Historikk

Ons. 22. okt. 2003 Mark Hummel & the Blues Survivors

Mark Hummel & the Blues Survivors

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Mark Hummel & The Blues Survivors

De siste 10-årene har Chicago fått hard konkurranse fra California om å fremfostre gode munnspillere og band-ledere. Vokalist og munnspiller - Mark Hummel - også leder av bandet The Blues Survivors, har i mange år vært den drivende kraft i den såkalte west-coast genren. Hummel er født i New Haven, Connecticut, men vokste opp Los Angeles. Som mange andre har Hummel blitt inspirert av Chicago-baserte munnspillere som Little Walter, James Cotton og Sonny Boy Williamson.

Hummel havnet i 1972 i Berkeley, California hvor han slo seg sammen med bluesmenn som Cool Papa, Boogie Jake, Mississippi Johnny Waters og Sonny Lane. Som leder av The Blues Survivors fra 1980, turnerte han med storheter som Charlie Musselwhite, Brownie McGhee, Lowell Fulson og Eddie Taylor. Mark Hummel har utgitt album som ?Up?n Jumpin? ? 1988, ?Hard Lovin? ? 1992, ?Feel Like Rockin? ? 1994 og ?Married To The Blues? ? 1995. Han har valfartet et utall festivaler gjennom årene, for eksempel Chicago Bluesfestival, samt deltatt og vært dommer i ?Hohner Harmonica World Championship? i Tyskland.

Hummel har nettopp signert for samme plateselskap som Rod Piazza ? Tone-Cool ? og ga der ut sin sjette CD ? ?Heart Of Chicago?. Hvor han hadde med seg Muddy Waters? tromme-slager Willie ?Big Eyes? Smith og Little Walters? gitarist Dave Myers . Mark Hummel er en ?Road Warrior? og en sann ?Blues Survivor?, som har skapt sitt eget sound og varemerke.

Bandmedlemmer:
Mark Hummel - vokal, munnspill

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. okt. 2003 Kurt Slevigen Band

Kurt Slevigen Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Kurt Slevigen tar med seg de eminente musikerne Dag Yri, Helge Hovland og Espen Moen og kommer nok en gang på besøk for å gi oss en opplevelse!

Han har vært hos oss flere ganger før og vi vet at det blir en kveld du sent vil glemme! Les bare under: Kurt Slevigen
Fenomenet Kurt Slevigen er det hittil mest oslofolk som har kunnet få oppleve. Høsten 2002 kom han endelig med egen plate - den aller første, og egentlig var det ikke han som stod på mest for å gå i studio en gang. Kurt Slevigen vil helst spille.

Med Chicago Bound og Oslo Bluesband har han vært på farten før, men han vil helst styre toget slik han gjerne har i de bandene han har spilt i. Han er en bluespurist, det er ikke mange kompromisser der i gården: Dette er en mann som mener all god blues ble spilt inn før 1970 - og som sier det høyt på sin lavmælte måte. Derfor spiller han helst låter av de gode, gamle gutta - selve kilden. Kurt Slevigen synes han får uttrykt seg selv nettopp gjennom disse låtene - selv om de er langt unna norsk hverdag anno 2002. Låter skriver han forøvrig knapt sjøl.

- Å skape noe nytt som samtidig skal være bra, er vanskelig. For meg har låttekstene dessuten mindre betydning. Musikk er musikk, bøker er bøker. Det er fraseringen og gitartonene som er følelsesuttrykket i mine ører. Det er derfor jeg spiller; jeg vil formidle disse følelsene til publikum, og heller spille en god låt på min måte enn å lage en halvgod en sjøl, sier Kurt.

Og hvilke følelser. Har du sett Kurt Slevigen live, glemmer du det ikke så lett. Det er også derfor de som gjerne lytter til ham - ikke så sjelden andre musikere - ofte har et svært sterkt forhold til ham og hans musikk. For det han gjør, er totalt originalt, særpreget, medrivende, skeivt og upolert. Kreativ galskap og improvisasjoner innen bluesens faste rammer.

Å ha et helt personlig uttrykk er det Kurt Slevigen ønsker som musiker. Det skal høres at det er ham. Han liker at han umiddelbart kan kjennes igjen i form og uttrykk - og er forøvrig blant de få norske bluesartister som kan akkurat dét for tiden. Han er en glimrende gitarist i sin stil, med en særegen, men sterk og følelsesladd, stemme, og har vokst seg sterkere og sterkere som artist de senere årene.

August 2002 ble Kurt Slevigens første plate - "West Side from the East Side" sluppet. Det er plate som garantert vil overraske mange blues-elskere over det ganske land.

