Historikk

Ons. 09. apr. 2003 JAM Session m/ John

JAM Session m/ John

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

JAM Session m/ John

Ta med instrument eller stemme og bli med!

Nok en gang inviterer vi til JAM Session på Sandnes bluesklubb. Denne gangen er det John Th Josefsen som er konsertmester, og alle som har lyst til å spille eller synge eller bare stå på scenen og ta seg godt ut må snakke med John først. Så organiserer han det hele.

John synes det hadde vært veldig kjekt å også få med folk med utradisjonelle instrumenter som ikke er typiske blues-instrumenter. Så ta med det instrumentet du har og kom og spill.

Vi håper at mange musikere vil komme og bli med å spille.

Basis kompet i jammen blir:
John Josefsen: munnspill
Knut Sellevold: piano
Roald Brekke: bass
Bjarte Edland, gitar
Göran Hellstrand: trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 02. apr. 2003 Bluephoria

Bluephoria

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bluephoria (US/D)

Denne bluestrioen med sete i Tyskland tar på mange måter tak i arven etter det legendariske humor-hokum-jug-bandet "The Silver King Band". Med tanke på at Angela Altieri (vaskebrett og vokal) spilte nettopp i "The Silver King Band" sammen med norgesvennene Rock Bottom (munnspill) og Barry Cuda (piano), faller det hele seg naturlig. Like naturlig faller det seg at Bluephorias nye live-plate er spilt inn nettopp i Norge! Nærmere bestemt i Stavanger og Haugesund (ett kutt) sommeren 1999.

Med seg i Bluephoria har Altieri Henry Heggen på vokal, munnspill og mugge (!!) og Brian Barnett på vokal og gitar. Sammen leverer de et sett svingende, boblende og svært humoristisk blues med fokus på mellomkrigstidens hokum- og jugband-tradisjon. Altieri er en demon på vaskebrettet som alltid, Henry Heggen ville fått salige Sonny Terry til å smile stort, mens Brian Barnett leverer solid rytmegitarspill. Dertil synger de alle bra, særlig koringen er det klasse over.

Supert showband som mange av oss husker med glede fra Sykkelbluesen!

Bandmedlemmer:
Angela Altieri - vokal, vaskebrett, perkusjon
Henry Heggen - vokal, munnspill og mugge
Brian Barnett på vokal og gitar
Bandets hjemmeside
mangler info
Bluephoria

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. mars 2003 Banden

Banden

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

BANDEN er en gjeng rutinerte musikere fra Sandnes og distriktet rundt som hver for seg har spilt i flere forskjellige band de siste 20 årene. Mye arbeid er lagt ned i repertoaret for å vise bredden i bluesen, fra Chicago til New Orleans, med låter fra artister som Buddy Guy, T Bone Walker, Howlin' Wolf og Bobby King.

BANDEN kombinerer det coole & troverdige med det presise & uanstrengte.

Lasse ga i 2002 ut egen CD ?Flagg Ut?. Det vil være mulig for våre gjester å kjøpe dette albumet på konserten. Noen av tekstene fremføres til og med på ?Sandnesisk?.
Charlie'en har spilt med så mange at vi kun kan nevne Veslefrikk og Englakoret her. Pluss en aldeles fenomenal hammond-solo på Hard Luck Blues Bands første plate. Og så mye, mye mer...
Halvard har vært Bandens solide grunnfjell helt siden de ble sluppet fri. Og det sammen med:
Torstein Kyllevik på trommer.Han har spilt med ulike lokale band siden ungdomsskolen og fikk antakelig sin interesse for slagverk da han på konfirmantweekend på Vier, en gang på 70-tallet, kastet alle grytelokkene ned trappene kl 0200 om natten.

medlemmene er:
Lasse Berheim - Gitar/Vikal
Jarle 'Charlie' Børresen - Tangenter
Kjetil Vagle, Gitar.
Spiller i Midnight Ramblers.
Halvard Josefsen, Bass
Torstein Kyllevik på trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 19. mars 2003 Dockery Dawgs

Dockery Dawgs

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Dockery Dawgs

?Moan? er Dockery Dawgs` debut skive, sluppet på Sonor Records i Trondheim. Plata har allerede rukket å få bra kritikker fra bl.a. Dagbladet med terningkast 4, Adresse-avisa (4), Nettavisen.no, og Blues News. Den er blitt spilt flere ganger på Hovigs Hangar i NRK P1 og den har solgt bra ute på spillejobber. Med andre ord, et produkt gutta er fornøyde med. ?Moan? inneholder 17 spor med alt fra de gamle storheter som Tommy McClennan, Robert Johnson, Bukka White og mange flere, samtidig som 6 av låtene er selvkomponerte originaler. Der er spekteret stort fra den hvesende Dockery Moan, til den triste, men overbærende Crow Stomp Blues.

