Historikk

Ons. 25. nov. 1998 Bjørn Berge

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Bjørn Berge
Med stor respekt for den gamle akustiske deltabluesen, har haugesunderen Bjørn Berge gitt ut flere plater de siste årene. Hele tiden til overstrømmende kritikker både blant leg- og musikkfolk. Etterhvert har han utviklet musikken sin til å bli noe helt eget, fremdeles trygt rotfestet i det gamle, men nå også med hittil ukjente elementer som tilfører musikken enda mer trøkk og spenning.
At det er viktig å holde denne musikkarven i hevd, kan det ikke være særlig tvil om. Akkurat som John Hammond gjør det i USA, sørger Bjørn Berge for at heller ikke Norge glemmer den amerikanske folkemusikken. Og når Bjørn Berge i tillegg gjør det så rått og sultent som tilfellet er, blir historietimen en stor opplevelse; enten du får Berge på CD, live i småklubber eller på større festivaler som Nattjazzen i Bergen, Quartfestivalen i Kristiansand eller bluesfestivalen på Notodden.

Nå reiser han land og strand rundt med gitaren på ryggen, og hodet fullt av gamle blueslåter. Akkurat som de gamle mestrene gjorde det i sørstatene for seksti-sytti år siden, årevis før Muddy Waters & Co. reiste nordover til Memphis og Chicago for å finne elektrisk berømmelse.

Prisen som årets Bluesartist som Bjørn Berge ble tildelt på Notodden sommeren 97, forteller egentlig det meste om denne rogalendingens anerkjennelse som bluesartist.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Lør. 21. nov. 1998 Reidar Larsen og Kristin Berglund

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Alone Together

Reidar Larsen trenger vel knapt noen presentasjon siden han anses for å være i en særklasse innen norsk blues med et utall av plateutgivelser og en mengde turnéer og konserter bak seg i det ganske land. Kristin Berglund er kanskje ikke like kjent utenfor blueskretser men hun er desto bedre kjent blant oss blueselskere som en sanger med den rette følelsen for blues.

Når så to av Norges desidert beste bluesartister slår seg sammen, må det jo bare bli kjempebra!
Kom og nyt!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 18. nov. 1998 Jam Session

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jam Session
Én gang i blandt (Se programet for neste Jam) arrangerer vi Jam Session hvor vi har en grunnbase av tre til fem musikere som står for 'kompet' og forskjellige musikere blir invitert til å spille med. Dukker det opp musikere uanmeldt prøver vi å finne plass til dem også.
Vi har etterhvert hatt mange jam sessions og det er alltid like hyggelig å høre at det er så mange av klubbens medlemmer (og andre) som har interesse for og glede av å spille blues. Så: Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når lokale musikere som ikke spiller sammen til vanlig, trakterer instrumentene!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 11. nov. 1998 Geir Bertheussen band

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Geir Bertheussen band

Geir Bertheussen kommer fra Senja og har samlet et meget kompetent band rundt seg for å framføre Chicagoblues og sydstatsinspirert blues med rotekte følelse og masse trøkk. Geirs rå og heftige munnspill bæres fram av et komp som virkelig slår! Som Geir selv sier: "Well, I'm ready! Are you?"

Bandmedlemmer:
Geir 'Nofish' Bertheussen - vokal/munnspill
Petter 'Hollywood' Pettersen - gitar
Gunnar Holmstad - bass
Thorstein Dulsrud - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 04. nov. 1998 The Reptiles

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Ingen Info.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)