Historikk

Ons. 08. okt. 2014 The Sensational Blues Band & Andrea

The Sensational Blues Band & Andrea

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Svein Ole ”Elvis” Fjelde, Vokal (hard Luck BluesBand/Rattle Snakin Daddies)
Oddvar ”Sol” Solheim, Gitar (Hard Luck BluesBand/Rattle Snakin` Daddies, Hipshakers)
Roald Brekke, Bass (Eric ”Slim” Zahl & The South West Swingers, Zydeco Supply, Stavanger BluesBand)
Atle Helland Strøm, Trommer (Eric “Slim” Zahl & The South West Swingers, Hard Luck BluesBand, Stavanger BluesBand)
Jarle “Charlie” Børresen, Piano/Orgel (Banden, Dickensbandet)
Arne Kolstad, Trombone (Midnight Ramblers, Rub a Dubs, Stavanger BluesBand)
Gisle Myklebust, Saxofon (Stavanger BluesBand)
Per Lund, Trompet (Southwest jazzensamble)

The Sensational Blues Band m/Gjesteartist Andrea.
The Sensational Blues Band er en sammensetning av flere av distriktets beste bluesmusikere. De har spilt i så mange år og i så mange band at de trygt kan kalles veteraner innen genren. Av band kan nevnes: Bernad Jenkins, Hard Luck Blues Band, Rattlesnakin' Daddies, Veslefrikk, Zydeco Supply, Tideman's Blue og en rekke andre kjente og kjære. De spiller alt fra neddempet slow-blues til storband-aktig show-blues som får godfoten til å dra deg med utpå golvet for en svingom. Den samlede rutinen i dette bandet borger for spilleglede i alle ledd og et uttrykk fra scenen som publikum trives med. Alle som har hørt denne gjengen - enten sammen eller hver for seg - vet at de ikke blir skuffet! Musikken hentes fra flere stilarter og utføres med en presisjon og nerve som garantert gjør dette til en kveld å huske! Så vær tidlig ute for å sikre deg plass! Det kan fort bli fullt...

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

GÅ lKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN
VEL MØTT!!!

Ons. 01. okt. 2014 JIM'S COMBO

JIMS_COMBO.jpg

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Jim's Combo ble startet høsten 2008 av en gruppe erfarne musikere med bakgrunn fra grupper som Peps Blodsband, Sven Zetterberg, Nightcats og The Instigators og har turnert med artister som Carey Bell, Chuck Willis, Rusty Zinn, Louisiana Red, Eddie Taylor Jr. og Johnny Dyer.

Etter vellykket turnering på klubber og festivaler følte de seg klare til å gå i studio og lage debut-CDen sin. Det meste er eget materiale men skiven inneholder også noen covers: To låter av Chicago-heltene Muddy Waters og Eddie Taylor og en av George "Harmonica" Smith. Av Texas- gitaristen Freddy King har de lånt Lonesome whistle blues. Walked all night, er en låt opprinnelig innspilt på Sun records av Charley Booker.

Besetning:
•Stefan Dafgård - vokal og munnspill
•Martin Abrahamsson - gitar og vokal
•Mikael Faleryd - bass
•Jim Ingvarsson - trommer

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 24. sep. 2014 POLITIETS BLUES BAND

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Vi gjentar sukseen fra ifjord høst og håper lokalet fylles igjen. En av Stavangers store sønner Arne Kolstad har her trommet sammen et 20talls politifolk som liker å spille Blues Soul. Det blir trangt om plassen på cenen og vi håper folk sørger for masse liv i lokalet også.

