Historikk

Ons. 19. nov. 2003 Hooter's Blues

Hooters_Blues.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Hooter's Blues

Hooter's Blues er en trio bygget rundt bassisten Maury 'Hooter' Saslaff som tar med seg det han trenger av dyktige musikere. Denne gangen har han med seg den fenomenale gitaristen og sangeren Johnny Marshall, som i tillegg til å spille som en halvgud også synger råere enn de fleste, noe som borger for en kveld med forrykende gitarspill og rå blues - og det liker vi! Johnny har en nerve i både gitar og sang som langt går utenpå de fleste vi vanligvis hører, og er en opplevelse i seg selv!

Hooter har ellers samarbeidet med bluesmannen Big Jack Johnson, noe som førte til tre CDer. Han har også spilt på de fleste festivaler her i landet, og ellers i verden har han spilt til begeistring for tilhørere fra Israel til Honolulu. Hos oss har han spilt flere ganger tidligere, og ingen av oss glemmer vel oppfordringen: 'Ahhh, I need some bourbon, and I need it NOW!'. De som føler for det er velkomne til å følge oppfordringen. Resten av oss bryr seg om musikken!

Ta derfor med godt humør kom og hør Hooter's Blues levere det de lover: nemlig en trivelig blueskveld.

Bandmedlemmer:
Johnny Marshall - vokal, gitar
Maury 'Hooter' Saslaff - bass
Tom Dysa - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. nov. 2003 Tubesnakes

Tubesnakes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Tubesnakes - powerblues fra Stord!
På midten av 80-tallet satset TUBESNAKES på den trio baserte, litt 'rå' stilen med tunge pulserende trommer, en dyp, sterk bass som flytter fjell, en saftig, akkord-basert gitar og en sterk, følelsesladet vokal. Virkelig et oppsett som får deg til å glemme at det faktisk bare er en trio som står på scenen….

Siden den gang har store bluesinspirasjoner som Albert King, Otis Rush, Dick Dale, Buddy Guy + en rekke andre ”standard”-helter som Hendrix, Vaughan og Clapton satt sine spor på musikken til TUBESNAKES.
Bandet har gjennom årene hatt utallige jobber, hovedsakelig i sørlige deler av landet. Spillestedene har variert fra små Blues/Jazz klubber til store festivaler som Notodden Bluesfestival og Sykkelbluesen i Sandnes. TUBESNAKES har blant annet delt scene med band som: The Jeff Healey Band, Omar & The Howlers, Deborah Coleman, Vidar Busk + flere andre norske og utenlandske artister. Dette er et live band av høy kvalitet, som absolutt begynner å få et skikkelig fotfeste i bluesmiljøet. Bandet har også fått gode kontakter og avtaler, så til høsten 2001 går turen til USA for innspilling og konserter.

Høsten '98 ble bandets første CD presentert, og den ble godt mottatt av publikum. Mange har hørt låter fra denne over eteren på både landsdekkende(og regionale) radiokanaler.

Tubesnakes' andre CD Texas Minded ble sluppet i 2002, og oppturene har stått i kø for disse fire blues-rockerne fra vestlandet. Plata som delvis ble innspilt i Austin, Texas har fått meget gode kritikker både av bluesfolket og musikkelskere flest. Texas Minded distribueres av Musikkoperatørene (Sonor). I tillegg har spillejobbene nærmest stått i kø det siste året, og bandet har fartet land og strand med sin hardtslående Texas-inspirerte bluesrock med Britiske undertoner. Skaren av innbitte Tubesnakes-fans blir bare større og større.

Bandmedlemmer:
Lars O. Vad - gitar
Johnny Stensletten - bass
Per Inge Stensletten - trommer
Per Kenneth Hauan - tangenter
Bandets hjemmeside:
http://www.tubesnakes.com/
Powerblues fra Stord!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. nov. 2003 Jam Session

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jam Session

Et litt annerledes opplegg for jam denne gangen:
Grunnkompet denne gangen består av et nytt band som holder på å dra i gang. Har ikke spilt offentlig, men de kommer til å ta noen låter på Jammen. Øystein Undem skal spille tangenter i bandet, men han bor i Bergen for tiden og kommer ikke ned for dette. Børresen blir stand-in.

De spiller et lite sett til å begynne med, så tar de opp litt andre folk etter hvert. Ta med instrument/stemme og meld din interesse til Thomas på bassen så sørger han for at du får komme på scenen. Førstemann til mølla!

Band/Grunnkomp:
Thomas Matre: Bass
Atle Strøm: Trommer
Ivan Ødegård: Gitar
Jarle Børresen: Keyb.
Bjørn Axel Aunan: Sang

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. okt. 2003 Hungry John

Hungry John

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

HUNGRY JOHN – I BLUESENS TJENESTE
John Magnar Bernes – bedre kjent som Hungry John – har viet sitt liv til bluesens tjeneste. Siden midten av 60-tallet har han reist land og strand rundt for å spre sitt blåtonebudskap, alltid våken for nye impulser og stilretninger innen blues. Han er en av de virkelige store sliterne i norsk musikkliv, en veteran som nyter respekt langt utover landegrensene for sin livslange, lidenskapelige innsats for musikken som ligger hans hjerte nærmest – blues.

