Historikk

Ons. 26. mars 2003 Banden

Banden

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

BANDEN er en gjeng rutinerte musikere fra Sandnes og distriktet rundt som hver for seg har spilt i flere forskjellige band de siste 20 årene. Mye arbeid er lagt ned i repertoaret for å vise bredden i bluesen, fra Chicago til New Orleans, med låter fra artister som Buddy Guy, T Bone Walker, Howlin' Wolf og Bobby King.

BANDEN kombinerer det coole & troverdige med det presise & uanstrengte.

Lasse ga i 2002 ut egen CD ?Flagg Ut?. Det vil være mulig for våre gjester å kjøpe dette albumet på konserten. Noen av tekstene fremføres til og med på ?Sandnesisk?.
Charlie'en har spilt med så mange at vi kun kan nevne Veslefrikk og Englakoret her. Pluss en aldeles fenomenal hammond-solo på Hard Luck Blues Bands første plate. Og så mye, mye mer...
Halvard har vært Bandens solide grunnfjell helt siden de ble sluppet fri. Og det sammen med:
Torstein Kyllevik på trommer.Han har spilt med ulike lokale band siden ungdomsskolen og fikk antakelig sin interesse for slagverk da han på konfirmantweekend på Vier, en gang på 70-tallet, kastet alle grytelokkene ned trappene kl 0200 om natten.

medlemmene er:
Lasse Berheim - Gitar/Vikal
Jarle 'Charlie' Børresen - Tangenter
Kjetil Vagle, Gitar.
Spiller i Midnight Ramblers.
Halvard Josefsen, Bass
Torstein Kyllevik på trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 19. mars 2003 Dockery Dawgs

Dockery Dawgs

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Dockery Dawgs

?Moan? er Dockery Dawgs` debut skive, sluppet på Sonor Records i Trondheim. Plata har allerede rukket å få bra kritikker fra bl.a. Dagbladet med terningkast 4, Adresse-avisa (4), Nettavisen.no, og Blues News. Den er blitt spilt flere ganger på Hovigs Hangar i NRK P1 og den har solgt bra ute på spillejobber. Med andre ord, et produkt gutta er fornøyde med. ?Moan? inneholder 17 spor med alt fra de gamle storheter som Tommy McClennan, Robert Johnson, Bukka White og mange flere, samtidig som 6 av låtene er selvkomponerte originaler. Der er spekteret stort fra den hvesende Dockery Moan, til den triste, men overbærende Crow Stomp Blues.

Geir Engen Hansen, som til daglig jobber hos NetCom GSM AS som kundekonsulent, synger blues på en måte som ikke låter påtatt for en hvit blues-sanger. Geir, eller Bacon som han kalles blant venner, har et voldsomt trøkk i stemmen sin. Fraseringen er det heller ingenting å utsette på. Her er det 125 kilo ren blues. På skiva trakterer han vokalrollen, kazoo og jug. Geir er født og oppvokst i Trondheim.

John Ivar Reitan er til daglig ingeniør ved Skaun Kommune i Sør Trøndelag. Han spiller gitarer, tramper på fotplate og korer. Han har en aldeles fortreffelig måte å spille bluesgitar på, enten det er hans etter hvert velkjente Tricone Resonatorgitar eller hans tolv strengede Landola. Fingerpicking, slide, Piedmount style eller delta blues. Gi mannen en gitar og hør hva han får til! Ikke så tung som sin makker, men ingen smågutt dette heller. John Ivar er fra ?deltaet? Melhus.

John Ivar og Geir begynte å spille sammen i 1986, men i 1992 bestemte de seg for at nå var det blues de ville spille. De startet bandet Blues Medicine og hold dette gående i seks år, før de la ned driften og konsentrerte seg om den akustiske delen av bluesen. De hadde en av sine første spillejobber på Hell Bluesfestival i 1999, etter en veldig kort, men hektisk øvingsperiode. Siden er det blitt flere festivaler: Nidaros Bluesfestival (2000-2002), Lillehammer Bluesfestival i 2000, Sykkelblues i Sandnes i 2000, Hell Bluesfestival `99, `00 og `02, Arctic Bluesfestival 2001, Folkets Blues i Umeå 2001, Notodden Bluesfestival 2002, og Ørland Bluesfestival 2002. Dette i tillegg til alle de klubbene og pubene de har spilt på. Fra Tønsberg i sør, til Vardø i nord. Svalbard sto på spillelista høsten 2001.

Duoen er kjent for å være veldig kontaktskapende i forhold til publikum. Det er viktig å få publikum til å engasjere seg i musikken, men også ta del i det som foregår i mellom låtene.

Navnet Dockery Dawgs er hentet fra bomullsfarmen Dockery i Mississippi, og Dawgs er slang for dogs. Verre er det ikke.

John Ivar og Geir henter sin inspirasjon fra artister som Son House, Bukka White, Mississippi John Hurt, Robert Johnson, Howlin` Wolf, Muddy Waters, Tommy McClennan, Bo Carter og Robert Wilkins og mange andre. Senere Chicago-blues er noe gutta digger stort og hører mye på.

