Historikk

Ons. 30. juni 2004 The Hammond Experience

The Hammond Experience

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

The Hammond Experience

Trioen består av tre kjente veteraner innen blues, jazz og R&B i Norge. Alle har til felles å ha spilt i Bryggerigangen Bluesband, men også å ha bidratt på flere titalls plater med andre kjente artister. I dette formatet får hver av musikerne plass til å eksponere sin egenart, samtidig som det lille ensembelet gir et rikt og fyldig lydbilde. En av de tre

MORTEN GOLTEN
Organisten Morten Golten er identisk med The Hammond Doctor, orgelprofessoren som blir ringt opp fra alle kanter av verden for å få lyd i døde orgler. Som om han ikke har mer enn nok med å holde liv i sine egne 16. I trioen fungerer han også som sanger og bassist. Med sine antikvariske fotbasspedaler er han også en visuell opplevelse ved siden av å sette grunntonen i konsertlokalet. Mange vil forbinde Morten med bandet til Reidar Larsen eller Vidar Busk, men få er klar over at han lenge var med i Thailands mest populære rockeband, Carabao som hittil har solgt over 40 millioner CD'er.

BENT PATEY
Gitaristen Bent Patey var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og var den siste gjenværende fra originalbesetninga. Nylig ble gruppas plate ?Blått Brygg? fra 1979 kåret til månedens klassiker i Blues Music Club, og til tross for sin alder, var denne plata landets 3. mest solgte bluesplate i fjor. Ved siden av Bryggerigangen, har Patey bidratt på over 30 plateinnspillinger for andre artister, men han har også alltid hatt sitt eget prosjekt, ?Pateys Pipe?, med egne låter og varierende besetninger.

PER ERIKSEN
har fartstid som trommeslager i en lang rekke band helt tilbake til 70-tallet. Blant disse bandene har vi velkjente bluesband som R&B Express, Notodden Bluesband, CIA Bluesband, Buckshot Hunters og Knut Nordhagen & Bluepack. Per har utdannelse fra Musikkonservatoriet i København, og er selv hyppig brukt som pedagog. Han har også utgitt tre kritikerroste soloalbum på Curling Legs Records, plater som heller mer mot groove-jazz og fusion.

Bandmedlemmer:
Bent Patey - gitar, vokal
Morten Golten - hammond, bass, vokal
Per Eriksen - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 23. juni 2004 Ingenting i Garhol

Ingenting i Garhol

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Som bandnavnet antyder er dette et band med folk fra både Ingenting og Vind i Gardhol. Et spennende konsept!

"Ingenting i gardhol" har gutta kalt dette prosjektet som de nå er ute med. Det er to meget sentrale musikk-kulturer som møtes. Både "Vind i gardhol" og "Ingenting" har på hver sin måte satt solide spor etter seg i distriktet.

Repertoaret spenner fra eget stoff på norsk som Dinglebein, andre kjente lokale tekster som Putlaa, Kvalsangen, Hauglandsviså, Kortspel og 4 Mann (og sang) til Metallica og Thin Lizzy.

Besetningen spenner fra akustisk til elektrisk sjokk, men er likevel meget publikumsvennlige i utformingen, og satser på presentasjon av låter som folk flest har et forhold til.

Bjarte Edland startet som trommeslager i diverse band. På 90-tallet skiftet han ut trommestikkene med gitaren og begynte som trubadur med trommer på føttene. Etter hvert begynte han å spille med andre på denne måten.

Ove Morten Grødeland har tidligere spilt i Hellpatrol og Filthy Force. Han spiller fortsatt i ?Ingenting? fra Sandnes. Moby er en meget habil rockegitarist.

Jarle Obrestad har røtter tilbake til Vind i Gardhol, Jærrock, Dei- To og LowLanders,?Ø?? og har som soloartist gitt ut EPen 'Et spel' i 2000 og singelen 'Slå lens' våren 2003.

