Historikk

Ons. 11. des. 2002 Jam Session

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jam Session
Én gang i blandt (Se programet for neste Jam) arrangerer vi Jam Session hvor vi har en grunnbase av tre til fem musikere som står for 'kompet' og forskjellige musikere blir invitert til å spille med. Dukker det opp musikere uanmeldt prøver vi å finne plass til dem også.
Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for og glede av å spille blues. Så: Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 04. des. 2002 Rockin' Blues Train

Rockin_Blues_Train.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Rockin' Blues Train er et Kristiansands basert band, som etter hvert har rukket å bli en del år, og har et stort antall show bak seg. Bandet startet i 1990, og har i en årrekke høstet lovord om sine drivende show. Bandet har et bredt repertoar, som spenner over både rock, blues og pop og henter inspirasjon fra kjente musikk legender. Her kan bl.a. nevnes Rolling Stones, Creedence, Status Quo, ZZ Top og gamle kjente bluesartister.

Medlemmene i bandet her plukket ut sine og publikums favoritter blant de aktuelle artistene, pluss mange andre gromlåter, så her kan vi garantere at det svinger av en spilleglad gjeng og det kan bli vanskelig å sitte i ro. Musikken er både dansbar og diggbar. Bandet spiller også "unplugged", og kan flette det inn som en del av programmet.

Bandmedlemmer:
Jan Erik Moen - bass, vokal
Tony Drozdjek - gitar, vokal
Hans Petter Bentsen - trommer
Bandets hjemmeside:
http://www.tyrving.no/rbt/
Rockin' Blues Train på scenen

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 27. nov. 2002 Badge

Badge

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Badge (Sverige)

Badge ble unfanget i 2000 i Stockholm av Matti Norlin og Fredrik Haake. De blander den tidige bluesens urkraft og energi med moderne beat. Bandets låter bygges runt Mattis energiske gitarrspill og Haakes tunge og til tider, utflippa "grooves". Enkelte kaller stilen for punkblues.

Badge har fått strålende kritikker og ingen går upåvirket hjem fra en konsert med Badge. Med sin unike kombinasjon av akustisk gitar, ståbass og trommer spiller de med så mye energi og uttrykk at de fleste andre band burde skjemmes.

Bandet er:

Matti Norlin har gitt ut tre soloplater: "Pre war blues"(-95) , "Kitchen sink blues"(-98) og "Slidin? Out"(august 2002). Han har turnert større deler av Europa med sin blytunge slide-skrikende delta blues. Matti er i tillegg med i Dry Weave som har gjort CD?n "Skifid things".

Petter Winnberg spiller i tillegg med Lindha Svantesson band som ble grammynominert i 2002. Han har drevet en klubb på Hannas kjeller der han har spilt med musikere som; Per "Texas" Johansson, Krister Andersson og Fredrik Ljungquist. Han har nylig gitt ut barneplaten "Vi ska tacka mamma jord" der artister som bl.a. Daniel Lemma medvirker.

Fredrik Haake var med i det New York-baserte bandet "God is my co-pilot" som turnerte i Europa og Statene. Fredrik medvirket på to av bandets plater. Før han flyttet hjem fra N.Y.C, der han var bosatt i flere år, spilte Fredrik med Jim Sclavunos (fra Nick Caves' "Bad Seeds") nye band "the Vanity Set" samt medvirket på en Roger Manning CD. Fredrik er også med i bandet "Meldrum".

Bandmedlemmer:
Matti Norlin - gitar, vokal
Petter Winnberg - kontrabass
Fredrik Haake - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 20. nov. 2002 Jæren Dixie

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Jæren Dixie

Storband fra Jæren som spiller en herlig blanding av tradisjonell dixie og blues.

Til tross for navnet så spiller Jæren Dixie ikke bare tradisjonell dixie-musikk. De spiller ganske mye blues og annet som garantert vil falle i smak hos publikum i Sandnes Bluesklubb. Det er litt uvanlig med munnspill i et slikt band, men det gir en veldig spesiell sound og fungerer veldig bra. Folkene i bandet har spilt i mange forskjellige band opp igjennom årene. De er rutinerte musikere med forskjellig bakgrunn som har gått sammen om dette prosjektet. De som nok er mest kjent for blues-folket er Göran Hellstrand og John Josefsen fra Bald`n Delicious.

Bandmedlemmer:
John Josefsen - Munnspill
Göran Hellstrand - Trommer
Per Nysted - Piano
Stig Norman - Trombone
Laurits Engelsvoll - Trompet
Reidar Valdeland - Tuba
Trond Havfer - Banjo

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 13. nov. 2002 Blue Molly & the Hipshakers

Blue Molly & the Hipshakers

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Blue Molly and the Hipshakers vil gi oss Boogie-Blues med et "trøkk" en skal lete lenge etter å finne maken til!

Bandet spiller regelmessig på Ovenpaa i Stavanger, og Madam Felle i Bergen. De har også gjort endel jobber for Fjordline. Etterhvert har de også opptrådt på endel bluesfestivaler, og har hittil 100% gjenbooking der de har opptrådt.

Spenn fast sikkerhetsbeltene og bli med på en "groovende" reise inn i "Swingland"!

Bandmedlemmer:
Oddvar 'Sol' Solheim - gitarer
Gunnar Engen - bass, vokal
Roald Østhus - piano, gitarer, vokal, orgel
David Genius - trommer, munnspill, vokal
Bandets hjemmeside
mangler info

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)