Historikk

Ons. 09. mars 2016 T-Bear & The Dukes Of Rhythm

T-Bear & The Dukes Of Rhythm

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Torbjörn "T-Bear" Solberg - vokal og gitar
 • Jan Lillsäter - bass
 • Henrik Berg - trommer
 • Paul "Palle" Wagnberg - orgel

Denne onsdagskvelden står scenen klar for å ta imot besøk fra de värmlandske skogene. T-Bear & The Dukes er blant nabolandets fremste bluesband og ble dannet våren 2003 av Torbjörn “T-Bear” Solberg og Jan Lillsäter hjemme i Arvika. De har gitt ut tre CDer: “Let The Sweet Talk Flow” (2007), “Broadway Twist” (2008) og “Ice Machine” (2013). Det meldes at kvartetten straks har et nytt album ferdig for utgivelse. T-Bear & The Dukes serverer en kraftfull blanding av blues, R&B og soul med referanser til 50- og 60-tallet. Gutta er favoritter i flere bluesklubber og de gleder seg alltid til å opptre for et entusiastisk norsk publikum. Det svinger hardt når denne gjengen spiller opp, og de danseglade blant dere anbefales å huske relevant skotøy!

http://www.tbear.se

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 02. mars 2016 Joe Rusi Band

Joe Rusi Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Joe Rusi : Vokal og gitar

Frank Øverland : Bass

Kjell Martin Sirnes : Trommer

Denne onsdagen får vi et gjensyn med Joe Rusi Band. 4. desember 2015 slippte Joe Rusi sitt solo debutalbume ”Who I Am” (BIGHCD1502) på Big H Records (CD og digitalt). Albumet er spilt inn i New Orleans med legender som Johnny Vidacovich (trommer), John Papa Gros (piano), James Singleton, Doug Belote og George Porter Jr (bass, the Meters) i kompet. Arne Skage Jr. (Reidar Larsen og Rita Eriksen) har produsert disse låtene som er spilt inn i the Music Shed i New Orleans våren 2015. Joe Rusi er i front med eminent gitarspill og sjelfull vokal som får fram heten, fuktigheten og rytmene fra the Crecent City. Låtene på albumet er et knippe egenkomponerte låter som syder av Louisiana soul, blues og r&b. I tillegg serverer Joe og bandet et par klassiske coverlåter fra New Orleans legender som Earl King og Allen Touissaint. Sistnevnte døde nylig og Joe sin versjon av ”Brickyard Blues” er en strålende hyllest til Allen Touissant og musikktradisjonen fra the Big Easy. Joe begynte å spille fiolin og piano da han var 6 år gammel, gitar da han var 10 år og ble profesjonell musiker som 15 åring. I 2001 flyttet han til Flekkefjord og har siden vært aktiv i musikkmiljøet på Sørlandet. Han har vært en svært aktiv musiker på klubb- og festivalscener i Norge og har også turneert utenlands (bl.a. USA-turne i 2012). Han jobber også som rektor på Lund kulturskole. ” Dette er blues på sitt beste - upolert og usminket, ekte og ærlig og med et akkurat passe røft tilsnitt. Når Joe Rusi legger riffene i bånn og trøkker til med sin kraftige og passe rå røst, kan man bli henført tilbake til bluesmusikkens røtter.” Farsund Avis “Spilleglede som smitter over publikum, brilijant musiker.”- Elvebyen Bluesklubb "Joe Rusi - haunting tunes and guitar work, soulful singing.”- Dan Bowden (Electric Blues Guitar Workout) "Joe Rusi's guitar playing is simply great." Rick Peckham (Assistant Chair of the Guitar Department, Berklee College of Music) Joe har tidligere gitt ut et live-album og en EP men tar med denne utgivelsen steget helt ut og presenterer et fullt album med i hovedsak egen musikk. Siden 2013 har han også vært å høre på Radio Kvinesdal med ”Blues med Rusi”. Han har også blitt tildelt det prestisjetunge ”Celebrity Scholarship” av Berklee Collage of Music og fått Masters Certificate in Songwriting and Guitar (panel besående av bl.a. Steve Vai, Paul Simon, Herbie Hancock og Mark Mothersbaugh).

