Historikk

Ons. 18. aug. 2004 Tubesnakes

Tubesnakes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Tubesnakes - powerblues fra Stord!
På midten av 80-tallet satset TUBESNAKES på den trio baserte, litt 'rå' stilen med tunge pulserende trommer, en dyp, sterk bass som flytter fjell, en saftig, akkord-basert gitar og en sterk, følelsesladet vokal. Virkelig et oppsett som får deg til å glemme at det faktisk bare er en trio som står på scenen….

Siden den gang har store bluesinspirasjoner som Albert King, Otis Rush, Dick Dale, Buddy Guy + en rekke andre ”standard”-helter som Hendrix, Vaughan og Clapton satt sine spor på musikken til TUBESNAKES.
Bandet har gjennom årene hatt utallige jobber, hovedsakelig i sørlige deler av landet. Spillestedene har variert fra små Blues/Jazz klubber til store festivaler som Notodden Bluesfestival og Sykkelbluesen i Sandnes. TUBESNAKES har blant annet delt scene med band som: The Jeff Healey Band, Omar & The Howlers, Deborah Coleman, Vidar Busk + flere andre norske og utenlandske artister. Dette er et live band av høy kvalitet, som absolutt begynner å få et skikkelig fotfeste i bluesmiljøet. Bandet har også fått gode kontakter og avtaler, så til høsten 2001 går turen til USA for innspilling og konserter.

Høsten '98 ble bandets første CD presentert, og den ble godt mottatt av publikum. Mange har hørt låter fra denne over eteren på både landsdekkende(og regionale) radiokanaler.

Tubesnakes' andre CD Texas Minded ble sluppet i 2002, og oppturene har stått i kø for disse fire blues-rockerne fra vestlandet. Plata som delvis ble innspilt i Austin, Texas har fått meget gode kritikker både av bluesfolket og musikkelskere flest. Texas Minded distribueres av Musikkoperatørene (Sonor). I tillegg har spillejobbene nærmest stått i kø det siste året, og bandet har fartet land og strand med sin hardtslående Texas-inspirerte bluesrock med Britiske undertoner. Skaren av innbitte Tubesnakes-fans blir bare større og større.

Bandmedlemmer:
Lars O. Vad - gitar
Johnny Stensletten - bass
Per Inge Stensletten - trommer
Per Kenneth Hauan - tangenter
Bandets hjemmeside:
http://www.tubesnakes.com/
Powerblues fra Stord!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 11. aug. 2004 Terje Vevatnes Blues Express

Terje Vevatnes Blues Express

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Terje Vevatne

Bandets hjemmeside Alltid like elegante Terje Vevatne
Terje Vevatne var i flere år aktiv i bluesmiljøet i Stavanger og har tidligere spilt i Hijackers Bluesband, som blant annet spilte på den aller første ?Sykkelblues Festivalen? i Sandnes i 1998. I 1999 spilte Terje sammen med sitt daværende band, Vevatne Blues Express, på ?Bylarm? i Stavanger. For begge disse opptrednene mottok Terje og hans medmusikere gode omtaler. I 1999 flyttet Terje til Bergen, og i 1999/2000 gikk Terje i studio - i Stavanger - og spilte inn materialet som nå er basis i hans nye solo prosjekt.

I Bergen satte Terje sammen et nytt band bestående av dyktige lokale musikere, som han nå benytter på konsertene.

Sammen med musikerene får Terje vist sin store entusiasme for Chicago-, Texas- & Westcoast Rockin' Rhythm 'N Blues.

Han skriver eget materiale som er inspirert av Junior Wells, Kim Wilson & The Fabulous Thunderbirds.

Terje Vevatne er en seriøs og stilren bluesartist med et meget lidenskapelig og svingende særpreg.

Hans første album ?Thrillwalk? ble utgitt i januar 2002. Om ønskelig kontakt Terje Vevatne for å få tilsendt demo.

