Historikk

Ons. 03. nov. 2004 Eirik Bergene Band

Eirik Bergene Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Eirik Bergene Band

Som en konsekvens av miljøets innsats i alle ledd i blues-Norge de senere år, ser vi nå konturene av morgendagens neste store norske bluesband i horisonten. Eirik Bergene Band består av skremmende unge musikere, som alle på sin måte kommer til å sette riktig farge på musikken i årene fremover.

Eirik Bergene er opprinnelig fra Etnedal, men flyttet til Kongsvinger for å spille fotball for noen år siden. Fotballen på Kongsvinger er mindre interessant enn bluesmusikken i Oslo, og Bergene tok konsekvensen av dette, og tok opp munnspillet. Selv om Kongsvinger nå har rykket opp i førstedivisjon i fotball, er Bergene i ferd med å ta steget opp i eliteserien blant munnspillere her i landet, der han om ikke lenge får sin fortjente plass sammen med størrelser som Arne Fjeld Rasmussen, Richard Gjems, Eirek Sandnes og lignende.

Unge munnspillere har alt å tjene på å la seg inspirere fra flest mulig kanter, noe Bergene følger opp på forbilledlig vis ved å ha sin ?hovedinspirasjon-base? fundert på de klassiske læremestere som Little Walter, Walter Horton, James Cotton, Sonny Boy Williamson osv. Det smarte i Bergenes innstilling til faget er at han også skuler til mer moderne læremestere som f.eks. Paul deLay, Mark Ford, Jerry Portnoy, Kim Wilson og William Clarke. Dette har resultert i en bred musikalsk innfallsvinkel, og en forståelse for tone og teknikk som garanterer Bergenes videre utvikling.

I bandet forøvrig finner vi et fullt lag av spennende musikere. I bluesmiljøet i Oslo vanker de unge sammen med de etablerte, spiller sammen, og hjelper hverandre. I kjølevannet av bluesklubben Muddy Waters dukker det opp jobbmuligheter, og muligheter til å spille med eliten, enden de er norske eller ikke. Naturligvis får dette resultater!

Kikkan Haraldset erstattet Håkon Høye på gitar ved årsskiftet 03/04. Han er en gitarist av rang som behersker bluesen til det fulle. La deg ikke lure av at han er forholdsvis lite profilert her til lands. Dette kan enkelt forklares med at han tilbrakte 11 år i Danmark før han for et år siden fant veien hjem til Nesbyen i Hallingdal. Tiden i Danmark utnyttet han riktignok godt, og pleide sitt lidenskapelige forhold til blues ved å spille med bandet ?Lightning Moe & his Peace Disturbers?. Haraldset vil med sitt gitarspill trollbinde mang en blueselsker i tiden fremover.

Bill Troiani tro også til i Eirik Bergene Band ved årsskiftet 03/04. Han erstattet på sin side Per Tobro. Troiani er sannsynligvis den mest rutinerte bassisten man kan oppdrive i Norge i dag da det gjelder blues. Han har backet et utall store artister, og er her hjemme godt kjent for sine to år i Amund Maarud Band. Troiani vil uten tvil tilføre verdifull rutine og musikalsk tyngde til bandet.

Trommeslager Alexander Pettersen er i sannhet en ekte rekrutt, siden han er familiært belastet innover i miljøet, og har offensivt nok vært aktiv i Oslo Bluesklubb siden han var 12. Alexander har lenge blitt overvåket av ekspertisen, og det er helt naturlig at han kommer til å etablere seg i eliten av norske trommeslagere. For tiden er han i husbandet på Muddy Waters. Det er ingen grunn til å anta at sjokk-opplæringen det systemet tilbyr skulle slå annerledes ut for han enn det har gjort for hans forgjengere.

For at denne gjengen skal få ut sitt potensiale, er det egentlig kun opp til landeveien. Eirik Bergene Band har en stor musikalsk bredde, og Bergene selv beviser til stadighet at han også har et stort potensiale som sanger. Resten er opp til landeveier, tunneler, punkteringer, kolonnekjøringer og en del porsjoner fast-food.

Musikalsk sett er det en seier for det absurde at så unge utøvere allerede kan vise slik forståelse for bluesmusikken som disse gjør. I tillegg er de svært veloppdragne.

Beskjeden er klar; dette bandet kommer for å bli!

Bandmedlemmer:
Eirik Bergene - munnspill, vokal
Kikkan Haraldset - gitar
Bill Troiani - bass
Alexander Pettersen - trommer

Ref. Eric Malling Leder, Oslo Bluesklubb

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 27. okt. 2004 John Josefsen med venner

John Josefsen med venner

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

John Josefsen med venner

John sier: ?Dette er en del musikere som jeg en gang samlet sammen som basis i en jam-session. Jeg følte at det var en del bra potensiale i sammensetningen og fikk lyst til å spille en kveld med denne besetningen uten at det skulle være jam.

