Historikk

Ons. 22. mai 2019 Hans Cato Kristiansen.

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Hans Cato Kristiansen - Sang.
 • Ben Basgård - Gitar og lapsteel.
 • Finn Tore Tokle - Bass.
 • Eivind Kløverød - Trommer.
 • Bent Bredesen -  Gitar.

Hans Cato Kristiansen, den allsidige musikeren fra Lier i Buskerud, er endelig klar med sitt første soloalbum: «A Long Ride». Når det er sagt, må det understrekes at Hans Cato definitivt ikke er en debutant i vanlig forstand. Han har bidratt på de fleste av Jonas Fjeld sine plater siden 1992 og bl.a. spilt i bandet til Fjeld siden 2011. Han ga ut to kritikerroste album med Remme Brothers Band i 2005 og 2010, der Hans Cato er vokalist, trommeslager og låtskriver. Hans Cato har spilt i ulike band siden ungdomstida på 70-tallet, medvirket på et tyvetalls øvrige plateutgivelser, bl.a. Mulen Combo Portlands «Blå Stikke», Vestlandsfandens «Tipping og Trygd» og gitt fortellerstemmen til reklame- og filminnspillinger. Han er blitt sammenliknet med både Joe Cocker, Gregg Allman, Delbert McClinton og Don Henley. Musikken hans henter inspirasjon fra flere tiår og genre: Americana, blues, rock, soul, bluegrass og country – Mangefasettert som artisten selv.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Fre. 17. mai 2019 Sandnes Bluesklubb i Folketoget

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Alle

Sandnes Bluesklubb deltar i år i Folketoget i Sandnes. Medlemmer og venner av klubben oppfordres til å løfte klubben frem og delta i toget. Møt opp på "Ruten" ca kl 1520, gjerne i "bluesantrekk", toget starter kl 1545, Bluesklubben er nr. 40. I år stiller vi med en flott Cadillac og egen fane. Det blir også delt ut flyers om klubben, av de som blir med i toget. Vi ønsker oss flere medlemmer/konsertgjengere og vil derfor vise oss frem i bybildet på 17. mai. Vi låner gjerne blåserekkene våre ut til korpsmusikk på denne dagen og ønsker dem velkommen tilbake i konsertlokalet, på Sandnes Brygge, resten av året.

Gratulerer med Dagen og God Feiring.

www.sandnes.kommune.no

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. mai 2019 Shaggy Dogs

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Red - Sang og munnspill.
 • Jacker - Gitar.
 • Toma - Bass.
 • Giullermo - Trommer.
 • Ben - Piano og orgel.

Shaggy Dogs er et "Fiesta BluesRoll" band fra Frankrike. Fem musikere "on the road" for å underholde og glede folket. De har 20 års jubileum i 2019. Etter mer enn 19 år på veien, over 700 konserter og 7 album fortsetter Shaggy Dogs å bjeffe høyt. De har spilt på klubber og festivaler over hele Europa, og er nå klar for å komme tilbake til Skandinavia.

De representerte Frankrike i European Blues Challenge i 2013.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 01. mai 2019 H.P. Lange

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • H.P. Lange - Vokal og gitar-
 • Dave Stevens - Kontrabass.
 • Niels Bonefass - Banjo og fele'
 • Jens Kristian Dam - Trommer.

H.P. Lange & Band

I 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Nu er han aktuel med en helt ny cd - Travelling Man Blues.

Cd’en har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.

52-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren.

Thomas Treo, ekstrabaladet

Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format.

Jakob Wandam Bluesnews.dk

..jeg skal på ingen måte legge skjul på at jeg alltid har hatt stor sans for denne dansken. Hans låter, hans måte å synge dem på, og hans gitarer. Det gledelige er derimot å kunne fastslå at HP Lange denne gangen, ved å innlemme også fele og banjo i bandet, etter min mening har gjort selve genistreken - 6 stjerner

Bjørn Wiksaas Bluesnews Norge

Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.

Claus H Larsen, Root zone

Bandet på cd’en såvel som live er den sædvanlige trio bestående af HP lange på guitar og vocal, Dave stevens på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet og bringer en tone af mountain music ind i den traditionelle bluesmusik.

Den nye cd er den 10’ende i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. For bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn.

I 2016 fik han årets ærespris af Blueskartellet Horsens.

På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet da HP lange boede i Louisiana og rejste Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken især når Niels Bonefass er med. Selv HP Lange kan så finde på at spille banjo.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 24. apr. 2019 Steel `n Pole

Steel `n Pole

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Bjarte Edland - gitar, trommer, vokal
 • John Th Josefsen - munnspill

.Steel `n Pole er en spennende duo fra distriktet vårt som ikke bare spiller bra og lager show på scenen, de driver også et publikumsfrieri som dommerne i IDOL-juryen hadde falt pladask for! Vår egen munnspillende kunstner John Th. Josefsen har et kroppsspråk på scenen som går langt utenpå de fleste og spiller med en slik innlevelse at det går kaldt nedover ryggen på tilhørerne. Og hvilket sjarmerende smil og vinnende vesen den mannen har! Bjarte Edland kan best beskrives som et enmannsorkester der han sitter med gitaren i fanget, trommene ved føttene og mikrofonen foran munnen. Alle som har hørt de vet at det går veldig godt an! Bjarte har talent for å gjøre alt dette! Det kan kanskje virke litt utrolig at en duo består av munnspill, gitar, trommer og sang, men disse karene fikser det så det holder! Og de er ikke fremmede for å ta et ønske fra publikum - bare det er blues. Og humoren sitter i høysetet!

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)