Historikk

Ons. 20. aug. 2003 Jærrock

Jærrock

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Dette bandet består av noen virkelig drevne musikere fra Jæren. De har holdt på i årevis, og er vel mest kjent for sine herlige tilbakelente betraktninger av livet på rotekte jærdialekt ikledd både blå og rocka toner og rytmer. Vi håper på en kjempeartig kveld med dette bandet som etter alle disse årene burde være samspilte nok til å gi oss en god konsertopplevelse.

Bandmedlemmer:
Asgaut Steinnes - vokal
Torstein Obrestad - keyboard
Kjell Gudmestad - gitar
Trond Gudmestad - bass
Arne Bekkeheien - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 13. aug. 2003 Terje Vevatnes Blues Express

Terje Vevatnes Blues Express

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Terje Vevatne

Bandets hjemmeside Alltid like elegante Terje Vevatne
Terje Vevatne var i flere år aktiv i bluesmiljøet i Stavanger og har tidligere spilt i Hijackers Bluesband, som blant annet spilte på den aller første ?Sykkelblues Festivalen? i Sandnes i 1998. I 1999 spilte Terje sammen med sitt daværende band, Vevatne Blues Express, på ?Bylarm? i Stavanger. For begge disse opptrednene mottok Terje og hans medmusikere gode omtaler. I 1999 flyttet Terje til Bergen, og i 1999/2000 gikk Terje i studio - i Stavanger - og spilte inn materialet som nå er basis i hans nye solo prosjekt.

I Bergen satte Terje sammen et nytt band bestående av dyktige lokale musikere, som han nå benytter på konsertene.

Sammen med musikerene får Terje vist sin store entusiasme for Chicago-, Texas- & Westcoast Rockin' Rhythm 'N Blues.

Han skriver eget materiale som er inspirert av Junior Wells, Kim Wilson & The Fabulous Thunderbirds.

Terje Vevatne er en seriøs og stilren bluesartist med et meget lidenskapelig og svingende særpreg.

Hans første album ?Thrillwalk? ble utgitt i januar 2002. Om ønskelig kontakt Terje Vevatne for å få tilsendt demo.

Bandmedlemmer:
Terje Vevatne - Vokal, munnspill
Jon Martin Skauge - Gitar
Bjarte Helland - trommer
Jostein Fonnes - bass

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 06. aug. 2003 Blue Barbarians

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Blue Barbarians

Blue Barbarians er en akustisk trio bestående av musikere som alle har markert seg i flere sjangere:
Pete Johansen (Modesty Blaze, Tramps, The Rhinos)
Torstein Kyllevik (Frank & Rita, Banden etc.)
Lasse Berheim (Blue Clay, Banden)
Disse musikantene trives sammen på scenen og finner dette litt spesielle formatet spennende og uforutsigbart. Publikum må gjerne komme (i ekstase!)
For anledningen har de med seg Leif Arne Bredland (The Rhinos).

Bandmedlemmer:
Pete Johansen – Fele, sang
Torstein Kyllevik - perkusjon
Lasse Berheim – Sang, gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 25. juni 2003 Bald'n'Delicious

Bald_N_Delicius_.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bald 'n' Delicious

Bald 'n' Delicious ble grunnlagt i 1986. Etter at bandet begynte å "herje" rundt om på spillestedene i 1987 ble bandet fort regnet som et av de mest energiske og rotekte blues-gruppene i landet. I hjemlige trakter har bandet for lengst fått kultstatus og har en stor skare av trofaste tilhengere.
Musikken er hovedsakelig Chicago-blues, men et og annet Texas-riff dukker også opp. Viktige inspirasjonskilder er: Willie Dixon, Freddie King, BB King, og Howlin' wolf, for å nevne noen få.
Navnet skjemmer som kjent ingen, og dette bandet har et usedvanlig velvalgt sådan. Det henspeiler selvsagt på Vokalist Arne Rostad og Munnspiller John Josefsens sommerlige hårfrisyrer. Bald 'n' Delicious består da heller ikke av nybegynnere; gjennomsnittsalderen ligger etterhvert godt over komfirmasjonsalder.

Litt om medlemmene i gruppa:

Vokalist Arne Rostad har en stemme som kan få de fleste blues og rockesangere her på berget til å ønske at de aldri skulle ha sluttet i sølvguttene.

Gitarist Oddvar Solheim blir regnet som en av de ypperste bluesmusikerne i landet, og leverer et gitarspill med en følelse og nerve som en skal lete lenge for å finne maken til.

John Th. Josefsen, som spiller munnspill, gjør dette med så stor og energi og innlevelse at hans opptredener blir regnet som store kulturbegivenheter.

Når denne blandingen så blir supplert med et saftig komp, levert av Bassist Thomas Ognedal Matre og Trommeslager Göran Hellstrand, er det få som klarer å la være å bli revet med av gruppas musikalske driv og (fortrinnsvis musikalske) tyngde.

Med andre ord, en rå og svett blueskveld på Sandnes Bluesklubb.

Bandmedlemmer:
Arne Rostad - vokal
John Josefsen - munnspill
Oddvar 'Sol' Solheim - gitar
Thomas Ognedal Matre - bass
Göran Hellstrand - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. juni 2003 Rita Engedalen

Rita Engedalen

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Rita Engedalen

Akustisk North Mississippi Delta Blues

Rita har en kraft- og sjelfull stemme og en direkte måte å nå sitt publikum på. Morten Omlid regnes i sine beste øyeblikk som en av norges beste gitarister, og Jostein Forsbergs feeling for de rette munnspillbrekk gjør denne trioen til en sann hit! De leverer rå blues rett fra Delta, garantert ei rå pakke fra hjerte til hjerte.

Denne trioen er ikke ukjente for det norske bluespublikumet. De har i en årrekke figurert i forskjellige settinger. Du finner dem på alt fra små røykfylte kneiper til store festivaler, landet over. Rita og Morten er sammen i bandet Backbone, de har et workshop-program om Janis Joplin, og som gitarist har Morten Omlid lang fartstid fra band som R&B Express og Spoonful of Blues, sammen med Jostein Forsberg.

Rita + Morten & Jostein spilte på Aqoustic Stage på Notodden BluesFestival 2002. Her vil publikum få høre deltablues av beste merke. Rita's flotte stemmeprakt kombinert med Omlid's eventyrlige fremførelse av heftige "Burnside-riff" og Josteins elleville munnspill, vil gi publikum nettopp det de har kommet for å høre. God bluesmusikk og stor spilleglede. Her er det lov å skru opp forventningene, for denne trioen leverer varene.

Bandmedlemmer:
Rita Engedalen
Jostein Forsberg
Morten Omlid

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)