Bandmedlemmer:
Ove Morten 'Mobby' Grødeland - gitar, bass , vokal
Bjarte Edland - gitar, vokal, trommer
Jarle Obrestad - gitar, bass, vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 16. juni 2004 Grenseveien Bluesband

Grenseveien Bluesband

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Lokalt band fra Grensevegen på Kverneland. De har vist en fin stigning i repertoîr og bluesfølelse siden de spilte hos oss første gang i 1997.

Vi har hatt dem på besøk flere ganger siden og kan bare bekrefte ordtaket: "God vin (og blueselskere) blir bare bedre med årene."

Bandet har med varierende besetning eksistert siden 1997. Grensevegen Bluesband spiller 60- talls blues og er inspirert av bl. a. Freddi King og Muddy Waters. Bandet prøver å øve på tirsdager i Grensevegen på Orstad. Da er det boller og blues til sene kvelden.

Bandmedlemmer:
Dag Starrfelt, Tangenter
John Folkvord, Bass
Njål Møller, Gitar, Vokal
Asbjørn Moe, Trommer
Tor Harald Lunde, Vokal, Gitar, Harpe

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 02. juni 2004 Dann & Vann

Dann & Vann

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Dann & Vann

Dann & Vann har sitt utspring i Sauda, men har i dag, i tillegg, medlemmer fra Hønefoss, Jørpeland og Sola. Bandet har eksistert siden 1976, litt til og fra som navnet tilsier. Det kan også nevnes at de første øvingene var i medlemshuset til Sau&Geit i Sauda. Dette varte ikke så lenge. Etter mye klager fra bønder i nærheten, som mente at de var skyld i at sauene mistet lamma, ble øvingene lagt til Hellandsbygd. (Halvveis til Røldal)

Vi byr på litt Dann & Vann
Det har vært en del utskifting av medlemmer underveis. Noen har sluttet og begynt igjen. I bandets mest aktive periode, var det mye bygdedans innover i fjordene, og de har derfor en pen samling av maltrakterte notestativ, med mange fasonger og knekker, etter hard medfart, når bygdefolket har svingt seg ut på kvelden. Nå er det mest spilling på puber og private arrangement.

Av den originale besetningen er én fremdeles med; Vidar Løtveit (bass). De har også noen ferske medlemmer, (har kun vært med i 10-12 år), Sture Mønnich (gitar og sang) og Geir Otto Wathne (trommer). Og de har nettopp fylt opp besetningen med Steven Brace på gitar og vokal og ikke minst Anne Mette Husa Falck på vokal og perkusjon.

Musikkstilen har variert, ettersom tidene har forandret seg og nye medlemmer har kommet og gått. Repertoaret består nå stort sett av egne varianter av kjente og ukjente låter, i sjangeren Blues&Rock, fra 60 tallet og frem noen tiår. I perioder har de også spilt en del selvlaget stoff.

De siste årene er repertoaret mer og mer selvskrevet med en og annen gjendiktning av kjente bluesslagere. Presenterer i januar sin første CD med eget materiale på norsk spilt inn mer eller mindre ?live? i LAB Studio.

Bandmedlemmer:
Steven Brace - gitar og sang
Vidar Løtveit - bass
Sture Mønnich - gitar og sang
Anne Mette Husa Falck - sang og perkusjon
Geir Otto Wathne - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. mai 2004 Booze Brothers

Booze Brothers

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Booze Brothers
Dette svenske bandet har eksistert siden 1985 og turnert i Sverige, Danmark og Norge. De har spilt på festivaler og klubber og er godt likt der de spiller. Musikken er blues påvirket av storheter som B B King, Stevie Ray Vaughn, Elmore James og Otis Rush, og de lar seg også lett rive med på låter av mer rocka karakter, spesielt hvis det er låter av ZZ Top, Rolling Stones eller Status Quo.

Med andre ord blir dette en tung, svett kveld garantert å få foten til å gå. Bandet har gitt ut to svært bra plater som det muligens blir en anledning til å kjøpe denne kvelden. Så kom, hør og kos dere!

Bandmedlemmer:
Patric Carlzohn - vokal, gitar
Calle Björnberg - bass
Bosse Sandersson - trommer, vokal
Kenneth Svensson - gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)