Historikk

Ons. 21. aug. 2002 Pappa Slide band

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Pappa Slide Band

Et relativt nystartet band rundt slidegitaristen Rune Nordvik, som allerede har åpnet øynene og ørene til mange garvede bluesfolk i Norge. Rune var også nær ved å slå vår egen Oddvar "Sol" Solheim under VM i Bluesgitar i 2001. Spørsmålet er om han ikke også hadde klart dette, dersom denne slide-kunstneren hadde hatt en annen dialekt.
Rune er inspirert av musikere som Johnny Winter og Roy Rogers. Spesielt heftig ble det etter et saftig møte med Roy Rogers i et svett bakrom etter en konsert for noen år siden. Rune sier selv at det var Roy som 'ga ham et skubb i ryggen' når det gjelder slide.
Bandet består forøvrig av: Geir Rogne - Bass. Har tidligere spilt med Kim Fairchild, Rune Hauge - Kjersti Misje Band og Egil Eldøen. Geir er en meget god og allsidig bassist, og flipper ofte totalt ut på instrumentet under konsertene.
Arild Seim - Gitar. Var tidligere gitarist i Hungry John and Blue Shadows band. Har også vært innom Rune Hauge - Kjersti Misje Band
Valentine 'Pappi' Donev - Trommer. Dyktig trommeslager med fartstid i bl.a Groovy Company.

Pappa Slide Blues Band svinger skikkelig når de drar frem gode låter som 'You tonight', 'Don't you', 'The moon is up', 'Think twice' osv, så her er det noe for enhver smak. Så sett av onsdag 10. desember i kalenderen. Dette blir full fart.

Bandmedlemmer:
Rune Nordvik - slidegitar
Arild Seim - Gitar
Geir Rogne - Bass
Valentin Donev - Trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 14. aug. 2002 Jam Session

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jam Session
Vi gjenopptar en gammel tradisjon!

Tidligere hadde vi én onsdag i måneden med Jam Session. Dette har falt vekk de siste to årene, men nå har vi funnet tiden moden til å gjenoppta denne tradisjonen. Riktignok ikke like ofte som tidligere, men en gang i blant.

Vi vil som tidligere ha en grunnbase av tre til fem musikere som står for 'kompet' og forskjellige musikere blir invitert til å spille med. Dukker det opp musikere uanmeldt prøver vi å finne plass til dem også.

Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for, og glede av, å spille blues. Så: Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 07. aug. 2002 The Rhinos

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Leif Arne Bredland (LEFFI) for de som kjennern har i en årrekke vært en av de mest brukte session musikere i distriktet. Han er også kjent fra band og prosjekter som Verfast, Midnight Ramblers og Dickens Bandet. Han trakterer gitar og kor.
Felespilleren og vokalisten Pete Johansen bør være kjent for de fleste fra band og prosjekter som Bror te Larsen, Modesty Blaise, Rabalder og The Tramps m. flere.Jepp! Da kommer jeg med en ny, glimrende versjon av Rhinos, med Leffi, Øyvind og Kylli. Vi legger tyngdepunktet på min versjon av Blues (den riktige, he he...) men smeller på et par svisker fra min egen katalog. Håper du syns dette høres kult ut Gleder meg til å spille for Blues-folket igjen! Dette er Petes egne ord og dette kommer nok til å bli en kveld å minnes for de som kommer,de andre,veeeel,de får angre at de ikke gikk.
VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 10. juli 2002 Tubesnakes

Tubesnakes

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Tubesnakes - powerblues fra Stord!
På midten av 80-tallet satset TUBESNAKES på den trio baserte, litt 'rå' stilen med tunge pulserende trommer, en dyp, sterk bass som flytter fjell, en saftig, akkord-basert gitar og en sterk, følelsesladet vokal. Virkelig et oppsett som får deg til å glemme at det faktisk bare er en trio som står på scenen….

Siden den gang har store bluesinspirasjoner som Albert King, Otis Rush, Dick Dale, Buddy Guy + en rekke andre ”standard”-helter som Hendrix, Vaughan og Clapton satt sine spor på musikken til TUBESNAKES.
Bandet har gjennom årene hatt utallige jobber, hovedsakelig i sørlige deler av landet. Spillestedene har variert fra små Blues/Jazz klubber til store festivaler som Notodden Bluesfestival og Sykkelbluesen i Sandnes. TUBESNAKES har blant annet delt scene med band som: The Jeff Healey Band, Omar & The Howlers, Deborah Coleman, Vidar Busk + flere andre norske og utenlandske artister. Dette er et live band av høy kvalitet, som absolutt begynner å få et skikkelig fotfeste i bluesmiljøet. Bandet har også fått gode kontakter og avtaler, så til høsten 2001 går turen til USA for innspilling og konserter.

Høsten '98 ble bandets første CD presentert, og den ble godt mottatt av publikum. Mange har hørt låter fra denne over eteren på både landsdekkende(og regionale) radiokanaler.

Tubesnakes' andre CD Texas Minded ble sluppet i 2002, og oppturene har stått i kø for disse fire blues-rockerne fra vestlandet. Plata som delvis ble innspilt i Austin, Texas har fått meget gode kritikker både av bluesfolket og musikkelskere flest. Texas Minded distribueres av Musikkoperatørene (Sonor). I tillegg har spillejobbene nærmest stått i kø det siste året, og bandet har fartet land og strand med sin hardtslående Texas-inspirerte bluesrock med Britiske undertoner. Skaren av innbitte Tubesnakes-fans blir bare større og større.

Bandmedlemmer:
Lars O. Vad - gitar
Johnny Stensletten - bass
Per Inge Stensletten - trommer
Per Kenneth Hauan - tangenter
Bandets hjemmeside:
http://www.tubesnakes.com/
Powerblues fra Stord!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 03. juli 2002 Too Slim & the Taildraggers

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Kjempestilig band fra USA

"Too Slim (Tim Langford) is not only a master of slide guitar, But he's also a composer of the highest regard. A supremely talented performer and composer who ranks with the best that blues/rock has to offer."

http://www.tooslim.org/

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)