Historikk

Fre. 29. sep. 2000 Big Bill Morganfield

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Big Bill Morganfield Å være sønn av Muddy Waters har sikkert ikke alltid vært like enkelt. Men Big Bill viser at han innehar de samme kvaliteter som sin berømte far! Og det gjør han uten å benytte seg av at sitt opphav. Han ønsker å være bluesmann for egen regning. Og vi, sammen med mange andre, mener at han absolutt klarer det! Kom og hør selv, så kan vi diskutere om det er riktig eller galt.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Fre. 29. sep. 2000 BB Lyngs Bluesband - AVLYST.

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

  • Atle Mjørlaug - bass
  • Ole Thomsen - gitar
  • Tor Bjarne Bjelland - trommer
  • Helge Lynglund -vokal/munnspill
  • Ove Gaassand - tangenter

AVLYST pga  Korona karantene.

BB Lyngs Bluesband fra Bergen, er kjent for å skape begeistring å levere musikk med høy kvalitet. Sist gang de besøkte Sandnes Bluesklubb var 10 februar 2016, så det er absolutt på tide med et gjenhør av denne heftige gjengen fra Bergen.

Deres andre plate, som ble sluppet i juni 2015, fikk tittelen «Blues På Blå Resept» og er en videreføring av ideen som ble startet hos Bergen Bluesklubb, med en tanke om at blues også kan være terapi. De startet med å presentere bluesmusikk til publikum som hadde vanskelig for å kunne komme på de vanlige arrangementene, slik som sykehus, sykehjem, bofellesskap o.l

Dette arbeidet har bl.a. gitt bandet Årstad bydels kulturpris 2015 i Bergen, samt Sotra musikkråd sin hederspris 2015. Platen er innspillt i Havnelageret Studio godt veiledet av Daniel Birkeland bak spakene, og har høstet gode kritikker med 5'er i Bluesnews og Bergensavisen. Cd'en inneholder 10 spor av eget materiale. Overskuddet av platesalget vil gå uavkortet til Haukeland Sykehus. Den unike besetningen til bandet skaper den gode kvaliteten og musikkgleden som oppstår når de spiller sammen.

Atle Mjørlaug og Ole Thomsen er begge kjent fra Bergen Bluesband, og er veletablerte musikere som gir bandet en trygghet med en unik driv av topp kvalitet. Tor Bjarne Bjelland er bandets nyeste medlem og er en av norges fremste trommeslagere med en veldig bred erfaring. Helge Lynglund med sin vokal og sitt munnspill har etablert en egen stil, fyllt av blåtoner rett fra blueshjertet. Ove Gaassand er sjef på orgelkrakken med groovy bluespiano og fett orgelspill. Bandet har hentet mye av sin inspirasjon fra Chicago, New Orléans men har etterhvert mest egenproduserte låter på repertoaret. Musikkstilen treffer både den erfarne lytter innen bluesen så vel som den vanlige mann som setter pris på drivende god musikk som det svinger av.

https://www.youtube.com/watch?v=wIVvMRIDuag

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 20. sep. 2000 Eddie Taylor & the Westcoast Allstars

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Eddie Taylor, Jr. & the Westcoast Allstars

Eddie Taylor, Jr. er sønn av den legendariske bluesartisten Eddie 'Bigtown Playboy' Taylor og har dermed trådt sine barnesko midt i Chicago's mest oppegående bluesmiljø. Eddie jr. begynte som 16-åring og har siden spilt med mange kjente bluesartister, som for eksempel Eddie Shaw, Hubert Sumlin, Wille Kent, Detroit Jr, Jimmy Burns, Jimmy Lee Robinson, John Primer og flere andre.
I 1998 kom Eddie Jr's debutalbum 'Looking For Trouble' og bluesmagasinet Real Blues valgte den til årets Chicago-bluesplate.
Sin unge alder til tross: Eddie Taylor, Jr. har gjort seg meget bemerket på Chicago's bluesscene. Har har blitt kjent som en av svært få utøvere av den mer tradisjonelle typen Chicago-blues, som den låt under storhetstiden på 50- og 60-tallet. I dag har han sitt eget band der han synger og spiller gitar.

Dette er Eddie Jr's første turné i Europa og han har samlet seg et band bestående av musikere fra to av Sveriges og Skandinavias mest populære bluesband: The Instigators og Bluebirds. Vi her i Sandnes har hatt begge disse bandene på besøk tidligere og er sikre på at disse musikerne er i stand til å gi Eddie Jr den rette backingen. Dette blir en skikkelig kosekveld!

Bandmedlemmer:
Eddie Taylor, Jr. - vokal, gitar
Stefan Dafgård - munnspill, vokal
Magnus Lanshammar - bass
Jim Ingvarsson - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 16. sep. 2000 HP Lange Big Gumbo (DK) - pÃ¥ Residence

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

  • Jørn "Drumroll" Johanssen - Trommer.
  • Johan "Mechanic" Haugland - Bass
  • Kjetil "Red Tape" Reithaug - Gitar og vokal.
  • Richard "Professor" Paulsen - Tangenter

BLUES SUPPLY 

En gjeng solide karer fra Mandal. Bare blues og bluesrock, men alt tilpasset gjengens eget format og ønsker. Blues Supply har sin egen stil, men er godt plantet i tradisjonen. Bandet spiller i hovedsak låter plukket fra de siste 80 årene i blueshistorien, samt egne låter med klare referanser til samme historien. De gjør derimot helt klart egne versjoner av låtene, og får stadig tilbakemeldingen «Dette var jo stilig, ikke sånn ensformig bluesband». Bandet er opptatt av musikken, men dersom noen finner på å danse tar de det som en gledelig bonus… Klassiske Muddy Waters-låter med slidegitar, svingende Little Walter-låter, egne vinklinger på låter av Little Feat og Otis Rush, nyere funky arrangementer på blues-standardlåter, og de lar seg ikke be to ganger om å lage boogie og bluesrockvrier på klassikere fra så ulike artister som Little Richard, Fats Domino og Slade…

Blues Supply har nærmere ti års fartstid i bluesmiljøet på Sørlandet med utgangspunkt i Mandal. Der har de hatt en rekke spillejobber for bluesklubben, herunder flere oppvarmingsjobber for Trampled Under Foot, samt for Royal Southern Brotherhood, Reidar Larsen og Ronnie Jacobsen. De har spilt for Christianssand Blues Club og flere ganger for Lister Blues Club. De er også gjengangere på Mandal Bluesklubb sine Bluesfest om sommeren og ikke minst er har en rekke opptredener på Tuppetorpfestivalen i Sverige.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 13. sep. 2000 Jam Session med Crossroads Bluesband

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Jam Session med Crossroads Bluesband

Hvem husker vel ikke disse unge musikerne fra Stavanger og den spillegleden de viste da de gjestet oss sist? Denne gangen inviterer de til jam hos oss, så de av dere som har lyst å spille eller synge med tar kontakt med oss når dere kommer på Chili denne kvelden. Så håper vi at alle som vil får anledning til å vise hva de kan!

Bandmedlemmer:
Tore Bruvoll, vokal, gitar
Øystein Undem, tangenter
John Lilja, bass
Atle Strøm, trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)