Historikk

Ons. 22. des. 2004 The Blue Chordettes

The Blue Chordettes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Da bandet ble startet var ideen å framføre ukjente skatter fra etterkrigstidens svarte bluesartister, og å arrangere swing og jumpblues for et gitarband.

Gjennom konserter på klubber og festivaler i over ti år har bandet utviklet stilen preget av tett samspill mellom de to gitaristene, toppet av Morten Danielsens soulstemme. Morten står ikke tilbake for noen vokalister i landet innen sjangeren.

De siste åra har bandet brukt mye tid på å skrive sanget sjøl, og eget materiale utgjør nå en stor del av konsertene. Men fremdeles er det kjekt å framføre sanger av Otis Rush, Magic Sam, Ray Charles, Slim Harpo, Freddy King, Willie Dixon osv.

Bandmedlemmer:
Gorm Hågensen, Bass
Morten Danielsen, Vokal
Tore Haye, Gitar
Trond Bøe, Trommer
Øyvind Halvorsen, Gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. des. 2004 Rått & Råde

Rått & Råde

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Rått & Råde

Denne gjengen fra Stavanger spiller blues så det holder. Per Riis jr. har vært med på flere av våre Jam Sessions og vist at han er en meget habil gitarist samtidig som han synger med den rette gløden. Rått & Råde har eksistert i flere år og er et band publikum trives godt med.

De har spilt hos oss flere ganger tidligere og er et av de bandene vi får flest spørsmål etter. Så kom og hør og kos dere sammen med alle oss andre!

Bandmedlemmer:
Per Riis jr – vokal, gitar
Ståle Selvik – vokal, gitar
Kjetil Galta – munnspill
Tor Inge Øgreid – bass
Arild Netteland – trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. des. 2004 Reidar Larsen med venner

Reidar Larsen med venner

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Reidar med venner

Mr Blues - Reidar Larsen - tar med seg noen av sine venner og kommer på besøk for å gi oss en kosekveld. Denne gangen er det ikke Reidar og et av hans faste band, men en besetning bestående av folk Reidar har spilt sammen med tidligere, blant annet i Jam Sessions. Derfor blir det kanskje en kveld med et friere uttrykk enn vi er vant til. Med Reidar som regissør blir det likevel en kosestund av de helt sjeldne hos oss denne kvelden.

De han har med seg er Oddvar 'Sol' Solheim på gitarer, Kjell Jensen på bass og Kjell Stangeland på trommer. Alle tre har minst 25 års fartstid i musikkmiljøet i distriktet noe som skulle borge for en solid musikkopplevelse.

Vær tidlig ute, for her kan det fort bli fullt. Det har det iallfall blitt når Reidar har spilt hos oss tidligere. Du er herved advart.

Bandmedlemmer:
Reidar Larsen - vokal, piano
Oddvar 'Sol' Solheim - gitarer
Kjell Jensen - bass
Kjell Stangeland - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.reidarlarsen.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. des. 2004 Bertil & Gumbo Cats

Bertil & Gumbo Cats

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bertil & Gumbo Cats

Bertil er født i 1951 i Horten og oppdratt i musikalsk i ånden til Fats Domino, Little Richard og 50-talls R&B fra New Orléans. Munnspillet er hans hovedinstrument, men er utøver av Professor Longhair's genuine Boogie Woogie/Rhumba Rock på piano.

Nå er han aktuell med eget album: 'Mumbo Jumbo' på Flipside Records. 14 låter, hvorav 10 av dem er egenkomponerte og selvarrangerte New Orleans svingere. Han har preget en del artisters plateinnspillinger med sitt munnspill og piano: O.B.Johnson, Ø.Ødegården, Paul Gannon, J.P.West, og nå nylig boogie woogie og New Orleans-piano på Tiger City Jukes siste kritikerroste 'Ride in Style' Han har i senere tid frekventert band som: Blue Steel, Bullmilk, Larsens Last Chance, Gumbo Cats, Knut Nordhagens Blue Pack, osv. I 1980 backet han Louisiana Red da han gjestet Horten.
Denne utgaven av Gumbo Cats har eksistert siden 1995 og har nydt stor anerkjennelse for det høye nivået.

Bandmedlemmer:
Bertil Jøreng - piano
Egon Olsen - trommer / vokal
Espen Hauge - bass / vokal
Leif Winter - barytonsax / vokal

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 24. nov. 2004 Bald 'n' Delicious

Bald_N_Delicius_.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bald 'n' Delicious

Bald 'n' Delicious ble grunnlagt i 1986. Etter at bandet begynte å "herje" rundt om på spillestedene i 1987 ble bandet fort regnet som et av de mest energiske og rotekte blues-gruppene i landet. I hjemlige trakter har bandet for lengst fått kultstatus og har en stor skare av trofaste tilhengere.
Musikken er hovedsakelig Chicago-blues, men et og annet Texas-riff dukker også opp. Viktige inspirasjonskilder er: Willie Dixon, Freddie King, BB King, og Howlin' wolf, for å nevne noen få.
Navnet skjemmer som kjent ingen, og dette bandet har et usedvanlig velvalgt sådan. Det henspeiler selvsagt på Vokalist Arne Rostad og Munnspiller John Josefsens sommerlige hårfrisyrer. Bald 'n' Delicious består da heller ikke av nybegynnere; gjennomsnittsalderen ligger etterhvert godt over komfirmasjonsalder.

Litt om medlemmene i gruppa:

Vokalist Arne Rostad har en stemme som kan få de fleste blues og rockesangere her på berget til å ønske at de aldri skulle ha sluttet i sølvguttene.

Gitarist Oddvar Solheim blir regnet som en av de ypperste bluesmusikerne i landet, og leverer et gitarspill med en følelse og nerve som en skal lete lenge for å finne maken til.

John Th. Josefsen, som spiller munnspill, gjør dette med så stor og energi og innlevelse at hans opptredener blir regnet som store kulturbegivenheter.

Når denne blandingen så blir supplert med et saftig komp, levert av Bassist Thomas Ognedal Matre og Trommeslager Göran Hellstrand, er det få som klarer å la være å bli revet med av gruppas musikalske driv og (fortrinnsvis musikalske) tyngde.

Med andre ord, en rå og svett blueskveld på Sandnes Bluesklubb.

Bandmedlemmer:
Arne Rostad - vokal
John Josefsen - munnspill
Oddvar 'Sol' Solheim - gitar
Thomas Ognedal Matre - bass
Göran Hellstrand - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)