Historikk

Ons. 07. okt. 2020 Blåcompaniet (Senja) - på Residence

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Odd-Eivinn Vaeng - bass
 • Geir B. Fjellberg - trommer.
 • Bengt Karlsen - tangenter
 • Steinar Steffensen - gitar
 • Pappa-Svein A. Berntsen - vokal og munnspill

 

BLÅCOMPANIET ER BANDET SOM ELSKER Å GI AV SIN LIDENSKAP OG ENERGI TIL SITT PUBLIKUM.

Blåcompaniet har fortsatt tro på egne tekster og egne-mekka” melodier. Blåcompaniet ser stadig nye sjanser til å spille inn nytt stoff i studio, og gjerne skygge unna noen A4-blues-klisjeer. (Studio er avklart til høsten 2019-med ny EP/ låter på engelsk -men og aktuell låt på norsk, som vi håper vil swinge og skape litt blæst om et viktig tema, så bare gled dokker!! Tittel på skiva; “Back on the track” Dette vil også symbolsk være et tegn på at Blåcompaniet er tilbake på det BLÅ sporet (selv om vi tidligere plateutgivelser har vært på “Reggae slekts treff). Målet videre for oss som band er å dra på Vestlandsturne høsten 2020. Også for å løfte fram låtene til nye blueselskere på vår vei, ikke minst håper vi at flere av låtene på siddis-dialekt vil falle i god jord.

Blåcompaniet har helt fra sin oppstart høstet stor respons over hele landet. Bandet består både av musikere med stor band-erfaring, og sammen inntar de scenene med stor energi og fengende spilleglede til et begeistret publikum. Med de store bluesmesterne i ryggmargen som inspirasjon, så har de en solid musikalsk plattform å stå på. Solistene og frontfigurene i bandet har vært med i forskjellige ulike band for å løfte bluesbølgen nordpå. De har trålet land og utland og flere ganger hatt æren av å backe kjente store artister. Med blå sjel og empati i bunnen, hvor røttene dyppes i det blå, så skapes det nå ny original musikk med særpreg og nye takter.

De leverer et stort spenn fra standard blues, bluesrock, samt Blues-ballader. Flere av egne låter er skrevet på dialekt med humor og ironisk teft. Publikum har allerede gitt gode tilbakemeldinger for musikk som ble lansert CD- «Plommå i egget» (WIMP, Spotify og iTunes) Videre utgitt full cd/vinyl, ”Rubbel og bit”-Låtene deres spilles stadig på radio og nett…hvor tekstene og låtene når inn til et kjært publikum. På deres turneer utenlands (f.eks. i Fuengirola i Spania representerte dem de norske fargene) med store og gode tilbakemeldinger.

- Disse gode musikerne er med å fronte bandet i 2019: Odd-Eivinn Vaeng på bass-sammen med “uncle-shuffle” Geir B. Fjellberg på trommer. Disse to sammen utgjør dynamikken og grunnmuren i bandet. “Boogie-man” Bengt Karlsen swinger godt på sine tangenter. Gitarhelten i Midt-Troms: Steinar Steffensen tar seg av rockefoten og gir publikum maksimal bluesfeeling på sine glitrende gitarer. -Sammen med neste frontfigur-"Pappa-Svein A. Berntsen på vokal og munnspill, så smelter all denne kjemien-trøkken og spillegleden til ETT RIKE - BLÅCOMPANIETS. Bandet ser fram til å gi av sitt ypperste på scenen og i studio, og brenner fremdeles sterkt for å gi den beste utgaven av seg selv-til alle blueselskere på vår vei.

(Litt historikk: Steinar og “Pappa-Svein” møttes 2010/2011-hvor de ønsket å danne sitt Blåcompaniet. Etter lange bragder i tidligere bluesband, så fant dem ut at det fremdeles var energi og pågangsmot på sine 1960-talls-BLÅ-Duracell”-batterier. Derfor brenner dem fortsatt for BLUESEN!!)

