Historikk

Ons. 27. nov. 2002 Badge

Badge

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Badge (Sverige)

Badge ble unfanget i 2000 i Stockholm av Matti Norlin og Fredrik Haake. De blander den tidige bluesens urkraft og energi med moderne beat. Bandets låter bygges runt Mattis energiske gitarrspill og Haakes tunge og til tider, utflippa "grooves". Enkelte kaller stilen for punkblues.

Badge har fått strålende kritikker og ingen går upåvirket hjem fra en konsert med Badge. Med sin unike kombinasjon av akustisk gitar, ståbass og trommer spiller de med så mye energi og uttrykk at de fleste andre band burde skjemmes.

Bandet er:

Matti Norlin har gitt ut tre soloplater: "Pre war blues"(-95) , "Kitchen sink blues"(-98) og "Slidin? Out"(august 2002). Han har turnert større deler av Europa med sin blytunge slide-skrikende delta blues. Matti er i tillegg med i Dry Weave som har gjort CD?n "Skifid things".

Petter Winnberg spiller i tillegg med Lindha Svantesson band som ble grammynominert i 2002. Han har drevet en klubb på Hannas kjeller der han har spilt med musikere som; Per "Texas" Johansson, Krister Andersson og Fredrik Ljungquist. Han har nylig gitt ut barneplaten "Vi ska tacka mamma jord" der artister som bl.a. Daniel Lemma medvirker.

Fredrik Haake var med i det New York-baserte bandet "God is my co-pilot" som turnerte i Europa og Statene. Fredrik medvirket på to av bandets plater. Før han flyttet hjem fra N.Y.C, der han var bosatt i flere år, spilte Fredrik med Jim Sclavunos (fra Nick Caves' "Bad Seeds") nye band "the Vanity Set" samt medvirket på en Roger Manning CD. Fredrik er også med i bandet "Meldrum".

Bandmedlemmer:
Matti Norlin - gitar, vokal
Petter Winnberg - kontrabass
Fredrik Haake - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 20. nov. 2002 Jæren Dixie

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Jæren Dixie

Storband fra Jæren som spiller en herlig blanding av tradisjonell dixie og blues.

Til tross for navnet så spiller Jæren Dixie ikke bare tradisjonell dixie-musikk. De spiller ganske mye blues og annet som garantert vil falle i smak hos publikum i Sandnes Bluesklubb. Det er litt uvanlig med munnspill i et slikt band, men det gir en veldig spesiell sound og fungerer veldig bra. Folkene i bandet har spilt i mange forskjellige band opp igjennom årene. De er rutinerte musikere med forskjellig bakgrunn som har gått sammen om dette prosjektet. De som nok er mest kjent for blues-folket er Göran Hellstrand og John Josefsen fra Bald`n Delicious.

Bandmedlemmer:
John Josefsen - Munnspill
Göran Hellstrand - Trommer
Per Nysted - Piano
Stig Norman - Trombone
Laurits Engelsvoll - Trompet
Reidar Valdeland - Tuba
Trond Havfer - Banjo

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 13. nov. 2002 Blue Molly & the Hipshakers

Blue Molly & the Hipshakers

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Blue Molly and the Hipshakers vil gi oss Boogie-Blues med et "trøkk" en skal lete lenge etter å finne maken til!

Bandet spiller regelmessig på Ovenpaa i Stavanger, og Madam Felle i Bergen. De har også gjort endel jobber for Fjordline. Etterhvert har de også opptrådt på endel bluesfestivaler, og har hittil 100% gjenbooking der de har opptrådt.

Spenn fast sikkerhetsbeltene og bli med på en "groovende" reise inn i "Swingland"!