Geir Engen Hansen, som til daglig jobber hos NetCom GSM AS som kundekonsulent, synger blues på en måte som ikke låter påtatt for en hvit blues-sanger. Geir, eller Bacon som han kalles blant venner, har et voldsomt trøkk i stemmen sin. Fraseringen er det heller ingenting å utsette på. Her er det 125 kilo ren blues. På skiva trakterer han vokalrollen, kazoo og jug. Geir er født og oppvokst i Trondheim.

John Ivar Reitan er til daglig ingeniør ved Skaun Kommune i Sør Trøndelag. Han spiller gitarer, tramper på fotplate og korer. Han har en aldeles fortreffelig måte å spille bluesgitar på, enten det er hans etter hvert velkjente Tricone Resonatorgitar eller hans tolv strengede Landola. Fingerpicking, slide, Piedmount style eller delta blues. Gi mannen en gitar og hør hva han får til! Ikke så tung som sin makker, men ingen smågutt dette heller. John Ivar er fra ?deltaet? Melhus.

John Ivar og Geir begynte å spille sammen i 1986, men i 1992 bestemte de seg for at nå var det blues de ville spille. De startet bandet Blues Medicine og hold dette gående i seks år, før de la ned driften og konsentrerte seg om den akustiske delen av bluesen. De hadde en av sine første spillejobber på Hell Bluesfestival i 1999, etter en veldig kort, men hektisk øvingsperiode. Siden er det blitt flere festivaler: Nidaros Bluesfestival (2000-2002), Lillehammer Bluesfestival i 2000, Sykkelblues i Sandnes i 2000, Hell Bluesfestival `99, `00 og `02, Arctic Bluesfestival 2001, Folkets Blues i Umeå 2001, Notodden Bluesfestival 2002, og Ørland Bluesfestival 2002. Dette i tillegg til alle de klubbene og pubene de har spilt på. Fra Tønsberg i sør, til Vardø i nord. Svalbard sto på spillelista høsten 2001.

Duoen er kjent for å være veldig kontaktskapende i forhold til publikum. Det er viktig å få publikum til å engasjere seg i musikken, men også ta del i det som foregår i mellom låtene.

Navnet Dockery Dawgs er hentet fra bomullsfarmen Dockery i Mississippi, og Dawgs er slang for dogs. Verre er det ikke.

John Ivar og Geir henter sin inspirasjon fra artister som Son House, Bukka White, Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Howlin` Wolf, Muddy Waters, Tommy McClennan, Bo Carter og Robert Wilkins og mange andre. Senere Chicago-blues er noe gutta digger stort og hører mye på.

Med disse to blå herrer på scenen, er det klart for en svett kveld i bluesens tegn, med bluesen i fokus.
Garantert en suksess!

Bandmedlemmer:
Geir Engen Hansen - gitar
John Ivar Reitan - gitar

Booking:
Geir Engen Hansen
932 22 900
dockerydawgs@yahoo.no
Bandets hjemmeside
http://www.dockerydawgs.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. mars 2003 Hillbilly Voodoo

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Hillbilly Voodoo (USA)

New England rhythm & blues rebellen Barrence Whitfield, her på bjerget mest kjent for sitt samarbeid med Tom Russell, samt sitt eget prosjekt BW & The Savages, er endelig tilbake i Norge. Han vil reise landet på kryss og tvers sammen med gitarist, låtskriver og Radio Kings-grunnleggeren Michael Dinallo. Sammen er de HILLBILLY VOODOO, som kom som en følge av at både Radio Kings og The Savages ble oppløst for et par år siden.

BW's samarbeid med Texas-songwriteren og norgesvennen Tom Russell resulterte i to album; Hillbilly Voodoo og Cowboy Mambo. Denne gang er samarbeidspartneren Michael Dinallo, som skulle være kjent for det norske publikum etter sine mange Norges turneer med både The Radio Kings og Johnny Hoy & the Bluefish.

Sammen utgjør de en akustisk duo som gjennom sine egne låter eller ved tolkninger av gamle klassikere prøver å gjenskape amerikansk tradisjonsmusikk uten å være for opphengt i sjanger, men gi dem et personlig preg uti fra deres egne preferanser, som de selv sier det: "trying to define the sound where the high lonesome mountain sound meets the low-down delta moan"

Bandmedlemmer:
Barrence Whitfield - vokal
Michael Dinallo - gitar
Bandets hjemmeside
Barrence Whitfield

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)