Historikk

Ons. 12. feb. 2003 H P Lange (DK)

H P Lange (DK)

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

H P Lange (DK)

Gitaristen og sangeren H.P. Lange er en av de få seriøse fortolkere av den akustiske bluestradisjonen. H.P. Lange var 12 år gammel da han første gang fikk fingrene i en gitar. Faktisk var det hans storesøster som fikk gitaren til sin fødselsdag, men det var ingen tvil om hvem som var mest begeistret for gaven. Dette førte til at han fikk sin egen gitar slik at søsteren kunne få sin i fred. Det ble funnet en musikklærer som kunne et par bluesriff. Dette etset seg inn i H.P.s musikksjel og førte ham videre inn i denne verdenen.

Han har siden midten av 80-tallet spilt mer en 100 konserter i året på fra små klubber til store internasjonale blues & jazz festivaler. I 1994 slo han seg ned i New Orléans et halvt år og kom gjennom dette opphold tettere under huden på det som av mange kalles for delta-blues.

På senen presenterer H.P. Lange den rå upolerte delta blues, gospel og snirklete ragtime gitar. Egne fortolkninger og egne sanger med sterke røtter i tradisjonen.

Bandmedlemmer:
H P Lange - gitar
Bandets hjemmeside
http://www.hplange.dk

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. feb. 2003 Jam Session

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jam Session
Vår tradisjonsrike jam har fra tid til annen fristet mange lokale musikere til å dra med seg instrumentene og gi litt av seg selv til kvelden. Det håper vi selvfølgelig vil skje denne gangen også.

Før selve jamen tar til, har vi fått tak i en spennende oppvarming, når JC Harper entrer scenen med sin latin inspirerte rock. Tre lokale karer med gitar, bass og perkusjonsinstrumenter. Disse er:
Jonathan Hall
Jon Eirik Søyland
og Bernhard Wathne.

Gjengen som som vil bidra med grunnkompet under jamen etterpå, er i særdeleshet gamle kjente musikere fra distriktet:
Leif Arne Leffi Bredland - Gitar
Thomas Matre - Bass
Leiv Arve Lagestrand - Trommer
Svein Ole Fjelde - Vokal

Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for, og glede av, å spille blues. Så: Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Fre. 31. jan. 2003 Årsmøte

Tubesnakes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Husk å få med dere årsmøtet vårt. Det er viktig at flest mulig kommer og sier sin mening på årsmøtet. innkallingen finner dere her.  Årsmøtedokumenter

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Fre. 31. jan. 2003 Årsmøte

Tubesnakes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Husk å få med dere årsmøtet vårt. Det er viktig at flest mulig kommer og sier sin mening på årsmøtet. innkallingen finner dere her.  Årsmøtedokumenter

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Fre. 31. jan. 2003 Midnight Ramblers

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Vel overstått jul, Bluesvenner.

Det har desverre ikke kommet så mange medlemsbrev som vi gjerne kunne ha tenkt oss å få sendt i høst. Dette skyldes flere ting, blant annet porto kostnadene. Vi har i stedet vært aktive med ukentlig E-post til de av dere som vi har E-post adresse til. Desverre er det ikke alle som har mulighet til å motta E-post eller som ikke har gitt os adressen sin. Det siste er veldig enkelt å gjøre noe med. Fyll inn riktig informasjon på det vedlagte medlemsskjemaet (ikke glem å betal medlemsskapet samtidig) og send eller lever det til dørvakten på onsdagen, så vil du regelmessig motta informasjon om hva som skjer i klubben samt annet stoff som kan ha interesse. Det forplikter ingen ting.
For de av dere som ikke har E-post adresse, men som gjerne kunne tenkt seg å hatt det, kan vi tilby adresse gjennom bluesklubben. Du vil da kunne hente ned posten din enten på en av PC?ne på biblioteket, eller en hvilken som helst PC som har tilgang til internet. Ta kontakt med Kaare på telefon 934 54 805 eller en av oss andre i styret dersom du er interessert i dette.

Nytt år, betyr også årsmøte i klubben. I år har vi valgt å legge årsmøtet til en fredag, med påfølgende årsmøtefest.

Årsmøtet avholdes derfor Fredag 31.januar Kl.19:30 i 5.etg. på hotell Residence.
Sakslisten er:
Åpning
Valg av møteleder og referent samt to
personer til å underskrive møteprotokollen
Godkjenning av dagsorden
Styrets beretning for 2002
Gjennomgang av revidert Reknskap
Vedta neste års (2004) medlemskontigent
Innkomne forslag
Handlingsplan
Godkjenning av budsjett for 2003
Valg.

