Historikk

Ons. 30. sep. 2015 Chris Thomas King

Chris Thomas King

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Chris Thomas King

Denne onsdagen får vi et gjensyn av en verdensstjerne Chris Thomas King. Det er mange retninger innen bluesmusikken, som i andre musikkstiler. Noen er bra, andre blir helt feil. Mange musikere moderniserer musikken i den grad at det mer konservative musikkpolitiet reagerer negativt. Tenk bare på den gang Bob Dylan dro til med elektriske gitarer og sammen med Paul Butterfield Blues Band fikk sinnene i kok under Newport-festivalen i 1964-65. Her skulle det være nylon- eller stålstrenger på akustiske gitarer. Ingen elektriske gitarer. Tenk på da Miles Davis introduserte cooljazzen for mainstream publikumet. Bråk og spetakkel. Det samme skjedde da en ung jypling fra Baton Rouge i Louisiana begynte å blande hip-hip og elektronika med gammel bluesmusikk! Bråk og spetakkel igjen. Blues skulle spilles på en 1930-modell National Steel. Ferdig med diskusjonen. Men Chris Thomas King bare fortsatte. Han hadde lært «gammel» blues av sin far Tabby som drev Tabby's Blues Box i byen ved Mississippi. Derfor kom Chris Thomas raskt inn i bluesmusikkens verden. Som ung gutt spilte han med både Silas Hogan og Clarence Edwards, to gode eksponenter for delstatens såkalte swamp blues. Mens han fortsatt var tenåring turnerte allerede Chris med Louisiana-artister på klubber og festivaler i Europa, og som 22-åring i 1986 ga han ut sin første plate «The Beginning». Tre år senere opptrådte han på David Letterman Show, og Amerika oppdaget den spesielle gutten med den spesielle musikken. Men bluesfestivalene likte ham ikke. Han ble rett og slett bannlyst. Da ble Europa redningen for den uredde musikeren som ville skape nye dimensjoner i bluesmusikken. Han flytta til frilynte Danmark, ga ut plata «21st. Century Blues from da hood». Resultatet var lange turneer i Europa. Men han lengtet til USA og New Orleans. Så kom en unik sjanse. Han fikk være med i Cohen-brødrenes fantastiske film «O Brother, Where Art Thou» i 2001, og dermed var det gjort. Med George Clooney i hovedrollen og Chris som den gamle bluesmannen Tommy Johnson som spilte «Hard Time Killing Floor Blues» i filmen, ble dette en braksuksess. Også for Chris. Det ble turneer i USA med musikk fra filmen. Et par år senere ble han med i filmen «Ray», om livet til Ray Charles, han ga ut plater som fikk Handy-nominasjoner, og Chris var tatt inn i det gode selskap igjen. Hans nyeste plate er «Antebellum Postcards» der han spiller gitarer, banjo, steelgitar, piano, orgel, bass og vi vet ikke hva. At han nå kommer til oss er en kjempefjær i hatten for oss. For er det noe du ikke bør gå glipp av, er det nemlig Chris Thomas King. Og spiller han «Flow Mississippi, flow» er det bare å ta fram lommetørkleet. Anbefales på det sterkeste. Oversatt av Jan Erik Moe 2014

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 23. sep. 2015 DANIEL ERIKSEN FEAT STIG SJØSTRØM

Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Daniel Eriksen - Vokal og Gitar
 • Stig Sjøstrøm - Trommer

Slidegitarist Daniel Eriksen og perkusjonist Stig Sjøstrøm har gjennom mange års samarbeid utviklet et tett samspill. Ved kreativ bruk av instrumentenes register og roller, skapes ett sound som har forbløffet mange. Mississippis skitne deltablues, blandet med New Orleans dampende second line rytmer, legger grunnlaget der musikerne virkelig får brukt sine virtuose ferdigheter. Etter mange år med nådeløs turnering på flere kontinenter, og hengivenhet til musikkformen, har Daniel Eriksen bygget seg opp et rykte som en bluesartist, og slidegitarist, av internasjonal klasse. Musikken hans, en blanding av hypnotisk Mississippi deltablues og dampende New Orleans rytmer, har gitt Eriksen fans over hele verden. I tillegg til å ha studert de gamle genreskaperne Blind Willie Johnson, Son House og Fred McDowell, har Eriksen lært direkte fra moderne mestere som John Mooney, Roy Rogers og Bob Brozman. Flere av platene hans har fått terningkast 6, og den siste i rekken: «Moonshine Hymns» fikk spellemannsprisen for 2014.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 16. sep. 2015 BLUESKOLLEKTIVET

BLUESKOLLEKTIVET

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Remi André Slotterøy – vokal og gitar
 • Kristoffer Iversen Tønder – gitar
 • Gard Figenschou Eriksen – bass
 • Fredrik Stanghov – piano
 • Magnus Hoem – trommer

Et nytt bekjentskap er klar for bluesklubben,et ungt friskt bluesband som synger på norsk. BLUESKOLLEKTIVET. Vinnerne av Union Bluescup 2014 er på hugget og klar til å vise vei i vellinga:) Presseskriv, Blueskollektivet: «Det er sjeldent å høre blues på norsk. Blueskollektivet leverer tekster med mening og et høyt musikalsk nivå.» - Jurymedlem, Union Bluescup 2014. Blueskollektivet er et ambisiøst bluesband med base i Midt-Norge. August 2014 vant de Union Bluescup ved Notodden Bluesfestival, med et bredt, egenprodusert repertoar. Nå er de klare for å ta verden med storm. Dette kollektivet serverer ektefølte blå toner både høyt, lavt, fort og sakte. Deres røde tråd er at alt er på nord-norsk dialekt. De som opplever Blueskollektivet live, får oppleve saftig frisk blues, mye energi og et trøkk som gir lyst til å røre rockefoten. I tillegg er de velkledde gutter som spiller tøffe riff og knasende soloer, både på strenger og tangenter. Fusjonen i mellom Nordland og amerikanske sørstater er upåklagelig, og skaper noe kjærkomment og blått. La de blå tonene føre deg inn i konsertlokalet og møt Blueskollektivet, der du kan «danse som en villmann og synge som en engel» til det de har å servere.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. sep. 2015 Big Creek Slim Band (Dobbelkonsert del 1)

