Historikk

Ons. 01. des. 2004 Bertil & Gumbo Cats

Bertil & Gumbo Cats

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bertil & Gumbo Cats

Bertil er født i 1951 i Horten og oppdratt i musikalsk i ånden til Fats Domino, Little Richard og 50-talls R&B fra New Orléans. Munnspillet er hans hovedinstrument, men er utøver av Professor Longhair's genuine Boogie Woogie/Rhumba Rock på piano.

Nå er han aktuell med eget album: 'Mumbo Jumbo' på Flipside Records. 14 låter, hvorav 10 av dem er egenkomponerte og selvarrangerte New Orleans svingere. Han har preget en del artisters plateinnspillinger med sitt munnspill og piano: O.B.Johnson, Ø.Ødegården, Paul Gannon, J.P.West, og nå nylig boogie woogie og New Orleans-piano på Tiger City Jukes siste kritikerroste 'Ride in Style' Han har i senere tid frekventert band som: Blue Steel, Bullmilk, Larsens Last Chance, Gumbo Cats, Knut Nordhagens Blue Pack, osv. I 1980 backet han Louisiana Red da han gjestet Horten.
Denne utgaven av Gumbo Cats har eksistert siden 1995 og har nydt stor anerkjennelse for det høye nivået.

Bandmedlemmer:
Bertil Jøreng - piano
Egon Olsen - trommer / vokal
Espen Hauge - bass / vokal
Leif Winter - barytonsax / vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 24. nov. 2004 Bald 'n' Delicious

Bald_N_Delicius_.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bald 'n' Delicious

Bald 'n' Delicious ble grunnlagt i 1986. Etter at bandet begynte å "herje" rundt om på spillestedene i 1987 ble bandet fort regnet som et av de mest energiske og rotekte blues-gruppene i landet. I hjemlige trakter har bandet for lengst fått kultstatus og har en stor skare av trofaste tilhengere.
Musikken er hovedsakelig Chicago-blues, men et og annet Texas-riff dukker også opp. Viktige inspirasjonskilder er: Willie Dixon, Freddie King, BB King, og Howlin' wolf, for å nevne noen få.
Navnet skjemmer som kjent ingen, og dette bandet har et usedvanlig velvalgt sådan. Det henspeiler selvsagt på Vokalist Arne Rostad og Munnspiller John Josefsens sommerlige hårfrisyrer. Bald 'n' Delicious består da heller ikke av nybegynnere; gjennomsnittsalderen ligger etterhvert godt over komfirmasjonsalder.

Litt om medlemmene i gruppa:

Vokalist Arne Rostad har en stemme som kan få de fleste blues og rockesangere her på berget til å ønske at de aldri skulle ha sluttet i sølvguttene.

Gitarist Oddvar Solheim blir regnet som en av de ypperste bluesmusikerne i landet, og leverer et gitarspill med en følelse og nerve som en skal lete lenge for å finne maken til.

John Th. Josefsen, som spiller munnspill, gjør dette med så stor og energi og innlevelse at hans opptredener blir regnet som store kulturbegivenheter.

Når denne blandingen så blir supplert med et saftig komp, levert av Bassist Thomas Ognedal Matre og Trommeslager Göran Hellstrand, er det få som klarer å la være å bli revet med av gruppas musikalske driv og (fortrinnsvis musikalske) tyngde.

Med andre ord, en rå og svett blueskveld på Sandnes Bluesklubb.

Bandmedlemmer:
Arne Rostad - vokal
John Josefsen - munnspill
Oddvar 'Sol' Solheim - gitar
Thomas Ognedal Matre - bass
Göran Hellstrand - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 17. nov. 2004 Kurt Slevigen

Kurt Slevigen Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kurt Slevigen tar med seg de eminente musikerne Dag Yri, Helge Hovland og Espen Moen og kommer nok en gang på besøk for å gi oss en opplevelse!

Han har vært hos oss flere ganger før og vi vet at det blir en kveld du sent vil glemme! Les bare under: Kurt Slevigen
Fenomenet Kurt Slevigen er det hittil mest oslofolk som har kunnet få oppleve. Høsten 2002 kom han endelig med egen plate - den aller første, og egentlig var det ikke han som stod på mest for å gå i studio en gang. Kurt Slevigen vil helst spille.

