Historikk

Ons. 19. mars 2003 Dockery Dawgs

Dockery Dawgs

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Dockery Dawgs

?Moan? er Dockery Dawgs` debut skive, sluppet på Sonor Records i Trondheim. Plata har allerede rukket å få bra kritikker fra bl.a. Dagbladet med terningkast 4, Adresse-avisa (4), Nettavisen.no, og Blues News. Den er blitt spilt flere ganger på Hovigs Hangar i NRK P1 og den har solgt bra ute på spillejobber. Med andre ord, et produkt gutta er fornøyde med. ?Moan? inneholder 17 spor med alt fra de gamle storheter som Tommy McClennan, Robert Johnson, Bukka White og mange flere, samtidig som 6 av låtene er selvkomponerte originaler. Der er spekteret stort fra den hvesende Dockery Moan, til den triste, men overbærende Crow Stomp Blues.

Geir Engen Hansen, som til daglig jobber hos NetCom GSM AS som kundekonsulent, synger blues på en måte som ikke låter påtatt for en hvit blues-sanger. Geir, eller Bacon som han kalles blant venner, har et voldsomt trøkk i stemmen sin. Fraseringen er det heller ingenting å utsette på. Her er det 125 kilo ren blues. På skiva trakterer han vokalrollen, kazoo og jug. Geir er født og oppvokst i Trondheim.

John Ivar Reitan er til daglig ingeniør ved Skaun Kommune i Sør Trøndelag. Han spiller gitarer, tramper på fotplate og korer. Han har en aldeles fortreffelig måte å spille bluesgitar på, enten det er hans etter hvert velkjente Tricone Resonatorgitar eller hans tolv strengede Landola. Fingerpicking, slide, Piedmount style eller delta blues. Gi mannen en gitar og hør hva han får til! Ikke så tung som sin makker, men ingen smågutt dette heller. John Ivar er fra ?deltaet? Melhus.

John Ivar og Geir begynte å spille sammen i 1986, men i 1992 bestemte de seg for at nå var det blues de ville spille. De startet bandet Blues Medicine og hold dette gående i seks år, før de la ned driften og konsentrerte seg om den akustiske delen av bluesen. De hadde en av sine første spillejobber på Hell Bluesfestival i 1999, etter en veldig kort, men hektisk øvingsperiode. Siden er det blitt flere festivaler: Nidaros Bluesfestival (2000-2002), Lillehammer Bluesfestival i 2000, Sykkelblues i Sandnes i 2000, Hell Bluesfestival `99, `00 og `02, Arctic Bluesfestival 2001, Folkets Blues i Umeå 2001, Notodden Bluesfestival 2002, og Ørland Bluesfestival 2002. Dette i tillegg til alle de klubbene og pubene de har spilt på. Fra Tønsberg i sør, til Vardø i nord. Svalbard sto på spillelista høsten 2001.

Duoen er kjent for å være veldig kontaktskapende i forhold til publikum. Det er viktig å få publikum til å engasjere seg i musikken, men også ta del i det som foregår i mellom låtene.

Navnet Dockery Dawgs er hentet fra bomullsfarmen Dockery i Mississippi, og Dawgs er slang for dogs. Verre er det ikke.

John Ivar og Geir henter sin inspirasjon fra artister som Son House, Bukka White, Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Howlin` Wolf, Muddy Waters, Tommy McClennan, Bo Carter og Robert Wilkins og mange andre. Senere Chicago-blues er noe gutta digger stort og hører mye på.

Med disse to blå herrer på scenen, er det klart for en svett kveld i bluesens tegn, med bluesen i fokus.
Garantert en suksess!

Bandmedlemmer:
Geir Engen Hansen - gitar
John Ivar Reitan - gitar

Booking:
Geir Engen Hansen
932 22 900
dockerydawgs@yahoo.no
Bandets hjemmeside
http://www.dockerydawgs.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. mars 2003 Hillbilly Voodoo

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Hillbilly Voodoo (USA)

New England rhythm & blues rebellen Barrence Whitfield, her på bjerget mest kjent for sitt samarbeid med Tom Russell, samt sitt eget prosjekt BW & The Savages, er endelig tilbake i Norge. Han vil reise landet på kryss og tvers sammen med gitarist, låtskriver og Radio Kings-grunnleggeren Michael Dinallo. Sammen er de HILLBILLY VOODOO, som kom som en følge av at både Radio Kings og The Savages ble oppløst for et par år siden.