Bandmedlemmer:
Oddvar 'Sol' Solheim - gitarer
Gunnar Engen - bass, vokal
Roald Østhus - piano, gitarer, vokal, orgel
David Genius - trommer, munnspill, vokal
Bandets hjemmeside
mangler info

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 06. nov. 2002 Hungry John

Hungry John

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

HUNGRY JOHN – I BLUESENS TJENESTE
John Magnar Bernes – bedre kjent som Hungry John – har viet sitt liv til bluesens tjeneste. Siden midten av 60-tallet har han reist land og strand rundt for å spre sitt blåtonebudskap, alltid våken for nye impulser og stilretninger innen blues. Han er en av de virkelige store sliterne i norsk musikkliv, en veteran som nyter respekt langt utover landegrensene for sin livslange, lidenskapelige innsats for musikken som ligger hans hjerte nærmest – blues.

Bernes fikk kallenavnet Hungry John da han sultet som gatemusikant i London tidlig på 70-tallet. Vel hjemme i Norge startet han Bergen Blues Band i 1975. Dette bandet var banebrytende i sin misjonering for blues i Norge, ikke minst fordi de satset nesten utelukkende på eget materiale komponert av Bernes. Bergen Blues Band ga ut tre LP`er på EMI. Parallellt med dette gjennomførte Bernes to turneer med Pete York fra Spencer Davis Group – Blues Union og Blues Reunion – og han deltok på historiske innspillinger i Chicago sammen med et stjernelag bestående av bl.a. Knut Reiersrud.

På tampen av 1984, startet Bernes Hungry John and The Blue Shadows, tydelig inspirert av rockete Texas-blues. Bandet laget tre album i løpet av de ti årene det holdt sammen. Det første albumet ble for øvrig utgitt i USA. The Blue Shadows ble egentlig aldri oppløst, men etter noen utskiftninger i besetningen valgte Bernes å droppe gruppenavnet og heller la bandet sitt opptre under det enkle og treffende Hungry John.

Bernes har turnert med sitt eget band i Skandinavia, Tyskland, Frankrike og Russland. I Finland har han turnert med Wentus Blues Band. Han har gjort konserter i USA og Europa med bl.a.Sunnyland Slim, Homesick James, Eddie Boyd, Louisiana Red, Alexis Korner, Colin Hodgkinson, Jukka Tolonen, Pete York, Guitar Shorty, Bob Stroger, S.P. Leary, Roy Allison og Willie Smith. Han har gjort support for B. B. King, John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, med flere. Bernes har også et prosjekt sammen med Mads Eriksen; Mad and Hungry.

Bernes har på sine plateinnspillinger valgt å prioritere egenkomponerte låter. Hans nyeste CD ”It`s allright” er utgitt på eget selskap – Hungry Records. Distribusjon Amigo. ”It`s allright” er i følge pressen uten tvil den sterkeste platen bluesbamsen Bernes har levert. På menyen står rotekte saker, Chicago boogie, sensuell shuffle, forrykende rhythm`n`rock og selvfølgelig en dryppende ballade som gir selv den mest edruelige lytter svikt i knærne. Dette er noe så sjeldent som en plate som tilfredstiller både kjennerne som har hørt det meste, og de som har et mer avslappet forhold til blues. Og skulle det tenkes at man ikke liker blues, er sannsynligheten stor for at man blir frelst.

Bandmedlemmer:
Hungry John Magnar Bernes – vokal/munnspill
Atle Johannesen – gitar
Aksel Fjæra – bass/vokal
Gunnar Bergstrøm – trommer

Artistens hjemmeside:
http://www.hungryjohn.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 30. okt. 2002 Cover 2 Cover

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Cover 2 Cover (S/GR/UK)

Bandet har eksistert i 5 år og spiller blues og rock (f ex jimi hendrix , cream) med sterke solo fremførende på gitar . bandet har opptrett bland annet på ovenpaa, stavanger bluesclub, sandnes bluesklubb, folken, røde sjøhus, rød bar. august 1999 var c2c forband til peter green når han gjestede stavanger og sandnes .

Bandmedlemmer:
Aki - gitar, sang
Jens - gitar
Ulf - bass
Kenny - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)