Historikk

Ons. 17. okt. 2001 Bjørn Berge

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bjørn Berge Med stor respekt for den gamle akustiske deltabluesen, har haugesunderen Bjørn Berge gitt ut flere plater de siste årene. Hele tiden til overstrømmende kritikker både blant leg- og musikkfolk. Etterhvert har han utviklet musikken sin til å bli noe helt eget, fremdeles trygt rotfestet i det gamle, men nå også med hittil ukjente elementer som tilfører musikken enda mer trøkk og spenning. At det er viktig å holde denne musikkarven i hevd, kan det ikke være særlig tvil om. Akkurat som John Hammond gjør det i USA, sørger Bjørn Berge for at heller ikke Norge glemmer den amerikanske folkemusikken. Og når Bjørn Berge i tillegg gjør det så rått og sultent som tilfellet er, blir historietimen en stor opplevelse; enten du får Berge på CD, live i småklubber eller på større festivaler som Nattjazzen i Bergen, Quartfestivalen i Kristiansand eller bluesfestivalen på Notodden. Nå reiser han land og strand rundt med gitaren på ryggen, og hodet fullt av gamle blueslåter. Akkurat som de gamle mestrene gjorde det i sørstatene for seksti-sytti år siden, årevis før Muddy Waters & Co. reiste nordover til Memphis og Chicago for å finne elektrisk berømmelse. Prisen som årets Bluesartist som Bjørn Berge ble tildelt på Notodden sommeren, forteller egentlig det meste om denne rogalendingens anerkjennelse som bluesartist.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 10. okt. 2001 Tommy and the Runaway Boys

Tommy and the Runaway Boys

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

The Boys: Still not running away!
Tommy & The Runaway Boys kaller de seg, den nye store eksportartikkelen fra Dale of Norway.. Med musikalske talenter langt utenom det vanlige gir de et humørfylt sceneshow med musikalske mestertakter. De har spilt på festivaler og klubber i Norge og er en garantist for høy stemning. De imponerer de fleste med spilleglede, musikalitet og spennvidde.

Den unge komettrioen har på kort tid skapt furore på musikkfronten. Fra å være et rent Rockabilly og Bluesband, har trioen utviklet seg til et band som våger å lete opp nye musikalske uttrykk med lekelyst og energi. De er helt klart et av de mest spennende bandene her på berget, og er å se og høre på mange festivaler og klubber i Norge.

De har også gitt ut CDene "Swing, Shake & Boogie" ? april 02, som er utsolgt etter et opplag på 1500 stk., og "Crazy Jane" som kom i april 03, som det kun er ca 300 eks. igjen av, etter et opplag på 1000 stk. Begge disse er utgitt på eget selskap. (t&trb rec.)

Absolutt alle som har den minste interesse av gitar og blues, må få med seg Tommy & The Runaway Boys.
Tilbake til forrige side
meratene Kyrre Laastad (17) og 19 år gamle Øystein Langhelle er en av Vossa Jazz' store overraskelser. Tenåringene imponerte stort med sine opptredener, og Tommy & The Runaway Boys er de yngste som noen gang har opptrådt under Vossajazz.
......eller som Blues News skrev allerede i fjor "På jamsession lørdags formiddag stilte Tommy & The Runaway Boys frå Bergenskanten opp, som egentlig var komme for å høyre Vidar Busk. Det skal da nevnes at gutta spilte meget bra, tross for sin unge alder. 15-19 år, og ikke en gang gamle nok til å komme inn på festivalen. Men med litt velvilje fra hotelldirektøren Dag Moen og et par villige foreldre, så gikk dette bra. Om kvelden ble ungguttene dratt opp på scenen av Jolly Jumper & Big Moe for å spille en låt. Den satt i 'sikringsboksen', tro meg, disse ungguttene vil nå langt."

I nærmeste fremtid venter flere festivalar og klubber på å få besøk av Tommy & The Runaway Boys, og nå i høst går guttene i studio for å spille inn plate. Alt dette lenge før de har hatt tid til å tenke på å rømme hjemmefra!