BW's samarbeid med Texas-songwriteren og norgesvennen Tom Russell resulterte i to album; Hillbilly Voodoo og Cowboy Mambo. Denne gang er samarbeidspartneren Michael Dinallo, som skulle være kjent for det norske publikum etter sine mange Norges turneer med både The Radio Kings og Johnny Hoy & the Bluefish.

Sammen utgjør de en akustisk duo som gjennom sine egne låter eller ved tolkninger av gamle klassikere prøver å gjenskape amerikansk tradisjonsmusikk uten å være for opphengt i sjanger, men gi dem et personlig preg uti fra deres egne preferanser, som de selv sier det: "trying to define the sound where the high lonesome mountain sound meets the low-down delta moan"

Bandmedlemmer:
Barrence Whitfield - vokal
Michael Dinallo - gitar
Bandets hjemmeside
Barrence Whitfield

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. mars 2003 Paul & the Blue Delivery

Paul & the Blue Delivery

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Paul & the Blue Delivery

Paul & The Blue Delivery har eksistert siden 1998 og har siden det vært aktive i Sverige. Det seneste året har bandet drevet med spillejobber i Norge og Danmark.

Det musikalske tyngdepunktet ligger klassisk Chicago-blues fra 40, 50 og 60 tallet. Dette blandes opp med en del jumpblues og rytm?n blues påvirket materiale. Av artister som har gitt inspirasjon kan nevnes Howlin? Wolf, Muddy Waters, Little Walter, John Brim, Jimmy Rogers, Slim Harpo m. fl.

Bandet består av:
Paul Alfredson - sang, munnspill og gitar.
Han har tidligere spilt med bl. a. Harry Banks Buzzers og Boogiecats.
Juha Puro - gitar.
Han har tidligere turnert med Mojo Buford, som er mest kjent for sin tid med Muddy Waters. Juha spiller også med Gøteborbandet Bluelight Orchestra.
Trommeslageren Jim Ingvarson
Han har vært aktiv på den skandinaviske bluesscenen i 25 år. I 2000 ble han tildelt den svenske bluespriesen; Janne Rosenquist-stipendet. Tidligere har Jim spilt med bl.a. The Nightcats, Mønsterås Bluesband, The Instigators og Sven Zetterberg. Siden 1998 har han også sittet bak trommene i Bluebirds.
Magnus Landshammar spiller både kontrabass og elbass.
Siden 1997 har han også spilt med The Instigators. Han Har bl.a. arbeidet med Rusty Zinn, Louisiana Red og Eddie Taylor Jr.

Bandmedlemmer:
Paul Alfredson - sang, munnspill og gitar.
Juha Puro - gitar.
Jim Ingvarson - trommer
Magnus Landshammar - kontrabass og elbass.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. feb. 2003 Shakey Ground Blues Band

Shakey Ground Blues Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Shakey Ground Blues Band

Klikk på bildet for å se SGBBs hjemmeside WWW Bandets hjemmeside
Shakey Ground Blues Band ble startet en kald og gufsen vårdag i 1997 og består av musikere fra Karmøy, Vikebygd og Haugesund. Bandet spiller elektrisk blues innen de fleste stilarter og gjør det med respekt, humor og kreativitet. Øvingslokalet er et gammelt nedlagt hønsehus hvor gulvet skjelver, rister og gynger. Bandets navn dukket opp som en naturlig konsekvens av dette. Bandet spiller egne låter godt iblandet coverversjoner av kjente og ukjente blueslåter.

Bandet har fartet rundt på de fleste bluesklubbene på Vestlandet og har fått gode kritikker overalt. Shakey Ground BB har spilt Sildajazz fire år på rad og har også spilt på festivaler som Skånevik Bluesfestival og Vikedal RootsMusic festival. Felles for majoriteten av spilleplasser er at de ønsker bandet tilbake. SGBB har også vært innom bl.a. TV Haugaland og TVNorge.

Bandmedlemmer:
Helge Veastad - Gitar/vokal
Ådne Hauge - Bass
Vidar Støyva - Trommer
Arnt Ove Kvernenes - Munnspill

Kontaktperson for SGBB:
Arnt Ove Kvernenes
Krokhaugvn 35
4262 Avaldsnes
Tlf: 52842702 - 91555392

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 22. feb. 2003 J T Lauritsen & the Buckshot Hunters

J T Lauritsen & the Buckshot Hunters

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

J T Lauritsen & the Buckshot Hunters

Jan Tore Lauritsen er nå 35 år og har for alvor bevist for publikum over hele verden at han lager musikk med særpreg og som faller godt i smak hos de fleste blues elskere "around the world"!

