Historikk

Ons. 19. mai 2004 Blue Crab Construction

Blue Crab Construction

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Blue Crab Construction

Her er noen ord fra bandet selv: Ako - Blue Crab Construction's dyktige vokalist!
"BlueCrab Construction er et nytt og ekstremt hot bluesband, som heftig og dedikert har beveget seg i grenselandet mellom blues og jazz på klubber rundt i Norge det siste året. Med energiske og profesjonelle musikere fra henholdsvis Norges Blues- og Jazzscene og med en gnistrende kvinnelig vokalist og frontfigur, formelig spruter det av BlueCrabs musikalske prestasjoner og sceneopptredener! De har også allerede rukket å bli sammenliknet med storhelter som; The Original Blues Brothers Band, Silver King Band og Janis Joplin og kan helt klart anses som The Funky Blues Act i dag."

BCC spilte dessuten på by:Larm i år.

Bandmedlemmer:
Ako - vokal
Kurt Slevigen - gitar
Frøy Aagre - saksofon
Kristian Edvardsen - bass
Tom Vespestad - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. mai 2004 Armar & Bein

Armar & Bein

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Armar og bein

Besten, vår egen innbygding, har satt sammen denne gjengen med rutinerte musikere, som vil gi oss en skikkelig fest. Armar og Bein spiller egen musikk + Bl.a. Tom Waits, Bob Dylan, Van Morrison oversatt til norsk. Dette bandet er en stor fryd for øret. Bandet har har fartstid fra mange forskjellige sammenhenger. Av disse kan nevnes: Nurk Twins, Smalhans, Bernad Jenkins, Asfalt, Stavangerensemblet + mange mange flere.

Bandmedlemmer:
Hans Cristian Hansen - Percusjon/sang
Kim Hansen - Percusjon/Sjarm
Thor E. Jensen - Bass/Prince
Øystein Eldøy - Gitar/sang
Bjørn I. Kristensen - Sang/nikking

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. mai 2004 The Blue Chordettes

The Blue Chordettes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Da bandet ble startet var ideen å framføre ukjente skatter fra etterkrigstidens svarte bluesartister, og å arrangere swing og jumpblues for et gitarband.

Gjennom konserter på klubber og festivaler i over ti år har bandet utviklet stilen preget av tett samspill mellom de to gitaristene, toppet av Morten Danielsens soulstemme. Morten står ikke tilbake for noen vokalister i landet innen sjangeren.

De siste åra har bandet brukt mye tid på å skrive sanget sjøl, og eget materiale utgjør nå en stor del av konsertene. Men fremdeles er det kjekt å framføre sanger av Otis Rush, Magic Sam, Ray Charles, Slim Harpo, Freddy King, Willie Dixon osv.

Bandmedlemmer:
Gorm Hågensen, Bass
Morten Danielsen, Vokal
Tore Haye, Gitar
Trond Bøe, Trommer
Øyvind Halvorsen, Gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 28. apr. 2004 Louisiana Red

Louisiana Red

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Louisiana Red har gjestet Sandnes tidligere - under Sykkelblues 2000. Det kan trygt sies at han har en solid bakgrunn for blues - både privat og innen musikken. Hans konserter er en opplevelse i innlevelse og følelsesladde tekster.

Louisiana Red er viden kjent rundt om på bluesfestivaler med sin levendegjøring av bluesen og tekster som betyr så mye for ham selv at tårene tidvis triller, han er suveren i sin stilart som er helt i tradisjon med Muddy Waters som også har vært hans læremester. Elmore James og Lightning Hopkins er også noen av inspirasjonkildene hans. I en alder av 67 år brenner han enda for sitt budskap i bluesens verden.

Gå derfor ikke glipp av denne konserten på bluesklubben! Louisiana Red blir her backet opp av tre særdeles dyktige musikere, to fra Norge og en engelskmann.

Bandmedlemmer:
Louisiana Red - vokal, gitar
Paul Lamb - munnspill
Tor Einar 'Daumann' Jakobsen - bass
Johnny Augland - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 21. apr. 2004 James Harman

James Harman

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Enda et gjensyn med en verdensartist nemlig James Harman. James har besøkt Sandnes Bluesklubb før, det er så lenge tilbake som den 21/4-04 på Chili. Dette blir et etterlengtet gjensyn med denne artisten.

James Harman er født 8. Juni 1946 i Anniston, Alabama. Han er en av de ledende hvite munnspillere på Amerika's vest kyst, og hans kjærlighet til dette instrumentet ble "trigget" av hans far. Som ungdom i Alabama, spilte James med locale blues musikere og kjøpte blues-plater i fleng for å forstå bluesens mange vandringer.

James ble første gang band-leder i en alder av 16 år. I 1970 flyttet han til California og ble tvunget til å forlate musikken noen år av helsemessige årsaker. Dog var han tilbake for full kraft i begynnelsen av 80-tallet med omfattende turné-virksomhet og flere plate-utgivelser for selskapene Rivera and Rhino. Harman er en utrolig fin sanger og munnspiller og han har en tilnærming til bluesen som gjør hans opptredener morsomme og underholdende. I tillegg til dette er han også en fremragende låtskriver. I perioden 1984 til 1988 brukte James Harman utrolig mye tid i studio sammen med sitt band og mange andre utvalgte musikere. I denne perioden ble det spilt inn 53 spor som sannsynligvis er noe av den fineste Blues som noen gang er foreviget på tape.

James Harman er en overklasse forbruker av det kulinariske utvalg som finnes i bluesens Bar-B-Q. James serverer opp sin Blues like smakfullt som hans venn, Chef Fred Burrell, disker opp sin "cuisine" - greasy, heavy on the sauce, and oh-so-tasty. Mo' napkins, please! James Harman har definitivt funnet sin egen stil, men sier han hovedsaklig er influert av én mann - Rice Miller (Sonny Boy Williamson II). Han har gjennom alle disse årene samarbeidet med et utall av kjente musikere som: Hollywood Fats, Junior Watson, Gene Taylor, Rusty Zinn, Kid Ramos, Jeff Turmes og Mark Hummel.

http://www.jamesharman.com/fr_home

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)