Med Chicago Bound og Oslo Bluesband har han vært på farten før, men han vil helst styre toget slik han gjerne har i de bandene han har spilt i. Han er en bluespurist, det er ikke mange kompromisser der i gården: Dette er en mann som mener all god blues ble spilt inn før 1970 - og som sier det høyt på sin lavmælte måte. Derfor spiller han helst låter av de gode, gamle gutta - selve kilden. Kurt Slevigen synes han får uttrykt seg selv nettopp gjennom disse låtene - selv om de er langt unna norsk hverdag anno 2002. Låter skriver han forøvrig knapt sjøl.

- Å skape noe nytt som samtidig skal være bra, er vanskelig. For meg har låttekstene dessuten mindre betydning. Musikk er musikk, bøker er bøker. Det er fraseringen og gitartonene som er følelsesuttrykket i mine ører. Det er derfor jeg spiller; jeg vil formidle disse følelsene til publikum, og heller spille en god låt på min måte enn å lage en halvgod en sjøl, sier Kurt.

Og hvilke følelser. Har du sett Kurt Slevigen live, glemmer du det ikke så lett. Det er også derfor de som gjerne lytter til ham - ikke så sjelden andre musikere - ofte har et svært sterkt forhold til ham og hans musikk. For det han gjør, er totalt originalt, særpreget, medrivende, skeivt og upolert. Kreativ galskap og improvisasjoner innen bluesens faste rammer.

Å ha et helt personlig uttrykk er det Kurt Slevigen ønsker som musiker. Det skal høres at det er ham. Han liker at han umiddelbart kan kjennes igjen i form og uttrykk - og er forøvrig blant de få norske bluesartister som kan akkurat dét for tiden. Han er en glimrende gitarist i sin stil, med en særegen, men sterk og følelsesladd, stemme, og har vokst seg sterkere og sterkere som artist de senere årene.

August 2002 ble Kurt Slevigens første plate - "West Side from the East Side" sluppet. Det er plate som garantert vil overraske mange blues-elskere over det ganske land.

Som Gunnar Svensson skriver i sin anmeldelse av platen:

Kurt Slevigen driver absolutt ikke med norsk folkemusikk på West Side From The East Side (BMG), men rendyrker sin interesse for blues fra femti-og sekstitallet. Han ser ingen grunn til å skrive nye sanger så lenge det finnes så mange gamle og bra, som han kan uttrykke seg igjennom. Her har han plukket fram bl.a. Who's Been Talkin', Good Morning Little Schoolgirl, Mean Old World og Five Long Years, samt låter av John Lee Hooker, Jimmy Rogers og Willie Dixon. På Sinners Prayer gjør Anne Marte Slinning en formidabel jobb med vokalen. Slevigens vokal er vel kanskje mer original enn imponerende men det fungerer greit i denne sammenhengen. En solid plate fra en mann som veit hva han vil.

Bandmedlemmer:
Kurt Slevigen - gitar, vokal
Dag Yri - piano
Helge Hovland - bass
Espen Moen - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.kurtslevigen.net

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 03. nov. 2004 Eirik Bergene Band

Eirik Bergene Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Eirik Bergene Band

Som en konsekvens av miljøets innsats i alle ledd i blues-Norge de senere år, ser vi nå konturene av morgendagens neste store norske bluesband i horisonten. Eirik Bergene Band består av skremmende unge musikere, som alle på sin måte kommer til å sette riktig farge på musikken i årene fremover.

Eirik Bergene er opprinnelig fra Etnedal, men flyttet til Kongsvinger for å spille fotball for noen år siden. Fotballen på Kongsvinger er mindre interessant enn bluesmusikken i Oslo, og Bergene tok konsekvensen av dette, og tok opp munnspillet. Selv om Kongsvinger nå har rykket opp i førstedivisjon i fotball, er Bergene i ferd med å ta steget opp i eliteserien blant munnspillere her i landet, der han om ikke lenge får sin fortjente plass sammen med størrelser som Arne Fjeld Rasmussen, Richard Gjems, Eirek Sandnes og lignende.

Unge munnspillere har alt å tjene på å la seg inspirere fra flest mulig kanter, noe Bergene følger opp på forbilledlig vis ved å ha sin ?hovedinspirasjon-base? fundert på de klassiske læremestere som Little Walter, Walter Horton, James Cotton, Sonny Boy Williamson osv. Det smarte i Bergenes innstilling til faget er at han også skuler til mer moderne læremestere som f.eks. Paul deLay, Mark Ford, Jerry Portnoy, Kim Wilson og William Clarke. Dette har resultert i en bred musikalsk innfallsvinkel, og en forståelse for tone og teknikk som garanterer Bergenes videre utvikling.