Bernes fikk kallenavnet Hungry John da han sultet som gatemusikant i London tidlig på 70-tallet. Vel hjemme i Norge startet han Bergen Blues Band i 1975. Dette bandet var banebrytende i sin misjonering for blues i Norge, ikke minst fordi de satset nesten utelukkende på eget materiale komponert av Bernes. Bergen Blues Band ga ut tre LP`er på EMI. Parallellt med dette gjennomførte Bernes to turneer med Pete York fra Spencer Davis Group – Blues Union og Blues Reunion – og han deltok på historiske innspillinger i Chicago sammen med et stjernelag bestående av bl.a. Knut Reiersrud.

På tampen av 1984, startet Bernes Hungry John and The Blue Shadows, tydelig inspirert av rockete Texas-blues. Bandet laget tre album i løpet av de ti årene det holdt sammen. Det første albumet ble for øvrig utgitt i USA. The Blue Shadows ble egentlig aldri oppløst, men etter noen utskiftninger i besetningen valgte Bernes å droppe gruppenavnet og heller la bandet sitt opptre under det enkle og treffende Hungry John.

Bernes har turnert med sitt eget band i Skandinavia, Tyskland, Frankrike og Russland. I Finland har han turnert med Wentus Blues Band. Han har gjort konserter i USA og Europa med bl.a.Sunnyland Slim, Homesick James, Eddie Boyd, Louisiana Red, Alexis Korner, Colin Hodgkinson, Jukka Tolonen, Pete York, Guitar Shorty, Bob Stroger, S.P. Leary, Roy Allison og Willie Smith. Han har gjort support for B. B. King, John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, med flere. Bernes har også et prosjekt sammen med Mads Eriksen; Mad and Hungry.

Bernes har på sine plateinnspillinger valgt å prioritere egenkomponerte låter. Hans nyeste CD ”It`s allright” er utgitt på eget selskap – Hungry Records. Distribusjon Amigo. ”It`s allright” er i følge pressen uten tvil den sterkeste platen bluesbamsen Bernes har levert. På menyen står rotekte saker, Chicago boogie, sensuell shuffle, forrykende rhythm`n`rock og selvfølgelig en dryppende ballade som gir selv den mest edruelige lytter svikt i knærne. Dette er noe så sjeldent som en plate som tilfredstiller både kjennerne som har hørt det meste, og de som har et mer avslappet forhold til blues. Og skulle det tenkes at man ikke liker blues, er sannsynligheten stor for at man blir frelst.

Bandmedlemmer:
Hungry John Magnar Bernes – vokal/munnspill
Atle Johannesen – gitar
Aksel Fjæra – bass/vokal
Gunnar Bergstrøm – trommer

Artistens hjemmeside:
http://www.hungryjohn.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. okt. 2003 Mark Hummel & the Blues Survivors

Mark Hummel & the Blues Survivors

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Mark Hummel & The Blues Survivors

De siste 10-årene har Chicago fått hard konkurranse fra California om å fremfostre gode munnspillere og band-ledere. Vokalist og munnspiller - Mark Hummel - også leder av bandet The Blues Survivors, har i mange år vært den drivende kraft i den såkalte west-coast genren. Hummel er født i New Haven, Connecticut, men vokste opp Los Angeles. Som mange andre har Hummel blitt inspirert av Chicago-baserte munnspillere som Little Walter, James Cotton og Sonny Boy Williamson.

Hummel havnet i 1972 i Berkeley, California hvor han slo seg sammen med bluesmenn som Cool Papa, Boogie Jake, Mississippi Johnny Waters og Sonny Lane. Som leder av The Blues Survivors fra 1980, turnerte han med storheter som Charlie Musselwhite, Brownie McGhee, Lowell Fulson og Eddie Taylor. Mark Hummel har utgitt album som ?Up?n Jumpin? ? 1988, ?Hard Lovin? ? 1992, ?Feel Like Rockin? ? 1994 og ?Married To The Blues? ? 1995. Han har valfartet et utall festivaler gjennom årene, for eksempel Chicago Bluesfestival, samt deltatt og vært dommer i ?Hohner Harmonica World Championship? i Tyskland.

Hummel har nettopp signert for samme plateselskap som Rod Piazza ? Tone-Cool ? og ga der ut sin sjette CD ? ?Heart Of Chicago?. Hvor han hadde med seg Muddy Waters? tromme-slager Willie ?Big Eyes? Smith og Little Walters? gitarist Dave Myers . Mark Hummel er en ?Road Warrior? og en sann ?Blues Survivor?, som har skapt sitt eget sound og varemerke.

Bandmedlemmer:
Mark Hummel - vokal, munnspill

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)