“Blåcompaniet” vil rette en stor takk til alle våre gode supportere og støttespillere for all støtte og oppmuntring i alle år-

https://goticket.no/client_events/Sandnes%20Bluesklubb

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 30. sep. 2020 Bjartes Liste - på Hotell Residence

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Bjarte Edland - vokal og rytme
 • Njål Møller - gitar og bandleder
 • Michael Horton - gitar og vokal
 • John Folkvord - bass, vokal og skrøner
 • Egil A Myhre - trommer og humør

 

BJARTES LISTE

Bandet spiller en variert mix av både gammel og ny blues.  Tekstene er både på engelsk og norsk, dvs. jærsk. Bandet er innom både Chuck Berry, John Mayall, Joe Bonamassa og Steve Ray Vaughan.

Musikken drives godt fremover ved hjelp av et av distriktets bedre grunnkomp. Er også kjent for meget spenstige gitarsoloer, et bra show og underholdning på scenen. 

Bar X, trendy og avslappet

Bar X er stedet for deg som trenger en myk start på dagen med nytrukket-kaffe, det er stedet for deg som vil treffe andre i en avslappet og trendy atmosfære, midt i sentrum. For deg som vil se fotball på storskjerm eller vise frem skills i shuffle-board. Onsdag 24 juni blir det blueskonsert. Ikke minst er det stedet for deg som ønsker å drikke spennende viner og øl, eller cocktails til langt på natt. Møteplassen i Sandnes.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 23. sep. 2020 Big B & The Gentlemen på Residence

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 •  Atle Helland Strøm: Trommer
 • Ketil Hatleskog: Gitar. 
 • Svein Rosenberg: Tangenter.
 • Helge Egeland: Bass og «musikalsk rektor».
 • Bjørn Axel Aunan: Vokal

 

BIG B & THE GENTLEMEN 

Stavangers nye soulband

En gruppe erfarne musikere med allsidig bakgrunn fra diverse orkestre fikk sommeren 2019 lyst til å danne et nytt band med vekt på soulmusikk. Det viser seg at denne sjangeren faller i smak hos en stor mottakergruppe, og vi har allerede spredt glede og gode musikkopplevelser for publikum. Bandet kjennetegnes med kvalitet, spilleglede og et fleksibelt valg av sanger. Vi tar sjangeren på alvor, men alltid med et godt glimt i øyet. Det er en høy trivselsfaktor i bandet, og kjemien blant musikerne er god. Et motivert og samspilt orkester betyr mye for atmosfæren og stemningen.

Etter en intens øvingsperiode er vi nå klare for å ta spilleoppdrag som helaftens arrangementer, firmafester og andre aktuelle sammenkomster. Vi har allerede spilt på Stavanger og Sandnes bluesklubb og fått god respons fra publikum.

Bandet består av følgende medlemmer:

 Atle Helland Strøm: Trommer  

Atle er en erfaren, dyktig og energisk trommeslager som har spilt med flere kjente musikere. Her kan nevnes bluesbandet Eric «Slim» Zahl & The South West swingers, som har gjort stor suksess innen blues-sjangeren både lokalt og utenfor landegrensene, samt Hard Luck Blues Band, Crossroads og The Sensational Blues Band.  Han er for tiden fast trommeslager i Reidar Larsen-band.

Ketil Hatleskog: Gitar. 

En trollmann på strengene og et oppkomme av vellyd. Har bl.a. spilt i danseorkesteret “Atomic”, “Rått & Råde, “Tiedemann blue” for å nevne noe.

Svein Rosenberg: Tangenter.

En erfaren og allsidig musiker med bl.a. bakgrunn fra “Atomic”, Sandnes kommunale revygruppe, Tiedemanns Group og akkompagnatør for diverse sangartister.

 Helge Egeland: Bass og «musikalsk rektor».

Har spilt og i diverse band i en mannsalder. Stødig som et fjell og danner ryggraden i bandet sammen med trommisen.

