Historikk

Ons. 26. sep. 2001 The Blue Devils

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

En trio som spiller rå Texas-blues til ære for deres store forbilde, Stevie Ray Vaughn

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 19. sep. 2001 Keith Dunn & Blue Delivery

Keith Dunn & Blue Delivery

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Keith Dunn, født i Boston (USA), var bare 6 år gammel da han for første gang oppdaget munnspillet. I ti-års alderen, ble han seriøst opptatt av dette merkelige og enkle instrumentet. Dette ledet til at han allerede et par år etter ble tatt opp som medlem i Blue Lightning Band fra Rhode Island, og gjorde plutselig sin debut innen blues-musikken i svært ung alder, jammende med noen av USA`s fineste blues musikere.

Senere vendte han tilbake til Boston, hvor han fikk anledning til å spille med nestorer som Big Walter Horton, Jimmie Vaughan, Scott Hamilton, Stevie Ray Vaughan, Jimmy Rogars, og The Fabulous Thunderbirds.

Etter å ha skapt seg et stort navn i USA, Canada og Mexico, tok denne spesielle fargede solo-sanger og munnspiller skrittet mot Europa. De siste årene har han vært bosatt i Nederland, fra hvor han har deltatt i de fleste stor festivaler og konserter rundt om i Europa.

Av hans mange CD-utgivelser, er kanskje utgivelsen fra 2000, Alone With The Blues den mest bemerkelsesverdige. Denne platen er et resultat av noe han gjorde året før, nemlig å gå på scenen alene, kun medbringende sin store stemme og munnspillet. Platen ble spilt inn på en dag, og dette gjenspeiler det utrolige lydbildet og stemningen på denne platen, som kun består av stemmebruk og munnspill, utført av en av bluesens største nålevende navn.

Til Sandnes Bluesklubb, har han fått med seg et knippe musikalske og dyktige venner; Blue Delivery. Dette bandet er relativt nytt, men medlemmene har lang fartstid bak seg fra en rekke blues-band.

Jan Olov Husmo har tidligere besøkt Sandnes med Harry Banks Buzzers, sist under Sykkelbluesfestivalen. Roger har også tidligere gjort seg bemerket, blant annet som trommeslager for Sven Zetterberg under flere av hans turnéer. Juha har uttalt seg litt om sine turnéminner:

Mitt beste minne fra turnelivet, var da vi ble innelåst i en bar, med 27 whiskey-sorter. Det verste minnet, er fra dagen etter, da vi våknet etter å ha vært innelåst i en bar, med 27 whiskey-sorter.

Dette var forhåpentlig ikke på en av hans turneer med Mojo Buford.

Blue Delivery består av:

Juha Puro – Gitar
Roger Mørck – trommer
Jan Olov Husmo – Kontrabass

En kveld på Sandnes Bluesklubb med denne gjengen vil absolutt ikke bli en kveld man kommer til å glemme.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 12. sep. 2001 Vestlandsmesterskap i bluesgitar

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

VM i Bluesgitar vunnet av Sol!

Etter en meget hyggelig kveld med enormt masse kjempegod gitarføring fra samtlige deltakere, klarte dommertrioen endelig å bestemme seg for følgende tre finalister:
VM-finalister 2001
Rune Nordvik
Tore Bruvoll
Oddvar 'Sol' Solheim
som alle tre gjorde det maksimalt vanskelig for dommerne å utpeke en vinner. Det vites ikke om det til slutt var lokalpatriotisme eller andre ting som gjorde utslaget, men det endte med at 'vår egen' Oddvar Solheim ble utropt til vinner.
Vi gratulerer Sol med seieren!