Med disse to blå herrer på scenen, er det klart for en svett kveld i bluesens tegn, med bluesen i fokus.
Garantert en suksess!

Bandmedlemmer:
Geir Engen Hansen - gitar
John Ivar Reitan - gitar

Booking:
Geir Engen Hansen
932 22 900
dockerydawgs@yahoo.no
Bandets hjemmeside
http://www.dockerydawgs.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. mars 2003 Hillbilly Voodoo

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Hillbilly Voodoo (USA)

New England rhythm & blues rebellen Barrence Whitfield, her på bjerget mest kjent for sitt samarbeid med Tom Russell, samt sitt eget prosjekt BW & The Savages, er endelig tilbake i Norge. Han vil reise landet på kryss og tvers sammen med gitarist, låtskriver og Radio Kings-grunnleggeren Michael Dinallo. Sammen er de HILLBILLY VOODOO, som kom som en følge av at både Radio Kings og The Savages ble oppløst for et par år siden.

BW's samarbeid med Texas-songwriteren og norgesvennen Tom Russell resulterte i to album; Hillbilly Voodoo og Cowboy Mambo. Denne gang er samarbeidspartneren Michael Dinallo, som skulle være kjent for det norske publikum etter sine mange Norges turneer med både The Radio Kings og Johnny Hoy & the Bluefish.

Sammen utgjør de en akustisk duo som gjennom sine egne låter eller ved tolkninger av gamle klassikere prøver å gjenskape amerikansk tradisjonsmusikk uten å være for opphengt i sjanger, men gi dem et personlig preg uti fra deres egne preferanser, som de selv sier det: "trying to define the sound where the high lonesome mountain sound meets the low-down delta moan"

Bandmedlemmer:
Barrence Whitfield - vokal
Michael Dinallo - gitar
Bandets hjemmeside
Barrence Whitfield

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. mars 2003 Paul & the Blue Delivery

Paul & the Blue Delivery

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Paul & the Blue Delivery

Paul & The Blue Delivery har eksistert siden 1998 og har siden det vært aktive i Sverige. Det seneste året har bandet drevet med spillejobber i Norge og Danmark.

Det musikalske tyngdepunktet ligger klassisk Chicago-blues fra 40, 50 og 60 tallet. Dette blandes opp med en del jumpblues og rytm?n blues påvirket materiale. Av artister som har gitt inspirasjon kan nevnes Howlin? Wolf, Muddy Waters, Little Walter, John Brim, Jimmy Rogers, Slim Harpo m. fl.

Bandet består av:
Paul Alfredson - sang, munnspill og gitar.
Han har tidligere spilt med bl. a. Harry Banks Buzzers og Boogiecats.
Juha Puro - gitar.
Han har tidligere turnert med Mojo Buford, som er mest kjent for sin tid med Muddy Waters. Juha spiller også med Gøteborbandet Bluelight Orchestra.
Trommeslageren Jim Ingvarson
Han har vært aktiv på den skandinaviske bluesscenen i 25 år. I 2000 ble han tildelt den svenske bluespriesen; Janne Rosenquist-stipendet. Tidligere har Jim spilt med bl.a. The Nightcats, Mønsterås Bluesband, The Instigators og Sven Zetterberg. Siden 1998 har han også sittet bak trommene i Bluebirds.
Magnus Landshammar spiller både kontrabass og elbass.
Siden 1997 har han også spilt med The Instigators. Han Har bl.a. arbeidet med Rusty Zinn, Louisiana Red og Eddie Taylor Jr.

Bandmedlemmer:
Paul Alfredson - sang, munnspill og gitar.
Juha Puro - gitar.
Jim Ingvarson - trommer
Magnus Landshammar - kontrabass og elbass.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. feb. 2003 Shakey Ground Blues Band

Shakey Ground Blues Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Shakey Ground Blues Band

Klikk på bildet for å se SGBBs hjemmeside WWW Bandets hjemmeside
Shakey Ground Blues Band ble startet en kald og gufsen vårdag i 1997 og består av musikere fra Karmøy, Vikebygd og Haugesund. Bandet spiller elektrisk blues innen de fleste stilarter og gjør det med respekt, humor og kreativitet. Øvingslokalet er et gammelt nedlagt hønsehus hvor gulvet skjelver, rister og gynger. Bandets navn dukket opp som en naturlig konsekvens av dette. Bandet spiller egne låter godt iblandet coverversjoner av kjente og ukjente blueslåter.

Bandet har fartet rundt på de fleste bluesklubbene på Vestlandet og har fått gode kritikker overalt. Shakey Ground BB har spilt Sildajazz fire år på rad og har også spilt på festivaler som Skånevik Bluesfestival og Vikedal RootsMusic festival. Felles for majoriteten av spilleplasser er at de ønsker bandet tilbake. SGBB har også vært innom bl.a. TV Haugaland og TVNorge.

Bandmedlemmer:
Helge Veastad - Gitar/vokal
Ådne Hauge - Bass
Vidar Støyva - Trommer
Arnt Ove Kvernenes - Munnspill

Kontaktperson for SGBB:
Arnt Ove Kvernenes
Krokhaugvn 35
4262 Avaldsnes
Tlf: 52842702 - 91555392

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)