Historikk

Ons. 05. sep. 2001 Dr. Slide

Dr. Slide

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Som tenåring, startet Dr. Slide opp sin karriere som bluesmusiker i Øst-Berlin. Mangelen på publikum og trangen til å oppleve sine forbilder gjorde at han, som 21-åring, forlot familie og venner og flyktet over muren.
I Vest-Tyskland fikk han fort innpass på Berlins bluesklubber, hvor han fikk treffe og dele scene med mange av bluesens legendariske menn. Bandet hans fikk blant annet åpne Bo Diddley`s europeiske konserter, samt at han fikk bli med som gjestemusiker i Luther Allison's European band. Han begynte tidlig å besøke USA, og da spesielt Mississippi Delta regionen, hvor han la seg på hjul etter lokale band og musikere for å perfeksjonere sin blues. Livet denne tiden besto stort sett av klubber, konserter og soveposen i baksetet på sin leiebil. Denne perioden overbeviste ham om at, for å kunne gå fra å være en akademisk blues-gitarist til en autentisk blues-artist, måtte foreta en fullstendig konvertering til amerikaner. De siste 8 årene har han bodd i Fort Lauderdale, Florida, hvor han nå er etablert, med kone og to barn. Opp gjennom de siste årene har han deltatt på flere anerkjente festivaler som: Yank-Rep Blues Festival, Blues Bash, Jubileums Blues Festival, Treasure Coast Blues Festival og så videre. Hans elektriske/akustiske picking style gjør bruk av tradisjonelle grunntanker for å kunne nå ut til et nytt musikalsk territorium, og sammen med sin soulfylte stemme, er han en ettertraktet blues-artist, også for Sandnes Bluesklubb, som har vært så heldige å få en kveld inkludert i hans europa-turne.
Tilbake til forrige side

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. aug. 2001 Doug Jay & the Blue Jays

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Doug Jay & The Blue Jays

Den nå 48 år gamle Doug Jay, blir i dag regnet som en av de beste munnspillerne fra Mid-Atlantic området i USA, og var sterkt delaktig i utviklingen av bluesens mestere som The Nighthawks, Tom Principato, og Jimmy Thackeray.
Doug har fartet rundt i de fleste klubber i USA og Europa, og hans første plate, Until We Meet Again, har blitt mottatt med stor respekt i etablerte blueskretser.
Som mange andre moderne munnspillere, ble hans første interesse for munnspillet vekket da han hørte Little Walter Jacobs på plate. Hans profesjonelle karriere startet allerede på begynnelsen av 70-tallet, og i 76 ble han med i bandet The Allstars fra Charlottesville, en av de første "New Wave" av andre generasjon blues/roots turne-band fra slutten av 70-årene og inn i 80-årene.
Denne perioden fikk han møte flere av denne tids legender som Stevie Ray Vaughan, The Fabulous Thunderbirds, Roomful of Blues, The Blasters, Delbert McClinton, George Thorogood, Powerhouse (med Tom Principato), The Nighthawks og mange fler. I tillegg fikk han anledning til å spille sammen med Muddy Waters, B.B. King, Bobby Bland, Sunnyland Slim, John Hammond Jr., Bruce Springsteen, Southside Johnny & the Asbury Jukes og en rekke andre giganter innen blues og rock.
I 1978 ga The Allstars ut sin eneste plate, som fikk en strålende kritikk i magasinet Roling Stone.

I 1980 ble Doug bedt av gitarist/sanger Bob Margolin, om å bli med å starte et nytt band. Bob Margolin haddae akkurat sluttet som hovedgitarist etter syv år i The Muddy Waters Band. Bob Margolin Band turnerte regelmessig østkysten og midtvesten, og disse årene ga Doug uvurderlig erfaring, som medmusikant til en av de store artistene innen tradisjonell Chicago-blues.
Deretter fulgte noen år med deltakelse i en rekke forskjellige band, før han i 1990 bestemte seg for å bli en del av West Coast blues/roots miljøet, som på 80-tallet hadde hatt en enorm oppblomstring. I 1994 flyttet Doug tilbake til Washington, hvor han spilte inn sin andre plate, Until We Meet Again. Denne platen inneholder hele 8 egne spor, og ble mottatt med storm i den internasjonale blues-presse.

Bandmedlemmer:
Doug Jay - munnspill
Christoph "Jimmy" Reiter - Gitar
Mirko Bartolcic - Bass
Andre Werkmeister - Trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 22. aug. 2001 Minste Føre...

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Minste føre... består av Bjarte Edland, som spiller gitar og tramper trommer, Svein Høyland, som synger (og av og til leser) og Oddvar Solheim, som trakterer ulike gitarer.
Disse lokale guttene har lang erfaring fra blues- og rockband i distriktet. Musikken er en blanding av humørfylt blues og rock - med en skvett folkemusikk i. Gruppa bruker tekster av Svein Høyland, Ragnar Hovland og Jakob Sande.

Kom og hør hitter som Grilldressvisa, Sør for Brusand, Ei dame i Texas og to i Tennessee og mange, mange flere!!

Bandmedlemmer:
Bjarte Edland: trommer
Svein Høyland: vokal
Oddvar Solheim: gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 15. aug. 2001 Rockin' Blues Train

Rockin_Blues_Train.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Rockin' Blues Train er et Kristiansands basert band, som etter hvert har rukket å bli en del år, og har et stort antall show bak seg. Bandet startet i 1990, og har i en årrekke høstet lovord om sine drivende show. Bandet har et bredt repertoar, som spenner over både rock, blues og pop og henter inspirasjon fra kjente musikk legender. Her kan bl.a. nevnes Rolling Stones, Creedence, Status Quo, ZZ Top og gamle kjente bluesartister.

Medlemmene i bandet her plukket ut sine og publikums favoritter blant de aktuelle artistene, pluss mange andre gromlåter, så her kan vi garantere at det svinger av en spilleglad gjeng og det kan bli vanskelig å sitte i ro. Musikken er både dansbar og diggbar. Bandet spiller også "unplugged", og kan flette det inn som en del av programmet.

Bandmedlemmer:
Jan Erik Moen - bass, vokal
Tony Drozdjek - gitar, vokal
Hans Petter Bentsen - trommer
Bandets hjemmeside:
http://www.tyrving.no/rbt/
Rockin' Blues Train på scenen

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 08. aug. 2001 Blue Barbarians

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Blue Barbarians

Blue Barbarians er en akustisk trio bestående av musikere som alle har markert seg i flere sjangere:
Pete Johansen (Modesty Blaze, Tramps, The Rhinos)
Torstein Kyllevik (Frank & Rita, Banden etc.)
Lasse Berheim (Blue Clay, Banden)
Disse musikantene trives sammen på scenen og finner dette litt spesielle formatet spennende og uforutsigbart. Publikum må gjerne komme (i ekstase!)
For anledningen har de med seg Leif Arne Bredland (The Rhinos).

Bandmedlemmer:
Pete Johansen – Fele, sang
Torstein Kyllevik - perkusjon
Lasse Berheim – Sang, gitar

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)