Fra sin base på Lillestrøm viser JT at det faktisk går an å lage blues med særpreg også i Norge. I dag fremfører bandet en herlig blanding av rå blues, soul, Tex-mex og en liten dæsj Zydeco.

Syv år senere etter debut skiva kom i 1995 , har bandet utviklet seg til et av de mest spennende og varierte bluesband i vårt langstrakte land. Det er lett å høre at 10-12 år på veien med 50-60 spillejobber i året, har gitt bandet en solid dose selvtillit og erfaring. Bandet fremstår med utstråling, sjarm og en seig, saftig musikalsk miks som smaker av beste sort.

2001 markerte bandet med utgivelsen "Make A Better World". Her bidro gjester som Kid Andersen (gitar), Arne Rasmussen (munnspill), Patric Carlson fra Bluebirds (vokal og gitar), Stein Kulseth (piano) og blåsen besørges av brødrene Erlend og Jørgen Gjerde samt Sigurd Køhn.

Som prikken over i`en ble også "Make A better World" kåret til årets Blues album av Norske Blues News lesere og vant avstemningen foran bla Bjørn Berge, Steinar Albrightsen, Vidar Busk og Reidar Larsen som også lanserte nye album i 2001. Og det forteller litt bandets kvaliteter!

Her er i korte trekk noe av det norske avisene skrev om MABW, og denne gang med terningene 5 plassert i de fremste avisene:

Puls, juni 2001
Dette er en av de mest "oppe" og livsbejaende roots-platene jeg har vært borti! Den som ikke har hørt et zydeco-band som ikke får det til - ja, de har i sannhet hørt et band som ikke svinger. Men Buckshot Hunters, det er gutta sine som får det til!

Dagbladet, mai 2001
"Make A Better World" Rått, sterkt og variert!

VG, mai 2001
"Make A Better World" er blitt en ytterst smakfull plate i en flott produksjon.

Avis 1, mai 2001
Bandets kresne miks av soul, rhythm'n' blues, deltablues, zydeco og tex-mex er en effektiv humørspreder. Det svinger godt, mellomgulvet får sitt, og bandet kan spille så det griner om det kreves.

Romerrikets Blad, april 2001
Jan Tore Lauritsen og hans "jegere" har utviklet seg til å bli et av de aller beste bluesband i landet. Lauritsen er så stødig på vokalen at det er en fryd og et lydbilde som fråder og lever hele veien. Ei plate som svinger for alle penga, fra A til Å!

Bergens Tidene, mai 2001
J.T. Lauritsen har en raus, upolert og barsk stemme som kler slik blues. Mye fin stemning her!

Adresseavisen, mai 2001
Både bandet og Lauritsen som vokalist framstår med imponerende autoritet på et solid og saftig album.

Buckshot Hunters består i dag av herrene Arnfinn Tørrisen (gitar), Jon Grimsby (trommer), Atle Rakvåg (bass) og sjefen sjøl Jan Tore Lauritsen (trekk og munnspill). Palle "Groove" Wagnberg er tagentskviser i bandet. Med sitt Hammond B3-orgel tilfører han en dose sterkt krydder. Og ikke minst Stina Stenerud på vokal og som i år 2002 virkelig har blitt et av bandets store krydder og publikumsfavoritt! I tillegg spiller både Arne Rasmussen og Richard Gjems vekslende på munnspill sammen med bandet!

Diskografi:
"Make A Better World" '01 Artikkelnr. 74321 856 702 - Hunter Records/BMG Norway AS
"My Kind Of Blues" '99 Artikkelnr. 74321 694 832 - Hunter Records/BMG Norway AS
"Buckshot Hunters" '95 Artikkelnr. 74321 858 192 - Hunter Records/BMG Norway AS

Bandmedlemmer:
Arnfinn Tørrisen (gitar)
Jon Grimsby (trommer)
Atle Rakvåg (bass)
Jan Tore Lauritsen (trekk- og munnspill)
Palle "Groove" Wagnberg er tangentskviser i bandet. Med sitt Hammond B3-orgel tilfører han en dose sterkt krydder.
Stina Stenerud på vokal

Bandets hjemmeside
http://www.buckshothunters.com

For intervjuer og annen informasjon ring JT på Tlf: +47 91 65 49 75

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)