Historikk

Ons. 01. okt. 2014 JIM'S COMBO

JIMS_COMBO.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jim's Combo ble startet høsten 2008 av en gruppe erfarne musikere med bakgrunn fra grupper som Peps Blodsband, Sven Zetterberg, Nightcats og The Instigators og har turnert med artister som Carey Bell, Chuck Willis, Rusty Zinn, Louisiana Red, Eddie Taylor Jr. og Johnny Dyer.

Etter vellykket turnering på klubber og festivaler følte de seg klare til å gå i studio og lage debut-CDen sin. Det meste er eget materiale men skiven inneholder også noen covers: To låter av Chicago-heltene Muddy Waters og Eddie Taylor og en av George "Harmonica" Smith. Av Texas- gitaristen Freddy King har de lånt Lonesome whistle blues. Walked all night, er en låt opprinnelig innspilt på Sun records av Charley Booker.

Besetning:
•Stefan Dafgård - vokal og munnspill
•Martin Abrahamsson - gitar og vokal
•Mikael Faleryd - bass
•Jim Ingvarsson - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 24. sep. 2014 POLITIETS BLUES BAND

Bilde av band ikke tilgjengelig

Bandmedlemmer:

Vi gjentar sukseen fra ifjord høst og håper lokalet fylles igjen.
En av Stavangers store sønner Arne Kolstad har her trommet sammen et 20talls politifolk som liker å spille Blues Soul.
Det blir trangt om plassen på cenen og vi håper folk sørger for masse liv i lokalet også.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

VEL MØTT!!!

Ons. 17. sep. 2014 Håkon Høye Band

Håkon Høye Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Håkon Høye - gitar, vokal
Per Tobro - bass
Anders Strand - gitar
Alexander Pettersen - trommer
Erik Bergene - munnspill

Håkon Høye er en veteran som jevnlig har vært å se bl.a. i Billy T Band, og som nå tar steget frem til sin egen mikrofon. Det har blitt en trivelig plate som gir assosiasjoner til artister som Jimmie Vaughan og Junior Watson. Enten det er låter som Made That Way eller r&b-høydepunkter som Move A Little Closer og That Girl, eller den sving­ende instrumentalen Spicy Tuna. Bill Troiani holder i bassen på de fleste låtene og har også bidratt som låtskriver sammen med Høye på flere av låtene. Dette er en gjennomarbeidet debut som hever seg over gjennomsnittet

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 10. sep. 2014 Chris Thomas King

Chris Thomas King

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Chris Thomas King

Denne onsdagen får vi besøk av en verdensstjerne Chris Thomas King.

Det er mange retninger innen bluesmusikken, som i andre musikkstiler. Noen er bra, andre blir helt feil. Mange musikere moderniserer musikken i den grad at det mer konservative musikkpolitiet reagerer negativt. Tenk bare på den gang Bob Dylan dro til med elektriske gitarer og sammen med Paul Butterfield Blues Band fikk sinnene i kok under Newport-festivalen i 1964-65. Her skulle det være nylon- eller stålstrenger på akustiske gitarer. Ingen elektriske gitarer. Tenk på da Miles Davis introduserte cooljazzen for mainstream publikumet. Bråk og spetakkel. Det samme skjedde da en ung jypling fra Baton Rouge i Louisiana begynte å blande hip-hip og elektronika med gammel bluesmusikk! Bråk og spetakkel igjen. Blues skulle spilles på en 1930-modell National Steel. Ferdig med diskusjonen. Men Chris Thomas King bare fortsatte. Han hadde lært «gammel» blues av sin far Tabby som drev Tabby's Blues Box i byen ved Mississippi. Derfor kom Chris Thomas raskt inn i bluesmusikkens verden. Som ung gutt spilte han med både Silas Hogan og Clarence Edwards, to gode eksponenter for delstatens såkalte swamp blues.

Mens han fortsatt var tenåring turnerte allerede Chris med Louisiana-artister på klubber og festivaler i Europa, og som 22-åring i 1986 ga han ut sin første plate «The Beginning». Tre år senere opptrådte han på David Letterman Show, og Amerika oppdaget den spesielle gutten med den spesielle musikken. Men bluesfestivalene likte ham ikke. Han ble rett og slett bannlyst. Da ble Europa redningen for den uredde musikeren som ville skape nye dimensjoner i bluesmusikken. Han flytta til frilynte Danmark, ga ut plata «21st. Century Blues from da hood». Resultatet var lange turneer i Europa. Men han lengtet til USA og New Orleans. Så kom en unik sjanse. Han fikk være med i Cohen-brødrenes fantastiske film «O Brother, Where Art Thou» i 2001, og dermed var det gjort. Med George Clooney i hovedrollen og Chris som den gamle bluesmannen Tommy Johnson som spilte «Hard Time Killing Floor Blues» i filmen, ble dette en braksuksess. Også for Chris. Det ble turneer i USA med musikk fra filmen. Et par år senere ble han med i filmen «Ray», om livet til Ray Charles, han ga ut plater som fikk Handy-nominasjoner, og Chris var tatt inn i det gode selskap igjen. Hans nyeste plate er «Antebellum Postcards» der han spiller gitarer, banjo, steelgitar, piano, orgel, bass og vi vet ikke hva. At han nå kommer til oss er en kjempefjær i hatten for oss. For er det noe du ikke bør gå glipp av, er det nemlig Chris Thomas King. Og spiller han «Flow Mississippi, flow» er det bare å ta fram lommetørkleet. Anbefales på det sterkeste.

Oversatt av Jan Erik Moe 2014

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

GÅ lKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN PÅ SANDNES BLUESKLUBB.
VEL MØTT!!!

Ons. 03. sep. 2014 Litle By Litle

Litle By Litle

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Tor "Totto" Tobiassen - vokal
Oddvar "Sol" Solheim - gitar
Glenn G. Aadnøy gitar - vokal
Ragnar Skår - bass
Lasse Andressen - piano
Torstein Kyllevik - trommer

Little by Little startet opp i hjembyen Sandnes Rogaland, som en lokal Blues Rock band november 1985.

Bandmedlemmene kom fra forskjellige lokale regionale band og er påvirket av en blanding av blues, rock, jazz og pop.

Little by Little begynte snart å lage egne sanger. Litt etter litt fikk bandet god respons fra musikk kunngjøringer i avisene og også med musikkbransjen i Norge.

Bandet utvidet snart fra lokale spillejobber i Stavanger og Sandnes til spillejobber over hele Norge over en 10 års periode. I denne perioden gikk Little by Little inn i Studios og laget flere demoer. En Single ble utgitt " Little by Little " i 1994, noe som avsluttet bandet`s karriere dengang.

Etter 20 år savnet Little by Little fansen så mye at det ble påtrengende med en Reunion.

“Let’s go blues n '' 2014”.

Bandet uttaler at ønsket er å gi våre gamle og nye fans en opplevelse av uendelig lykke, fremtid og blues n '' kultur med vår Reunion 2014.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Gå lkke glipp på av dette bandet, opplev Blues Lykken