluesklubb. Bandet har som filosofi om at det enkle er ofte det beste, og satser på variert "gla' musikk" som sikrer god stemning i de aller fleste forsamlinger ? uten hjelp av moderne "high-tech" hjelpemidler og avanserte arrangementer.

Triple T har også gjort seg bemerket på ?bortebane?, og publikums reaksjoner er entydig. Drivende komp, heftig vokal og gnistrende gitarspill sikrer danseløver med Rockefot en svett og intim kveld. Det serveres rock, swing, shuffle, blues-ballader og gamle klassikere på løpende bånd, så ingen skulle behøve å kjede seg!!

Publikum som liker å sitte og lytte blir heller ikke skuffet, da repertoaret er mangfoldig, og fremførelsen er både stilsikker og egenartet.

Bandmedlemmer:
Tore ?T? Slåttsveen, Gitar og Vokal
Terje Kjeldsberg, Trommer
Tom Erik Sveum, Bass - gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 02. nov. 2005 Slam Allen Band

Slam Allen Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Slam Allen er en gitarist, sanger og låtskriver som har utviklet sin helt egen stil. Det er en blanding av soul og blues med stor påvirkning av folk som Wilson Pickett, Otis Redding og James Brown på soulsiden og Freddy King, BB King og Albert Collins på bluessiden.

Han har spilt med Aaron Burton, The Holmes Brothers, Big Jack Johnson, Little Sammy Davis, The Luther Allison Band, Bill Perry, Eric King, Bo Diddley, Jr., Murali Coryell, Jonnie Allen, Big Moose, Clarence Spady, Perry Leandro, Ernie Williams og Midnite Slim, og er også kjent fra en mengde festivaler i Statene.

Nå er han endelig på besøk hos oss, og denne kvelden bør du unne deg. Det blir en kveld med alt fra energisk soul til den mest tilbakelente blues. Kom og kos deg, du også!

Bandmedlemmer:
Slam Allen - gitar, vokal
Maury Saslaff - bass
Tom Dysa - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. okt. 2005 Rev John Blues Band

Rev John Blues Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

"Rev. John Bluesband" på Vestlandsturné i oktober. Trond Ytterbø ? årets bluesprisvinner ? med i bandet.

I tiden 21. ? 30. oktober legger ?Reverend John Bluesband? fra Skien ut på turné på Vestlandet. Bandet skal holde konserter i bluesklubber i Egersund, Stavanger, Sandnes og Skånevik. I tillegg skal de ha noen kirkekonserter, samt en vanlig pubkonsert.

ÅRETS BLUESPRISVINNER (2005) ? Trond Ytterbø ? er nå med i bandet på gitar, vokal og munnspill. Etter at Trond Ytterbø i fjor la ned Notodden Bluesband etter 25 år, har han nå med sitt eget "Trond Ytterbø Band" bl.a. spilt med Jeremy Spencer fra Fleetwood Mac da denne gjorde comeback under Bluesfestivalen på Notodden tidligere i år. I tillegg har ?Ytterbø?n? og ?Rev. John? opptrådt sammen en rekke ganger. Blant annet har de en sommerturné som heter ?Blå Sommer?. Derfor har det også blitt naturlig at Trond Ytterbø spiller i Rev. John Bluesband. ØVRIGE MUSIKERE PÅ TURNEEN ER: Jan Sigurd Pettersen (tidl. bl.a. Notodden Bluesband og Margit Bakkens band), trommer og Jan David Norrman, bass.

?Reverend? betyr pastor ? og det er nettopp det Jon Ultvedt alias ?Rev. John? er. Han fronter bandet som vokalist og spiller dessuten Hammond B 3 og piano/keyboard. Han er en allsidig musiker som var bandleder i sin ungdom. Han har vært pastor i mange år, samt misjonær i Colombia i Sør Amerika. Det er ikke dagligdags at prester spiller blues. Det har derfor vakt en god del oppsikt at ?Rev. John Bluesband? frontes av en pastor.

"Rev. John Bluesband" spiller et variert repertoar. Mye eget stoff, men også mange kjente coverlåter. Bandet har blitt møtt med begeistring og entusiasme over alt hvor de har kommet. Mange av konsertene har vært holdt i kirker, men bandet spiller nå mer i andre sammenhenger ? puber, bluesklubber etc.

Bandmedlemmer:
'Rev. John' Jon Ultvedt - vokal, tangenter
Trond Ytterbø - gitar, vokal, munnspill
Jan Sigurd Pettersen - trommer
Jan David Norrmann - bass
Bandets hjemmeside
http://www.johnbluesband.no/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)