Har du saker til årsmøtet, eller forslag til kandidater til neste års styre, så gi oss tilbakemelding innen fredag 17. januar. Dette kan du enten gjøre via E-post Valgkomite@Sandnes-Blues.org alt. Post@Sandnes-Blues.org eller levere en lapp til dørvakten på onsdagene.

Vi forventer at årsmøtet er ferdig innen klokken 21:00, hvor dørene åpnes for øvrig publikum.
Alle registrerte medlemmer med ektefelle/samboer/kjæreste som har deltatt på årsmøtet, har selvfølgelig gratis adgang til festen. De øvrige betaler kr.100,- i inngang.
Midnight Ramblers vil stå for underholdningen og dansen utover kvelden. De skal blant annet bruke hele januar til øvelse, slik at vi er blitt lovet et helt nytt Midnight Ramblers denne kvelden Det blir med andre ord premiere på mye godt nytt materiale fra den kanten.

Så litt tilbake til medlemskontigenten. Som du ser av vedlagte giro, så har kontingenten steget litt i år. Dette skyldes ene og alene økt pris på BluesNews, noe som vi ikke kan gjøre noe med. Allikevel så er et medlemsskap i klubben svært rimelig, når du ser på alle fordelene. Inntil 5 nummer av BluesNews i året samt egne priser på konsertene våre (og alle andre klubber i Norge, tilknyttet Norsk Blues Union) samt tilgang på andre av klubbens aktiviteter. Så, ikke la medlemskortet ligge igjen hjemme neste gang du skal i banken eller posten. Få det betalt først av alt. Du kan også te det med deg og betale i døren på onsdagene.
Husk å vis frem dit gyldige medlemskort når du vil inn på konsertene.

En sak som har vært gjenganger de siste årene har vært klubbens konsertsted.

Vi er alle sammen enige om at de lokalene vi i dag benytter som konsertsted ikke er i nærheten av hva vi kunne ha ønsket oss av et klubblokale. Allikevel har stedet hatt mange fordeler, så som et veldig godt samarbeid med hotell Residence, både i daglige å rent praktiske gjøremål, men også økonomisk. De direkte og indirekte fordelene klubben har fra hotellet, gjør oss tross alt i stand til å drive klubben.
Vi har i år hatt tette samtaler med et annet utested i Sandnes som alternativ til Chili.
Etter disse og ?reforhandling? med Residence, har vi allikevel valgt å bli værende en periode til på Chili.
Det er flere grunner til dette:

Området nede ved hotellet er og blir Sandnes sin ?lysløype?. Mens utestedene i gata, helg etter helg har fulle hus og kø på utsiden, så er andre steder i sentrum så godt som tomme. Dette klarer ikke vi å snu, og det er tross alt publikum som betaler bandene som spiller hos oss. I de nærmeste årene vil også området bli ytterligere styrket, med nytt parkeringshus, endringer i Amfiet (Vågen 33, for oss som er lit trege) hvor blend annet hotellet utvider og den nye kinoen skal komme. Dette vil bidra til å styrke denne gata som utelivs område.
Residence vil som nevnt over, gjennomgå en kraftig ombygging i tiden fremover.
Vi har ikke klart å få hotellet til å lage ?byens heftigste bluesscene?, men vi har ihvertfall oppnådd at det nå er arkitekter som er hyret inn for å se om Chili kan gjøres betydelig bedre innenfor de økonomiske rammene som ligger i det totale ombyggings-programmet. Er vi heldige, så vil vi kunne starte første konsert etter sommerferien, i ?nye? lokaler.
Det har opp gjennom årene vært noen mindre konfrontasjoner mellom Chili og noen av våre besøkende. Her vil vi bare få gjøre oppmerksom på at det er stedet Chili`s ansvar i forhold til bl.a. sjenkereglene, å ordne opp i forhold som ikke er akseptable. Dette kan vi som klubb, ikke legge oss opp i. Vi håper at dere som medlemmer også har forståelse for at det er slik det må være.
En annen ting, som det har vært sagt mye om, er servicen fra personalet og prisene på det vi kjøper i baren.
Det vil fra og med neste konsert (den 8. Januar), være bluespriser på noen av varene vi kjøper på klubbkveldene, samt dypt blå bluespriser frem til klokken 20:55.
Dette gjelder kaffi, pils og husets cognac med en kopp kaffi.
Servicen skal også fra denne dato bedres betydelig.

Vi håper at dette kan bidra til en økt trivsel for deg og de du tar med deg på blueskveldene fremover (8/1-Blue Condition, 15/1-Armar og Bein, 22/1-Halles Helter, 29/1-Richard Johnson).

Til slutt, vil vi i styret få ønske alle våre medlemmer (og andre blues-entusiaster) et riktig godt nytt år, med mange hyggelige onsdagskvelder fremover.

Sandnes 30/12-2002
Styret for Sandnes Bluesklubb.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)