Historikk

Ons. 21. aug. 2019 Stacie Collins

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Stacie Collins - vocals and harmonica
 • Al Collins - bass
 • Jon Sudbury - gitar
 • Ola Göransson - trommer

STACIE COLLINS (USA)

Endelig tilbake igjen....

Direkte fra Nashville, Tennessee har Stacie Collins annonsert andre del av hennes “LIVE WIRE 2019″-turné, som blant annet tar henne tilbake til et av hennes favorittsteder å opptre i verden…Norge!

Sammen med bandet hennes The AL-Mighty 3 (ektemann, medskribent og bassist Al Collins, gitarist Jon Sudbury og trommis Ola Göransson) har Collins regjert på scenen over hele Europa det siste tiåret. Med en sterk honky-tonk sound og et forrykende show etterlater hun et overbegeistret publikum som sjeldent har opplevd makan til dame. Det spiller ingen rolle om det er fra en scene eller på toppen av en bar, Stacie spiller munnspill som en villkvinne og synger av full hals, og beviser samtidig at hun ikke er en typisk “chick singer”.

På denne turneen gir hun publikum alle fan-favorittene mikset med låter fra hennes etterlengtede nye album (som slippes i september). Med en stemme som er både røff og myk, og sanger som matcher det, kan man trygt si at Stacie Collins og The AL-Mighty 3 kommer til å gi dere et show dere sent vil glemme!

Hun beskrives best slik,"Dynamitt"! Makan til energisk dame på scenen skal du lete lenge etter. Her snakker vi en dame som mikser country og blues med en god dose Southern rock. Bandet er alle arrangørers drøm. Stacie Collins lager elleville show og publikum elsker henne. De har spilt på alt av rock,blues og country festivaler / klubber i Europa. En artist du bare må oppleve.

Stacie er født i Muskogee og Bakersfield-løftet er en stamtavle som de fleste lokale sangere ville drepe for. Ikke bare lever Stacie Collins opp til arven, hun overskrider den med en unik sound som blander Roadhouse Rock-n-Roll, Chicago Blues og Honky - Tonk-Twang.

Etter å ha funnet en livsstil hun elsket dro Stacie Collins til Nashville. Hun ankom Nashville i 2001 med lite penger, ingen bopel og arbeidsledig. Det tok noen måneder å bosette seg i Nashville, men etter å ha vært mye på byens musikkscener, fikk hun raskt et rykte som en ung, fremadstormende og dyktig dame. 

I begynnelsen av oktober 2001 utga hun sin egen selvtitulerte CD. Den klatret raskt på Americana listene og fikk mye oppmerksomhet over hele verden. 

Den første av mange europeiske turneer fulgte. Med en stadig voksende tilhengerskare ble det klart at Stacie hadde rørt en nerve hos det europeiske Country publikummet. Men det store gjennombruddet kom da Stacy Collins startet samarbeidet med Dan Baird, tidligere vokalist i The Georgia Satellites, nå produsent. Baird og Collins gik i studio med et knalltøft band. Resultatet ble en ti-sangers Southern Rockin 'Twang Bangin' Blues plate med tittelen The Lucky Spot. Plata kom i 2007 og er oppkalt etter en gammel honky-tonk i Bakersfield der Stacie vokste opp. 

Med sine energiske show, Chicago Blues flavored munnspill og rå lyd, er Stacie Collins fremst i en sjanger med svært få kvinner. Kombiner det med hennes whiskey gjennomvåte vokal og sandete låtskriving og du har en selvsikker brann oppskrift på „Kick-Ass“. Det kan være vanskelig å sette Collins i en musikalsk boks da hennes påvirkning løpe langt og dypt. Den eneste beskrivelsen som fungerer er Roadhouse Rock-n-Roll, Chicago Blues og Honky - Tonk-Twang.

www.staciecollins.com

“Proof a lady excelling in a mans world”

— Classic Rock magazine

Sporting a slam-bang rock ‘n’ roll band and a hard-core honky- tonk wail, Stacie Collins pushes the boundaries of rock, blues and country. A singer-songwriter and a bad-ass harmonica player in the style of Chicago Blues greats Little Walter and James Cotton, Collins has garnered a reputation for her high energy shows, diverse songwriting and unlike most chick-singers, they are not all about love and heartbreak. 

