Historikk

Ons. 17. sep. 2014 Håkon Høye Band

Håkon Høye Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Håkon Høye - gitar, vokal
Per Tobro - bass
Anders Strand - gitar
Alexander Pettersen - trommer
Erik Bergene - munnspill

Håkon Høye er en veteran som jevnlig har vært å se bl.a. i Billy T Band, og som nå tar steget frem til sin egen mikrofon. Det har blitt en trivelig plate som gir assosiasjoner til artister som Jimmie Vaughan og Junior Watson. Enten det er låter som Made That Way eller r&b-høydepunkter som Move A Little Closer og That Girl, eller den sving­ende instrumentalen Spicy Tuna. Bill Troiani holder i bassen på de fleste låtene og har også bidratt som låtskriver sammen med Høye på flere av låtene. Dette er en gjennomarbeidet debut som hever seg over gjennomsnittet

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 10. sep. 2014 Chris Thomas King

Chris Thomas King

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Chris Thomas King

Denne onsdagen får vi besøk av en verdensstjerne Chris Thomas King.

Det er mange retninger innen bluesmusikken, som i andre musikkstiler. Noen er bra, andre blir helt feil. Mange musikere moderniserer musikken i den grad at det mer konservative musikkpolitiet reagerer negativt. Tenk bare på den gang Bob Dylan dro til med elektriske gitarer og sammen med Paul Butterfield Blues Band fikk sinnene i kok under Newport-festivalen i 1964-65. Her skulle det være nylon- eller stålstrenger på akustiske gitarer. Ingen elektriske gitarer. Tenk på da Miles Davis introduserte cooljazzen for mainstream publikumet. Bråk og spetakkel. Det samme skjedde da en ung jypling fra Baton Rouge i Louisiana begynte å blande hip-hip og elektronika med gammel bluesmusikk! Bråk og spetakkel igjen. Blues skulle spilles på en 1930-modell National Steel. Ferdig med diskusjonen. Men Chris Thomas King bare fortsatte. Han hadde lært «gammel» blues av sin far Tabby som drev Tabby's Blues Box i byen ved Mississippi. Derfor kom Chris Thomas raskt inn i bluesmusikkens verden. Som ung gutt spilte han med både Silas Hogan og Clarence Edwards, to gode eksponenter for delstatens såkalte swamp blues.

Mens han fortsatt var tenåring turnerte allerede Chris med Louisiana-artister på klubber og festivaler i Europa, og som 22-åring i 1986 ga han ut sin første plate «The Beginning». Tre år senere opptrådte han på David Letterman Show, og Amerika oppdaget den spesielle gutten med den spesielle musikken. Men bluesfestivalene likte ham ikke. Han ble rett og slett bannlyst. Da ble Europa redningen for den uredde musikeren som ville skape nye dimensjoner i bluesmusikken. Han flytta til frilynte Danmark, ga ut plata «21st. Century Blues from da hood». Resultatet var lange turneer i Europa. Men han lengtet til USA og New Orleans. Så kom en unik sjanse. Han fikk være med i Cohen-brødrenes fantastiske film «O Brother, Where Art Thou» i 2001, og dermed var det gjort. Med George Clooney i hovedrollen og Chris som den gamle bluesmannen Tommy Johnson som spilte «Hard Time Killing Floor Blues» i filmen, ble dette en braksuksess. Også for Chris. Det ble turneer i USA med musikk fra filmen. Et par år senere ble han med i filmen «Ray», om livet til Ray Charles, han ga ut plater som fikk Handy-nominasjoner, og Chris var tatt inn i det gode selskap igjen. Hans nyeste plate er «Antebellum Postcards» der han spiller gitarer, banjo, steelgitar, piano, orgel, bass og vi vet ikke hva. At han nå kommer til oss er en kjempefjær i hatten for oss. For er det noe du ikke bør gå glipp av, er det nemlig Chris Thomas King. Og spiller han «Flow Mississippi, flow» er det bare å ta fram lommetørkleet. Anbefales på det sterkeste.

Oversatt av Jan Erik Moe 2014

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

GÅ lKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN PÅ SANDNES BLUESKLUBB.
VEL MØTT!!!

Ons. 03. sep. 2014 Litle By Litle

Litle By Litle

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Tor "Totto" Tobiassen - vokal
Oddvar "Sol" Solheim - gitar
Glenn G. Aadnøy gitar - vokal
Ragnar Skår - bass
Lasse Andressen - piano
Torstein Kyllevik - trommer

Little by Little startet opp i hjembyen Sandnes Rogaland, som en lokal Blues Rock band november 1985.