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 24. feb. 2016 Fidibus

Fidibus

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Sigve Andersen, Trompet
 • Hans-Jacob Guldberg, Tenorsaksofon
 • Sten Larsen, Trombone
 • Inge Nilsen, vokal
 • Helge Edland, gitar/vokal
 • Steinar Oldereide, tangenter/vokal
 • Leiv Grøtte, bass/vokal
 • Stein Hana, trommer

Det ligger alltid an til bråmuntre kvelder når Fidibus er på scenen, som de er hver bidige vår, sommer og høst. Og vinter. Bare så det er sagt; du går ikke forbi en konsert med Fidibus. Du omfavner den, med lengselens hete styrke. Dette bandet er som en gammel vulkan i levende live. Det brenner, syder og koker. Musikken lever. Fidibus er et omhyggelig band som gjør tingene grundig. Så har de også en varm appell blant alle som har levd med 60-, 70- og 80-tallet. Fra denne epoken henter vi musikken, og gjerne også før eller senere. Steely Dan, Chicago, Van Morrison, Stones og mye annen vellyd. En deilig samling musikkhistorie, raffinert tolket og med ville brottsjøers trøkk. Her blir perlene løftet frem på hedersstol som de er, eller de har vært gjennom disseksjonsbenken og serveres i ny drakt. Grå stenk i barten, javisst. Men vi sliter så visst ikke sofaen. Vi klatrer i trærne. Leker på trampoline, disser og karusell. Guttespreke herrer med en grunnstamme fra Tasta og en flott gjeng håndplukket fra beste Pedersgadå, Egenes og Mariéro. Åtte karer som driver med alt annet enn kalosjemyk tassing. Fidibus er alltid klare for skumringsblått interiør men svinger til gjengjeld som et gallisk cocktailparty. Blod, svette og tårer. Musikken slår like inn i hjernen din. Etablerer samhørighet med natur, land og folk. Her får du alt. Bank i bordet. Det sitter folk og venter der ute, fanskaren er stor. Nå er tiden inne.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 17. feb. 2016 Big Slim Fjelde

Big Slim Fjelde

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Svein Ole Fjelde - vocal
 • Ørjan Berge - gitar
 • Thomas Matre - bass
 • Knut Voster - trommer

Da blir det et hjerteligt gjensyn med Big Slim Fjelde Band. Big Slim Fjelde Band er tuftet på noen av distriktets mest erfarne musikere og Sandnes Bluesklubb har hatt mange gode kvelder med dem i ulike sammensetninger. Dette blir en heftig aften med en av distriktets beste bluesstemmer foran mikrofonen.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 10. feb. 2016 BB Lyngs Bluesband

BB Lyngs Bluesband

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

BB Lyngs Bluesband fra Bergen, er kjent for å skape begeistring å levere musikk med høy kvalitet. De er klar med sin andre plate, som ble sluppet i juni 2015. Platen som har fått tittelen «Blues På Blå Resept» er en videreføring av ideen som ble startet hos Bergen Bluesklubb med en tanke om at blues også kan være terapi.
De startet med å presentere bluesmusikk til publikum som hadde vanskelig for å kunne komme på de vanlige arrangementene, slik som sykehus, sykehjem, bofellesskap o.l Dette arbeidet har bl.a. gitt bandet Årstad bydels kulturpris 2015 i Bergen, samt Sotra musikkråd sin hederspris 2015.
Platen er innspillt i Havnelageret Studio godt veiledet av Daniel Birkeland bak spakene, og har høstet gode kritikker med 5 ?er i Bluesnews og Bergensavisen. Cd ?en inneholder 10 spor av eget materiale. Overskuddet av platesalget vil gå uavkortet til Haukeland Sykehus.
Den unike besetningen til bandet skaper den gode kvaliteten og musikkgleden som oppstår når de spiller sammen. Atle Mjørlaug og Ole Thomsen er begge kjent fra Bergen Bluesband, og er veletablerte musikere som gir bandet en trygghet med en unik driv av topp kvalitet. Tor Bjarne Bjelland er bandets nyeste medlem og er en av norges fremste trommeslagere med en veldig bred erfaring. Helge Lynglund
med sin vokal og sitt munnspill har etablert en egen stil, fyllt av blåtoner rett fra blueshjertet. Ove Gaassand er sjef på orgelkrakken med groovy bluespiano og fett orgelspill.
Bandet har hentet mye av sin inspirasjon fra Chicago, New Orléans men har etterhvert mest egenproduserte låter på repertoaret. Musikkstilen treffer både den erfarne lytter innen bluesen så vel som den vanlige mann som setter pris på drivende god musikk som det svinger av.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

GÅ lKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN PÅ SANDNES BLUESKLUBB. VEL MØTT!!!