Historikk

Lør. 04. nov. 2000 Crazy Joe Blues Band

Crazy Joe R&B band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

  • Kenn Hopen, vokal/munnspill
  • Dag Svendsen, Bass
  • Hallgeir Bjerke, Gitar
  • Åge Thorsen, Trommer
  • Anders Midthun, Tangent

Crazy Joe Rhythm`n Blues Band er ett 5-manns band fra Sandnes og Stavanger. Bandet har sitt særpreg i rå og hardsvingende musikk (som får godfoten til å trå litt ekstra..) og får sin inspirasjon fra blues-artister som The Blues Band, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Jonny Winter, Joe Bonamassa og mange flere.

Bandet - som har bestått i vel 39 år, og med samme besetning siden 1986 spiller musikk som sørger for kjempestemning og trengsel på dansegolvet.

Bandmedlemmer er: Dag Svendsen. bass; Hallgeir Bjerke. gitar; Åge Thorsen.trommer: Anders Midthun. tangent; Kenn Hopen. vokal/munnspill.

http://www.crazyjoe.info

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 01. nov. 2000 The Blue Devils

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

En trio som spiller rå Texas-blues til ære for deres store forbilde, Stevie Ray Vaughn

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 25. okt. 2000 Rude Mood

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Rude Mood

Inspirert av bl.a. Stevie Ray Vaughn og Fabulous Thunderbirds består Rude Mood av musikere fra Stavanger som trives med rocka blues. Bandet har holdt sammen med nåværende besetning i ca. 3 år hvor alle medlemmene har deltatt i forskjellige prosjekter gjenom årene. Rude Mood sine medlemmer har bakgrunn i all slags musikk som heavy rock, jazz og funky fusion. Sammen trives de best i bluesen og håper på at med tid og stunde utvikle sin egen bluesrock med røtter i 70 talet.

Bandmedlemmer:
Morten Goa - Sang & bass
Øystein Vestly - Gitar
Anders Engstrøm - Keyboard
Knut Godal - Trommer & sang

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. okt. 2000 Hungry John

Hungry John

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

HUNGRY JOHN – I BLUESENS TJENESTE
John Magnar Bernes – bedre kjent som Hungry John – har viet sitt liv til bluesens tjeneste. Siden midten av 60-tallet har han reist land og strand rundt for å spre sitt blåtonebudskap, alltid våken for nye impulser og stilretninger innen blues. Han er en av de virkelige store sliterne i norsk musikkliv, en veteran som nyter respekt langt utover landegrensene for sin livslange, lidenskapelige innsats for musikken som ligger hans hjerte nærmest – blues.

Bernes fikk kallenavnet Hungry John da han sultet som gatemusikant i London tidlig på 70-tallet. Vel hjemme i Norge startet han Bergen Blues Band i 1975. Dette bandet var banebrytende i sin misjonering for blues i Norge, ikke minst fordi de satset nesten utelukkende på eget materiale komponert av Bernes. Bergen Blues Band ga ut tre LP`er på EMI. Parallellt med dette gjennomførte Bernes to turneer med Pete York fra Spencer Davis Group – Blues Union og Blues Reunion – og han deltok på historiske innspillinger i Chicago sammen med et stjernelag bestående av bl.a. Knut Reiersrud.

På tampen av 1984, startet Bernes Hungry John and The Blue Shadows, tydelig inspirert av rockete Texas-blues. Bandet laget tre album i løpet av de ti årene det holdt sammen. Det første albumet ble for øvrig utgitt i USA. The Blue Shadows ble egentlig aldri oppløst, men etter noen utskiftninger i besetningen valgte Bernes å droppe gruppenavnet og heller la bandet sitt opptre under det enkle og treffende Hungry John.

Bernes har turnert med sitt eget band i Skandinavia, Tyskland, Frankrike og Russland. I Finland har han turnert med Wentus Blues Band. Han har gjort konserter i USA og Europa med bl.a.Sunnyland Slim, Homesick James, Eddie Boyd, Louisiana Red, Alexis Korner, Colin Hodgkinson, Jukka Tolonen, Pete York, Guitar Shorty, Bob Stroger, S.P. Leary, Roy Allison og Willie Smith. Han har gjort support for B. B. King, John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, med flere. Bernes har også et prosjekt sammen med Mads Eriksen; Mad and Hungry.