Bandmedlemmer:
Terje Vevatne - Vokal, munnspill
Jon Martin Skauge - Gitar
Bjarte Helland - trommer
Jostein Fonnes - bass

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 30. juni 2004 The Hammond Experience

The Hammond Experience

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

The Hammond Experience

Trioen består av tre kjente veteraner innen blues, jazz og R&B i Norge. Alle har til felles å ha spilt i Bryggerigangen Bluesband, men også å ha bidratt på flere titalls plater med andre kjente artister. I dette formatet får hver av musikerne plass til å eksponere sin egenart, samtidig som det lille ensembelet gir et rikt og fyldig lydbilde. En av de tre

MORTEN GOLTEN
Organisten Morten Golten er identisk med The Hammond Doctor, orgelprofessoren som blir ringt opp fra alle kanter av verden for å få lyd i døde orgler. Som om han ikke har mer enn nok med å holde liv i sine egne 16. I trioen fungerer han også som sanger og bassist. Med sine antikvariske fotbasspedaler er han også en visuell opplevelse ved siden av å sette grunntonen i konsertlokalet. Mange vil forbinde Morten med bandet til Reidar Larsen eller Vidar Busk, men få er klar over at han lenge var med i Thailands mest populære rockeband, Carabao som hittil har solgt over 40 millioner CD'er.

BENT PATEY
Gitaristen Bent Patey var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og var den siste gjenværende fra originalbesetninga. Nylig ble gruppas plate ?Blått Brygg? fra 1979 kåret til månedens klassiker i Blues Music Club, og til tross for sin alder, var denne plata landets 3. mest solgte bluesplate i fjor. Ved siden av Bryggerigangen, har Patey bidratt på over 30 plateinnspillinger for andre artister, men han har også alltid hatt sitt eget prosjekt, ?Pateys Pipe?, med egne låter og varierende besetninger.

PER ERIKSEN
har fartstid som trommeslager i en lang rekke band helt tilbake til 70-tallet. Blant disse bandene har vi velkjente bluesband som R&B Express, Notodden Bluesband, CIA Bluesband, Buckshot Hunters og Knut Nordhagen & Bluepack. Per har utdannelse fra Musikkonservatoriet i København, og er selv hyppig brukt som pedagog. Han har også utgitt tre kritikerroste soloalbum på Curling Legs Records, plater som heller mer mot groove-jazz og fusion.

Bandmedlemmer:
Bent Patey - gitar, vokal
Morten Golten - hammond, bass, vokal
Per Eriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 23. juni 2004 Ingenting i Garhol

Ingenting i Garhol

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Som bandnavnet antyder er dette et band med folk fra både Ingenting og Vind i Gardhol. Et spennende konsept!

"Ingenting i gardhol" har gutta kalt dette prosjektet som de nå er ute med. Det er to meget sentrale musikk-kulturer som møtes. Både "Vind i gardhol" og "Ingenting" har på hver sin måte satt solide spor etter seg i distriktet.

Repertoaret spenner fra eget stoff på norsk som Dinglebein, andre kjente lokale tekster som Putlaa, Kvalsangen, Hauglandsviså, Kortspel og 4 Mann (og sang) til Metallica og Thin Lizzy.

Besetningen spenner fra akustisk til elektrisk sjokk, men er likevel meget publikumsvennlige i utformingen, og satser på presentasjon av låter som folk flest har et forhold til.

Bjarte Edland startet som trommeslager i diverse band. På 90-tallet skiftet han ut trommestikkene med gitaren og begynte som trubadur med trommer på føttene. Etter hvert begynte han å spille med andre på denne måten.

Ove Morten Grødeland har tidligere spilt i Hellpatrol og Filthy Force. Han spiller fortsatt i ?Ingenting? fra Sandnes. Moby er en meget habil rockegitarist.

Jarle Obrestad har røtter tilbake til Vind i Gardhol, Jærrock, Dei- To og LowLanders,?Ø?? og har som soloartist gitt ut EPen 'Et spel' i 2000 og singelen 'Slå lens' våren 2003.

Bandmedlemmer:
Ove Morten 'Mobby' Grødeland - gitar, bass , vokal
Bjarte Edland - gitar, vokal, trommer
Jarle Obrestad - gitar, bass, vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 16. juni 2004 Grenseveien Bluesband

Grenseveien Bluesband

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Lokalt band fra Grensevegen på Kverneland. De har vist en fin stigning i repertoîr og bluesfølelse siden de spilte hos oss første gang i 1997.

Vi har hatt dem på besøk flere ganger siden og kan bare bekrefte ordtaket: "God vin (og blueselskere) blir bare bedre med årene."

Bandet har med varierende besetning eksistert siden 1997. Grensevegen Bluesband spiller 60- talls blues og er inspirert av bl. a. Freddi King og Muddy Waters. Bandet prøver å øve på tirsdager i Grensevegen på Orstad. Da er det boller og blues til sene kvelden.

Bandmedlemmer:
Dag Starrfelt, Tangenter
John Folkvord, Bass
Njål Møller, Gitar, Vokal
Asbjørn Moe, Trommer
Tor Harald Lunde, Vokal, Gitar, Harpe

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)