Historikk

Fre. 31. jan. 2003 Midnight Ramblers

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Vel overstått jul, Bluesvenner.

Det har desverre ikke kommet så mange medlemsbrev som vi gjerne kunne ha tenkt oss å få sendt i høst. Dette skyldes flere ting, blant annet porto kostnadene. Vi har i stedet vært aktive med ukentlig E-post til de av dere som vi har E-post adresse til. Desverre er det ikke alle som har mulighet til å motta E-post eller som ikke har gitt os adressen sin. Det siste er veldig enkelt å gjøre noe med. Fyll inn riktig informasjon på det vedlagte medlemsskjemaet (ikke glem å betal medlemsskapet samtidig) og send eller lever det til dørvakten på onsdagen, så vil du regelmessig motta informasjon om hva som skjer i klubben samt annet stoff som kan ha interesse. Det forplikter ingen ting.
For de av dere som ikke har E-post adresse, men som gjerne kunne tenkt seg å hatt det, kan vi tilby adresse gjennom bluesklubben. Du vil da kunne hente ned posten din enten på en av PC?ne på biblioteket, eller en hvilken som helst PC som har tilgang til internet. Ta kontakt med Kaare på telefon 934 54 805 eller en av oss andre i styret dersom du er interessert i dette.

Nytt år, betyr også årsmøte i klubben. I år har vi valgt å legge årsmøtet til en fredag, med påfølgende årsmøtefest.

Årsmøtet avholdes derfor Fredag 31.januar Kl.19:30 i 5.etg. på hotell Residence.
Sakslisten er:
Åpning
Valg av møteleder og referent samt to
personer til å underskrive møteprotokollen
Godkjenning av dagsorden
Styrets beretning for 2002
Gjennomgang av revidert Reknskap
Vedta neste års (2004) medlemskontigent
Innkomne forslag
Handlingsplan
Godkjenning av budsjett for 2003
Valg.

Har du saker til årsmøtet, eller forslag til kandidater til neste års styre, så gi oss tilbakemelding innen fredag 17. januar. Dette kan du enten gjøre via E-post Valgkomite@Sandnes-Blues.org alt. Post@Sandnes-Blues.org eller levere en lapp til dørvakten på onsdagene.

Vi forventer at årsmøtet er ferdig innen klokken 21:00, hvor dørene åpnes for øvrig publikum.
Alle registrerte medlemmer med ektefelle/samboer/kjæreste som har deltatt på årsmøtet, har selvfølgelig gratis adgang til festen. De øvrige betaler kr.100,- i inngang.
Midnight Ramblers vil stå for underholdningen og dansen utover kvelden. De skal blant annet bruke hele januar til øvelse, slik at vi er blitt lovet et helt nytt Midnight Ramblers denne kvelden Det blir med andre ord premiere på mye godt nytt materiale fra den kanten.

Så litt tilbake til medlemskontigenten. Som du ser av vedlagte giro, så har kontingenten steget litt i år. Dette skyldes ene og alene økt pris på BluesNews, noe som vi ikke kan gjøre noe med. Allikevel så er et medlemsskap i klubben svært rimelig, når du ser på alle fordelene. Inntil 5 nummer av BluesNews i året samt egne priser på konsertene våre (og alle andre klubber i Norge, tilknyttet Norsk Blues Union) samt tilgang på andre av klubbens aktiviteter. Så, ikke la medlemskortet ligge igjen hjemme neste gang du skal i banken eller posten. Få det betalt først av alt. Du kan også te det med deg og betale i døren på onsdagene.
Husk å vis frem dit gyldige medlemskort når du vil inn på konsertene.

En sak som har vært gjenganger de siste årene har vært klubbens konsertsted.

