Historikk

Ons. 08. mars 2017 Blått Rom med Reidar Larsen som gjest

Blått Rom med Reidar Larsen som gjest

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Richard Gjems – munnspill, vokal
 • Øyvind Stølefjell – piano
 • Ronnie Jacobsen – gitar
 • Robert Skoglund – trommer
 • Reidar Larsen - gjest på piano

I kveld får vi en skikkelig "godbit", når Blått Rom kommer på besøk og får harmonisk følge av Reidar Larsen. Her blir det servert skikkelig autentisk blues fra absolutt øverste hylle. Kvartetten Blått Rom består av ringrevene Richard Gjems (munnspill), Øyvind Stølefjell (vokal, piano), Ronnie Jacobsen (vokal, gitar) og Robert Skoglund (trommer). Dette er menn som er flasket opp på blues fra barnsben av. Menn som har spilt med legender som Taildragger, Louisiana Red, Bob Stroger og Eddie Kirkland. Sammen spiller de Chicago-blues i den absolutt elitedivisjonen. Høsten 2014 tilbrakte Richard Gjems, Øyvind Stølefjell, Ronnie Jacobsen og Robert Skoglund en helg i Sanden Studio i Kristiansand. Nå er Gimlekollen riktig nok langt fra South Michigan Avenue, men studioets formidable rom innbød til forbrødring og kontemplasjon over en felles bluesarv. Liveinnspillinger De fire markante musikkprofilene spiller opp mot hverandre så vel som de klanglige omgivelsene. Det hele iscenesatt med kirurgisk presisjon av lydtrollmann og tekniker Ulf Holand. Samtlige innspillinger på albumet er gjort live, i ett og samme rom, med små amper, uten headsett. Kuttene har en avdempet subtilitet og dyp idiomatisk forståelse som gjør dem til noe mer enn skoleflinke stiløvelser. Musikken puster. Lever igjen. Låter selvsikkert og vitalt. Omgitt av et stort, tredimensjonalt rom, framstår det hele som et impresjonistisk ekko av snart 70 år gamle lydbølger - ikke en annenhånds blåkopi. Blues er folkemusikk som puster. Musikk som fyller rommet, men samtidig lar lufta klinge med. Lytt til de klassiske innspillingene med Muddy Waters, Howlin" Wolf, Little Walter eller Jimmy Rogers. Intrikat ensemblespill veves rundt et vokalt midtpunkt som draperes i drømmende lydbilder av klang og ekko. Bølger som slås tilbake i små regnskurer av gjentagende lyd. Labler som Chess, Cobra, VeeJay hadde alle sine klanglige signaturer, produksjonsidealer og foretrukne studioer. "Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har spilt i en setting der kjemi-følselsen har vært mer til stede enn den har vært her. Dette tror jeg er hovedgrunnen til at nettopp vi fire har funnet sammen, og jeg er overbevist om at dette har gitt prosjektet en ekstra dimensjon hva angår kvalitet", sier Ronnie Jacobsen. Sammen utgjør konstellasjonen Gjems/Stølefjell/Jacobsen/Skoglund de fire veggene i et rom. Et stort, blått rom.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 01. mars 2017 Jam med Njål Møller

Jam/m Njål Møller

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Njål Møller - Kapellmester
 • Resten er opp til dere

Vi har etter hvert hatt mange jam sessions. Det er alltid like hyggelig at så mange av klubbens medlemmer (og andre) kommer sammen for å spille blues. "Kapellmester" er NJÅL MØLLER. Denne gangen har han med seg lokale musikere og hvilke komp pakke hann har med seg røper han ikke før de står på scenen. Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når musikere som ikke spiller sammen til vanlig trakterer instrumentene. Her dukker det stadig opp nye talenter og veletablerte musikere i skjønn forening.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 22. feb. 2017 Malvina Band

Malvina Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Wenche Malvina Wisløff – Vokal - Piano
 • Svein Wisløff - Gitar
 • Aksel Skretting – Bass
 • Øystein Jevanord - Trommer

MALVINA BAND ...spiller roots basert musikk med tydelige innslag av rock..n roll og blues. Inspirasjonskilder er artister som Etta James, Lou Ann Barton, Bonnie Raitt og Marcia Ball. Malvina Band, med ulik besetning, har lang erfaring fra Oslos klubbscener og andre spillesteder, og har også spilt på Notodden bluesfestival i et av festivalens tidlige år. Wenche Malvina er en særegen, erfaren vokalist med feeling blandet med stor og ekte nærhet til sjangeren.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 15. feb. 2017 Daumann And His Favorites

Daumann And His Favorites

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Tor Einar 'Daumann' Jakobsen – Vokal -Gitar
 • Oddvar Solheim - Gitar
 • Gunnar Engen – Bass
 • Stein Inge Brekkhus – Trommer

Tor Einar Daumann Jackobsen er en av landets fremste Blues musikere med flere tiårs fartstid bak seg. Han har spilt og turnert med de største Blues artistene rundt om i verden. Han er mest kjent for sin poisjon som en blues legende innen det sørlandske blues miljø. Var grunnleggeren av Kr.sand bandet Marquee band på 80 tallet som etablerte seg som artister landsdekkende. Deres LP Hverken Fioliner eller englekor lå lenge på VG`s platebarometer med høy plassering. Han samarbeidet med mangen verdens artister..Han har I årrekke turnert med norske og skandinaviske musikere. Ellers har han turnert og gjort plateinnspillinger med bla Knut Reiersrud, Sven Zetterberg. De spillte inn en LP Chicago Blues Meeting i det legendariske Chess studio i Chicago i 1983. Han har bla spilt på Molde Jazzfestival. Kongsberg Jazzfestival og på Notodden Bluesfestival, og ellers på de fleste norske Bluesklubber. Så i kveld er det Sandnes Bluesklubb som har den æren og gjeste han.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 08. feb. 2017 Butch Brox Band

Butch Brox Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Vegard Brox – Gitar/Vokal
 • Glenn Junger – Bass
 • Tory J. Raugstad – Trommer
 • Ray Johnson - Tangenter

BUTCH BROX BAND er et nyoppstartet blues-rock band som gjør sin verdensdebut dagen før konserten på Sandnes Bluesklubb. Musikkstilen heller mot den rocka delen av bluesen og henter inspirasjon fra blues-rock-legender som Rory Gallagher, Johnny Winter, ZZ Top, The Allman Brothers Band m.fl. Bandmedlemmene har alle base i Stavangerområdet, og er kjente ansikter fra flere andre band i distriktet som f.eks Royal Flush, Barefoot, Full Tilt, PowerCombo m.fl.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)