Historikk

Ons. 26. sep. 2018 Rått og Råde

Rått & Råde

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Kjetil Galta: munnspill
 • Arild Netteland: trommer
 • Tor Inge Øgreid: bass/ kor
 • Per Riis: gitar/vokal
 • Ketil Hatleskog: gitar

Dette bandet trenger ikke noen nærmere presentasjon enn at det er et veldig,veldig godt liveband. De har spilt hos oss mange ganger men er en stund siden nå, sist var i 2015. Denne kvelden står de igjen på scenen nå på Megleren Øl og Vinstue. Så kom og hør og kos dere sammen med alle oss andre. Vi ønsker velkommen til en magisk kveld med Rått å Råde, et bluesband fra Stavanger som har spilt sammen i mer enn 25 år.De har spilt hos oss mange ganger men er en stund siden nå, sist var i 2015. Besetningen er den samme i dag som på begynnelsen av 80-tallet med unntak av gitarist Ketil Hatleskog som er nytt medlem fra 2008. Dette er en av de virkelig populære gjengangerne hos oss. Denne kvelden står de igjen på scenen nå på Megleren Øl og Vinstue. Så kom og hør og kos dere sammen med alle oss andre.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 19. sep. 2018 Erja Lyytinen FIN

Erja Lyytinen

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Erja Lyytinen - Vokal/Gitar

Finlands Bonnie Raitt er hun blitt kalt. Erja Lyytinen har markert seg med flere utgivelser på den elektriske og rocka blueslabelen Ruf Records, og begynner å få en stor tilhengerskare her i landet. Hun har delt scene med selveste Bonnie Raitt, og med størrelser som Koko Taylor og Marcia Ball. Erja Lyytinen synger både tradisjonell og moderne blues og blander inn stiler som jazz, pop, soul og rock inn i sin egen bluesstil. I 2017 ga hun ut sitt foreløpig siste album "Stolen Hearts". Det var ikke tilfeldig at utgivelsen kom i en tid der Erja har arbeidet med å utvide sine musikalske horisonter. I løpet av det siste året har hun gjennomført en utsolgt turne i Finland med sin landsmann Heikki Silvennoinen og også hatt sin første konsertopptreden i India. Hun kaller prosessen med å lage sitt nyeste album "rensende" -"et produkt av vanskelige tider med hjertesorg, skuffelse og kjærlighet." Med andre ord noe som glir rett inn i bluesens tradisjoner. Erja har alltid vært åpne for musikalske impulser og endringer og med "Stolen Hearts", ønsker hun å tilby publikum noe helt nytt: "Jeg hadde følelsen av at jeg hadde alt i mine hender for å gjøre noe virkelig ekstraordinært og annerledes." Fansen må ha vært enig med henne for Erja har knapt hatt tid til å puste siden "Stolen Hearts" er utgitt. I tillegg til to vellykkede turneer i Storbritannia og hennes julebluesturne med Sami Saari og Maria Hänninen i Finland, deltok hun også i det finske tv-showet Tähdet (Stjerner, Stjerner) og sang for en halv million mennesker hver uke. Det hele toppet seg i slutten av november 2017 da det ble annonsert at Erja vant en europeisk Blues Award for "Best Guitarist".

http://www.erjalyytinen.com

https://www.youtube.com/watch?v=Th1JJ9UZCVg

Pris: kr. 250 ,- (Medlemmer kr. 200,-)

Ons. 12. sep. 2018 Nick Moss (USA)

Nick Moss

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Nick Moss – vokal, gitar
 • Dennis Gruenling – munnspill, vokal
 • Michael Weston Archer – bass
 • Patrick Seals – trommer
 • Taylor Streiff – piano/orgel

Bluesgitaristen Nick Moss fra Chicago har etter at han avsluttet samarbeidet med Michael Ledbetter, slått seg sammen med munnspilleren Dennis Gruenling fra New Jersey. Dette er Chicagoblues fra aller øverste hylle! Nick Moss er en gitarist som flere ganger er nominert som «Blues Music Award»og har med sine fremragende musikere i flere år mottatt fantastiske anmeldelser både for sine konserter og utgivelser. Selv ikonet Buddy Guy påstår at Nick Moss Band er noe av det beste fra blueshovedstaden Chicago på mange, mange år. Til Norge tar Nick Moss Band med seg en av USA’s fremste munnspillere Dennis Gruenling, og med Gruenling på scenen leverer bandet en livepakke på ypperste internasjonale toppnivå. Tilbakemeldingene fra den siste turneen de gjorde sammen var fantastiske og vi kan kan garantere nok en forrykende konsertopplevelse.

Youtube: https://youtu.be/nzZU8FoIczk Hjemmeside: http://www.nickmossband.com/

Pris: kr. 250 ,- (Medlemmer kr. 200,-)

Søn. 09. sep. 2018 Jam med NjÃ¥l Møller

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Njål Møller - Kapellmester
 • Du?
 • noen andre også...
 • og flere...

JAM

Vi har etterhvert hatt mange jam sessions. Det er alltid like hyggelig at så mange av klubbens medlemmer (og andre) kommer sammen for å spille blues. MEN det er ikke alltid at de fleste av oss har fri på en torsdag, derfor er det enkelt å møte opp på denne onsdagen. Kapellmester er også denne gang Njål Møller. Han har med seg lokale musikere, og det blir mye digg musikk, nøyaktig hva det blir vet de ikke før de står på scenen. Ta med deg godt humør og eventuelt et instrument, hvis du har lyst til å prøve deg .

Kom og hør hvordan det lyder når musikere som ikke spiller sammen til vanlig trakterer instrumentene. Her dukker det stadig opp nye talenter og veletablerte musikere i skjønn forening.

Alle er hjertelig velkomne til kveldens jam session i Sandnes Blues klubb...

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 05. sep. 2018 HM Johnsen. Unionsbandet 2017

HM Johnsen. Unionsbandet 2017

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • HM Johnsen

HM Johnsen er et nytt fantastisk gitartalent fra Os ved Bergen. Sommeren 2017 tok han Notodden Bluesfestival med storm. Hans første album er allerede tilgjengelig. “Chased” finner du på alle strømmetjenester, og som LP og CD. Hans forbilder er Eric Johnson, David Gilmour, Gary Moore, Mark Knopfler, Joe Bonamassa,Jeff Beck og ikke minst Dave Murray fra Iron Maiden! Det var Iron Maiden som fikk 9 år gamle Hans-Marius til å velge musikken og gitaren. Den varierte inspirasjonen gir HM Johnsen et særpreg som gitarist og komponist. HM Johnsen og trioen utnevnt til Unionsband av Norsk Blues Union for 2018. Kåringen skjedde på Notodden Bluesfestival. Det betyr at 20 åringen allerede er booket til festivaler i USA og Tyskland, og rekke klubber over hele landet står for tur i 2018. Juryens begrunnelse: «Bandet tar bluesrockens klassiske elementer med seg inn i vår tid, og fremstår med sin egen identitet, i gnistrende samspill og på et høyt musikalsk nivå. Når dette blandes med en solid dose energi og topp kommunikasjon med publikum, er vi sikre på at de vil skape store øyeblikk på klubber og festivaler både her i landet og utenlands», og nå er de klare for oss.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)