Som Gunnar Svensson skriver i sin anmeldelse av platen:

Kurt Slevigen driver absolutt ikke med norsk folkemusikk på West Side From The East Side (BMG), men rendyrker sin interesse for blues fra femti-og sekstitallet. Han ser ingen grunn til å skrive nye sanger så lenge det finnes så mange gamle og bra, som han kan uttrykke seg igjennom. Her har han plukket fram bl.a. Who's Been Talkin', Good Morning Little Schoolgirl, Mean Old World og Five Long Years, samt låter av John Lee Hooker, Jimmy Rogers og Willie Dixon. På Sinners Prayer gjør Anne Marte Slinning en formidabel jobb med vokalen. Slevigens vokal er vel kanskje mer original enn imponerende men det fungerer greit i denne sammenhengen. En solid plate fra en mann som veit hva han vil.

Bandmedlemmer:
Kurt Slevigen - gitar, vokal
Dag Yri - piano
Helge Hovland - bass
Espen Moen - trommer

Bandets hjemmeside
http://www.kurtslevigen.net

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. okt. 2003 Eric Moll

Eric Moll

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Erik Moll (USA)

Erik Moll - amerikansk-norsk singer/songwriter
Erik Moll er amerikansk-norsk singer-songwriter, inspirert av tradisjonsbaserte stilarter som Folk, Country, Blues, Swing, Gypsy, Tex-Mex, Calypso og Rock.

På 70-tallet spilte han i Norge med Bergens-bandet "Hole in the Wall" som kom ut med LP i 1972 (Sonet), så 4 år i California med "Happy Valley"/ "The Remnants", og tilbake i Norge med ny utgave av "Hole in the Wall" som kom ut med LP?en "Rose of Barcelona" i 1979 (Mercury/Polygram).

På 80-tallet var han med i den Københavnske nordmannsgruppen "NRI", hadde sitt eget "Erik Moll Band", ledet den Bergenske calypsogruppen "Bolingo", spilte mye solo, og var også med i den tredje og hittil siste utgaven av "Hole in the Wall".

Erik har deltatt i musikalske teateroppsetninger som "Hair", "Mordet på Marat" og "Ballad of the West", samt medvirket i flere filmer og fjernsynsreklamer, foruten å spille en mengde konserter, festivaler, klubb, TV-og radiosopptredener i inn og utland.

90-tallet tilbrakte han i Austin, Texas, hvor han skrev låter for Steinar Albrigtsen, Rita Eriksen, Lynni Treekrem og flere andre norske artister. I Texas opptrådte han lokalt og gav ut 4 album på egen label hvorav de 2 siste også er distribuert i Skandinavia: "In the Shadow" og "Most of All" (Fire Ant Records/MNW). Han turnerte Sør-Norge i 1999 med sin egen trio fra Austin.

Kjente navn Moll har delt scenen med er: Willie Nelson, Jerry Garcia, New Riders of the Purple Sage, Wavy Gravy, Rick Danko, Robin Williamson, Tom Paxton, Loudon Wainwright, Stephen Grossman, Ramblin? Jack Elliot, John English, Hal Ketchum, Peter Rowan, Riders in the Sky, Butch Hancock, Jimmie Dale Gilmore, Steinar Albrigtsen, Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde, Lynni Treekrem, Jonas Fjeld, Jan Eggum, Kari Bremnes og Vidar Busk.

2003 utgivelsen "Come What May" (EMM Records) er nok en glimrende produksjon av Mitch Watkins, der kremen av Austin-musikanter og den begavede Bergensgitaristen Stein Urheim backer Erik på 12 flotte selvkomponerte spor. Hans uttrykksfulle og umiskjennelige stemmebruk driver denne elegante multi-genre Folkerock CD'en.

I over 30 år har Erik Moll levert sin musikk med kompromissløs lidenskap og dedikasjon. Låtene hans reflekterer over hverdagens, kjærlighetens og vandringslivets forunderlige krumspring, ofte i historieform og med glimt i øyet. Han er en særegen og lett gjenkjennelig sanger med sin egen vri på en mangfoldig og tradisjonsrik musikalsk arv.

Bandmedlemmer:
Erik Moll - gitar

Bandets hjemmeside
http://www.erikmoll.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 01. okt. 2003 Jim Armstrong

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Ingen Info.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 24. sep. 2003 Blue Energy band

Blue Energy band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Blue Energy

Blue Energy er et "party-band" fra Tranby som spiller dansbar Chigaco blues / rock som svinger !

Bandet ble startet på høsten 2001 og har allerede spilt på en rekke forskjellige private- og åpne bluesarrangementer bl. annet på Muddy Waters i Oslo.

Bandmedlemmer:
Lasse Hennum - Gitar (Nederst venstre)
Rune Eriksen - Piano / Orgel (Nederst høyre)
Pål Hennum - Bass (Midten venstre)
Karl Renaas - Trommer (Midten)
Jan Erik Hennum - Vokal (Midten høyre)
Arne Henrik Røed - Sax / Fløyte (Øverst)

Booking :
Jan Erik Hennum - Tel.: 32 85 21 43 / Mob.: 908 74 513
e-mail : janhennum@schive.no

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)