Based in Nashville, TN, Stacie is a road warrior having performed countless shows in the USA and Europe over the past few years and has even spawned a Japanese “Stacie Collins” tribute band. In addition to touring, Collins, along with her writing partner, husband, band mate Al Collins (Jason & The Scorchers) have written, recorded and released five records on her own label. 

Had her records been released twenty or thirty years ago, they would have sounded as natural on ’70s FM radio alongside ZZ Top and The Rolling Stones as they do next to contemporary rockers like the Drive-By Truckers or Blackberry Smoke.

Sjekk ut Stacie Collins her på Youtube :

https://www.youtube.com/watch?v=33jI4FGZdCY&list=RD33jI4FGZdCY&start_radio=1&t=90

https://www.youtube.com/watch?v=bG1PlLLv234&list=RD33jI4FGZdCY&index=2

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 14. aug. 2019 Rått og Råde

Rått & Råde

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Kjetil Galta: munnspill
 • Arild Netteland: trommer
 • Tor Inge Øgreid: bass/ kor
 • Per Riis: gitar/vokal
 • Ketil Hatleskog: gitar

OBS - ENDRING I PROGRAMMET - ONSDAG 14 AUGUST:

Av ulike grunner går dessverre "Trainman Blues" fra Danmmark ut. Vi håper å få se dem her hos oss ved en senere anledning.

På veldig kort varsel har vi vært så heldige å få tak i Rått og Råde.

Det betyr også at prisen blir endret til 150 kr / 100 kr for medlemmer.

Vi ønsker velkommen til en Blues kveld med Rått og Råde, et bluesband fra Stavanger som har spilt sammen i mer enn 25 år. Dette bandet trenger ikke noen nærmere presentasjon, annet enn at det er et veldig,veldig godt liveband. De har spilt hos oss flere ganger, sist var i 2018.

Besetningen er den samme i dag som på begynnelsen av 80-tallet med unntak av gitarist Ketil Hatleskog som er nytt medlem fra 2008. Dette er en av de virkelig populære gjengangerne hos oss. Denne kvelden står de igjen på scenen på Sandnes Brygge. 

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 12. juni 2019 Madlaveien

Madlaveien

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Jon Dagsland (vokal)
 • Gunnar Tønnessen (gitar)
 • Erik Pedersen (piano/orgel)
 • Tor Inge Øgreid (bass)
 • Arild Netteland (trommer)
 • Inge Kyllingstad (perkusjon)
 • Torstein Plener (trompet)
 • Stein Morten Bjelland
 • (trompet)
 • Terje Knutsen (trombone)
 • Steinar Knutsen (trombone)

Madlaveien er et Stavangerbasert band som har sitt musikalske tyngdepunkt i 70-årenes USA. Bandet startet i 1979 ,og hadde særlig høy aktivitet i 1982 til 1984 da gruppen gjestet de fleste konsert- og studentlokaler i Sør-Norge . Etter noen års pause fant Madlaveien sammen igjen i 2003 og låter i dag bedre enn noen gang. Det var i Madlaveien Sigvart Dagsland startet sin karriere. Da vikarierte Sigvart for broren Jon , som er både opprinnelig og nåværende vokalist. Noen sier at Jon er vel så god, og mye mer rocka! Senere har det utviklet seg til et drivende rockeband med full blås. Disse veteranene byr på drivende musikk av ypperste klasse. Påvirkningen fra band som Chicago og Blood, Sweat & Tears og andre artister i grenselandet mellom rockn roll, soul, rythmn blues og jazz er tydelig, og Madlaveien har evnet å ta opp i seg denne påvirkningen og samtidig gi musikken et personlig uttrykk. Gode vokalprestasjoner, fire groovy messingblåsere og den umisskjennelige gurglende lyden av Hammond B3-orgel har blitt Madlaveiens klareste karakteristika. Et annet trekk ved Madlaveien er fleksibilitet. Bandet har på samme uke evnet å trekke fulle hus til intimkonsert den ene kvelden, mens dansegulvet kvelden etterpå koker av folk.