Big Creek Slim Band og El Twanguero

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Big Creek Slim Band: 

 • Big Creek Slim - vokal/guitar
 • Peter Nande - harmonica
 • Paul Jr. - bass
 • Jens Kristian Dam - trommer

EL TWANGUERO

DENNE ONSDAGEN KJØRER VI EN DOBBELKONSERT MED BIG CREEK SLIM OG EL TWANGUERO. VI ÅPNER DØRENE KL 19.00 KONSERTSTART 19.30 Big Creek Slim – ny dansk bluesmann av internasjonal klasse! Big Creek har en stemme og feelin’ uten like, og gjør blueshistorien "levende" med sin rå og nærværende blues. Han spiller Chicago og lowdown blues inspireret av bl.a. Howlin’ Wolf, Muddy Waters, John Lee Hooker og Lightning Hopkins. Big Creek Slim trollbinder sitt publikum - når man hører ham synge …..det går rett inn, er rått og nærværende! Big Creek Slim vant i 2013 prisen som beste blues artist i Danmark ved Danish Blues Challenge. Han er en vassekte blues "hobo" og har bodd og fartet rundt i Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama og Tennessee i flere år. I løpet av de siste ti år har han utviklet sin egen stil, som har dype røtter i svart blues. Utallige reiser med gitaren har bragt ham vidt omkring, og han er i dag bosatt i Brasil, hvor han spiller blues i klubber, barer og på gaten. IKKE GÅ GLIPP AV EL TWANGUERO når han besøker Norge for kun noen eksklusive konserter i september! El Twanguero regnes av mange som en av de aller beste gitaristene i verden. Latin Grammy Winner El Twanguero blander latinske rytmer med amerikansk rootsmusikk og inviterer alle slags typer publikum til å bli med ham på hans musikalske reise - fra “gitarnerder” til mennesker som rett og slett bare ønsker å kose seg med god kvalitetsmusikk. "A Fire-Breathing Guitar Hero" er en av merkelappene journalister har gitt El Twanguero. Han fikk sin første gitar da han var 6 år - og skapte etterhvert sin musikalske karriere. Det siste tiåret har han opptrådt med latinske superstjerner som Bunbury, Calamaro og El Cigala for å nevne noen. Han er også International Gibson Artist med egen gitarsponsor. El Twanguero startet på sin solokarriere for to år siden og på den tiden har han turnert i hele Spania, Argentina, USA, Canada og Mexico - og nå besøker han altså Norge. Mine damer og herrer - den neste "SANTANA" bor i Spania!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. sep. 2015 El Twanguero (Dobbelkonsert del 2)

Big Creek Slim Band og El Twanguero

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Big Creek Slim Band: 

 • Big Creek Slim - vokal/guitar
 • Peter Nande - harmonica
 • Paul Jr. - bass
 • Jens Kristian Dam - trommer

EL TWANGUERO

DENNE ONSDAGEN KJØRER VI EN DOBBELKONSERT MED BIG CREEK SLIM OG EL TWANGUERO. VI ÅPNER DØRENE KL 19.00 KONSERTSTART 19.30 Big Creek Slim – ny dansk bluesmann av internasjonal klasse! Big Creek har en stemme og feelin’ uten like, og gjør blueshistorien "levende" med sin rå og nærværende blues. Han spiller Chicago og lowdown blues inspireret av bl.a. Howlin’ Wolf, Muddy Waters, John Lee Hooker og Lightning Hopkins. Big Creek Slim trollbinder sitt publikum - når man hører ham synge …..det går rett inn, er rått og nærværende! Big Creek Slim vant i 2013 prisen som beste blues artist i Danmark ved Danish Blues Challenge. Han er en vassekte blues "hobo" og har bodd og fartet rundt i Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama og Tennessee i flere år. I løpet av de siste ti år har han utviklet sin egen stil, som har dype røtter i svart blues. Utallige reiser med gitaren har bragt ham vidt omkring, og han er i dag bosatt i Brasil, hvor han spiller blues i klubber, barer og på gaten. IKKE GÅ GLIPP AV EL TWANGUERO når han besøker Norge for kun noen eksklusive konserter i september! El Twanguero regnes av mange som en av de aller beste gitaristene i verden. Latin Grammy Winner El Twanguero blander latinske rytmer med amerikansk rootsmusikk og inviterer alle slags typer publikum til å bli med ham på hans musikalske reise - fra “gitarnerder” til mennesker som rett og slett bare ønsker å kose seg med god kvalitetsmusikk. "A Fire-Breathing Guitar Hero" er en av merkelappene journalister har gitt El Twanguero. Han fikk sin første gitar da han var 6 år - og skapte etterhvert sin musikalske karriere. Det siste tiåret har han opptrådt med latinske superstjerner som Bunbury, Calamaro og El Cigala for å nevne noen. Han er også International Gibson Artist med egen gitarsponsor. El Twanguero startet på sin solokarriere for to år siden og på den tiden har han turnert i hele Spania, Argentina, USA, Canada og Mexico - og nå besøker han altså Norge. Mine damer og herrer - den neste "SANTANA" bor i Spania!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)