Bernes har på sine plateinnspillinger valgt å prioritere egenkomponerte låter. Hans nyeste CD ”It`s allright” er utgitt på eget selskap – Hungry Records. Distribusjon Amigo. ”It`s allright” er i følge pressen uten tvil den sterkeste platen bluesbamsen Bernes har levert. På menyen står rotekte saker, Chicago boogie, sensuell shuffle, forrykende rhythm`n`rock og selvfølgelig en dryppende ballade som gir selv den mest edruelige lytter svikt i knærne. Dette er noe så sjeldent som en plate som tilfredstiller både kjennerne som har hørt det meste, og de som har et mer avslappet forhold til blues. Og skulle det tenkes at man ikke liker blues, er sannsynligheten stor for at man blir frelst.

Bandmedlemmer:
Hungry John Magnar Bernes – vokal/munnspill
Atle Johannesen – gitar
Aksel Fjæra – bass/vokal
Gunnar Bergstrøm – trommer

Artistens hjemmeside:
http://www.hungryjohn.com

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 14. okt. 2000 Alan Haynes (US) - AVLYST P.G.A KORONA

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

  • Alan Haynes - gitar / vokal
  • Mads ’Tiny’ Andersen - trommer 
  • Henrik Poulsen - bass.

ALAN HAYNES, Austin, Texas (US)

Ikveld blir det gjensyn med Alan Haynes i Sandnes Bluesklubb. Forrige gang han besøkte oss var den 13.06-2012. Det begynner å bli noen år siden nå MEN dette blir en VEEELDIG BRA konsert. Les litt om mannen/ bandet under og møt opp for en heftig konsert.

’Alan Haynes play guitar as easy as he breathes’, skrev en koncertanmelder engang. Men ikke alene spiller han guitar, ligeså ubesværet som han trækker vejret, han spiller også nærmest ligeså meget guitar, som han trækker vejret. For selvom en koncert nemt kan være op mod tre timer non-stop, TEXAS STYLE, kan man sagtens finde ham med guitaren i hænderne, på hotelværelset bagefter. At han derfor nærmest er blevet ét med sin guitar, kommer tydeligt til udtryk når han står på scenen, hvor hans autenticitet, sjælfulde sang, og nærmest overjordiske virtuositet, tryllebinder selv det mest kræsne publikum - og mangt en guitar kollega.

For Alan Haynes er ’guitaristernes guitarist’, der nævnes som et ’must hear’, af så forskellige notabiliteter som Robert Cray og Jeff Beck. Ligesom han adskillige gange har stået på scenen med de allerstørste. Stevie Ray Vaughan, Albert King, Buddy Guy, Albert Collins, Otis Rush, og ikke mindst Johnny Winter, som han tillige har indspillet med, og erklærer som sin største inspirationskilde. Noget der særligt høres på Alan Haynes’ sjælfulde vokal.

Han har varmet opp for Talking Heads, Muddy Waters og Buddy Guy og har turnert med Albert King & Bobby Bland Biue for å nevne noen. I seks år på 1990-tallet var Alan også med i husbandet på den legendariske Antone`s Blues Club i Austin, Texas. Kveldens medmusikanter  i bandet kommer fra Danmark.

Han turnerer gerne i Europa en gang om året, hvor han er en særlig populær artist i Norge, Sverige og Danmark. Det er da også i Danmark, han har fundet en fast europæisk rytmegruppe, bestående af Mads ’Tiny’ Andersen på trommer og Henrik Poulsen på bas. En sammentømret enhed gennem mere end 10 år nu. Danmark har derfor været den naturlige base, hvorfra han har turneret Europa tyndt, og plejet sin trofaste fanskare af utrættelige ’guitar aficionados’ og ’Hayniacs’.

2019 Austin Blues Society Award Nominee - Best Band

2018 Austin Blues Society Award Nominee - Lifetime Achievement

2018 Austin Blues Society Award Winner - Best Artist

PRISER:    Hos Goticket: 180,- for ikke medlemmer og 130,- for medlemmer                                      I døra:              200,- for ikke medlemmer og 150,- for medlemmer

Dørene åpner kl. 19:30 - Konsertstart kl. 20:00

Sjekk ut bandet på Youtube her: Alan Haynes: vocal & guitar sublime - Henrik Poulsen: bass - Mads 'Tiny' Andersen: drums - An amateur footage shot at Cafe frederiksberg in Aalborg, Denmark 3th June 2013

 

https://www.youtube.com/watch?v=trBuSn5sh4M

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)