Bandmedlemmer:
Tommy Kristiansen - gitar/vokal
Kyrre Laastad - trommer/kor
Øystein Langhelle - bass/kor

Onsdagen er vel verdt turen på Chili!!
Og husk, musikken begynner som vanlig kl. 21.15.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 03. okt. 2001 Banden

Banden

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

BANDEN er en gjeng rutinerte musikere fra Sandnes og distriktet rundt som hver for seg har spilt i flere forskjellige band de siste 20 årene. Mye arbeid er lagt ned i repertoaret for å vise bredden i bluesen, fra Chicago til New Orleans, med låter fra artister som Buddy Guy, T Bone Walker, Howlin' Wolf og Bobby King.

BANDEN kombinerer det coole & troverdige med det presise & uanstrengte.

Lasse ga i 2002 ut egen CD ?Flagg Ut?. Det vil være mulig for våre gjester å kjøpe dette albumet på konserten. Noen av tekstene fremføres til og med på ?Sandnesisk?.
Charlie'en har spilt med så mange at vi kun kan nevne Veslefrikk og Englakoret her. Pluss en aldeles fenomenal hammond-solo på Hard Luck Blues Bands første plate. Og så mye, mye mer...
Halvard har vært Bandens solide grunnfjell helt siden de ble sluppet fri. Og det sammen med:
Torstein Kyllevik på trommer.Han har spilt med ulike lokale band siden ungdomsskolen og fikk antakelig sin interesse for slagverk da han på konfirmantweekend på Vier, en gang på 70-tallet, kastet alle grytelokkene ned trappene kl 0200 om natten.

medlemmene er:
Lasse Berheim - Gitar/Vikal
Jarle 'Charlie' Børresen - Tangenter
Kjetil Vagle, Gitar.
Spiller i Midnight Ramblers.
Halvard Josefsen, Bass
Torstein Kyllevik på trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 26. sep. 2001 The Blue Devils

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

En trio som spiller rå Texas-blues til ære for deres store forbilde, Stevie Ray Vaughn

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 19. sep. 2001 Keith Dunn & Blue Delivery

Keith Dunn & Blue Delivery

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Keith Dunn, født i Boston (USA), var bare 6 år gammel da han for første gang oppdaget munnspillet. I ti-års alderen, ble han seriøst opptatt av dette merkelige og enkle instrumentet. Dette ledet til at han allerede et par år etter ble tatt opp som medlem i Blue Lightning Band fra Rhode Island, og gjorde plutselig sin debut innen blues-musikken i svært ung alder, jammende med noen av USA`s fineste blues musikere.

Senere vendte han tilbake til Boston, hvor han fikk anledning til å spille med nestorer som Big Walter Horton, Jimmie Vaughan, Scott Hamilton, Stevie Ray Vaughan, Jimmy Rogars, og The Fabulous Thunderbirds.

Etter å ha skapt seg et stort navn i USA, Canada og Mexico, tok denne spesielle fargede solo-sanger og munnspiller skrittet mot Europa. De siste årene har han vært bosatt i Nederland, fra hvor han har deltatt i de fleste stor festivaler og konserter rundt om i Europa.

Av hans mange CD-utgivelser, er kanskje utgivelsen fra 2000, Alone With The Blues den mest bemerkelsesverdige. Denne platen er et resultat av noe han gjorde året før, nemlig å gå på scenen alene, kun medbringende sin store stemme og munnspillet. Platen ble spilt inn på en dag, og dette gjenspeiler det utrolige lydbildet og stemningen på denne platen, som kun består av stemmebruk og munnspill, utført av en av bluesens største nålevende navn.

Til Sandnes Bluesklubb, har han fått med seg et knippe musikalske og dyktige venner; Blue Delivery. Dette bandet er relativt nytt, men medlemmene har lang fartstid bak seg fra en rekke blues-band.

Jan Olov Husmo har tidligere besøkt Sandnes med Harry Banks Buzzers, sist under Sykkelbluesfestivalen. Roger har også tidligere gjort seg bemerket, blant annet som trommeslager for Sven Zetterberg under flere av hans turnéer. Juha har uttalt seg litt om sine turnéminner:

Mitt beste minne fra turnelivet, var da vi ble innelåst i en bar, med 27 whiskey-sorter. Det verste minnet, er fra dagen etter, da vi våknet etter å ha vært innelåst i en bar, med 27 whiskey-sorter.

Dette var forhåpentlig ikke på en av hans turneer med Mojo Buford.

Blue Delivery består av:

Juha Puro – Gitar
Roger Mørck – trommer
Jan Olov Husmo – Kontrabass

En kveld på Sandnes Bluesklubb med denne gjengen vil absolutt ikke bli en kveld man kommer til å glemme.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)