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 05. juni 2019 Beggars Blue

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Jan Edvard - Gitar og sang.
 • Casper Bue - Bass
 • Jan Hvingel - Trommer, perkusjon.

Beggars Blue er et dansk bluesband med base i Aalborg. Orkesteret består av erfarne musikere, som har spillt sammen i mange år. Bandets fundament i bluesmusikken er tydelig, men de beveger seg meget i grenseområdene mellom Folk/Roots/ Blues med en tydelig kjærlighet til fete riffs og streif av rock. Gitarist og sanger (Jan Edvard) leverer den musikalske front, og bakkes solid opp av Casper Bue (bas) og Jan Hvingel (trommer). Bandet, som begynte å spille sammen i 1999, talte opprinnelig 5 medlemmer. Nå er det 3 igjen, som alle var med fra starten, og som har spillt sammen igjennom alle disse årene. Og nettopp samspillet, plassen til den enkelte og støtten til hverandre, er karakteristisk for Beggars Blues. Medlemmerne møtes rundt deres felles interesse for bluesmusikken som unge i Aalborg. De har skapt seg en god hjemmebane i byen, men har besøgt mange andre deler av landet. Deres konserter teller bl.a. Skanderborg Festival og Nibe Festival. Medlemmene i Beggars Blue opptrerr i mange andre sammenheng på den danske musikkscene. Guitarist og sanger, Jan Edvard, ga ut et album i eget navn i 2010, som blev playlistet på mange av landets radiostationer. Jan Hvingel har spillt inn album, og turnerer ofte, med århusianske Jørgen Fagernæs og Ole Bech.

MUSIKKEN

Beggars Blue skriver sin egen musik og har gitt ut 3 album i eget navn: ”New Boots” (2017), ”Saratoga Needs” (2007) og ”Riverman” (2002). På live-scenene blander orkestret egne komposisjoner med klassikere fra det blå. Stilen er swingende shuffle og boogie blues, leveret på orkestrets egen originale fasong. Etter at pianist, Poul Rasmussen, forlot bandet i 2012, har Beggars Blue måtte “gjenoppfunnet” seg selv. Det ble raskt besluttet å fortsette som trio, og sangene blev arrangert, så denne besetningeng nå til full kan skabe det lydbildet som bandet ønsker sig. Sangene er moderne, og på samme tid plantet dybt i tradisjonen som bluesmusikken kommer fra. I 2007 fikk bandet gjennombrudd hos norske bluesklubbene, og dette ga mulighet for å turnere mange ganger i fjellandet i de påfølgende årene. Bandet har vært meget aktive på de norske bluesklubber og bluesfestivaler, hvor de har høstet stor annerkjennelse og har optrådt på det landsdekkkende TV2Beggars Blue er et dansk bluesband med base i Aalborg. Orkesteret består av erfarne musikere, som har spillt sammen i mange år. Bandets fundament i bluesmusikken er tydelig, men de beveger seg meget i grenseområdene mellom Folk/Roots/ Blues med en tydelig kjærlighet til fete riffs og streif av rock. Gitarist og sanger (Jan Edvard) leverer den musikalske front, og bakkes solid opp av Casper Bue (bas) og Jan Hvingel (trommer). Bandet, som begynte å spille sammen i 1999, talte opprinnelig 5 medlemmer. Nå er det 3 igjen, som alle var med fra starten, og som har spillt sammen igjennom alle disse årene. Og nettopp samspillet, plassen til den enkelte og støtten til hverandre, er karakteristisk for Beggars Blues. Medlemmerne møtes rundt deres felles interesse for bluesmusikken som unge i Aalborg. De har skapt seg en god hjemmebane i byen, men har besøgt mange andre deler av landet. Deres konserter teller bl.a. Skanderborg Festival og Nibe Festival. Medlemmene i Beggars Blue opptrerr i mange andre sammenheng på den danske musikkscene. Guitarist og sanger, Jan Edvard, ga ut et album i eget navn i 2010, som blev playlistet på mange av landets radiostationer. Jan Hvingel har spillt inn album, og turnerer ofte, med århusianske Jørgen Fagernæs og Ole Bech.

