Historikk

Ons. 06. jan. 2016 HIPSHAKERS

HIPSHAKERS

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Oddvar 'Sol' Solheim - gitarer
 • Gunnar Engen - bass, vokal
 • Roald Østhus - piano, gitarer, vokal, orgel
 • Stein Inge Brækhus - trommer, munnspill, vokal.

Nå har vi flyttet våre konserter til Tribute, og denne kvelden får vi et gjensyn med gamle helter. Samarbeidet mellom Engen, Østhus og Genius startet i 1994. Bandet har turnert over store deler av landet, og etter hvert opptrådt på en del bluesfetivaler og klubber. Hipshakers utstråler en spilleglede uten sidestykke, og har et "trøkk" og en swingfølelse en skal lete lenge etter. Når en topper dette med en frittgående gitarist med 10 meter ledning, som elsker å klatre opp på nærmeste bord for å spille, blir opplevelsen noe utenom det vanlige. Guttas målsetning er ikke å revolusjonere blues- og swingmusikken, men å gi folk et godt, gammeldag live-kick! Som vikar for David Genius, har de vært så heldige å få med seg Stein Inge Brækhus en av landets fineste trommiser, som bl. annet har spilt med Vamp, Rickard Bona ( en av verdens ledene bassister) og en haug med andre dyktige musikere/band med meget høy klasse.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 16. des. 2015 The Blue Chordettes

The Blue Chordett

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Gorm Haagensen: Bass
 • Morten Danielsen: Vokal
 • Tore Haye: Gitar
 • Trond Bøe: Trommer
 • Øyvind Halvorsen: Gitar
 • Steinar Oldereide: Tangenter

Sandnesbandet The Blue Chordettes holder julekonsert igjen, denne gang forsterket med fire blåsere. The Blue Chordettes har holdt på siden seint på nittitallet. I begynnelsen spilte de først og fremst godbiter fra eldre amerikansk blues. De siste åra har de konsentrert seg mest om å lage egen musikk, og for tida består konsertene for det meste av egne sanger. I 2013 ga de ut juleplata "No Presents", som fikk god kritikk. Geir Flatøe i Aftenbladet ga plata terningkast fem. «Flotte låter med fremføring som står i stil.» Knut Reiersrud i Bluesasylet på P2 kalte den en "feiende flott plate". "No Presents" ble spilt inn i Klepp lydstudio med hjelp fra Gunnar Tønnesen, og gitt ut på rød vinyl, med en ekstra cd for de som ikke har platespiller. Når nå The Blue Chordettes igjen holder julekonsert, har de med en firemanns blåserrekke som vil være med og spille sangene fra "No Presents". I tillegg vil det bli sanger fra det øvrige repertoaret, inkludert et par nye. Det vil være mulig å kjøpe "No Presents" på konserten til en gunstig pris, for de som ikke allerede har kjøpt julepresanger, eller ennå ikke har skaffet seg selv et eksemplar.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 09. des. 2015 Reidar Larsen

Reidar Larsen

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Reidar Larsen - Vokal og piano

Som før sagt er vi så heldige å ha Mr.Blues boende i nabolaget, og noen nærmere presentasjon av mannen trengs vel neppe. Julen nærmer seg med stormskritt og denne onsdagen kommer julenissen i form av Reidar Larsen. I de siste åra har vi sammen med stavanger lagt opp til få Reidar som oppvarming til den kommende julehøytid i klubbene, og det setter medlemmene stor pris på ved å møte opp til det fulle. Reidar har også nylig gitt ut ny plate, som han garantert kommer til å spiller blant annet i fra. Så velkommen skal dere være alle sammen til en kjempe førjulsblueskveld.

Pris: kr. 250 ,- (Medlemmer kr. 200,-)

Ons. 02. des. 2015 Michael Ray & Royal Flush

Michael Ray & Royal Flush

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

 • Michael Ray: Gitar og vokal
 • Tory J: Bass og vokal
 • John-Arne: Tangenter
 • Robin: Gitar Jeremiah: Slagverk

Michael Ray & Royal Flush er et lokalt Bluesband fra Stavanger. De har spilt hos oss flere ganger. med røtter satt i alle sjangre fra delta til klassisk. Bandet vant under Egersund bluesfestivals Bluescup, og var finalist i Notodden Blues festival NBC-2011. De har også git ut egen CD som de hadde realease party på De Røde Sjøhus i år.

Pris: kr. 150 ,- (Medlemmer kr. 100,-)

Ons. 25. nov. 2015 Hungry John

Hungry John

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

HUNGRY JOHN – 40 ÅR I BLUESENS TJENESTE

John Magnar Bernes – bedre kjent som Hungry John – har viet sitt liv til bluesens tjeneste. Siden midten av 60-tallet har han reist land og strand rundt for å spre sitt blåtonebudskap, alltid våken for nye impulser og stilretninger innen blues. Han er en av de virkelige store sliterne i norsk musikkliv, en veteran som nyter respekt langt utover landegrensene for sin livslange, lidenskapelige innsats for musikken som ligger hans hjerte nærmest – blues.

Bernes fikk kallenavnet Hungry John da han sultet som gatemusikant i London tidlig på 70-tallet. Vel hjemme i Norge startet han Bergen Blues Band i 1975. Dette bandet var banebrytende i sin misjonering for blues i Norge, ikke minst fordi de satset nesten utelukkende på eget materiale komponert av Bernes. Bergen Blues Band gå ut tre LP`er på EMI. Paralellt med dette gjennomførte Bernes to turneer med Pete York fra Spencer Davis Group – Blues Union og Blues Reunion – og han deltok på historiske innspillinger i Chicago sammen med et stjernelag bestående av bl.a. Knut Reiersrud.

På tampen av 1984, startet Bernes, Hungry John and The Blue Shadows, tydelig inspirert av rockete Texas-blues. Bandet laget tre album i løpet av de ti årene det holdt sammen. Det første albumet ble for øvrig utgitt i USA. The Blue Shadows ble egentlig aldri oppløst, men etter noen utskiftninger i besetningen valgte Bernes å droppe gruppenavnet og heller la bandet sitt opptre under det enkle og treffende Hungry John.

Bernes har turnert med sitt eget band i Skandinavia, Tyskland, Frankrike og Russland. I Finland har han turnert med Wentus Blues Band, i Karibien med Shades of Blues. Han har gjort konserter i USA og Europa med bl.a.Sunnyland Slim, Homesick James, Eddie Boyd, Louisiana Red, Alexis Korner, Colin Hodgkinson, Jukka Tolonen, Pete York, Guitar Shorty, Bob Stroger, S.P. Leary, Roy Allison og Willie Smith. Han har gjort support for B. B. King, John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, med flere. Bernes har også et prosjekt sammen med Mads Eriksen; Mad and Hungry.

GÅ IKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN I SANDNES BLUESKLUBB.VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)