Vi er alle sammen enige om at de lokalene vi i dag benytter som konsertsted ikke er i nærheten av hva vi kunne ha ønsket oss av et klubblokale. Allikevel har stedet hatt mange fordeler, så som et veldig godt samarbeid med hotell Residence, både i daglige å rent praktiske gjøremål, men også økonomisk. De direkte og indirekte fordelene klubben har fra hotellet, gjør oss tross alt i stand til å drive klubben.
Vi har i år hatt tette samtaler med et annet utested i Sandnes som alternativ til Chili.
Etter disse og ?reforhandling? med Residence, har vi allikevel valgt å bli værende en periode til på Chili.
Det er flere grunner til dette:

Området nede ved hotellet er og blir Sandnes sin ?lysløype?. Mens utestedene i gata, helg etter helg har fulle hus og kø på utsiden, så er andre steder i sentrum så godt som tomme. Dette klarer ikke vi å snu, og det er tross alt publikum som betaler bandene som spiller hos oss. I de nærmeste årene vil også området bli ytterligere styrket, med nytt parkeringshus, endringer i Amfiet (Vågen 33, for oss som er lit trege) hvor blend annet hotellet utvider og den nye kinoen skal komme. Dette vil bidra til å styrke denne gata som utelivs område.
Residence vil som nevnt over, gjennomgå en kraftig ombygging i tiden fremover.
Vi har ikke klart å få hotellet til å lage ?byens heftigste bluesscene?, men vi har ihvertfall oppnådd at det nå er arkitekter som er hyret inn for å se om Chili kan gjøres betydelig bedre innenfor de økonomiske rammene som ligger i det totale ombyggings-programmet. Er vi heldige, så vil vi kunne starte første konsert etter sommerferien, i ?nye? lokaler.
Det har opp gjennom årene vært noen mindre konfrontasjoner mellom Chili og noen av våre besøkende. Her vil vi bare få gjøre oppmerksom på at det er stedet Chili`s ansvar i forhold til bl.a. sjenkereglene, å ordne opp i forhold som ikke er akseptable. Dette kan vi som klubb, ikke legge oss opp i. Vi håper at dere som medlemmer også har forståelse for at det er slik det må være.
En annen ting, som det har vært sagt mye om, er servicen fra personalet og prisene på det vi kjøper i baren.
Det vil fra og med neste konsert (den 8. Januar), være bluespriser på noen av varene vi kjøper på klubbkveldene, samt dypt blå bluespriser frem til klokken 20:55.
Dette gjelder kaffi, pils og husets cognac med en kopp kaffi.
Servicen skal også fra denne dato bedres betydelig.

Vi håper at dette kan bidra til en økt trivsel for deg og de du tar med deg på blueskveldene fremover (8/1-Blue Condition, 15/1-Armar og Bein, 22/1-Halles Helter, 29/1-Richard Johnson).

Til slutt, vil vi i styret få ønske alle våre medlemmer (og andre blues-entusiaster) et riktig godt nytt år, med mange hyggelige onsdagskvelder fremover.

Sandnes 30/12-2002
Styret for Sandnes Bluesklubb.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. jan. 2003 Richard Johnston

Richard Johnston

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Richard Johnston (USA)

Så er vi igang med sesongens første utenlandske artist. Denne gangen har vi vært så heldige å få tak i en av bluesens mest markante ungdommer, nemlig Richard Johnston.

Richard Johnston blir i dag regnet som en frontperson i den nye generasjonen av country-blues artister. Richard Johnston er født i Houston, Texas, så sent som i 1965. Som 27 åring startet han sin profesjonelle karriere som musiker, samtidig som han studerte i Japan.

De neste fire årene viet han all sin ledige tid til country-bluesen, og ble etter hvert et kjent innslag i Nagoya`s barer og klubber.

Bill Ellis, musikkskribent fra Memphis, hørte Richard spille i Japan, og oppmuntret han til å reise tilbake til USA og starte en karriere der. Så sent som i 1997 vendte han tilbake til USA og slo seg ned i Memphis, hvor han umiddelbart fikk innpass på distriktets mange scener og klubber. Hans råe talent ga ham straks et rennome i bluesens hjemby.

Richard ble snart frontfiguren i den nå avdøde legenden Junior Kimbrough's band, The Soul Blues Boys, som ga ut platen; All Night Long, kåret som 90-tallets blues album av Rolling Stone Magazine.

