Historikk

Ons. 29. mars 2017 Svankevigaa

Svankevigaa

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Lasse Hetland – vokal
 • Arild Skjæran – gitar
 • Arve Magnussen – bass
 • Stein Erik Risvik – keyboard
 • Kurt Magne Nordbø – trommer
 • Egil Karlsen – Trombone

Det swinger i Stavanger øst når gjengen i Svankevigaa drar i gang med heftige riff og tette komplinjer. Bandet spiller tradisjonell blues og rock’n roll basert på materiale fra et stort spekter kjente artister, så her vil en kjenne igjen låter fra så vel John Hiatt og Bob Dylan til våre egne Marius Muller og Reidar Larsen. Musikerne er en fin blanding av godt etablerte aktører i Stavanger og ”gamle travere” som endelig er i gang igjen.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 22. mars 2017 Rattle Snakin`Daddies

Rattle Snakin`Daddies

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Svein Ole Fjelde - Vokal
 • Oddvar Solheim (Sol) - Gitarer
 • Arnt Ove Kvernenes - Bluesharpe

Rattle Snakin`Daddies har ikke vært hos oss siden 2015 men i kveld er de på plass på Megleren. De er det mest kjente akustiske bluesbandet i distriktet. Selv om formatet kanskje innbyr til en noe «roligere» aften, vil de nok sørge for skikkelig rotekte blues som får swingfoten i gang. Guttene ble invitert til å spille i Reykjavik Blues i slutten av mars 2010 og gjorde stor suksess der borte.

Pris: kr. 250 ,- (Medlemmer kr. 200,-)

Ons. 15. mars 2017 Jump4joy (Sverige)

Jump4joy (Sverige)

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Ulf Sandstrøm
 • Bo Gustafsson

Jump4Joy er et spennende band fra Sverige med Ulf Sandstrøm og Bo Gustafsson i front. Bandet spiller alt fra rock` n roll via swing, boogie,ska,soul og rhythm & blues. En konsert med Jump 4 Joy er en nytelse. Et fyrverkeri med herlig musikk og drivende fremføring. I front har bandet Ulf Sandstrøm. Denne mannen har mange talenter. Vi nevner forfatter, musiker, komiker, fotograf, redaktør av lydtekniker magasin og mye annet. Men han trives aller best bak sitt piano med rullende boogie woogie og litt stand up. En konsert med Ulf er aldri kjedelig! Denne mannen kan entertainment. Jump 4 Joy har spilt over hele verden inkludert land som Norge, Sverige, Japan, Kina, Polen, Frankrike, India, Cuba, Nederland, Tyskland, USA, Finland, Russland etc etc.. De har vært på blues, jazz og musikk-festivaler, de har spilt på alle typer klubber, puber og steder. Man skal leite lenge etter et mere bereist band i dag. Erfaringen er stor og kvaliteten derfor enda større.

http://www.jump4joy.se/

Pris: kr. 250 ,- (Medlemmer kr. 200,-)

Ons. 08. mars 2017 Blått Rom med Reidar Larsen som gjest

Blått Rom med Reidar Larsen som gjest

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Richard Gjems – munnspill, vokal
 • Øyvind Stølefjell – piano
 • Ronnie Jacobsen – gitar
 • Robert Skoglund – trommer
 • Reidar Larsen - gjest på piano

I kveld får vi en skikkelig "godbit", når Blått Rom kommer på besøk og får harmonisk følge av Reidar Larsen. Her blir det servert skikkelig autentisk blues fra absolutt øverste hylle. Kvartetten Blått Rom består av ringrevene Richard Gjems (munnspill), Øyvind Stølefjell (vokal, piano), Ronnie Jacobsen (vokal, gitar) og Robert Skoglund (trommer). Dette er menn som er flasket opp på blues fra barnsben av. Menn som har spilt med legender som Taildragger, Louisiana Red, Bob Stroger og Eddie Kirkland. Sammen spiller de Chicago-blues i den absolutt elitedivisjonen. Høsten 2014 tilbrakte Richard Gjems, Øyvind Stølefjell, Ronnie Jacobsen og Robert Skoglund en helg i Sanden Studio i Kristiansand. Nå er Gimlekollen riktig nok langt fra South Michigan Avenue, men studioets formidable rom innbød til forbrødring og kontemplasjon over en felles bluesarv. Liveinnspillinger De fire markante musikkprofilene spiller opp mot hverandre så vel som de klanglige omgivelsene. Det hele iscenesatt med kirurgisk presisjon av lydtrollmann og tekniker Ulf Holand. Samtlige innspillinger på albumet er gjort live, i ett og samme rom, med små amper, uten headsett. Kuttene har en avdempet subtilitet og dyp idiomatisk forståelse som gjør dem til noe mer enn skoleflinke stiløvelser. Musikken puster. Lever igjen. Låter selvsikkert og vitalt. Omgitt av et stort, tredimensjonalt rom, framstår det hele som et impresjonistisk ekko av snart 70 år gamle lydbølger - ikke en annenhånds blåkopi. Blues er folkemusikk som puster. Musikk som fyller rommet, men samtidig lar lufta klinge med. Lytt til de klassiske innspillingene med Muddy Waters, Howlin" Wolf, Little Walter eller Jimmy Rogers. Intrikat ensemblespill veves rundt et vokalt midtpunkt som draperes i drømmende lydbilder av klang og ekko. Bølger som slås tilbake i små regnskurer av gjentagende lyd. Labler som Chess, Cobra, VeeJay hadde alle sine klanglige signaturer, produksjonsidealer og foretrukne studioer. "Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har spilt i en setting der kjemi-følselsen har vært mer til stede enn den har vært her. Dette tror jeg er hovedgrunnen til at nettopp vi fire har funnet sammen, og jeg er overbevist om at dette har gitt prosjektet en ekstra dimensjon hva angår kvalitet", sier Ronnie Jacobsen. Sammen utgjør konstellasjonen Gjems/Stølefjell/Jacobsen/Skoglund de fire veggene i et rom. Et stort, blått rom.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 01. mars 2017 Jam med Njål Møller

Jam/m Njål Møller

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Njål Møller - Kapellmester
 • Resten er opp til dere

Vi har etter hvert hatt mange jam sessions. Det er alltid like hyggelig at så mange av klubbens medlemmer (og andre) kommer sammen for å spille blues. "Kapellmester" er NJÅL MØLLER. Denne gangen har han med seg lokale musikere og hvilke komp pakke hann har med seg røper han ikke før de står på scenen. Ta med godt humør og kom og hør hvordan det lyder når musikere som ikke spiller sammen til vanlig trakterer instrumentene. Her dukker det stadig opp nye talenter og veletablerte musikere i skjønn forening.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)