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 17. sep. 2014 Håkon Høye Band

Håkon Høye Band

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Håkon Høye - gitar, vokal
Per Tobro - bass
Anders Strand - gitar
Alexander Pettersen - trommer
Erik Bergene - munnspill

Håkon Høye er en veteran som jevnlig har vært å se bl.a. i Billy T Band, og som nå tar steget frem til sin egen mikrofon. Det har blitt en trivelig plate som gir assosiasjoner til artister som Jimmie Vaughan og Junior Watson. Enten det er låter som Made That Way eller r&b-høydepunkter som Move A Little Closer og That Girl, eller den sving­ende instrumentalen Spicy Tuna. Bill Troiani holder i bassen på de fleste låtene og har også bidratt som låtskriver sammen med Høye på flere av låtene. Dette er en gjennomarbeidet debut som hever seg over gjennomsnittet

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

Ons. 10. sep. 2014 Chris Thomas King

Chris Thomas King

alt="Bilde av band ikke tilgjengelig">

Bandmedlemmer:

Chris Thomas King

Denne onsdagen får vi besøk av en verdensstjerne Chris Thomas King.

Det er mange retninger innen bluesmusikken, som i andre musikkstiler. Noen er bra, andre blir helt feil. Mange musikere moderniserer musikken i den grad at det mer konservative musikkpolitiet reagerer negativt. Tenk bare på den gang Bob Dylan dro til med elektriske gitarer og sammen med Paul Butterfield Blues Band fikk sinnene i kok under Newport-festivalen i 1964-65. Her skulle det være nylon- eller stålstrenger på akustiske gitarer. Ingen elektriske gitarer. Tenk på da Miles Davis introduserte cooljazzen for mainstream publikumet. Bråk og spetakkel. Det samme skjedde da en ung jypling fra Baton Rouge i Louisiana begynte å blande hip-hip og elektronika med gammel bluesmusikk! Bråk og spetakkel igjen. Blues skulle spilles på en 1930-modell National Steel. Ferdig med diskusjonen. Men Chris Thomas King bare fortsatte. Han hadde lært «gammel» blues av sin far Tabby som drev Tabby's Blues Box i byen ved Mississippi. Derfor kom Chris Thomas raskt inn i bluesmusikkens verden. Som ung gutt spilte han med både Silas Hogan og Clarence Edwards, to gode eksponenter for delstatens såkalte swamp blues.

Mens han fortsatt var tenåring turnerte allerede Chris med Louisiana-artister på klubber og festivaler i Europa, og som 22-åring i 1986 ga han ut sin første plate «The Beginning». Tre år senere opptrådte han på David Letterman Show, og Amerika oppdaget den spesielle gutten med den spesielle musikken. Men bluesfestivalene likte ham ikke. Han ble rett og slett bannlyst. Da ble Europa redningen for den uredde musikeren som ville skape nye dimensjoner i bluesmusikken. Han flytta til frilynte Danmark, ga ut plata «21st. Century Blues from da hood». Resultatet var lange turneer i Europa. Men han lengtet til USA og New Orleans. Så kom en unik sjanse. Han fikk være med i Cohen-brødrenes fantastiske film «O Brother, Where Art Thou» i 2001, og dermed var det gjort. Med George Clooney i hovedrollen og Chris som den gamle bluesmannen Tommy Johnson som spilte «Hard Time Killing Floor Blues» i filmen, ble dette en braksuksess. Også for Chris. Det ble turneer i USA med musikk fra filmen. Et par år senere ble han med i filmen «Ray», om livet til Ray Charles, han ga ut plater som fikk Handy-nominasjoner, og Chris var tatt inn i det gode selskap igjen. Hans nyeste plate er «Antebellum Postcards» der han spiller gitarer, banjo, steelgitar, piano, orgel, bass og vi vet ikke hva. At han nå kommer til oss er en kjempefjær i hatten for oss. For er det noe du ikke bør gå glipp av, er det nemlig Chris Thomas King. Og spiller han «Flow Mississippi, flow» er det bare å ta fram lommetørkleet. Anbefales på det sterkeste.

Oversatt av Jan Erik Moe 2014

Pris: kr. 0 ,- (Medlemmer kr. 0,-)

GÅ lKKE GLIPP AV DENNE KVELDEN PÅ SANDNES BLUESKLUBB.
VEL MØTT!!!