Etter å ha mistet sin elektriske gitar og forsterker i en brann for tre år siden, har han stort sett spilt på sine ulike akustiske gitarer. Dette er stort sett gitarer man skjelden ser, laget av sigarbokser og lignende. Hans åpne stemming gir i tillegg et svært spesielt og unikt blues-sound, som kanskje ligger mer opp til den originale bluesen enn mye av det en hører ellers i dag.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. jan. 2003 Halles Helter

Halles Helter

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Et lokalt band hvor medlemmene har bakgrunn fra band som Bernad Jenkins, Nurk Twins, Smalhans, Stavangerensemblet, The September When, Bror te Larsen Band, Modesty Blaise, Rabalder, Pocket Corner og andre. Musikerne har vært en del av vårt lokale rock-, rhythm & bluesmiljø i adskillige år, og har alle sammen vært med på å farge vårt lokale musikkuttrykk.
Bandet Halles helter består med andre ord av en god gjeng lokale helter som har hatt, og har, stor betydning for det vi ser på som 'vår egen musikk'. I denne sammenhengen spiller de coverlåter i egen innpakning og med sin særegne stil - med overraskelser for oss musikkvante!
Bandmedlemmer:
• Magnar " Magga " Fyllingen - sang, gitar
• Stene Osmundsen - trommer
• Øystein Eldøy - bass, sang
• Harald Halle- gitar, sang
• Odd Stangeland - gitar, munnspill, sang

VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. jan. 2003 Armar å Bein

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Armar og bein

Besten, vår egen innbygding, har satt sammen denne gjengen med rutinerte musikere, som vil gi oss en skikkelig fest. Armar og Bein spiller egen musikk + Bl.a. Tom Waits, Bob Dylan, Van Morrison oversatt til norsk. Dette bandet er en stor fryd for øret. Bandet har har fartstid fra mange forskjellige sammenhenger. Av disse kan nevnes: Nurk Twins, Smalhans, Bernad Jenkins, Asfalt, Stavangerensemblet + mange mange flere.

Bandmedlemmer:
Hans Cristian Hansen - Percusjon/sang
Kim Hansen - Percusjon/Sjarm
Thor E. Jensen - Bass/Prince
Øystein Eldøy - Gitar/sang
Bjørn I. Kristensen - Sang/nikking

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. jan. 2003 Kristin Berglund

Kristin Berglund

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kristin Berglund er en av få kvinnelige norske artister som holder et godt internasjonalt nivå innen bluesgenren. Som vokalist såvel som gitarist, er hun i en klasse for seg. Hun er samtidig en eksponent for en gren av bluesmusikken som står fram som svært viktig.

Kristin fikk prisen som årets bluesprisvinner under Notodden Bluesfestival 2000. En pris som henger svært høyt innen denne musikkgeneren i Norge såvel som utenfor landets grenser.

Det er ikke altfor mange som kjenner til at bluesmusikken har hatt en del sentrale, kvinnelige stilskapere som blant andre Memphis Minnie og Sippie Wallace og Sister Rosetta Tharpe. Kristin fører med sitt reportoar denne tradisjonen videre, representert ved låter skrevet av såvel disse foregangskvinnene samt gjennom sitt eget orginalmateriale, hvor Kristin lager stoff som er inspirert av blues/folk/roots tradisjonen.

Kristin høstet strålende kritikker for sin forrige CD "Rib Bone Of my Own". Her har hun selv skrevet 12 av totalt 13 låter. Med seg i studio hadde hun bl.a. Knut Reiersrud og Reidar Larsen. Disse to har Kristin hatt et utstrakt samarbeid med i de siste årene. Bla. var Reidar Larsen "special guest" under Kristins konsert 1. februar i konsertserien "Akustisk Vinter" på Smuget i Oslo. På denne konserten trollbandt Norges ukronede bluesdronning publikum med sin karisma.

Oppfølgeren til "Rib Bone Of my Own" kom ut i august 2002 og heter "Where's the soul gonna go". Den har som den forrige utgivelsen høstet strålende kritikker. Les mer om denne plateutgivelsen under "Nyheter" på Kristins offisielle hjemmeside.

Kristin var også sammen med Reiersrud i Chicago i 1982 og deltok på platen Bluesmeeting in Chicago, hvor skandinaviske og amerikanske bluesmusikere satte hverandre i stevne. Kristin har spilt live med blueslegender som Junior Wells og Sunnyland Slim. Sistnevnte har hun også deltatt på plate med. Sunnyland Slim akkompagnerte Kristin på piano på Memphis Minnie's "True Love". Det hører med til historien at Sunnyland Slim, i sin tid spilte piano sammen med nettopp Memphis Minnie.

Bandmedlemmer:
Kristin Berglund - vokal, gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)