Musikken vi spiller kan vel mest karakteriseres som blues med tendenser i retning av jazz og soul. Det blir nokså spontant og improvisert, men med slike gode og erfarne musikere er jeg sikker på at det kommer til å bli mye spennende.

Knut er av yrke kirkeorganist, og hans fine harmoniseringer vil nok prege musikken en god del. Vi har alle lang fartstid fra forskjellige band i området og er godt etablerte musikere. Det vil ta for mye plass å ramse opp alt folk har gjort. Jeg selv spiller til vanlig i Bald`n Delicious, Steel`n Pole og har spilt i Jæren Dixie.?.

Bandmedlemmer:
John Josefsen - Munnspill og sang
Knut Sellevold - piano og sang
Bjarte Edland - gitar og sang
Roald Brekke - bass
Torstein Kyllevik - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 20. okt. 2004 The Rhinos

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

The Rhinos
The Rhinos er et band bestående av gamle ringrever fra musikkmiljøet i distriktet.

Musikken de spiller sammen spenner fra Tom Waits, Neil Young, John Prine, Rod Stewart og Rolling Stones.

Leif Arne Bredland har i en årrekke vært en av de mest brukte session musikere i distriktet. Han er også kjent fra band og prosjekter som Verfast, Midnight Ramblers og Dickens Bandet. Han trakterer gitar og kor.
Felespilleren og vokalisten Pete Johansen bør være kjent for de fleste fra band og prosjekter som Bror te Larsen, Modesty Blaise, Rabalder og The Tramps m. flere.
Kjell Jensen har spilt bass med Nurk Twins, Smalhans, Reidar Larsens Boogie Bastards, Die Bahn og flere andre lokale og nasjonale stjerner.
Knut Køningsberg har spilt trommer med mange gode band i distriktet her og burde være velkjent for de fleste.
Siste medlem er Eivind One Pedersen på Trekkspill og Elpiano Eivind har spilt med det meste innen Jazz i norge og på de fleste Jazz festivaler i Norge og Europa. Har spilt med AHA, Svein Tangwa, Die Bahn, Randi Tytingsvåg, Frode Gjerstad, JamAha, Audun Kleive, Katja Medbøe,Frode Barth, André Danielsen, Jon Grimsby, Harald Johnsen, Unni Shael Damslora, Morten Halle, Mamadi Jobarteh, Nils Petter Molvær, Nils Einar Vinjor
Rutine og spilleglede går hånd i hånd når de nå forener krefter og spiller sin helt unike blanding av Blues, country, rock og folkemusikk.

Bandmedlemmer:
Leif Arne Bredland - gitarer, banjo og kor
Pete Johansen - fele og vokal
Kjell Jensen - bass
Knut Køningsberg - trommer
Eivin One Pedersen - trekkspill og tangenter

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 13. okt. 2004 Rude Mood

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Rude Mood

Inspirert av bl.a. Stevie Ray Vaughn og Fabulous Thunderbirds består Rude Mood av musikere fra Stavanger som trives med rocka blues. Bandet har holdt sammen med nåværende besetning i ca. 3 år hvor alle medlemmene har deltatt i forskjellige prosjekter gjenom årene. Rude Mood sine medlemmer har bakgrunn i all slags musikk som heavy rock, jazz og funky fusion. Sammen trives de best i bluesen og håper på at med tid og stunde utvikle sin egen bluesrock med røtter i 70 talet.

Bandmedlemmer:
Morten Goa - Sang & bass
Øystein Vestly - Gitar
Anders Engstrøm - Keyboard
Knut Godal - Trommer & sang

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 06. okt. 2004 Mike & the Blue Family

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Mike & the Blue Family

Denne unike besetningen er et resultat av langsiktig målrettet planlegging hvor bandets to brødre, Vidar og Jan Erik, allerede tidlig på 70-tallet bestemte seg for å påvirke sønnene sine Bernt og Mike til å følge i fedrenes musikkfotspor. Brødrene Vidar og Jan Erik hadde spilt sammen i forskjellige band i en årrekke da ideen om å starte et rent familie blues band dukket opp. Instrumenter ble kjøpt inn og timer, uker og år med øving fulgte. Dette har gitt resultater og medlemmene er i dag anerkjente musikere med lang scene- og studioerfaring.

Bandmedlemmer:
Vidar Moen - gitar/vokal
Jan Erik Moen - bass/harmonica/vokal
Bernt A Moen - orgel/piano
Mike Th Moen - trommer/perkusjon

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)