Og ønsker ham lykke til i finalen på Notodden i desember, hvor årets gitarhelt vil bli kåret.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 05. sep. 2001 Dr. Slide

Dr. Slide

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Som tenåring, startet Dr. Slide opp sin karriere som bluesmusiker i Øst-Berlin. Mangelen på publikum og trangen til å oppleve sine forbilder gjorde at han, som 21-åring, forlot familie og venner og flyktet over muren.
I Vest-Tyskland fikk han fort innpass på Berlins bluesklubber, hvor han fikk treffe og dele scene med mange av bluesens legendariske menn. Bandet hans fikk blant annet åpne Bo Diddley`s europeiske konserter, samt at han fikk bli med som gjestemusiker i Luther Allison's European band. Han begynte tidlig å besøke USA, og da spesielt Mississippi Delta regionen, hvor han la seg på hjul etter lokale band og musikere for å perfeksjonere sin blues. Livet denne tiden besto stort sett av klubber, konserter og soveposen i baksetet på sin leiebil. Denne perioden overbeviste ham om at, for å kunne gå fra å være en akademisk blues-gitarist til en autentisk blues-artist, måtte foreta en fullstendig konvertering til amerikaner. De siste 8 årene har han bodd i Fort Lauderdale, Florida, hvor han nå er etablert, med kone og to barn. Opp gjennom de siste årene har han deltatt på flere anerkjente festivaler som: Yank-Rep Blues Festival, Blues Bash, Jubileums Blues Festival, Treasure Coast Blues Festival og så videre. Hans elektriske/akustiske picking style gjør bruk av tradisjonelle grunntanker for å kunne nå ut til et nytt musikalsk territorium, og sammen med sin soulfylte stemme, er han en ettertraktet blues-artist, også for Sandnes Bluesklubb, som har vært så heldige å få en kveld inkludert i hans europa-turne.
Tilbake til forrige side

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 29. aug. 2001 Doug Jay & the Blue Jays

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Doug Jay & The Blue Jays

Den nå 48 år gamle Doug Jay, blir i dag regnet som en av de beste munnspillerne fra Mid-Atlantic området i USA, og var sterkt delaktig i utviklingen av bluesens mestere som The Nighthawks, Tom Principato, og Jimmy Thackeray.
Doug har fartet rundt i de fleste klubber i USA og Europa, og hans første plate, Until We Meet Again, har blitt mottatt med stor respekt i etablerte blueskretser.
Som mange andre moderne munnspillere, ble hans første interesse for munnspillet vekket da han hørte Little Walter Jacobs på plate. Hans profesjonelle karriere startet allerede på begynnelsen av 70-tallet, og i 76 ble han med i bandet The Allstars fra Charlottesville, en av de første "New Wave" av andre generasjon blues/roots turne-band fra slutten av 70-årene og inn i 80-årene.
Denne perioden fikk han møte flere av denne tids legender som Stevie Ray Vaughan, The Fabulous Thunderbirds, Roomful of Blues, The Blasters, Delbert McClinton, George Thorogood, Powerhouse (med Tom Principato), The Nighthawks og mange fler. I tillegg fikk han anledning til å spille sammen med Muddy Waters, B.B. King, Bobby Bland, Sunnyland Slim, John Hammond Jr., Bruce Springsteen, Southside Johnny & the Asbury Jukes og en rekke andre giganter innen blues og rock.
I 1978 ga The Allstars ut sin eneste plate, som fikk en strålende kritikk i magasinet Roling Stone.

I 1980 ble Doug bedt av gitarist/sanger Bob Margolin, om å bli med å starte et nytt band. Bob Margolin haddae akkurat sluttet som hovedgitarist etter syv år i The Muddy Waters Band. Bob Margolin Band turnerte regelmessig østkysten og midtvesten, og disse årene ga Doug uvurderlig erfaring, som medmusikant til en av de store artistene innen tradisjonell Chicago-blues.
Deretter fulgte noen år med deltakelse i en rekke forskjellige band, før han i 1990 bestemte seg for å bli en del av West Coast blues/roots miljøet, som på 80-tallet hadde hatt en enorm oppblomstring. I 1994 flyttet Doug tilbake til Washington, hvor han spilte inn sin andre plate, Until We Meet Again. Denne platen inneholder hele 8 egne spor, og ble mottatt med storm i den internasjonale blues-presse.

Bandmedlemmer:
Doug Jay - munnspill
Christoph "Jimmy" Reiter - Gitar
Mirko Bartolcic - Bass
Andre Werkmeister - Trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)