Bjørn Axel Aunan: Vokal

Har sunget på scener i distriktet i minst 45 år og imponerer med sin litt røffe og allsidige røst. Han har bl.a. sunget i “Locos”.

https://www.facebook.com/315110705811852/videos/448272932714826/

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 16. sep. 2020 Blues Supply (Mandal) - på Residence

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Kjetil Reithaug, vokal/gitar        
 • Jørn Johanssen, trommer
 • Johann Haugland, bass/kor       
 • Richard Paulsen, tangenter

Blues Supply fra Mandal har ti år sammen som band, og musikken er plantet godt i blues og bluesrocktradisjonen. I juni ga de ut sitt debutalbum «Har du no’n gang blitt lurt?», med ti egenkomponerte låter – alle på sørlandsdialekt. Albumet er spilt inn «så godt som» live i DUB studio i Kristiansand med anerkjente Endre Kirkesola som tekniker/produsent... Med tekster på norsk og dialekt blir innholdet nærere, sårere, morsommere og treffende for en norsk virkelighet. I bandets originalmusikk vil du kanskje høre spor av Muddy Waters, Johnny Winter, Jimi Hendrix , Freddie King og Peter Greens Fleetwood Mac, men helt klart med et eget uttrykk.

Foruten låtene fra albumet, består en konsert av noen flere egne bluesrock/blues-låter og en del cover av noen eldre saker gjort på bandets egen måte. Og du vil få oppleve frisk musikk, godt humør, gode tekster og spilleglede!

Presse om albumet:

 • Øyvind Nyvoll i NRK ga albumet 9 av 10 mulige
 • Bjørn Wiksaas (Programleder i Bluestimen med Frank og Bjørn, anmelder i Blues News etc) «...du blir ikke lurt. Fordi det er knallbra...musikalsk høyverdig og det er humoristisk ...veldig bra lokal musikk»
 • Albumet  ble valgt som en del av kremen av det som ble gitt ut i juli på den anerkjente musikkbloggen Mitt liv som Erik.
 • Harald Solberg i Festivalguiden:  «...en god og solid Blues rock skive».

Slippkonserten 4. september i Mandal, i Kulturhuset Buen,  ble anmeldt i Festivalguiden (Festivalguide.no) og anmelderen skrev blant annet:

 • «Blues Supply er et ekte liveband. OG at frontmann Kjetil Reithaug (vokal/gitar) må oppleves i fri utfoldelse»
 • «...de som ikke var der gikk glipp av en utrolig flott opplevelse!»

 • «Største problemet er nok å sitte stille på trange benkerader, for det svinger av Blues Supply, og folk ønsker nok å svinge seg med».

 • «....gir meg skikkelig gåsehud. I det hele tatt, den låta blir mesterlig fremført. En tung og dyster låt full av blues, vakkert sunget av Reithaug og perfekt fremført av bandet».

 • «..... Under konserten får de publikum med på allsang på «Ei runde te’». Og jeg er overbevist om at det ikke bare er meg som vil ha den sangen på hjernen fremover. Herlig, enkel låt i all sin velde».

«Albumet deres heter «Har du no’n gang blitt lurt?». Fredag kveld var det ingen som ble lurt. Publikum fikk det de hadde betalt for, og mye mer. Dette var strålende. Og sjelfullt.»

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 09. sep. 2020 Trippers (Haugesund) på Residence

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Arne Haugen - trommer
 • Odd Opsahl - bass
 • Roald Holmstrøm - gitar/vokal
 • Rune Rødne - tangenter
 • Totto Nilsen - munnspill/vokal

TRIPPERS  (HAUGESUND)

Består av erfarne musikere fra Haugesund og Vindafjord.

Chicago blues dominerer repertoaret, men også noe Texas og West Coast Swing.

De turnerte i to år med Chicago blues/soul/gospel diva Deitra Farr, som nå er innlemmet i Chicago Blues Hall Of Fame - og viet to sider i ny bok om de 50 største kvinnelige bluesartistene.

 

https://goticket.no/client_events/Sandnes%20Bluesklubb

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)