Bandmedlemmene kom fra forskjellige lokale regionale band og er påvirket av en blanding av blues, rock, jazz og pop.

Little by Little begynte snart å lage egne sanger. Litt etter litt fikk bandet god respons fra musikk kunngjøringer i avisene og også med musikkbransjen i Norge.

Bandet utvidet snart fra lokale spillejobber i Stavanger og Sandnes til spillejobber over hele Norge over en 10 års periode. I denne perioden gikk Little by Little inn i Studios og laget flere demoer. En Single ble utgitt " Little by Little " i 1994, noe som avsluttet bandet`s karriere dengang.

Etter 20 år savnet Little by Little fansen så mye at det ble påtrengende med en Reunion.

“Let’s go blues n '' 2014”.

Bandet uttaler at ønsket er å gi våre gamle og nye fans en opplevelse av uendelig lykke, fremtid og blues n '' kultur med vår Reunion 2014.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Gå lkke glipp på av dette bandet, opplev Blues Lykken

Ons. 27. aug. 2014 Joe Rusi Trio

Joe Rusi Trio

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Joe Rusi Trio er et bluesband med base i Flekkefjord. Trioen ble dannet i 2009 og har siden den gang holdt det gående med energiske konserter både fjernt og nært.
Albumet , Joe Rusi Trio & Friends "Part Two" - en kombinert live-CD og DVD, kom i mai 2013.
Joe Rusi (gitar/vokal) begynte å spille fiolin og piano da han var 6 år gammel, og gitar da han var 10 år. Ble profesjonell musiker som 15 åring.
Han ble tildelt det prestisjetunge «Celebrity Scholarship»- stipend av Berklee College of Music fra et panel som inkluderte bl.a. Steve Vai, Paul Simon og Herbie Hancock. Flyttet til Flekkefjord i 2001, jobber som rektor på Lund kulturskole og er aktiv i musikkmiljøet på Sørlandet
• 2009 november - Joe Rusi's maxi single klatret til nr. 4 on Global Blues Chart , på en liste med artister som Van Morrison, Joe Bonamassa og Robben Ford.
• 2011 Turne Joe Rusi&Northern Strangeways i USA og Canada b.a på Ashbury Blues Club (Ashbury, NJ) og The Rainbow (Ottawa, BC). Joe’s sang “I Will Live My Days As My Last” er jevnt spilt av NRK 1 på Blues Jukeboks.
• 2012 Turne i USA ,bluesklubber i Mississippi Tennessee, New Jersey, New York og Sjømannskirken i New Orleans.
Kjell Martin Sirnes (trommer) har bakgrunn som jazzmusiker/frilanser [bl.a.med Myrull].
Frank Øverland (bass) har lang fartstid fra musikkmiljøet på Sørlandet [bl.a. turnert med Larry Normann og vært med i band som Straxband, New Design, Dave og MoonZoon].

Anmeldelse – Farsunds Avis:
Dette er blues på sitt beste - upolert og usminket, ekte og ærlig og med et akkurat passe røft tilsnitt. Når Joe Rusi legger riffene i bånn og trøkker til med sin kraftige og passe rå røst, kan man bli henført tilbake til bluesmusikkens røtter. Bandet spiller tett og godt og det er solid trøkk i frasparket.

Joe Rusi Trio & Friends live CD / DVD 2013 er nå tilgjengelig på iTunes:
https://itunes.apple.com/us/album/part-two/id668805931

Medlemmer av gruppen:
Joe Rusi - gitar/vokal.
Frank Øverland - bass.
Kjell Martin Sirnes - trommer

GÅ IKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN PÅ SANDNES BLUESKLUBB
VEL MØTT!!!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 20. aug. 2014 Moonshine Blues Band

Moonshine Blues Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

PGA et frafall fra bandet som var booket denne kvelden fikk vi på kort varsel MOONSHINE BB til å overta denne kvelden.Moonshine Bluesband er et nystartet band med medlemmer fra Stavanger, Sandnes og Jæren...med utgangspunkt i at kjemi og spilleglede skal styre veien, har vi som mål å kunne fremføre et bredt utvalg av bluesens vidstrakte landskap. Samtidig som musikalske erfaringer fra eksisterende og tidligere bluesband og stilarter naturligvis fører med seg artister som Fleetwod Mac, John Mayall, Albert King, Buddy Guy og Jon Bonamassa, ønsker vi også etter hvert å kunne tilføre egne ting. Moonshine Bluesband består av; Guttorm Engebretsen – Sang,Svein Hestad,Jan Egil Selbach - gitarer – Ole Reidar Anda - Trommer og Egil Karlsen – Bass.

VEL MØTT!

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)