I bandet forøvrig finner vi et fullt lag av spennende musikere. I bluesmiljøet i Oslo vanker de unge sammen med de etablerte, spiller sammen, og hjelper hverandre. I kjølevannet av bluesklubben Muddy Waters dukker det opp jobbmuligheter, og muligheter til å spille med eliten, enden de er norske eller ikke. Naturligvis får dette resultater!

Kikkan Haraldset erstattet Håkon Høye på gitar ved årsskiftet 03/04. Han er en gitarist av rang som behersker bluesen til det fulle. La deg ikke lure av at han er forholdsvis lite profilert her til lands. Dette kan enkelt forklares med at han tilbrakte 11 år i Danmark før han for et år siden fant veien hjem til Nesbyen i Hallingdal. Tiden i Danmark utnyttet han riktignok godt, og pleide sitt lidenskapelige forhold til blues ved å spille med bandet ?Lightning Moe & his Peace Disturbers?. Haraldset vil med sitt gitarspill trollbinde mang en blueselsker i tiden fremover.

Bill Troiani tro også til i Eirik Bergene Band ved årsskiftet 03/04. Han erstattet på sin side Per Tobro. Troiani er sannsynligvis den mest rutinerte bassisten man kan oppdrive i Norge i dag da det gjelder blues. Han har backet et utall store artister, og er her hjemme godt kjent for sine to år i Amund Maarud Band. Troiani vil uten tvil tilføre verdifull rutine og musikalsk tyngde til bandet.

Trommeslager Alexander Pettersen er i sannhet en ekte rekrutt, siden han er familiært belastet innover i miljøet, og har offensivt nok vært aktiv i Oslo Bluesklubb siden han var 12. Alexander har lenge blitt overvåket av ekspertisen, og det er helt naturlig at han kommer til å etablere seg i eliten av norske trommeslagere. For tiden er han i husbandet på Muddy Waters. Det er ingen grunn til å anta at sjokk-opplæringen det systemet tilbyr skulle slå annerledes ut for han enn det har gjort for hans forgjengere.

For at denne gjengen skal få ut sitt potensiale, er det egentlig kun opp til landeveien. Eirik Bergene Band har en stor musikalsk bredde, og Bergene selv beviser til stadighet at han også har et stort potensiale som sanger. Resten er opp til landeveier, tunneler, punkteringer, kolonnekjøringer og en del porsjoner fast-food.

Musikalsk sett er det en seier for det absurde at så unge utøvere allerede kan vise slik forståelse for bluesmusikken som disse gjør. I tillegg er de svært veloppdragne.

Beskjeden er klar; dette bandet kommer for å bli!

Bandmedlemmer:
Eirik Bergene - munnspill, vokal
Kikkan Haraldset - gitar
Bill Troiani - bass
Alexander Pettersen - trommer

Ref. Eric Malling Leder, Oslo Bluesklubb

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 27. okt. 2004 John Josefsen med venner

John Josefsen med venner

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

John Josefsen med venner

John sier: ?Dette er en del musikere som jeg en gang samlet sammen som basis i en jam-session. Jeg følte at det var en del bra potensiale i sammensetningen og fikk lyst til å spille en kveld med denne besetningen uten at det skulle være jam.

Musikken vi spiller kan vel mest karakteriseres som blues med tendenser i retning av jazz og soul. Det blir nokså spontant og improvisert, men med slike gode og erfarne musikere er jeg sikker på at det kommer til å bli mye spennende.

Knut er av yrke kirkeorganist, og hans fine harmoniseringer vil nok prege musikken en god del. Vi har alle lang fartstid fra forskjellige band i området og er godt etablerte musikere. Det vil ta for mye plass å ramse opp alt folk har gjort. Jeg selv spiller til vanlig i Bald`n Delicious, Steel`n Pole og har spilt i Jæren Dixie.?.

Bandmedlemmer:
John Josefsen - Munnspill og sang
Knut Sellevold - piano og sang
Bjarte Edland - gitar og sang
Roald Brekke - bass
Torstein Kyllevik - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)