MUSIKKEN

Beggars Blue skriver sin egen musik og har gitt ut 3 album i eget navn: ”New Boots” (2017), ”Saratoga Needs” (2007) og ”Riverman” (2002). På live-scenene blander orkestret egne komposisjoner med klassikere fra det blå. Stilen er swingende shuffle og boogie blues, leveret på orkestrets egen originale fasong. Etter at pianist, Poul Rasmussen, forlot bandet i 2012, har Beggars Blue måtte “gjenoppfunnet” seg selv. Det ble raskt besluttet å fortsette som trio, og sangene blev arrangert, så denne besetningeng nå til full kan skabe det lydbildet som bandet ønsker sig. Sangene er moderne, og på samme tid plantet dybt i tradisjonen som bluesmusikken kommer fra. I 2007 fikk bandet gjennombrudd hos norske bluesklubbene, og dette ga mulighet for å turnere mange ganger i fjellandet i de påfølgende årene. Bandet har vært meget aktive på de norske bluesklubber og bluesfestivaler, hvor de har høstet stor annerkjennelse og har optrådt på det landsdekkkende TV2

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)

Ons. 29. mai 2019 Rich Harper Band

Rich Harper Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Rich Harper - Gitar, Vokal.
 • John Lee Stenker - Bass.
 • Chris Cocke - Trommer.

Rich Harper lærte seg å spille gitar først og fremst ved å lytte til plateartister som Eric Clapton, B. B. King, Rory Gallagher, Freddy King og Duane Allman. Rich Harper er en av bluesklubbens mange hyggelige gjengangere, noe som har gitt ham en spesiell og særegen blues-sound. Rich utviklet sin egen slidestil ved å bruke samme medisinflaske som Duane Allman. Allman, som døde etter en motorsykkelulykke i 1971, brukte en tom medisinflaske til å spille slide med. Etter og ha spilt rundt på små steder i Pennsylvania, flyttet Rich til L. A. for å finne likesinnede og dannet Rich Harper Blues Band. De gjorde stor suksess med sin debut-CD "Don't Think Just Play" som ble valgt til Amazon.coms "Emerging New Blues Artist". Det gikk ikke lang tid før bandnavnet poppet opp i bluesmagasiner overalt, og andre bluessamfunn maste på sine medlemmer om å sjekke ut den nye gruppen som meislet ut en unik nisje for dem selv i bluesverdenen.

Rich Harper har turnert Skandinavia hvert år siden han tok Åmåls Bluesfestival med storm i 2004. Det blir sannsynligvis siste gang vi får se ham i området, i det han etter 30+ år har erklært at han vil slutte som bandleder.

Konserten vil starte noe senere enn annonsert i programmet og på plakatene, på grunn av et arrangement hos Sandnes Brygge. Konsertstart vil bli ca kl.2045-2100. Derfor blir den også avsluttet noe senere enn vanlig, vi satser på at folk blir til konsertslutt selv om det blir senere. 

Pris: kr. 200 ,- (Medlemmer kr. 150,-)