Historikk

Ons. 07. sep. 2005 Varpen

Varpen

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Varpen - Union Blues Band 2005

Etter en imponerende innsats i bandkonkurransen Union Blues Cup, som blir arrangert av Norsk Blues Union under Notodden Blues Festival, gikk Varpen Band av med seieren. Dette i tøff konkurranse med 10 andre band fra hele landet. Som vinner av Union Blues Cup er Varpen Union Blues Band 2005. Union Blues Band er et årlig turneprosjekt hvor Norsk Blues Union legger opp en landsomfattende turne på klubber tilsluttet Norsk Blues Union.

Varpen er et drivende bra band som spiller knalltøff, rocka blues. Varpen kjører en helt egen stil, men for å ha noen referanser kan det nevnes artister som Jimi Hendrix og Steve Ray Vaughan. Frontmann Bjørn Varpen fra Hemnes i Nordland er bare en helt fantastisk gitarist som aller helst bør oppleves live. I tillegg til å være en knakende dyktig utøver komponerer Bjørn Varpen selv store deler av den musikken han spiller. Han har utviklet en særpreget vokal som kler ypperlig hans spillestil. Sammen med et ungt komp bestående av Jon Krogstad på bass og Ketil Klæbo på trommer leverer bandet rett og slett musikalsk dynamitt. Det er mye energi i Varpens gitarspill, noe som passer som hånd i hanske med resten av bandet. Han har en spillestil med heftig akkordkjør, masse inspirasjon og stor grad av oppfinnsomhet i solopartiene, som er preget av teknisk dyktighet. Alt i alt fremstår Varpen som et originalt blueskonsept som vekker behørig oppsikt der de opptrer. Dette er tidløs og kvalitetsterk musikk med elementer av blues & rock fra 60 og 70 tallet som garantert også vil trekke yngre folk til konsertene, i tillegg til et mer trofast bluespublikum.

Bandmedlemmer:
Bjørn Varpen - gitar og vokal
Jon Krogstad - bass
Ketil Klæbo - trommer
Bandets hjemmeside
http://www.varpen.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. juni 2005 Mitch Kashmar

Mitch Kashmar

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Mitch Kashmar

Dette blir siste konserten på Sandnes Bluesklubb før sommeren. Vi starter opp igjen 7. september med unionsbandet Varpen.

God sommer til alle bluesfrelste.

Mitch Kashmar er født i 1960 i Santa Barbera og dannet bandet The Pontiax i 1980. The Pontiax har blitt flittig brukt som backingband.

Mitch Kashmar behersker de fleste stilarter innen bluesen og har et allsidig repertoar. Han ga ut solo cd-en "Crazy Mixed-Up World" i 1999.

Mitch Kashmar har spilt med en rekke kjente artister:
Big Joe Turner, Eddie Cleanhead Vinson , Roy Gaines, Jimmy Witherspoon, Jon Lee Hooker og Kim Wilson.

Mitch Kashmar har i den senere tid turnert sammen med Jr Watson. Han får utrolig gode referanser som munnspiller og vokalist av nevnte storheter og andre kjente bluesmusikere.

Bandmedlemmer:
Mitch Kashmar - munnspill, vokal
Håkon Høye - gitar
Bill Troiani - bass
Alexander Pettersen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 25. mai 2005 Hard Luck Blues Band

Hard Luck Blues Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Hard Luck Blues Band

Denne lokale (jada, vi kaller den lokal selv om medlemmene bor veldig spredt utover fylket) gruppa er kjent som et meget sterkt liveband. Røttene ligger i tradisjonell svart blues, og publikum serveres Delta-blues fra 20-30-tallet og Chicago- og Texas-blues. De selvkomponerte låtene fungerer bra sammen med det mer klassiske utvalget på repertoaret.
De har gitt ut tre meget bra plater med både eget og andres stoff, bortsett fra på den tredje platen som besto utelukkende av selvlaget materiale. Platene kan sikkert bli å få kjøpt i pausen for de av oss som venter med lengsel på å få dem med i samlingen! For det er noe eget med signerte plater, ikke sant? Så kom og få med deg denne konserten hos oss. Du vil helt sikkert ikke angre!

Bandmedlemmer:
Svein Ole Fjelde - vokal
Oddvar 'Sol' Solheim - gitar
Arnt Ove Kvernenes - Munnspill
Thomas Ognedal Matre - bass
Vidar Støyva - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. mai 2005 Banden

Banden

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

BANDEN er en gjeng rutinerte musikere fra Sandnes og distriktet rundt som hver for seg har spilt i flere forskjellige band de siste 20 årene. Mye arbeid er lagt ned i repertoaret for å vise bredden i bluesen, fra Chicago til New Orleans, med låter fra artister som Buddy Guy, T Bone Walker, Howlin' Wolf og Bobby King.

BANDEN kombinerer det coole & troverdige med det presise & uanstrengte.

Lasse ga i 2002 ut egen CD ?Flagg Ut?. Det vil være mulig for våre gjester å kjøpe dette albumet på konserten. Noen av tekstene fremføres til og med på ?Sandnesisk?.
Charlie'en har spilt med så mange at vi kun kan nevne Veslefrikk og Englakoret her. Pluss en aldeles fenomenal hammond-solo på Hard Luck Blues Bands første plate. Og så mye, mye mer...
Halvard har vært Bandens solide grunnfjell helt siden de ble sluppet fri. Og det sammen med:
Torstein Kyllevik på trommer.Han har spilt med ulike lokale band siden ungdomsskolen og fikk antakelig sin interesse for slagverk da han på konfirmantweekend på Vier, en gang på 70-tallet, kastet alle grytelokkene ned trappene kl 0200 om natten.

medlemmene er:
Lasse Berheim - Gitar/Vikal
Jarle 'Charlie' Børresen - Tangenter
Kjetil Vagle, Gitar.
Spiller i Midnight Ramblers.
Halvard Josefsen, Bass
Torstein Kyllevik på trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 11. mai 2005 Armar & Bein

Armar & Bein

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Armar og bein

Besten, vår egen innbygding, har satt sammen denne gjengen med rutinerte musikere, som vil gi oss en skikkelig fest. Armar og Bein spiller egen musikk + Bl.a. Tom Waits, Bob Dylan, Van Morrison oversatt til norsk. Dette bandet er en stor fryd for øret. Bandet har har fartstid fra mange forskjellige sammenhenger. Av disse kan nevnes: Nurk Twins, Smalhans, Bernad Jenkins, Asfalt, Stavangerensemblet + mange mange flere.

Bandmedlemmer:
Hans Cristian Hansen - Percusjon/sang
Kim Hansen - Percusjon/Sjarm
Thor E. Jensen - Bass/Prince
Øystein Eldøy - Gitar/sang
Bjørn I. Kristensen - Sang/nikking

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)